Verkkovirhe

Maajoukkueet 2018

Viestejä
2,091
#1
http://www.lentopalloliitto.fi/elamyksia/uutiset/uutisarkisto/miesten-lentopallomaajoukkue-nuorekkaalla-ryhmalla-kesan-kultaiseen-liigaan.html

siellä on monta mitä tämäkin porukka on vaatinut mukaan :) Tehdäänpä näin eli ketä vielä puuttuu? ;)
 
Viestejä
667
#2
Mielenkiintoinen ryhmä.
Säästelläänköhän listasta puuttuvia "konkareita" EM karsintoihin ja MM-kisoihin vai onko aika jo ajanut esim. Lelun ja Upin ohi?
En kyllä näe, että kukaan listalla olevista hakkureista olisi vielä sillä tasolla mitä esim. Ojansivu terveenä on.
MEskohan olisi sitten pakko saada mukaan viimeistään MM-kisoihin.
 
Viestejä
1,267
#4
varajäsen kirjoitti: http://www.lentopalloliitto.fi/elamyksia/uutiset/uutisarkisto/miesten-lentopallomaajoukkue-nuorekkaalla-ryhmalla-kesan-kultaiseen-liigaan.html

siellä on monta mitä tämäkin porukka on vaatinut mukaan :) Tehdäänpä näin eli ketä vielä puuttuu? ;)
Olisiko niin että voittava kentällinen uupuu. Mutta eihän lentistä toki pelata siksi että tulisi voittoja, vaan että ollaan innokkaasti osallistumassa
 
Viestejä
2,091
#5
Minusta ryhmä on hyvä. :woohoo:

EM karsintoihin ja MM kisoihin sitten "tarkennukset" konkari puolelta. Eniten mietin minne Pennanen on tippunut yllä olevasta ryhmästä. Nuorempi Mäkinen (Jere) ei kanskaan vielä mahtunut mukaan.

Sitten nimi Mikko Oivanen. Eikö tämän vuoden näytöt riitä? :evil: No toivottavasti EM ja MM ryhmässä käytössä.
 
#6
Pitääkö sitä alkaa kolehtia keräämään niin saadaan Mikkokin mukaan Bulgaariaan? Kun tuo matka ja liput on tullut hommattua Varnaan niin olisihan tuo hienoa että olisi passaripuoli kunnossa.
http://www.kaleva.fi/urheilu/ettasta-nelja-pelaajaa-maajoukkue-ehdokkaiden-listalle-myos-jiri-hanninen-19-mukana/788581/
 
#8
Oikeat miehet ryhmään taisivät päätyä, vielä MM-kisoihin lisänä Seppänen, Ojansivu ja ehkä Pennanen koska Mutkalla ei roolia Kermisen kanssa joukkueessa liene vielä.

Mielenkiintoinen tilanne Oivasen suhteen tosiaan, mies hyvää matkaa matkalla kohti Challenge cupin voittoa pelaavassa kokoonpanossa kun muut miehet istuvat vaihtopenkillä. Jos Mesko rinkiin tulee niin lienisikö parit sittenkin Tervaportti - Ojansivu ja Mesko - Oivanen jotka olisivat oman veikkauksen Haapakoski - Jokelan sijaan.
 
Viestejä
261
#9
Millähän näytöillä Heleniuskin joukkueessa...

Hyvä kysymys. 180cm eikä taitojensa puolestakaan mitään asiaa kansainvälisille kentille. Mutta Sammelvuon löytö ja suosikki. Niklas Seppänenkin pistetty sivuun.
Ei hyvältä näytä tulevaisuus passarin tontillakaan. Tervaportin jälkeen osasto on varmasti maajoukkuehistorian surkein.
Lankisella ja Haapakoskella suuria vaikeuksia pysyä jo liigavauhdissa. Muutenhan ryhmä on sellainen kun on saatavilla. Muutamilla hyppysyöttäjillä alkaa nyt hyppyleijaharjoittelu.
 
#10
Ensimmäiset ajatukset maajoukkueryhmästä on ainakin itsellä aika neutraalit. Noin isoa ryhmää valitessa, ei tule käytännössä yhtään kiistan alaista ratkaisuakaan, jossa jouduttaisiin jättämään joku lupaava tai potentiaalinen pelaaja pois. Vaan melkeinpä päinvastoin, on jouduttu ihan täysi päivätyö tekemään, jotta on saatu noinkin monta nimeä raavittua mukaan. Maajoukkuelistalle pääsyhän on ihan mukava tunnustus jo tehdystä työstä ja/tai tulevaisuuden mahdollisesta potentiaalista.

