Verkkovirhe

Suomen miesten maajoukkueen erittäin heikko pelillinen tila

Viestejä
3,819
Kukaanhan ei ole väittänyt että yli 190 cm tai 200 cm pituudesta olisi hyötyä kiakossa tai niitä olisi liigassa kovinkaan paljon. Mutta se on tosiasia että 190 cm jopa 2m pelaajia on paljon juniorijoukkueissa ja ovat kaiken lisäksi taitavia ja nopeita, näin oli myös P.Laine.
Kannatta muistaa että Laine on maailman kovimmissa ammattilaisliigoissa 20 vuotiaana ja ansiot vuodessa enemmän kuin koko mestaruusliigan pelaajapalkkiot yhteensä.
Se tarkottaa sitä että liigassa osataan kasvattaa nuorista pelaajista maailmanluokan pelaajia mitä taas mestaruusliigassa lentopallossa ei osata.
Mutta asiaan:
Näitä pitkiä poikia kun saisi jossain vaiheessa myös lentopallosalille niin että jonkunlainen pohja olisi olemassa myös lentopallosta niin ei tarvitsisi alkaa tyhjästä. Juniorikiekkoilijat reenaavat ainakin liigaseuroissa todella kovaa ja pohjat harrastaa mitä vaan ovat olemassa.
Koululla olisi tuhannen taalan paikka opettaa lentopallon alkeita vaikkapa seurayhteistyön kautta ja riittävän aikaisessa vaiheessa jotta saisi vaihtoehtoja harrastaa.
Murrosiässä on liian myöhäistä opetella mitään uutta alusta asti mutta iso ongelma on lentopallon huono imago ainakin kaupungeissa.
Tampereellakin on lajissa perinteitä mutta harrastajia vähän vaikea löytää joten kaikki konstit olisi käytettävä jotta saataisiin lisää potentiaalisia pelaajia.
 
Viestejä
524
Täällä on joillakin kumma fetissi noihin pitkiin poikiin, ovat ehkä suomen lahjakkaimpia . Vaikka kuin pitäisi olla pitempiä nuo pelaajat, se ei vaan ole aivan yhtäkkiä mahdollista, ne on taidollisesti, tekniikka ja todennäköisesti fysiisisesti niin paljon heikompia kuin nämä ala-mittaiset. Tuo että joittenkin mielestä heitä istutetaan vaan penkillä, tuskin heitä ihan turhaa ei peluuteta joukkue, ehkä ovat ihan väärässä sarjassa ehkä. Onko maajoukkue oikea paikka ottaa pelaaja sinne vaan koska on pitkä, sittenhän se on helppoa kaikki alle 200cm pois. Joku viisaampi voisi avata sitä mikä ajatus noissa EHKÄ suomen lahjakkainpien poikien ajamisesta. Samalla sanokaa ehkä edes yks yli 200cm suomalainen pelaaja ( ei keskari) joka on taitava liikkuva, ehkä niitä ei ole kuin päiväunissa. Eiköhän tuo taitojen ja liikkuvuuden kehittäminen olisi pitänyt aloittaa vähän nuorempana eikä parikymppisenä. Ehkä näin , olisimpa ollut pitkä poika.
 
Viestejä
3,819
Niin, vastaushan on hyvin yksinkertainen miksi lentopalloilijan pitää olla mahdollisimman pitkä, kaikkia muita ominaisuuksia pystyy kehittämään mutta ulottuvuuden ylärajan määrittää sinun pituutesi.Nykyajan taitavat valmennustiimit osaavat kehittää pelaajista liikkuvia, fyysisiä ja taitavia ihan samalla tavalla niin pitkistä kuin pätkistäkin.
Jos seuraat maailman huippupelaajia eri joukkueissa niin yp. 205 cm on ihan normi ja ovat erittäin liikkuvia ja osa jopa fyysisiä ja kaikki ovat taitavia, näin se menee. No jos verkolla on vastakkain saman ponnistusvoiman omaava 190 cm suomalainen ja vastassa 205 cm vaikka puolalainen peluri kumpi siinä kisassa vie voiton? Suora ero on 15 cm mutta usein pitkillä miehillä on pidemmät kädetkin suhteessa joten ero voi olla vielä isompi, voi se olla toki pienempikin.
Lyhyempi pelaaja lähtee myös hyökkäyksiin ja torjuntaan 15 cm alempaa, ponnistusvoimalla ei voi korvata tätä eroa nykyajan nopeassa tempopelissä missä passi tulee laitaan ja keskelle lähes samalla nopeudella.
Meidän hyvät maajoukkuepelaajalaiturit Mäkinen, Krastins, Suihkonen ym. ovat huipputaitavia ja hyvin reenanneita urheilijoita mutta kansainvälisissä peleissä vähän lyhkäsiä alotukseen, vaihtomiehinä ok.
 
Viestejä
228
Kyllähän siitä etua on että lentopalloilija on pitkä ja heidät pitäisi saada jo nuorena tehovalmennukseen ja pelaamaan. Minun nuoruusvuosina pitkät oli vaihtopenkillä koska ei motoriikka ollut siinä vaiheessa samalla tasolla lyhyempien kanssa.
Mutta älkää katsojia noita jääkiekkoilijoiden pituuksia. Siellä on monella pituus mitattu luistimien kanssa ja laitettu vielä extraa päälle.
 
Viestejä
854
Onhan se melko selvää että jos pikkujunnuikäinen kaveri on kaiken aikaa 15 senttiä ikätovereitaan pituudessa edellä, "tarve" kehittää muita fyysisiä ominaisuuksia ei niin helposti täyty. Kyllähän monet pelaa itseään vanhempien sarjaa kyllä lisäksi, mutta jos harjoittelun runko ja vaatimustaso on mitoitettu oman ikäryhmän mukaan, saattaa treenivelkaa kertyä vuosien mittaan salakavalasti. Varsinkin jos pituutta on niin paljon että sillä pääsee 'loistamaan' myös vanhemmassa ikäluokassa.

Edit: Ja kuten Jumiukko totesi, niin vielä huonompi tilanne toki on se, jos taitopuutteiden vuoksi jumitutaan oman ikäluokan penkille. Juniorikilpatoiminta ei tässä palvele pitkän tähtäimen etua ollenkaan.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
3,819
Suomessa kun on hyviä paikkakuntia opiskella ja reenata samaan aikaan niin pitäisi varmaan houkutella lahjakkaita pelaajanalkuja itä-euroopan hyvistä lentopallomaista.
Näin saataisiin vähän monipuolisempia ja tasokkaampia junnuporukoita vaikkapa 1-sarjaan, Valepan ja Kuortaneen lisäksi.
 
Viestejä
5,692
No eihän tuo nhl oo kun vasta neljänneks kovin ammattilaissarja jenkeissä. Tekis mieli sanoa, että vasta viidenneks kovin, mutta olkoot.
 
Viestejä
3,819
No eihän tuo nhl oo kun vasta neljänneks kovin ammattilaissarja jenkeissä. Tekis mieli sanoa, että vasta viidenneks kovin, mutta olkoot.
Jaa neljänneksi kovin missä suomalaisia junnuja pelaa? ammattilaisena, miljoonamiehiä, parikymppisinä.
 
Viestejä
5,692
Jaa neljänneksi kovin missä suomalaisia junnuja pelaa? ammattilaisena, miljoonamiehiä, parikymppisinä.

No suomalaisia junnuja ei taida pelata kuin nhllässä, ahllässä ja Markkanen nbassa. Meinasin nyt ihan kaikkia palloilulajien ammattilaissarjoja jenkeissä, pelas siellä suomalaisia tai ei.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
273
Kävin noita Suomen kultaisen liigan pelien tilastoja uudemman kerran läpi ja nostan tässä nyt esille niitä selkeimpiä syitä miksi menestys on olluy sitä mitä se on ollut. Suurin osa on varmasti ennalta-arvattavia ja tuttuja.

Syöttöpeli:

Tehtynä 18 ässää ja 64 virhettä. Tämähän ei suoraan välttämättä kerro paljoa, mutta eihän tilasto mikään super mairitteleva ole. Suomella on yksinkertaisesti liikaa pehmeän leijan syöttäjiä. Leijasyöttö on kyllä erinomainen täsmäase olla mukana joukkueessa. Sillä saadaan syötettyä tarkemmin halutulle pelaajalle tai pelipaikalle ja voidaan ohjata vastustajan passarin peliä haluttuun/scoutattuun suuntaan. Suomen kohdalla ongelma on siinä, että meillä on melkein ainoastaan leijasyöttäjiä, ja iso osa niistäkin on liian lepsuja.

Hyppysyöttöäkään ei missään nimessä pidä alkaa pakottamaan pelaajalle maajoukkueessa, jos se ei luontaisesti ja tehokkaasti tule. Mutta miksi Suomella on ylipäätään niin vähän järkevän, tarpeeksi tehokkaan hyppysyötön omaavia pelaajia esim liigassa? Tämä ongelma on varmasti melkko helppo jäljittää niihin kriittisiin kehitysvuosiin jolloin hyppysyöttöä pitäisi oikeasti takoa tosissaan ja huoletta, jotta se on myöhemmin riittävän tehokas. Liian aikaseen leijasyöttöön pakottaminen on yksi asia, mikä varsinkin Kuortaneella olisi oikeasti syytä ottaa todella kriittisen tarkastelun alle.

Hyökkäystehot:

Suomi on ollut paremmin vastaanottava joukkue JOKAISESSA ottelussa tämän vuoden kultaisessa liigassa. Silti, hyökkäystehoissa ollaan hävitty ihan jokainen peli yhtä lukuunottamatta, jossa siinäkin tuli kyllä tuloksellisesti selkään 3-0. Suomen vastaanotto on siis antanut jokaisessa pelissä mahdollisuudet voittoon, mutta peli on hävitty muilla osa-alueilla. Ja ne on toki ne tämän hetken tiedostetut murheenkryynit eli hyökkääminen ja torjuminen.

Ison siivun hyökkäystehoihin on tehnyt meidän passareiden rehellisesti sanottuna todella heikko pelaaminen. Haapakosken ja Lankisen passitarkkuus ja ihan jo sormilyönnin puhtaus on maajoukkuepassareiksi heikkoa. Ivanov ei ole myöskään millään tavalla valmis vielä maajoukkueeseen saakka. Passisuunnat ovat usein liian selkeät ja passitempo sekä -tarkkuus heittelevät tasaisesti aivan liikaa. Pojilla on vielä rutostu aikaa kehittyä, joten katsotaan mikä tilanne on jokusen vuoden kuluttua, matkaa on kuitenkin vielä paljon jäljellä. Jokainen nuorista passareistamme heittää myös keskimiehille hyvin epätasalaatuista ja epävarmaa passia, joka näkyy yhteistyössä.

Tervaportin tulo tähän pelipaikalle helpottaa tilannetta jo valtavasti, ja Eemin pelatessa kesän, oltaisiin jokunen irtoerä voitettukin varmasti enemmän, vaikkakaan hyökkäysvoima ei siltikään olisi ehkä riittänyt otteluvoittoihin saakka. Hyvä että kokenut pelimanni on huilannut kesän. Kukaan ei jaksa samaa rallia loputtomasti.

Kaikkea hyökkäyksen ongelmia ei luonnollisesti voi kuitenkaan vierittää passareiden niskaan, vaan hyökkääjien on otettava siitä itse niskoilleen isoin osa. Nuorten laitureidemme lyöminen on usein vain yksinkertaisesti liian tehotonta jokaisella mittarilla. Kun lyöntikorkeudessa, -voimassa ja -suunnissa annetaan kaikissa tasoitusta, on tehojekaan hankala olla korkealla. Suomen joukkue käyttää tavoilleen uskollisena paljon sekä lyhyttä että pitkää peippiä ja jonkin sorttista (joskin ei riittävän tehokasta) powertippiä ajoittain myös. Kaikki nämä peipit ja pallojen pitkitys toimisivat paljon paremmin tuloksellisesti, jos edes niin sanottu peruslyönti, eli kova ja selkeä sektorilyönti olisi riittävällä tasolla.

