Verkkovirhe

Tiikerit mestaruusliigassa 2015-2016

Ryynäsen Topi

Uskomattoman hieno tilaisuus kaupungintalolla. Oli iloisuutta, riehakkuutta, mutta lopussa vähän haikea tunnelma. Taisi muutaman silmäkin kostua.

Haikeus johtui siitä, että nyt päättyneen kauden rosterissa oleet toimijat eivät. ainakaan kaikki jatka. Ehkä jotkut muutkin, kuin Lelu tähyää Euroopan rahakkaille markkinoille.

Tiikerien valmentaja Tiilikaisella ja pelaajilla on kyllä kysyntää, se on päivänselvää.

Muutaman viikon kuluttua ollaan jo viisaampia tässä asiassa. Fanien harras toive on, että mahdollisimman moni jatkaisi.
 
Viestejä
5,742
Ketähän muita sieltä nyt sitten on lähdössä, kuin Ojansivu? Tuskin Tiilikainen ainakaan tässä vaiheessa seuraa jättää. Siinä ei ois mitään logiikkaa. Uskon myös, että yrittää ainakin saada suurimman osan pelaajista jäämään, ja siinä onnistuukin.
 
Viestejä
777
fiftie kirjoitti: Ketähän muita sieltä nyt sitten on lähdössä, kuin Ojansivu? Tuskin Tiilikainen ainakaan tässä vaiheessa seuraa jättää. Siinä ei ois mitään logiikkaa. Uskon myös, että yrittää ainakin saada suurimman osan pelaajista jäämään, ja siinä onnistuukin.
Kogalla on yksi vuosi Euroopassa jäljellä ja epäilen tuon tason kaverin jatkavan Suomessa, kertoi saaneen jo tarjouksia.
 
Viestejä
1,319
Pojat oli eilen hienosti edustukunnossa, mutta "poika" oli kyllä ottanut siipeensä tavallista enemmän :D
http://www.kokkolantiikerit.fi/imagebank/4765_huge.jpg
Kannattaisi ehkä hommata Herreralle ensi vuodeksi oikea rumpu ettei tartte hakata sitä pokaalia. Muuten joutuu joka vuosi varaamaan budjettiin kultasepän palkkion ;)
Tapahtumassa oli muuten juniorit otettu tosi hienosti huomioon ja Kehoe ja Sauss tuntuivat olevan aidosti ylpeitä kun saivat kummijoukkuidensa mitalit kaulaan.
 

Ryynäsen Topi

Miesten huhtikuun tähdistö 2016

Passari: Steven Kehoe Tiikerit (7. valinta kuukauden tähdistöön)
Hakkuri: Mohamed Alhachdadi Hurrikaani (2)
Yleispelaaja: Olli Kunnari VaLePa (17)
Yleispelaaja: Romans Sauss Tiikerit (4)
Keskitorjuja: Tommi Siirilä Tiikerit (7)
Keskitorjuja: Konstantin Shumov Hurrikaani (1)
Libero: Taichiro Koga Tiikerit (3)


Mestaruusliigan huhtikuun tähdistössä on neljä Tiikerien pelaajaa.

Steven Kehoe valittiin aivan oikeutetusti passarin tontille joka on Kehoelle seitsemäs kerta. Kukaan toinen passari ei nykyisessä Mestaruusliigassa ole samaan yltänyt.

Mikko Esko jäi nuolemaan näppejään. Steven oli finaaleissa ja semeissäkin Eskoa taitavampi.

On se kyllä kumma juttu, että Stevenillä on muutaman nimimerkin mielestä (lähes) aina jotain moittimisen sijaa.

Niinhän se menee, että kateus vie kalatkin merestä....

Kruununa oli Kogan valinta huhtikuun parhaaksi pelaajaksi. Lisäksi Tommi Siirilä ja Romans Sauss olivat itseoikeutetusti tähdistössä.
 
Viestejä
192
Ryynäsen Topi kirjoitti: On se kyllä kumma juttu, että Stevenillä on muutaman nimimerkin mielestä (lähes) aina jotain moittimisen sijaa.
Niinhän se menee, että kateus vie kalatkin merestä....
On sekin kyllä kumma juttu, että ammattilaispelaajia ei saisi arvostella. Yhtä vähän kuin kukaan nimimerkki on täydellinen, yksikään lentopallon pelaaja ei sitä ole.

Näilläkin palstoilla - ja tietysti mediassa ylipäätään - on moneen kertaan todettu, että Steven Kehoen passipelissä ja samalla tietysti Tiikerien taktiikassa korostuivat valtavan nopeatempoiset, matalahkot laitapassit. Tämänhän kaikki lajia vähänkään tarkemmin seuraavat erittäin hyvin tietävät.

Samaan hengenvetoon olen tuonut esille kaikkien Tiikerien pelejä seuranneiden havaitseman asian. Keskihyökkäysten rakentelu on Kehoen vähemmän vahva osa-alue. Ehkä kohtuutonta arvioida sitä heikkoudeksi, mutta ihan Ohion miehen osaamisen ytimessä eivät paterit mielestäni ole.

Tästä arviosta esimerkiksi Ryynäsen Topi voi totta kai olla eri mieltä. Kateus-näkökulmaa en sen sijaan ymmärrä tässä yhteydessä alkuunkaan.
 
Viestejä
3,448
Kehoe kirjoittelua vois kommentoida vaikka näin.

Suomeen hyvä/loistava, mutta jos olisi "taikuri" pelaisi Usa mj:ssa ja/tai paremmissa liigoissa.

Tiedä vaikka pelaa ensi kaudella muualla? Torjunta pelaaminen varmaan yksi este portaan ylöspäin menoon?
 
Viestejä
5,742
Kyllähän Kehoen taso riittää varsin hyvin mestaruusliigaan. Yksi parhaista mestaruusliigan passareista. En tiedä sitten riittääkö taso kovemmissa peleissä. Tosiaan keskipelaaminen on Kehoen heikkous. Siirilään etenkin pitäis saada hyödynnettyä vielä paremmin. Saa nähdä jatkaako Kehoe vai ei. En pane pahakseni vaikka jatkaisikin.
 

Ryynäsen Topi

spiker kirjoitti

Tästä arviosta esimerkiksi Ryynäsen Topi voi totta kai olla eri mieltä. Kateus-näkökulmaa en sen sijaan ymmärrä tässä yhteydessä alkuunkaan.

En kyllä todellakaan ole tarkoittanut sinua. Olen melko useasti samoilla linjoilla kanssasi, spiker

En viitsi hämmentää asiaa enempää. Vinkkinä voisin antaa, että viestin suunta on kyllä aivan muualla, kuin Kokkolassa tai Tiikerien sivuilla (etupäässä) kommentoivat.

Muistellanpa, kuinka räikeitä ylilyöntejä Kehoeta kohtaan olemme saaneet jostain muualta lukea.

Ei muuta kuin Suomi-Hollanti maaottelua odotellessa.

Hyvää loppukevään ja alkukesän odottelua.
 
Viestejä
5,742
www.swd-powervolleys.de/tommi-tiilikaine...st-der-neue-trainer/

Tiilikainen sitten saksaan vissiin valmentamaan ens kaudeks. Saa nähä kenestä tulee tiikereiden uus päävalmentaja. Hyvä homma Tommin kannalta, tiikereiden kannalta vähän huono.
 
Viestejä
192
Joo, eipä voi sanoa tulleen yllätyksenä.

Tässä vielä Keskipohjanmaan uutinen asiasta:

Tiikeri-koutsi Tiilikainen siirtyy Saksaan

Kyllähän tästä voi johtopäätöksiä tehdä. Alex Stubbin tapaan kolme pointtia tulee välittömästimieleen:

1) Tiikerit ei lähde Mestarien liigaan.

2) Mestarijoukkueen runko tulee hajoamaan - ellei sitten koko joukkue.

3) Neljän vuoden dynastian aika on ohi - ainakin toistaiseksi.

Sitten se kaikkein suurin kysymys: kuinka valtaisaan menestykseen tottunut kokkolalainen/keskipohjalainen lentopalloyleisö ottaa omakseen radikaalisti muuttuneen ja voi sanoa varmasti heikentyneen joukkueen?

Urheilu on aina aaltoliikettä, mutta aallon harjalta tai vuoren huipulta on aina vain yksi tie. Tylyä, mutta sittenkin kovin luonnollista.

Kun on neljä vuotta putkeen totuttu voittamaan ja ajoittain valiteltu Kokkolan puutteellisista sisähallitiloista, marraskuun lopun Riento-peli sijoilla 5-8 olevien joukkueiden kesken testaa todelliset Tiikerit-fanit ja heidän lajirakkautensa.

En usko, että Hollihaan kapasiteetti tulee ensi kaudella vastaan...

Toisaalta pitää muistaa se, että tuo neljän vuoden huima menestyskausi jää ikuisiksi ajoksi kotimaiseen lentopallohistoriaan. Vuosien 2013, 2015 ja 2016 Suomen mestaruudesta ei enää pelata. Eikä kolmesta voitetusta Suomen Cupista. Ne pytyt on voittanut lopullisesti Kokkolan Tiikerit. Tulevaisuus ei tätä faktaa miksikään muuta.
 
Viestejä
5,742
Kyllähän sieltä oli ylellä juttua mestaruuden jälkeen, että osallistuvat mestareiden liigan karsintaan, mutta tiedä sitten. Vähän huono, jos eivät osallistu. Toivottavasti nyt saavat kilpailukykyisen porukan kasaan ensi kaudeksi, ja ettei kaikki avainpelaajat lähde joukkueesta.
 