Mutta huoli menestyvästä Suomen maajoukkueesta tulevaisuudessa on mielestäni aiheellinen. Kultavuodet ovat ohi ja vaikka kotimaisen liigan taso on valtavasti edellä vaikkapa 10 vuoden takaista, on kärkipelaajiemme taso heikentynyt selvästi. Huippukunnossa olevan Kunnarin, Siltalan, Eskon, Heikkisen, Ojansivun, Oivasten tai Sammelvuon kaltaisia pelaajia ei ole. Ei juuri edes yksittäin, saati joukkueellisen verran. Joten myös odotukset on hyvä asettaa uusien tuulien mukaan.

Poissaoloja listalta luonnollisesti on, sillä vanhempien sotaratsujen annetaan vihdoinkin levätä kesän pelit, ja vasta arvokisoihin kutsutaan sitten mukaan. Ojansivu, Mi Oivanen, Seppänen ja Esko mahtuisivat kaikki siihen parhaaseen miehistöön mukaan niin halutessaan. Toivottavasti myös tulevat, sillä kyllä muuten käy aikalailla kylmästi. Joku mainitsi Pennasenkin, mutta kyllä Eetun eväät on tällä hetkellä hyökkäyksessä kuitenkin niin hirvittävän ohuet, ettei kansainvälisiä pelejä tarvitse mielestäni edes haaveilla, ja puolestaan liberon paikalle on Kermisen jälkeen parempia ehdokkaita. Myös Sivulan poissaolo ei herätä oikein mitään tunteita tänä vuonna nähtyjen otteiden valossa.

Mutta jos listaa käy nyt vaikka pelipaikoittain läpi, niin kyllä ikävästi pistää silmään sekä yleispelaajien, hakkureiden kuin passareidenkin listat.

Yleispelaajien osalta näyttää ehkä kaikkein lohduttomimmalta, ja siinä jäädään eniten muita maita jälkeen. Ei oikeastaan yhden yhtä oikeasti kovaa pallontappajaa Suomella ole. Määttänen kyllä, puhtaan lyöntivoimansa puolesta, mutta siinä on puolestaan vielä muita vastatekijöitä. Ja esimerkiksi Peetu Mäkisen, Krastinsin, Heleniuksen kehitys on ollut ikävä kyllä kaikkea muuta kuin selkeästi ylöspäin.

Mäkinen on esim jäänyt Valepassa mielestäni jo hyvin kehittyneen Suihkosenkin taakse. Pituutta olisi kyllä todella mukavasti, mutta kun mikään muu ei loksahda kunnolla paikoilleen niin tulos on nähdyn kaltaista. Krastins on puolestaan jäänyt Puolassa täysin vaihtomiehen rooliin, ja sen vähä mitä on päässyt pelaamaan, ei tehot hyökkäyksessä yksinkertaisesti riitä. Helenius on mielestäni taas ainoastaan hieman heikentynyt viimeisen vuoden aikana ja hyökkäysrohkeus on täysin kateissa. Sen sijaan Sakari Mäkisen otteita näkisin mielelläni maajoukkueessa. Omasta mielestäni niitä positiivisimpia nimiä tältä listalta.

Osa muista yleispelaajien nimistä on lähinnä täytteenä mukana, eikä oikeaa potentiaalia ainakaan vielä maajoukkueeseen murtautumiseen ole. Mutta näkevätpähän maajoukkueen toimintaa ja vaatimustasoa läheltä.

Passareiden lista on yleispelaajien tavoin aika, sanoisinko ihan valju. Tervaportti ei pärjää muiden huippumaiden passareille, mutta on silti valovuosia edellä vielä listan haastajiaan. Sekä Haapakoski että Lankinen omaavat kyllä potentiaalia, mutta kyllä mennyt kausi ja pudotuspelit näyttivät, että pitkä matka on vielä kuljettavana. Eemi on nyt raatanut aika pitkää kesää joka vuosi, ja olisi tärkeää saada hänenkin huilata välillä. Mikko Esko olisi edelleen kenties jopa ykköspassarimme, jos kiinnostusta mukaan olisi. Ivanov puolestaan on erittäin lupaava, mutta vielä niin nuori, että hänen mahdollisista tuloksista päästään nauttimaan vasta myöhemmin.

Hakkureiden osalta meillä ollut pitkään aika hyvä tilanne siinä mielessä, että joko Mikko Oivanen tai Ojansivu on ollut käytettävissä ja hyvässä kunnossa. Molemmat ovat kuitenkin maajoukkueessa pelatessaan olleet kovia kansainvälisen tason hakkureita. Varmastikin arvokisoihin saadaan taas jompi kumpi, tai toivottavasti jopa molemmat mukaan.

Nyt olevalla listalla ei mielestäni tämän hetken tasolla vielä juuri hurrata, vaikka hyvän tulevaisuuden omaavia vasaroita siellä voikin olla useampikin. Varsinkin Jokelalla on totta kai erinomainen potentiaali, mutta matkaa on tehtävänä kansainvälisiin peleihin ainakin vielä pari vuotta. Ropposelta on mielestäni nähty se mitä saatavissa on. Perusduunia juu, mutta ei missään nimessä mikään isojen pallojen lyöjä. Pehmenee ajoittain liigassakin aivan liikaa.

Häyrinen ja Kaislasalo ovat mielenkiintoisia nimiä, mutta molempien pelissä näkyy ainakin omaan silmääni selkeitä puutteita. Häyrisen lempinimi 'Höyry' ei tule ihan turhasta, vaan hermokontrolli etenkin tiukkien pelien aikana on lähellä nollaa. Tiuskimista ja passeista valittamista tulee jatkuvasti jos itsellä ei kulje. Tätä on nyt nähty useampi vuosi, ja odotin ainakin itse että ikääntyessä varmasti rauhoittuu, mutta ainakaan vielä tätä ei ole nähty. Ja Eetun kohdalla hermostuminen tiukkojen ottelujen aikana ei ole johtanut ainakaan parempaan suoritustasoon, päinvastoin peli hajoaa käsiin. Ehjiä playoffeja ei ole häneltä vielä nähty. Lyöntivoimaa ja ulottuvuutta olisi kyllä mukavasti, ja hyvän draivin päälle saadessaan näyttää sitä tasoa mikä veisi hänet vielä pitkällekkin.

Kaislasalo hiipui kauden edetessä, ja se syksyllä palloa hurjana paukuttanut kaveri oli aika lauhkea lammas kovimpien pelien aikaan ja kausi oli ainakin vielä ilmeisesti hieman liian pitkä. Resursseja on kuitenkin Häyrisen tavoin mukavasti, kun kehitys jatkuisi vaan samanlaisena.

Libero-osasto on mielestäni hyvissä kantimissa, varsinkin niin kauan kuin Kerminen on mukana. Ollut hyvä Venäjällä sekä vastaanotossa että puolustamisessa. Mutka kaipaisi mielestäni repertuaarinsa selvästi paremman sormivastaanoton, jos menestystä halajaa Suomen ulkopuoleltakin. Breilinissä on hyvän liberon merkit, varsinkin kunhan vuosia kertyy vielä lisää.

Keskitorjujat eivät yksilöinä pärjää vertailussa Euroopan koville maille, mutta siinä on kuitenkin aina mielestäni yllättävän hyvin pärjätty silti mukana. Joten jos täysikuntoiset Siirilä, Sinkkonen, Kaurto jne saadaan mukaan, niin uskon että siitä ei pärjääminen jää kiinni. Samoin valmennukseen on luotto kova. Tässä on nyt jo useampi vuosi tehty aika keskinkertaisellakin materiaalilla tehty ihan lähelle maksimi-tulosta. Mielestäni se puhuu näyttöjen puolesta jo paljon.
 
#11
Surullisen näköinen on etenkin hakkurilista. Samoin passarit Eemin jälkeen. Liberot ok. Yleispelaajista mielenkiintoisin tosiaan Mäkisen Sakari. Saanut isoa roolia ihan hyvässä belgialaisseurassa. Ajaa piakkoin Elviksen ohi jos vaan malttaa "pysyä" tuolla tasolla eikä lähde notkumaan puolapuille johonkin suurempaan liigaan/seuraan. Totta kai konkariosasto loistaa luonnollisesti poissaolollaan mutta näissä nimissä pitäisi olla se tulevaisuus. Ei se kovin kummoiselta näytä,anteeksi nyt vaan kun puhutaan arvokisoissa pärjäämisestä. Ainakin muutama nimi polkee paikallaan tällä hetkellä ja kehitystä ei näyttäisi tulevan yhtään. Ja sitten on useampi noita henkisen puolen vaikeuksista tiukoissa paikoissa kärsiviä nuorukaisia.Mutta tämän valitusvirren lopuksi annetaan kaikille mahdollisuus näyttää mihin heistä on. Vai onko mihinkään???
 
Viestejä
1,269
#12
Lekassa Reijonen on vallannut toisen keskipelaajan paikan Porkan sijaan, samoin VaLepassa Suihkonen on saanut huomattavasti enemmän peliaikaa kuin Mäkinen. Meiksei Reijosta ja Suihkosta valitu rinkiin. Nuoria ja lupaavia molemmat.
 
Viestejä
1,791
#13
No, itse lista varmaan on lähellä parasta mitä voi saada kasaan, jos konkarit jättää pois. MM-kisoihin sitten konkareita mukaan toki.

Sinne vois laittaa joukkueen mallia:

Eemi Tervaportti
Mikko Esko

Lauri Kerminen
Aleksi Mutka

Tommi Siirilä
Sauli Sinkkonen
Markus Kaurto

Olli-Pekka Ojansivu
Antti Ropponen/ Mikko Oivanen

Elvis Krastinss
Niklas Seppänen
Antti Siltala
Sakari Mäkinen
 
Viestejä
916
#15
Kaislasalon otteissa on silmiin pistänyt tekniikkavirhe iskulyönnissä, joka näkyy oikean käden liikeradassa. Se kun ei mene tehokkaimmalla tavalla vasemman käden kanssa ponnistusvaiheessa taakse, vaan "varastaa" kesken kaiken ja pyöreästä käden liikeradasta tuleekin puolikas, kun käsi kesken ponnistuvaiheen karkaakin jo lyömään palloa. Iskukäsi ei tulekaan pään ja hartioiden takaa kohti lyöntiä, vaan käsi revitään väkisin liian aikaisin iskemään palloa. Ja hep, siinä menee ensin tehot ja sitten lähtevät lyöntisuunnat. Ja seuraavaksi lähtee vammakierre käyntiin. Näin synkästi ennustaan, kun en usko, että kukaan malttaa sitä lähteä nyt kevään ja kesän aikana korjaamaan. Jos koskaan. Katsokaapa vaikka Ruudusta hänen iskulyöntiään, selkeimmin se näkyy aloitussyötössä.
 
#17
Tuossa aiemmin jo kommentoitu passari- ja hakkuriosastoa niin mikä on se syy, että jo kautensa päättäneet Jokela, Kaislasalo, Haapakoski, Lankinen pelasivat huonoimmat pelinsä pudotuspeleissä?
Minun arvioita:

1. Kunnon ajoitus? Lentopalloilijan pitää olla hyvässä kunnossa koko kauden mutta näillä tuntui fysiikka hiipuvan
2. Terve kilpailu pelipaikoista seurassa, Kaikki kävelivät kuusikkoon ilman sen suurempia ponnisteluja. Tikkari suussa koko kauden.

Minun silmään myös molemmat passarit pelaavat niin selkeää kaavaimaista peruspeliä, jota on erittäin helppo lukea ja torjua. Kaukana Euroopan tasosta.

Yp osastolla, mielenkiintoista nähdä onko Eemeli Kouki kehittynyt ulkomaan komennuksella. On kuitenkin raamit täyttävä hyvän tekniikan omaava pelaaja. Joku siitä on kuitenkin puuttunut. Toivottavasti Miro saa mahdollisuuden, haluaisin nähdä riittääkö tuo hyökkäys kansainvälisissä peleissä vai tuleeko isompi torjunta esteeksi. Ja ehdottomasti Sakari Mäkinen joukkueeseen.

Sekava teksti taidankin kirjoittaa puhtaammin ja selkeämmin kun kerkeää.
 
Viestejä
1,267
#20
haloo kirjoitti: Oliskohan Aaro Nikula,212 cm, ollut hyvä ottaa leirille mukaan.Muutkin saman maajoukkueen pitkät miehet mukana!
Jäsen taisi ottaa yhden pelaajan tekniikkavirheen esiin. Ihmettelen suuresti ettei Nikulan hyppy ja lyöntitekniikkaan ole kiinnitetty Kuortaneella huomiota. Ei hyvä. Ja jos on niin tulosta ei ainakaan ole tullut. Kun meillä on muutama pitkä sälli lajin parissa niin pitäisi hoitaa asiat kuntoon. Sittenpä voisi jotain tullakin.

Pesäpallokouluun opettelemaan kyynärvärrenkiertoa. Ennen viskottiin puhelinlankojen eristenuppeja kivillä ja opittiin heittämään. Nyt vempataan puhelimen näyttöä. Ei hyvä toisenkerran
 
Ylös