Suomen laitureiden käsistä lyömisessä on ollut jo pitkään ongelma, että se yksinkertaisesti ei ole tarpeeksi tehokas. Jos muistelee kuinka hyvin Sammelvuo, Kunnari ja Siltala kunnossa ollessaan veteli palloa käsistä maisemiin, on ero nykyiseen valtava. Enkä siis tässä tarkoita että nuorten pelaajiemme kuuluisikaan vielä olla yhtä hyviä kuin heidän, vaan että siinä on vain yksi selkeä syy lisää miksi hyökkäystehomme eivät enää riitä menestykseen saakka.

Hakkureiden osalta pitää vaan antaa lisää aikaa ja harjoituksia ja toivoa että se homma sieltä vaan menee tasaisesti eteenpäin. Kumpikaan, Kaatrasalo tai Jokela ei ole tällä hetkellä lainkaan roskapallon lyöjiä. Se olisi hakkurille kuitenkin todella tärkeä homma hallita. Molemmilla niin sanottu paikaltaan lyöminen tai hiemankaan huonosta asennosta lyöminen on melkein toimituksen tasolla. Tähän toki auttaa myös jos sinne helpompaan suuntaan, eli nelospaikalle voisi heittää roskapalloja meidän yleispelaajille, ja sieltä löytyisi muitakin vaihtoehtoja kuin lyhyt tai puolipitkä peippi. Isoja jatkopalloja on vaan pakko pystyä polttamaan kenttään omillakin kovilla suorituksilla, jos oikeaa menestystä hamutaan.

En tiedä, omasta mielestäni putoaminen hopeiseen liigaan ei ole ehkä niin kamalaa kuin äkkiseltään luulisi. Toki Kosovoa tai vastaavaa pikkumaata vastaan pelaaminen ei ole ehkä järin hohdokasta, mutta siellä hopeisessa liigassakin vain on tällä hetkellä Suomea edellä olevia joukkueita, joten pelata tosissaan Suomi kyllä saa sielläkin. Plus ei jatkuva turpaan ottaminen kultaisessa liigassa tee hyvää meidän nuorille pelaajillemme, vaikka saataisiinkiin pelata vähän kovempia joukkueita vastaan. Hopeisesta liigasta saisi myös voittoja mukaan. Mainoksen ja näkyvyyden suhteen hommalla ei ole oikein mitään merkitystä. Suurella yleisöllä ei ole hajua tai väliäkään, että pelaako Suomi kulta- vai hopealiigaa.

Viimeisessä kultaisen liigan pelissä on vastassa se kaikkein voitettavin peli, Tsekki kotikentällä. Tässä Suomella on vallan hyvät mahdollisuudet avata voittotili ja saada nuorille pelaajillemme ilon aihetta. Toivottavasti henkinen lukko ei ole muodostunut liian isoksi.
 
Viestejä
3,442
Kävin noita Suomen kultaisen liigan pelien tilastoja uudemman kerran läpi ja nostan tässä nyt esille niitä selkeimpiä syitä miksi menestys on olluy sitä mitä se on ollut. Suurin osa on varmasti ennalta-arvattavia ja tuttuja.

Syöttöpeli:

Tehtynä 18 ässää ja 64 virhettä. Tämähän ei suoraan välttämättä kerro paljoa, mutta eihän tilasto mikään super mairitteleva ole. Suomella on yksinkertaisesti liikaa pehmeän leijan syöttäjiä. Leijasyöttö on kyllä erinomainen täsmäase olla mukana joukkueessa. Sillä saadaan syötettyä tarkemmin halutulle pelaajalle tai pelipaikalle ja voidaan ohjata vastustajan passarin peliä haluttuun/scoutattuun suuntaan. Suomen kohdalla ongelma on siinä, että meillä on melkein ainoastaan leijasyöttäjiä, ja iso osa niistäkin on liian lepsuja.

Hyppysyöttöäkään ei missään nimessä pidä alkaa pakottamaan pelaajalle maajoukkueessa, jos se ei luontaisesti ja tehokkaasti tule. Mutta miksi Suomella on ylipäätään niin vähän järkevän, tarpeeksi tehokkaan hyppysyötön omaavia pelaajia esim liigassa? Tämä ongelma on varmasti melkko helppo jäljittää niihin kriittisiin kehitysvuosiin jolloin hyppysyöttöä pitäisi oikeasti takoa tosissaan ja huoletta, jotta se on myöhemmin riittävän tehokas. Liian aikaseen leijasyöttöön pakottaminen on yksi asia, mikä varsinkin Kuortaneella olisi oikeasti syytä ottaa todella kriittisen tarkastelun alle.

Hyökkäystehot:

Suomi on ollut paremmin vastaanottava joukkue JOKAISESSA ottelussa tämän vuoden kultaisessa liigassa. Silti, hyökkäystehoissa ollaan hävitty ihan jokainen peli yhtä lukuunottamatta, jossa siinäkin tuli kyllä tuloksellisesti selkään 3-0. Suomen vastaanotto on siis antanut jokaisessa pelissä mahdollisuudet voittoon, mutta peli on hävitty muilla osa-alueilla. Ja ne on toki ne tämän hetken tiedostetut murheenkryynit eli hyökkääminen ja torjuminen.

Ison siivun hyökkäystehoihin on tehnyt meidän passareiden rehellisesti sanottuna todella heikko pelaaminen. Haapakosken ja Lankisen passitarkkuus ja ihan jo sormilyönnin puhtaus on maajoukkuepassareiksi heikkoa. Ivanov ei ole myöskään millään tavalla valmis vielä maajoukkueeseen saakka. Passisuunnat ovat usein liian selkeät ja passitempo sekä -tarkkuus heittelevät tasaisesti aivan liikaa. Pojilla on vielä rutostu aikaa kehittyä, joten katsotaan mikä tilanne on jokusen vuoden kuluttua, matkaa on kuitenkin vielä paljon jäljellä. Jokainen nuorista passareistamme heittää myös keskimiehille hyvin epätasalaatuista ja epävarmaa passia, joka näkyy yhteistyössä.

Tervaportin tulo tähän pelipaikalle helpottaa tilannetta jo valtavasti, ja Eemin pelatessa kesän, oltaisiin jokunen irtoerä voitettukin varmasti enemmän, vaikkakaan hyökkäysvoima ei siltikään olisi ehkä riittänyt otteluvoittoihin saakka. Hyvä että kokenut pelimanni on huilannut kesän. Kukaan ei jaksa samaa rallia loputtomasti.

Kaikkea hyökkäyksen ongelmia ei luonnollisesti voi kuitenkaan vierittää passareiden niskaan, vaan hyökkääjien on otettava siitä itse niskoilleen isoin osa. Nuorten laitureidemme lyöminen on usein vain yksinkertaisesti liian tehotonta jokaisella mittarilla. Kun lyöntikorkeudessa, -voimassa ja -suunnissa annetaan kaikissa tasoitusta, on tehojekaan hankala olla korkealla. Suomen joukkue käyttää tavoilleen uskollisena paljon sekä lyhyttä että pitkää peippiä ja jonkin sorttista (joskin ei riittävän tehokasta) powertippiä ajoittain myös. Kaikki nämä peipit ja pallojen pitkitys toimisivat paljon paremmin tuloksellisesti, jos edes niin sanottu peruslyönti, eli kova ja selkeä sektorilyönti olisi riittävällä tasolla.

Suomen laitureiden käsistä lyömisessä on ollut jo pitkään ongelma, että se yksinkertaisesti ei ole tarpeeksi tehokas. Jos muistelee kuinka hyvin Sammelvuo, Kunnari ja Siltala kunnossa ollessaan veteli palloa käsistä maisemiin, on ero nykyiseen valtava. Enkä siis tässä tarkoita että nuorten pelaajiemme kuuluisikaan vielä olla yhtä hyviä kuin heidän, vaan että siinä on vain yksi selkeä syy lisää miksi hyökkäystehomme eivät enää riitä menestykseen saakka.

Hakkureiden osalta pitää vaan antaa lisää aikaa ja harjoituksia ja toivoa että se homma sieltä vaan menee tasaisesti eteenpäin. Kumpikaan, Kaatrasalo tai Jokela ei ole tällä hetkellä lainkaan roskapallon lyöjiä. Se olisi hakkurille kuitenkin todella tärkeä homma hallita. Molemmilla niin sanottu paikaltaan lyöminen tai hiemankaan huonosta asennosta lyöminen on melkein toimituksen tasolla. Tähän toki auttaa myös jos sinne helpompaan suuntaan, eli nelospaikalle voisi heittää roskapalloja meidän yleispelaajille, ja sieltä löytyisi muitakin vaihtoehtoja kuin lyhyt tai puolipitkä peippi. Isoja jatkopalloja on vaan pakko pystyä polttamaan kenttään omillakin kovilla suorituksilla, jos oikeaa menestystä hamutaan.

En tiedä, omasta mielestäni putoaminen hopeiseen liigaan ei ole ehkä niin kamalaa kuin äkkiseltään luulisi. Toki Kosovoa tai vastaavaa pikkumaata vastaan pelaaminen ei ole ehkä järin hohdokasta, mutta siellä hopeisessa liigassakin vain on tällä hetkellä Suomea edellä olevia joukkueita, joten pelata tosissaan Suomi kyllä saa sielläkin. Plus ei jatkuva turpaan ottaminen kultaisessa liigassa tee hyvää meidän nuorille pelaajillemme, vaikka saataisiinkiin pelata vähän kovempia joukkueita vastaan. Hopeisesta liigasta saisi myös voittoja mukaan. Mainoksen ja näkyvyyden suhteen hommalla ei ole oikein mitään merkitystä. Suurella yleisöllä ei ole hajua tai väliäkään, että pelaako Suomi kulta- vai hopealiigaa.

Viimeisessä kultaisen liigan pelissä on vastassa se kaikkein voitettavin peli, Tsekki kotikentällä. Tässä Suomella on vallan hyvät mahdollisuudet avata voittotili ja saada nuorille pelaajillemme ilon aihetta. Toivottavasti henkinen lukko ei ole muodostunut liian isoksi.

Hyvää analyysia. Nyt on todettu taudin kuva. Lääke on seuraava....?
 
Viestejä
3,819
Hyvää analyysia. Nyt on todettu taudin kuva. Lääke on seuraava....?
Joo nuorille pelaajille lisää peliaikaa liigassa, tason nousu helpoin saada sitä kautta. Helpoin tie siihen on lisätä vähän pelien määrää jolloin on pakko peluuttaa myös nuoria ja jakaa kuormaa tasaisemmin. Suomalainen lentopalloliiga kun toimii harrastelijatasolla osittain eli kaikki pelaajat eivät ole päätoimisia palloilijoita niin malttia tietenkin.Toisaalta jos aikoo lajia harrastaa huipputasolla työnteko ja osittain opiskelukin pitää unohtaa. Paljon on kuitenkin asenteellista ja fyysistäkin löysyyttä ja vedotaan korkeisiin pelimääriin ilman että on ymmärrystä millä tasolla itse tai joukkue toimii. No tämä on enempi valmennuksellinen ongelma ja uskon että ammattivalmentajat kun toivottavasti tulevat myös junioritoimintaan nin saadaan valmennuskin vähän korkeammalle tasolle kuten on vaikkapa jääkiekkojunnuilla;););)
Viime kausina menestyneimmät liigaseurat ovat tahkonneet kauden läpi vakiokokoonpanolla syksystä kevääseen. Pelaaja joka kuittaa vaikkapa 70 000 eur kaudesta pitää toki olla vastuunkantaja eikä ammattiurheiluun kuulu mikään kaikki pelaa-mentaliteetti. Parhaat pelaa voitosta mutta kun joukkueissa on niitä A-junnuja kuitenkin joiden pitäisi päästä myös pelaamaan niin yhtälö on aika vaikea.
Ykkössarja on yksi vaihtoehto mutta siellä on pelejä tosi vähän ja sarjan taso heiveröinen.
Juniorisarjat ovat käytännössä kuolleet, sieltä ei löydy apuja joten vaikea yhtälö on.
Täällä usein mainittu pelkkä reenaaminen ilman pelikokemusta voi sopia johonkin Venäjälle tai entiseen itäblokkiin mutta ei sovi Suomeen, nuoret haluaa myös pelata mikä pappatasolla usein unohtuu.Sitä vartenhan sitä lajia harrastetaan että saadaan pelata.
 
Viestejä
1,055
Täällä usein mainittu pelkkä reenaaminen ilman pelikokemusta voi sopia johonkin Venäjälle tai entiseen itäblokkiin mutta ei sovi Suomeen, nuoret haluaa myös pelata mikä pappatasolla usein unohtuu.

Usein mainittu? Itse en ole ymmärtänyt kenenkään kannattavan tällaista. En täällä, enkä myöskään muissa "lentispiireissä". Sen sijaan olen nähnyt ja kuullut hyvää keskustelua siitä, mikä on oikea pelimäärä, jotta myös kauden aikana pystytään harjoittelemaan.

Lentopallo on mielestäni joukkuelajien joukkuelaji, koska jokainen suoritus on täysin riippuvainen edellisestä. Paljon tapahtuu myös "selän takana" eli kuusikkopeliä pitää hioa todella paljon.

Kun pelejä on oikein paljon ( kuten Hämeenlinnassa viime talvena ), joutuvat peleissä kuormitetut pelaajat lähinnä palauttelemaan pelien välit. Tehokkaita kuusikkotreenejä on vaikea saada kalenteriin. Ne kun ovat myös fyysisesti kuormittavia, hyppyjä tulee paljon.

Toinen seikka, mikä näissä pelimääräkeskusteluissa usein unohtuu on matkustaminen. Pelin jälkeisenä matkustuspäivänä palautuminen voi olla hyvinkin työlästä. Varsinkin jos päiviä on vaikka kaksi, kuten europeleissä on mahdollista.
 
Viestejä
5,692
Juu aika hankala jonkun Valepan on esim. menestyä kansainvälisesti, jos ei ole aikaa treenata laadukkaasti sitä kuusikkotreeniä ja muutenkin. Ylipäätään kaikkien mestaruusliigassa pelaavien joukkueiden on vaikea kehittää peliään, jos missään vaiheessa ei ehdi treenaamaan vaan kaikki aika menee pelaamiseen, matkustamiseen ja niistä palautumiseen.

Rohkeammin mestaruusliigajoukkueet vois toki satsata kotimaisiin junioreihin, eikä hankkia ulkomailta jotain tusinapelaajia.
 
Viestejä
1,055
Vielä lisäisin sen verran, että kuusikkopelin hiominen pitää tehdä treeneissä, jotta asiat saadaan vietyä peliin. Jos tämä jää vajaaksi, niin varsinkin hyökkäyspelistä tulee melko kuivaa ja yksinkertaista "pakottamista". Tämä oli hyvin nähtävissä esim. Suomen miesten pelissä. Samoin jo aiemmin mainitussa Hämeenlinnan viime kaudessa.
 
Viestejä
1,096
Nyt saamme nauttia Sammelvuon ja hänen alaistensa perintöä meidän mieslentopallossa. Tämä kaikki on ollut nähtävissä jo vuosia. Paha se on menestyä maailmalla kakkos- kolmostason miehillä mestaruusjahdissa noin vertauksellisesti. Myös joukko nuoria potentiaalisia nuorten maajoukkue kavereita unohdettiin ja siirrettiin sivuun jostain syystä. Valitsivat väärän seuran.
 
Viestejä
3,819
Juu aika hankala jonkun Valepan on esim. menestyä kansainvälisesti, jos ei ole aikaa treenata laadukkaasti sitä kuusikkotreeniä ja muutenkin. Ylipäätään kaikkien mestaruusliigassa pelaavien joukkueiden on vaikea kehittää peliään, jos missään vaiheessa ei ehdi treenaamaan vaan kaikki aika menee pelaamiseen, matkustamiseen ja niistä palautumiseen.

Rohkeammin mestaruusliigajoukkueet vois toki satsata kotimaisiin junioreihin, eikä hankkia ulkomailta jotain tusinapelaajia.
No tämä on aika lailla organisointi ja myöskin tottumislysymys miten paljon pelataan., muissa lajeissa hommat onnistuu vaikka rasitus ja pelimäärät on moninkertaiset.
Ymmärrän sen kuitenkin niin että lentopallo-organisaatiot, osin valmennus ja taustaorganisaatiot ovat osaksi harrastuspohjalla, ammattilaisjoukkueilla vähän eri asia.
Tämä on aika hauska pointti että aika menee matkustamiseen, kotimaan mestaruusliigajoukkueilla, ei todellakaan mene, pelimatkat on lyhyitä ja lähes aina tullaan yöksi kotiin.:):):)
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös