Verkkovirhe

Suomalaiset maailmalla

Viestejä
236
Puolan kakkosliigan viidentenä tällä hetkellä ja Peetu joukkueen ainoa ulkomaalainen
Tilastot debyyttipelistä

Debytoi tänään kentällä. 2. ja 3. erissä tuli vaihdosta ja oli vaikeuksissa, noihin eriin osui vastaanottovirheet ja torjuntaanlyönnit. Neljännen erän aloitti ja painoi ässän sekä 5/8 hyökkäyksellä virheittä.

Tappio tuli silti sarjaa ylivoimaisesti johtavalle joukkueelle. Peetun joukkue nyt kuudentena mutta vain 2 pistettä kakkossijasta. Toisaalta 9. sijaankin matkaa vain 4 pistettä.

Toivotaan että vaikeudet on takanapäin ja saisi vastuuta. Puolan kakkosliiga on mainio paikka näyttää osaamista.
 
Viestejä
236
Toisessa ketjussa aloitettiin jo ensi kauden pelaajasopimusten odottelu. Aloitetaan tässä vaikka spekulaatio ulkomaille lähtevistä ja ulkomailta palaavista.

Aloitetaan mahdollisista palaajista:

Krastins:
En usko että mikään joukkue kovin hanakasti ulkomailla enää Elvistä halajaa. Heikot näytöt viimevuosilta epäonnisen Puolan reissun jälkeen. Kahden vuoden sopimus Ranskan häntäpään joukkueeseen. Sopimus ilmeisesti purettiin yhden kauden jälkeen. Näytöt eivät olleet tilastojen valossa kummoisia. Sitten siirto Turkin häntäpäähän. Sopimus purettiin kesken kauden ja siirto jälleen Ranskan häntäpäähän. Näytöt vaihtelevia, mutta mikään vahvistus Elvis ei ole ollut ainakaan hyökkäyspäässä. Jos jatkaa ulkomailla lienee sijainti jatkossa heikommissa liigoissa, tänä kesänä ei pääse kesälläkään korjaamaan heikkoa kautta maajoukkueessa.

Poikela:
Suunta on ollut ulkomailla seurojen suhteen alaspäin. Tämän kauden pelasi 2. bundesliigaa. 2. Bundesliigasta ei tarjolla tilastoja, lähinnä tähdistöt ilmoitetaan. Hankala arvioida onko pelillisesti suunta ollut kuitenkin ylöspäin. Mahdollisuudet jatkaa keskikastin sarjoissa (Saksa, Ranska, Tsekki, Kreikka).

Lauri Jylhä:
Suuntasi myös 2. bundesliigaan viimekauden 1-sarjaseikkailujen jälkeen. Tehnyt tähdistönimitysten perusteella hyvää työtä joukkueessaan. Riittääkö näytöt esimerkiksi Saksan liigaan jäänee nähtäväksi. Jylhälle voisi olla suomalainen kärkipään seura hyvä paikka jatkaa kehittymistä pelaavassa kokoonpanossa puolapuilla vietetyiden nuoruusvuosien jälkeen.


Ulkomailla todennäköisesti jatkavat:

Siirilä: Kausi Saksassa on varmasti ollut pettymys. Kunto oli viime keväänä jälleen noususuuntainen ja odotukset olivat että kuusikkopaikka aukeisi Saksan kärkipään joukkueesta. Näin ei kuitenkaan käynyt, lienikö syynä jonkinlainen loukkaantuminen tms. jäänee kuultavaksi. Nyt kun kesällä tuskin on kummemmin maajoukkueohjelmaa olisi Siirilällä tuhannen taalan paikka hommata itsensä sellaiseen fyysiseen kuntoon että kestäisi pelaamista ja tossu irtoaisi nykyistä räväkämmin. Potentiaalia on, Perugiaan ei oteta edes penkille istumaan turhia kavereita.

Sinkkonen: Sarjavalinta taisi osua tälle kaudelle nappiin, saanut ainakin viimeaikoina vastuuta ja luulisin että hamuaa paikkaa keskikastin sarjoista. Sopisi varmaankin hyvin Saksaan, Ranskaan ym. lukuunottamatta kärkiporukoita.

Peetu Mäkinen: Jatkanee ulkomailla, loukkaantuminen pilasi viime kesän näytönpaikat ja varmaankin myös kauden alkua Tsekeissä. Siirtyi loppuvaiheilla Puolan kakkosliigaan, kohtalaisia otteita siellä ja luulisin että tavoittelee paikkaa keskikastin sarjoista. Siirtoa näihin voinee estää kesän mahdollisesti puuttuva maajoukkueohjelma, jossa olisi ollut hyviä näytönpaikkoja.

Ronkainen: Pelannut hyvää ensimmäistä kautta ulkomailla. Saksan keskikastin joukkueessa aloituskuusikon mies. Jäänyt ajoittain hieman ruotsin Lindbergin varjoon mutta pelannut tästä huolimatta vahvaa kautta. Tilastojen ja otteluvideoiden perusteella hyvin monipuolinen pelaaja, ainoastaan hyökkäystehot ajoittain jääneet piippuun kuten aiempinakin vuosina ollut havaittavissa. Hyvänä päivänä takonut kovilla tehoilla laidastakin. Ns. vastaanottavaksi yleispelaajaksi kelvannee vähintään Saksan tai Ranskan liigoihin.

Jokela: Sveitsin liigassa mennyt ilmeisesti ainakin riittävän hyvin. Yksittäisen pelin katsoin eurocupissa ja Jokela pelasi outoa hybridiroolia hakkurin ja yleispelaajan paikkojen välillä. Ikää vasta 21-vuotta. Pituutta riittävästi. Näyttöjä ikään nähden huomattavasti Suomen liigasta. Siirtynee keskikastin sarjaan kuusikkopelaajaksi.

Kaislasalo: Mainio vuosi Belgiassa. Joukkueelle runkosarjan voitto. Ykköshakkuri, vaikkakin valmentaja selkeästi jakaa vastuuta tasaisesti ja 2. hakkuri pelannut 30-40% peleistä. Aiemmin selkeitä haasteita lyöntitekniikan ja ajoituksen kanssa muissa kuin nappipasseissa. Tulossa parhaaseen ikään ja pituuttakin riittää kansainvälisille kentille. Odotan siirtymistä joko Ranskan/Saksan huippujoukkueisiin tai Turkin/Puolan keskikastiin.

Tervaportti: Jatkanee ulkomailla, mahdollisesti samassa osoitteessakin. Paljon riippunee myös perheen mielihaluista, mutta taso riittää vielä huippuliigoissakin.

Kerminen: Osoite on joko Venäjä (pysyminen Kemerovossa), Puola tai Italia. Kaikki tietänevät Laurin saavutukset viimevuosilta, noussut ulkomaisten lajiniilojen silmissä maailman huippuliberojen terävimmän kärjen tuntumaan.

Jauhiainen: Pelaa käsittääkseni viimeistä kautta NCAA:ssa. Jos ja kun ura lentopallon parissa jatkuu suunnannee Saksaan tai Ranskaan. Miksei korkeammallekin. Tason puolesta ei vauhtia tarvitse suomesta hakea.

Seppänen: Saksassa kohtalaisen ehjä kausi, vuodenvaihteen tienoilla harmillinen loukkaantuminen mutta onneksi ei kuitenkaan aiemman rasitusmurtumavaivan uusiminen. Hyökkäystehoilla aiempina ulkomaanvuosinaan loistanut Seppänen on tällä kaudella pelannut selkeämmin vastaanottavan yleispelaajan roolia. Josko kesällä saisi laitettua itsensä fyysisesti aiempien vuosien kuntoon, jos hyökkäystehot palaavat aiemmalle tasolle on suunta jälleen vain ylöspäin. Jatkanee keskikastin sarjoissa.

Ulkomaille siirtyvät:

Suihkonen: Uskoisin että nyt kun varusmiespalveluskin on suoritettu ja näytöt suomessa ja maailmalla on annettu on Nikon suunta ulkomaille. Uskon ja toivon että aloittaa keskikastin liigasta ja isosta roolista. Taitotaso ja hyökkäyskorkeus riittää tällä hetkellä ainakin Saksaan, Belgian ja Ranskan tasoisiin liigoihin. Tällä kaudella hyökkäysratkaisujen monipuolisuus on osoittanut että Niko on pituudesta huolimatta valmis kansainvälisille kentille.
Ehkä Banks poimii Nikon huomiinsa Maaseikkiin EM-kisojakin ajatellen.

Miro Määttänen: Jos oikein muistan oli jatkosopimus Savon kanssa yksivuotinen. Noussut tällä kaudella suomalaisten yleispelaajien eliittiin joka näkyi loukkaantumisen jälkeen Savon vaikeuksina. Vastaanotto on kehittynyt vaadittavalle tasolle, jotta Miron hurjaa hyökkäysvoimaa voidaan hyödyntää kovissakin paikoissa. Hurja räjähtävyys vaikuttaa olevan myös Miron akilleen kantapää. Jo toisena perättäisenä kautena ratkaisupelien lähestyessä Miro joutui sivuun ilman kontaktia syntyneen vamman vuoksi. Potentiaali on hurja, sanoisin että Peetun kanssa todennäköisimmät suomalaiset yleispelaajat maailman huipulle lähivuosina. Roolituksissa eivät kuitenkaan ehkä sovi kovin hyvin maajoukkueessa samaan aikaan kentälle.

Sakari Mäkinen: Suomessa pelattu ehjä kausi luonee uskoa taas mahdollisuuksiin ulkomailla. Uskoisin että suunta on Valko-Venäjää luotettavampi, ei ehkä aineksia huippuliigoihin mutta pystyy varmasti pelaamaan hyvissä sarjoissa huippujoukkueiden ulkopuolella. Tilastojenkin valossa tällä hetkellä tasapainoisin liigan yleispelaajista, hyökkäysvoimassakin löytänyt muutamia napsuja lisää aiempiin kotimaan vuosiin nähden.


Suomeen jäävät:

Helenius: Sopimus Ettan kanssa on kaksivuotinen.

Hänninen: Vaikka näytöt Tiikereissä ovat kovia, uskoisin että Hänninen matkaa ennemmin Suomen sisällä kärkiseuroihin (Hurrikaani, Savo, Akaa, Valepa).
Toimittaja huomauttaa että kyseiset arviot ovat täysin mielipiteeseen ja osittain tilastoihin pohjaavia.
Kommentoikaas, unohtuiko joku ja onko hurjaa erimielisyyttä.
 
Viestejä
1,050
Toisessa ketjussa aloitettiin jo ensi kauden pelaajasopimusten odottelu. Aloitetaan tässä vaikka spekulaatio ulkomaille lähtevistä ja ulkomailta palaavista.

Aloitetaan mahdollisista palaajista:

Lauri Jylhä:
Suuntasi myös 2. bundesliigaan viimekauden 1-sarjaseikkailujen jälkeen. Tehnyt tähdistönimitysten perusteella hyvää työtä joukkueessaan. Riittääkö näytöt esimerkiksi Saksan liigaan jäänee nähtäväksi. Jylhälle voisi olla suomalainen kärkipään seura hyvä paikka jatkaa kehittymistä pelaavassa kokoonpanossa puolapuilla vietetyiden nuoruusvuosien jälkeen.

Lauri sopisi kaikilla mittareilla erittäin hyvin Tiikerien nuoreen kotimaiseen pelaajarinkiin ja tappelisi tasapäisesti kuusikkopaikasta. Se on sitten eri asia, minkälaista hintalappua pitäisi maksaa.

Lauri taisi onnistua hyvin seuravalinnassaan. Saanut pelata koko ajan ja kehitystä tullut tason suhteen siinä, että aiemmin vaivannut ailahtelevuus pelin aikana on tasoittunut.

Suomeen jäävät:

Hänninen: Vaikka näytöt Tiikereissä ovat kovia, uskoisin että Hänninen matkaa ennemmin Suomen sisällä kärkiseuroihin(Hurrikaani, Savo, Akaa, Valepa).

Hänninen on kehittynyt Tiikereissä Keskisipilän hyvässä valmennuksessa kahden vuoden aikana. Olisi kyllä mahtava juttu, jos Jiri päättäisi jäädä vielä vuodeksi Tiikereihin. Tiedän, että Jiri on tykännyt olla Kokkolassa. Se on sitten "korkeammassa kädessä", miten asiat etenevät.

Mikäli Jirin kehitys jatkuu samalla tavalla, niin viimeistään vuoden kuluttua vie suunta ulkomaille vääjäämättömästi.Toimittaja huomauttaa että kyseiset arviot ovat täysin mielipiteeseen ja osittain tilastoihin pohjaavia.
Kommentoikaas, unohtuiko joku ja onko hurjaa erimielisyyttä.
 
Ylös