Viestejä
777
Haasteellisin kausi kenties koskaan edessä. Todella harmillista että kaikkien aikojen joukkue hajoaa noin pahasti kasaan :(

Rahaa ainakin on rakennella ihan hyvä joukkue. Toivotaan että palaset loksahtelevat kohdalleen. Keskisipilän Mikkehän olisin nappi valinta valkuksi.
 
Viestejä
154
B612 kirjoitti: Jos Tiikerit haluaa lähteä tosissaan Mestarien liigaan, joukkueeseen pitää saada runsaasti uutta verta.
Ensimmäinen asia on passarin vaihto. Kehoen passipeli heittää liikaa. Kuten täällä on kerrottukin, Herreran ominaisuudet eivät riitä Euroopan kentillä. Pitkää, liikkuvaa torjuntaa vastaan ei mitään jakoa. Sauss pystyy parhaimmillaan pelaamaan kovempiakin joukkueita vastaan. Kaksi uutta keskaria tarvitaan Siirilän kavereiksi ja vaihtopenkille.
Lelu varmaan lähtee viime syksyn episodin jälkeen minne tahansa muualle. Siksi haussa lienee myös kova ulkomaalainen hakkuri.
Kogan jatkopahvi on myös tärkeä tai oikeastaan japsi pitäisi saada Tiikereiden pelaajaksi. Nythän hän on vuokralla Kokkolassa. Mikä on muuten sen seuran nimi, jonka listoilla Koga virallisesti nyt on?
Alkaa ennustukseni toteutua, vaikka muutamat tietäjät muuta väittivätkin. Kehoen taidot on nähty, ja jenkki saa lähteä hakemaan paikkaa muualta. Jylhän veljekset eivät saaneet peliaikaa pudotuspeleissä ja varmaan haluavat jonnekin, jossa pääsisivät näyttämään osaamistaan.
Lelu on jo varma lähtijä, joten hakkurin paikkakin on auki. Koga ei tälläkään kaudella ollut Tiikereiden pelaaja ja saattaa ensi vuonna lähteä kovempiin liigoihin. Kun tähän vielä lisätään valmentajan vaihto, niin koko joukkueen hajoaminen saattaa olla myös edessä.

Mutta kuten M.Nisula loppuottelujen jälkeen siteerasi vanhaa ullavalaista sanontaa: Mies voi lähteä Kokkolasta, mutta Leppälä ei lähde Kokkolasta.
Hyvä lähtökohta ensi kauteen on kiinnittää oma kasvatti tulevaisuuden projektiin.
 
Viestejä
4,933
Mestaritiimiin on aina imua. Riippuu pitkälti siitä ketä koutsaa ensi kaudella mutta itse uskon että kilpailukykyinen joukkue on Kokkolassa kasassa taas syksyllä kun sarja alkaa. Ei varmaan ihan yhtä kova kuin menneellä kaudella mutta taistelee uskoakseni mitaleista
 
Viestejä
21
Spikerin kanssa samoilla linjoilla. Jos olen aistinut ja lukenut "merkkejä" oikein, joukkue tulee hajoamaan lähes täysin. Nykyisistä jatkanee vain 2-4. Toivottavasti olen kuitenkin väärässä.....
 

Ryynäsen Topi

Tommi Tiilikaisen uusi seura on Saksan keskilännessä sijatseva SWD Powervolleys Düren, asukkaita n 90.000

Düren sijoittui päättyneellä kaudella Saksan Bundesliigassa viidenneksi.

Poimintoja SWD Dürenin kotisivuilta:

Valmentajapestiä haki 30 hakijaa.

Jo viikkojen ajan olemme olleet yhteydessä puhelimitse ja sähköpostin välityksellä.

Tommi tekee jo ny töidä Dürenin tiimissä seuraavaa kautta varten.

Tommi Tiilikainen:
Tulemme toteuttamaan intohimoista ja modernia valmennusta. Meidän tulee olla tiimi, joka työskentelee kovimmin ja fiksuimmin (älykkäimmin).

Oli aika tehdä jotain uutta.
"Minulle on tärkeää, että pelaajat sopivat tiimiin urheilijoina ja ihmisinä ja saavutamme jotain maagista, jos seisomme samassa rintamassa."

"Keskusteluissa olen huomannut, että dürenilaisillä on sama intohimo kuin minulla lentopalloon".

Onnea ja menestystä tulevassa tehtävässäsi, Tommi. Sinulla on aina paikka Tiikerien kannattajien ja fanien sydämessä.
 
Viestejä
850
noppa kirjoitti: Haasteellisin kausi kenties koskaan edessä. Todella harmillista että kaikkien aikojen joukkue hajoaa noin pahasti kasaan :(

Rahaa ainakin on rakennella ihan hyvä joukkue. Toivotaan että palaset loksahtelevat kohdalleen. Keskisipilän Mikkehän olisin nappi valinta valkuksi.
Siellähän on lähiseudulla se Ramdoo vapaana, eikö :p
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös