Verkkovirhe

Keskustelua säännöistä ja tuomaritoiminnasta

#81
Mukava Valkku kirjoitti: Tuosta peittämisestä olen eri mieltä. Jos ei saa peittää, niin kuppinostot lisääntyy ja pallorallit lyhenee.
Sikäli onkin mukavan loogista että nykyisen linjauksen perusteluna käytetään sitä, että paikallaan olevat verkkopelaajat eivät estä näkyvyyttä. Tällaisen sääntömuutoksen käsittelyä voisi olla mielenkiintoista seurata.
 
#82
Peittämiseen haluaisin jakaa vielä fiktiivisen tilanteen:
a) 200cm henkilö syöttää leijaa, jalat tukevasti maassa.
b) 165cm henkilö syöttää hyppyleijaa.

Kumpikin syöttö kulkee peittoalueen yli. Kummalla pallon osumakohta syöttäessä on korkeammalla? Toinen näistä tilanteista voidaan tulkita virheelliseksi, toinen ei.
 
#83
Laitetaas vähän nuoremman, mutta jo vuosia koviakin pelejä viheltäneen tuomarin kommentti.

Valtava ongelma tuomaritoiminnassa on uusien tekijöiden puute. Seurojen tuomarikoulutus perustuu vain yhteen muutaman tunnin nuorisotuomarikurssiin, ja jätetään sitten siihen. Jos seura haluaisi oikeasti panostaa myös tuomareiden kasvattamiseen, pitäisi nuorten tuomarien tukena olla aina turnauksissa joku tukihenkilö. Liitto voisi tukea seurojen omaa koulutustoimintaa, jolloin aluekouluttaja ei olisi ylityöllistetty näissä kuvioissa.

TUL:n kesäleirillä oli taannoin nuorisokurssi, ja pelaajat pääsivät välittömästi harjoittelemaan viheltämistä pikkupeleissä. Kouluttajat ja valmentajat kiertelivät antamassa vinkkejä, lisäksi viheltämistä sai tehdä tutussa ympäristössä. Tästä mallia!

Nuorilla tuomareilla on monesti se haaste, että valmentajat, yleisö ja muut toimijat eivät aina muista, että peliä viheltää nuorisotuomari. Joillekin se yksi paha sana voi olla liikaa. Ollaan siis ihmisiksi.

Kiilassa oli taannoin hyvä kommentti, jossa otettiin esiin pointti: jos pelaajat tekisivät yhtä vähän virheitä kuin tuomari, pelin taso olisi aivan häikäisevää
 
Viestejä
34
#84
Loimun päävalmentaja Achten heitti lehdistötilaisuudessa kysymyksen ilmaan (oma suomennos): "Tarvitseeko meidän maksaa rajatuomareille..., ...koska viikko toisen jälkeen toiminta menee huonompaan suuntaan?"

Kommentteja?
 
Viestejä
221
#85
Siitä vaan kokeilemaan miten helppoa on rajatuomarin toiminta.
Joutuu todella keskittymään asiaan aina,kun pallo on pelissä,ja pelin tempo nykyisin on nopeaa.
Olen jo vuosia liittoon yrittänyt saada jotain tilanteen muutosta,,TUOMAREITA on todella vähän.
Varsinkin,kun sisäpiirin pyörittäjä Salonen vaan jatkaa,monet tuomarit ovat lopettaneet,kun eivät herraa miellytä.
 
#86
Rajalla on nopeatempoisessa pelissä haastavaa olla, ja kun se ikähaarukka menee koko ajan ylöspäin niin refleksit hidastuvat auttamatta. Nuoret tuomarit pitää ottaa aktiivisesti mukaan erotuomarikerhojen toimintaan, josko sitä kautta löytyisi hyvä tukiverkosto ja tsemppi jatkaa ja kehittyä tuomarina
 
Viestejä
342
#88
Laitoin tänne kun en keksinyt parempaa kohtaa. Kertokaahan arvon tietäjät onko ”koodi” muuttunut vai mistä nämä johtuu, kun mielestäni ovat lisääntyneet.


Not a good promotion of volleyball: Players of Varamin and Panthers confront each other (VIDEO)


ITA M: Italian League suspends Atanasijević for 2 games, Orduna banned for 8 games (VIDEO)
Ottamatta kantaa 'kapinoihin' täytyy sanoa, että kuvaaminen esim. Modena-Perugia pelistä oli ihan persiistä.
Vielä huonompaa kuin Suomen liigan lähetykset.

Tiukalla zoomilla heiluteltiin kameraa yrittäen seurata palloa - ei tule pelin seurannasta mitään.

Toivottavasti joku tulevan (?) kauden kamerahenkilöistä katsoo näitä, ja ottaa opikseen ...
 
Ylös