Verkkovirhe

Volleyball:n lentopalloblogi

#21
Tervehdys. Uutta blogia ilmoille Ylikertoimen blogissa. Käykää lukaisemassa ja kommentoikaa, jos jotain vaan mieleen pompsahtaa :)

http://www.ylikerroin.com/blog/volleyball/lokakuun-5-huomionarvoisinta-asiaa-mestaruusliigasta
 
#23
Kyllä ne analyysit osuivat naulan kantaan! Ducksin analyysi raastava ja hyvä! Heillä vielä ongelmana se että monet pelaajista sekä vanhemmat että uudet elävät vanhoilla "meriiteillä" ja/tai se ainainen nuorista lupauksista puhuminen pitää lopettaa koska sitä he eivät enää ole! Tulevaisuus on kohta takana ja kehitys ei vaan mene eteen päin. Pelejä alkaa olla jo alla aika paljon ja pelitilanteet ne kehittää normaalisti kaikkein eniten. Monella pelaajalla on muut asiat kuin lentopallo etusijalla niin se pitää tietenkin myös huomioida! Hakkuria huutaa myös jengi aika pahasti! Ainaista arpa peliä 2. Ja 1. paikalta! Syö joukkuetta kun roskapallontappajilla ei tasaisuus ole aivan siellä missä pitäisi. En usko että Määttänen enää jatkaa tuolla. Toivon että tavoitteita löytyy. Se siitä taas sitten tällä kertaa.
Öitä
 
Viestejä
277
#25
Palatakseni vielä nimimerkin Volleyball ansiokkaaseen kirjoitukseen, niin parasta antia oli ehdottomasti pelaaja-analyysit alkukauden osalta sekä tilastopoiminnat pelaajista sekä joukkueista. Ducks osuudesta pätkä: "Ducks kaipaisi aivan valtavasti Tuovisen tai Kuoksan kaltaista valmentajaa, joka repisi vanhat pohjat käytännössä juuriltaan ja loisi seuraan aivan oman ja toimivan toimintakulttuurin johon joukkueen peli ja harjoittelu voisi nojata. Pelaajilta vaadittaisiin joka päivä ja jokaisissa harjoituksissa samoja asioita ja niitä harjoitellaan niin huolellisesti että ne välittyvät myös pelikentälle asti". Lisäisin tähän vielä sen, että toimintakulttuuria pitäisi muuttaa myös seuran taustajoukoissa.
Korson Vedon sivuja selatessa voi havaita, että Liigajaoksen puheenjohtajalla on sama sukunimi kuin joukkueessa vuodesta toiseen ykköshakkurina toimivalla pelaajalla, jonka kukkaan puhkeamista on nyt odoteltu jo useampi kausi. Voittavaa hakkuria tullaan tuskin koskaan joukkueeseen hankkimaan, niin kauan kuin asetelma on tämä. Joukkueen menestys ei ole aina se tärkein asia. On vuosien varrella saatu mukava porukka kasaan, niin pelaajia kuin seuran taustahenkilöitä. Vaikea on tehdä mitään radikaalimpaa loukkaamatta ketään. Valmentajan asema on sementoitu, onhan meriittejä menneisyydestä. Ulkopuolinen voi tehdä helpostikin johtopäätöksen, että valmentautumisessa kauteen on totaalisesti epäonnistuttu. Seuran sisällä se selkeästi kielletään. Kuten Volleyball kirjoitti, mennään aina selityksien taakse. Pitäisikö valmentajan/valmennusryhmän ottaa huonosta valmentautumisesta vastuu. Ei pidä, koska kukaan seuran taholta ei sitä vaadi. Kontrolli ja kuri puuttuu, vaatimustaso heikko. Pelaajat ja valmennus ei myöskään selkeästi ymmärrä, että huonosta menestyksestä tulisi olla vastuussa esim. maksavalle yleisölle tai tämän toiminnan taloudellisesti mahdollistaville tahoille. Lukekaahan vielä kertaalleen tuo Volleyball blogikirjoitus. Ducksin osalta nyt niitetään sitä viljaa mitä kesällä on kylvetty. Tätä faktaa on turha kiistää.
 
#27
Kohtuullisen kovaa kritiikkiä Vantaa Ducksin/Korson Vedon suuntaan. Seuran jäsenmaksun maksaneena jäsenenä teen kuten Jeesus-lapsen äiti aikanaan Beetlehemissä. Tutkiskelen sanoja harkiten sydämessäni muistaen kuitenkin, että seuramme ei ole yhtä virtaviivainen päätöksentekomasiina kuin Chelsea.
 
Viestejä
52
#28
Ei kannata vielä ripotella tuhkaa Einonkaan vaikka pyhät menossa. Blogissa kuitenkin kyse yhden henkilön näkemykset ja seurojen taustoista vähän tietoa. Textiä paljon ja joukossa asiaakin mutta päivittyy taas toiseen suuntaan kun suuntaa kääntyy urheilullisesti. Hyvä kuitenkin että kirjoitetaan
 
#29
ralo kirjoitti: Ei kannata vielä ripotella tuhkaa Einonkaan vaikka pyhät menossa. Blogissa kuitenkin kyse yhden henkilön näkemykset ja seurojen taustoista vähän tietoa. Textiä paljon ja joukossa asiaakin mutta päivittyy taas toiseen suuntaan kun suuntaa kääntyy urheilullisesti. Hyvä kuitenkin että kirjoitetaan
Hyvä että kirjoitetaan ja keskustellaan. Se vain osoittaa, että ihmiset ovat kiinnostuneita. Seuratoiminnan syvempi tunteminen tuo päätettäviin asioihin aina omat lisäsävynsä ja mausteensa. Tänään Lumossa paljon panosta. Ottelun jälkeinen julkinen lehdistötilaisuus summaa eläimellisen kohtaamisen. Tunnetta varmasti pelissä ja voittaja on joukkue, joka pelaa pienemmällä jännäkakalla. Vapautuneeseen ja rentoon suoritukseen yltävä joukkue voittaa tänään. Illalla ollaan viisaampia ja keskustelu jatkukoon. Kyllä maailmaan mielipiteitä mahtuu. Meikäläinen saattaa joskus omista tutkiskeluistaan avautua. Jos vaikka palvelukodissa tulevaisuudessa sanelisi muistelmansa: Eino-Ankka avautuu.
 
#30
2 pistettä taulukossa ero.
Tänään on tosiaan tosipaikka, mutta eiköhän sieltä motivaation voisi Ducks kaivaa, vai?
Tiikerit on kyllä vaarallinen, mutta vain kolmen pelaajan varassa.

En osaa sanoa, toinen vie 3-2 tai 2-3.Luulisin.
 
#31
Moikka.

Näinhän se nimenomaan on, että tässä blogissa kyseessä on aina vain oma yksinäinen mielipiteeni jonka muodostaan kasaamani datan perusteella. Ja täten kyseessä ei tietenkään ole ikinä mikään absoluuttinen totuus, vaan näkemyksiä on yhtä monta kuin kirjoittajia. Joita toki on kylläkin harmillisen vähän, käytännössä minimaalisesti.

Suomessa ja näin pienestä lajista kirjoittaessa törmää helposti asenteisiin, että kirjoitus on henkilökohtainen hyökkäys henkilöä tai organisaatiota kohtaan. Omissa mieteissäkin aina huomaa miettivänsä, onko liian raju tai henkilökohtainen joissakin arvioissa, mitä kirjoittaa ja monesti muotoilenkin tekstiä aina vain höllempään suuntaan, mitä lähempänä sen valmistuminen on. Ongelmahan tässä on juuri se, että kun kyseessä on pieni laji ja tämän lajin ytimessä on hyvin pieni ympyrä ihmisiä jossa kaikki tuntevat enemmän tai vähemmän toisensa, eikä haluaisi kenenkään kenenkään työtä väheksyä tai mieltä pahoittaa vaikka kriittisemmin asiasta kirjoittaisinkin.

Kun lajista tarpeeksi tietäviä ja kirjoittavia on äärimmäisen vähän, tekstejä ylipäätään syntyy vertailtavaksi keskenään hyvin niukasti, ja saattaa syntyä pienimuotoinen illuusio asiasta, että yhden kirjoittajan sana tai mielipide on ainut mitä asiasta kuullaan.

Jos mietitään esimerkiksi jääkiekossa Leijonia, tai mitä tahansa jääkiekon sm-liiga seuraa, on ero lentopalloon kuin yöllä ja päivällä. Heidän tekemisiääm voidaan kritisoida lehdissä, netissä ja televisiossakin analysoijien toimesta aivan vapaasti mielinmäärin ilman, että syntyy ajatus että kritisoijalla olisi jokin henkilökohtainem agenda asiansa kanssa. Pelaajien, valmentajien ja seurojen toimintaa voi arvioida aivan vapaasti, ja näin myös tehdään erittäin laajasti. Kukaan ei erityisemmin asioista silti loukkaannu, sillä ymmärretään että heidän työhönsä kuuluu pelisuoritusten tai organisaation päätösten arviointi. Asiaa puidaan, ja ajan mennessä eteenpäin kritiikin tai kehujen kohteet muuttuvat ja vanha asiaa menee unholaan.

Kun taas lentopallossa asia on aivan toisin. Olemme niin pieni laji, että kirjoittajia tai keskustelua ei synny lainkaan samassa mittakaavassa. Lentopallon katsojakunta on myös iältään keskiarvoisesti kenties vanhempaa kuin missään muussa lajissa. Tietokoneet ja kirjoittaminen eivät ole sydäntä lähellä. Peleissä käydään katsomassa peli, syömässä makkara ja siellä paikan päällä kommentoidaan ja arvioidaan pelaajien otteet. Asiasta erittäin harvoin tullaan kommentoimaan nettiin sanaakaan.

Nyt kun itse olen melkeinpä niitä ainoita harvoja, jotka kirjoittavat näistä myös nettiin kaikkien luettavaksi, tuntuu itsestänikin että mikä tahansa kritiikin kirjoittaminen on melkeim henkilökohtainen hyökkäys jotakin kohtaan, vaikka näin ei todellakaan ole. Yritän olla arvioissa niin rehellinen kuin vain on mahdollista. Jos joku joukkue esiintyy hyvin, sitä kehun, ja jos huonosti niin annan kritiikkiä. Takana ei ole mitään agendaa tiettyä pelaajaa tai seuraa kohtaan. Totta kai myös itselleni on muodostunut suosikkipelaajia, mutta yritän arvioida myös heitä kuten ketä tahansa muuta. Ehkä jopa hieman kriittisemmin, juuri sen vuoksi.

Toivoisin ylipäätään lentopalloon enemmän, sitä että asioista voisi puhua niiden oikeilla nimillä, ilman että kukaan ottaa sitä heti hyökkäyksenä omaa rakasta seuraa tai pelaajaa kohtaan. Iso osa urheilun fanittamista, on suoritisten ja pelajien arviointi ja vertailu. Kuka on ollut paras? Miksi tämä pelaaja ei pelaa tasollansa? Olisiko joku toinen valmentaja parempi tälle seuralle? jne jne.

Olisi mahtavaa käydä asiallista, runsasta ja soljuvaa keskustelua netissä ja tällä foorumilla lentopallosta, joukkueista, pelaajista ja taktiikoista. Ikävä kyllä se on tällä hetkellä käytännössä mahdotonta, sillä henkilömäärät kirjoittajissa ovat todella pieniä, ja suurimmalla osalla on vain se yksi selkeä "oma seura" joka kiinnostaa ja jota puolustetaan hampaat irvessä loppuun saakka. Yksi tai kaksi trollia saa paljon enemmän aikaan tuhoa kuin yksi kirjoittaja hyötyä, kun kirjoitusmäärät ovat niin pieniä ja kirjoittajat emotionaalisesti sitoutuneita vain siihen yhteen organisaatioon.

Kuten sanottua, tarkoitukseni ei ole hyökätä ketään tai mitään yksittäistä seuraa tai pelaajaa kohtaan. Kirjoitan vain miten näen, koen ja kuulen itse asioista. Ehkä vielä joskus lentopallokeskustelukin kokee kultaisempia aikoja. Sitä toivoessa ja odotellessa.

Terveisin
Volleyball
 
Viestejä
440
#32
v0lleyball kirjoitti: ...
Kuten sanottua, tarkoitukseni ei ole hyökätä ketään tai mitään yksittäistä seuraa tai pelaajaa kohtaan...
Aika tylyä kommenttia blogissasi kuitenkin oli Enderwin Herrerasta. Viime kauden Tiikeriporukassa hän ei kuitenkaan ollut niitä "ilman pillaajia", tietääkseni. Kuinkas se nyt noin päin kääntyi?
 
#33
Täytyy sanoa, etten ymmärrä kuinka se on tylyä jos asia on kuitenkin tosiperäistä? Vaikka kyseessä voi olla entinen suosikkijoukkueesi pelaaja, ja jos käytös on ollut siellä erilaista, ei kai se sulje pois hänen tulevia toimia. Tämä koskettaa aika lailla läheltä juuri sitä mitä äsken kirjoitin.

Lisäksi olen monessa tekstissäni kehunut Herreraa pelaajana ja kertonut että hän on suosikkejani tietyillä osa-alueilla. Nyt yksi aiheellinen huoli ei liene poista asiaa millään tavalla. Toki jos sinulla on erilaista tietoa Herreran toiminnasta Pielavedellä, voit aina tuoda myös oman näkemyksesi asiasta esille :)
 
#34
Hyvä, että V0lleyball tuo esiin kipeitäkin aiheita. Avoin keskustelu lentopallon tilasta pitää tuoda esiin. On varsin tavallista, että pienessä piirissä "nepotismi" nostaa päätään
ja ei edes koitata arvioida asioita objektiivisesti.

Tuntuu, että on tahoja joiden sanomista tai tekemistä ei saa kritisoida. Voidaan leimata tolloksi tai etsiä tekstistä "salattua" viestiä tai piikkiä.

Yhdenlainen pään pensaaseen laitto on juniorisarjat. Aikanaan ei voinut pelata A-ta toisessa ja B-tä toisessa sarjassa, nyt se onnistuu, mikä on hyvä. Kuitenkin tästä seuraa illuusio, että junnuja on paljon, mutta kun parhaat junnut pelaavat A-, B- ja C-sarjaa, jopa kolmessa eri seurassa. Junnujen puolelle parasta mitä on tapahtunut, on Jyväskylän ja Tampereen joukkueiden nousu.
 
#36
Moikka!

Tein Ylikertoimen blogiini arviot tulevista puolivälierä-pareista. Käykää lukaisemassa ja kommentoikaa jos jotain tulee mieleen. Myös kirjoituksen jakaminen esim. Facebookissa tai Twitterissä otetaan ilolla vastaan, jos se mielestäsi sen arvoinen on. :)

http://www.ylikerroin.com/blog/volleyball/ennakot/arviot-mestaruusliigan-playoff-ottelupareista

Terveisin
Volleyball
 
#37
Jälleen hyvä teksti volleyballilta.!
Olen pitkälti samoilla linjoilla kuin volleyball, tasaisimmat ottelusarjat tullaan minunkin mielestä näkemään Etta-Lakkapää ja Hurrikaani-Leka.

Jäin miettimään, kun Volleyball kirjoitti "hyytymisistä" tiettyjen avainpelaajien kohdalla. On oikein odottaa vahvistukselta illasta toiseen hyvää suortittamista mutta onko kuorma silti kohtuuton? Jos vielä harjoituksissakin oletettavasti hakkaa palloa eniten. Ohipelejä tulee ja se on normaalia.

Esim. Kaislasalo ja Naarden joukkueen tärkeimmät pisteiden tekijät, onko kuormaa ollut välillä liikaa, kun ei kierrätetä ollenkaan?

Ettan hakkuri Joonas Jokela on pystynyt pitämään tason läpi kauden aika loistavasti siitä osoituksena pistepörssin voitto.
 
#38
Koska tämä thread koskee lentopalloblogia niin arvelin omankin aiheen sopivan parhaiten tänne. Toivottavasti hienoja analyyseja tekevä "Volleyball" ei tästä suutu...?

Olen kirjoitellut tulevan hyväntekeväisyysottelun myötä blogia menneistä pelivuosista (sen ajan harjoittelua, valmentajia, pelireissuja jne.) Jos aihe kiinnostaa, niin kirjoitukset löytyvät hyväntekeväisyystapahtuman Facebook sivuilta:
https://www.facebook.com/events/1825623077457578/
 
Ylös