Verkkovirhe

Pelaaja- ja valmentajasopimukset 2019-2020

"Liigahistoriansa alkutaipaleella Woman Volley tunnettiin kovana kotijoukkueena, jolla oli fanaattinen yleisö tukenaan. Parina viime kautena sarjapisteet on sen sijaan haettu Rovaniemeltä melkeinpä kumartamalla. Liigalentopallon uskottavuus on ollut välillä kovalla koetuksella.
– Vaikka parina vuonna on pelillisesti rämmitty, kysyntä kevään pelaajamarkkinoilla tänne suuntaan oli vilkasta - myös valmennukseen on saatu lisäapuja. Meillä on nyt kilpailukykyinen joukkue kasassa hyvissä ajoin, urheilutoimenjohtaja Teemu Mäkikyrö sanoo.
– Tulevan kauden tärkein tavoite on palauttaa uskottavuus tekemiseen. Kentältä sen kaiken on lähdettävä. Sitä kautta saadaan myös yleisöä takaisin katsomoihin.

Yksi tärkeä tekijä koko seuran tulevaisuutta ajatellen oli kesäkuussa Rovaniemellä järjestetty maailman suurin lentopallon junioriturnaus. WoVolle tullut palaute on ollut kauttaaltaan positiivista.
– Onnistunut Power Cup antaa lisäresursseja seuran toimintaan. Lopullinen kirjanpito valmistuu lähiaikoina, mutta reilusta plusmerkkisestä tuloksesta kuitenkin puhutaan, Mäkikyrö tietää.
– Muutenkin seurassa on hyvä pöhinä päällä.
Edustusjoukkue on harjoitellut kuukauden päivät tiiviisti uuden päävalmentajansa Tuomas Alatalon johdolla. Alatalo kuvailee WoVon ryhmää ennen kaikkea työteliääksi ja motivoituneeksi.
– Ei tätä kovin kokeneeksi voi sanoa. Puolet joukkueesta on vielä A-ikäisiä, mutta olen erittäin toiveikas tulevan kauden suhteen, Alatalo näkee.
– Yhteistyö Lapin Urheiluopiston ja Urheiluakatemian kanssa antaa valmentajillekin lisämahdollisuuksia tekemiseen, Kuusamosta muuttanut päävalmentaja kiittelee.

Viimeisimpänä sopimuspaperiin nimensä raapaisi sydäntalvella paluun kentille tehnyt Viivi Pyhäjärvi.
– Veri veti oikeastaan koko viime kauden takaisin kentälle. Pelaaminen on vaan niin hienoa, ja Mestaruusliigassa on minulle tällä hetkellä riittävästi haastetta. Ensimmäistä kertaa pystyn panostaan kunnolla urheiluun, ivalolaislähtöinen yleispelaaja kertoo.

Myös neuvottelut viime kaudella palloja takakentällä nostelleen libero Outi Polson kanssa ovat loppusuoralla. Yhdysvaltalaiskaksikko Jenelle Jordan-Taylor Slover puolestaan saapuu napapiirille elokuun loppupuolella. Jordan piipahti parin kuukauden pätkän ”kesätöissä” Filippiinien liigassa.
– Edustusjoukkueen lopullinen koko on todennäköisesti 14 pelaajaa eli parille siinä olisi vielä tilaa. Heidän kanssaan on asiasta käyty alustavia keskusteluita, Mäkikyrö paljastaa.

Mestaruusliigakausi alkaa WoVon osalta 25. syyskuuta vierasottelulla Pölkky Kuusamoa vastaan. Uusina joukkueina liigassa ovat nousija Puijo Wolley Kuopiosta ja Kuortaneen valmennuskeskus, joka tosin pelaa vain yhden kierroksen eli kertaalleen vieraissa jokaista joukkuetta vastaan. Muuten naisten Mestaruusliigan runkosarja pelataan kymmenen joukkueen voimin kolminkertaisena.
– En suostu uskomaan, että rovaniemeläinen lentopallokulttuuri olisi kuolemassa. Täällä on varmasti ihmisiä, jotka haluavat seurata lajia. Toivottavasti pystymme tarjoamaan yleisölle tähän vastinetta, Alatalo pohtii.
Ennen sarjan alkua WoVo hakee pelituntumaa syyskuun alussa harjoitusotteluilla Pölkkyä ja Pihtiputaan LiigaPlokia vastaan."
 

Malttionvalttia

Mitähän lie Rantasen Nelli meinaa tehdä. Ainakaan ei ole uutisoitu että olisi lopettanut. Eipä muuten taida olla kotimaisia liiga tason pelureita uutisoimatta.
 
Viestejä
743
Jessica Kosonen Pölkyn uusin kiinnitys. Kuusamon Pallo-Karhut Lentopallo

Pölkky Kuusamon joukkue on valmis. Joukkueen viimeisin kiinnitys on yleispelaaja Jessica Kosonen.

”Jessicalla oli sopimuksessa ulkomaan pykälä, joka mahdollisti hänen siirtymisensä ulkomaille elokuun puoliväliin saakka”, kertoo joukkueen manageri Harri Määttä. Jessica päätti kumminkin jäädä Suomeen ja Mestaruusliigaan tulevaksi kaudeksi. Viime kauden Jessica pelasi Sveitsissä Volley Luganossa.

”Odotan innolla tulevaa kautta Kuusamossa. Ulkomaan paikan etsintä ei tuottanut toivottua tulosta tällä kertaa, mutta sain onneksi olla kesän rauhassa tietäen, että minulla on hyvä paikka täällä Suomessa (Pölkky Kuusamo)."

"Olen kuullut pelkkää hyvää toiminnasta Kuusamossa ja uskon, että Pölkyssä ja Dolen (Timo Tolvanen) valmennuksessa minulla on hyvä sauma kehittyä eteenpäin. Odotan eniten sitä, että pääsen pelaamaan Europelejä sekä kovia pelejä Mestaruusliigassa, josta minun mielestäni on tulossa koko ajan kovatasoisempi sarja."

"Meillä on kilpailukykyinen joukkue tulevalla kaudella, jota kannattaa seurata tarkkaan. Kuusamossa on kotipeleissä katsomot täynnä, hyvä kannustus ja tunnelma, pidetään siitä kiinni myös tulevalla kaudella.”

Tervetuloa Kuusamoon, Jessica!

Pölkky Kuusamolla on 12 pelaajasopimusta kaudelle 2019-2020:
Venla Huurne Passari
Jalissa Trotter Passari
Milka Koskenkorva Libero
Nikolina Božičević Libero
Bettina Yli-Sissala Keskipelaaja
Anna Wruck Keskipelaaja
Jonna Wasserfaller Keskipelaaja
Veera Hämäläinen Yleispelaaja
Jesica Kosonen Yleispelaaja
Jenna Mustonen Yleispelaaja
Adeja Lambert Yleispelaaja
Lucia Babic Hakkuri

Timo Tolvanen Päävalmentaja
Pekka Seppänen Apuvalmentaja
Juha Leinonen Apuvalmentaja/Huoltaja
Sini Tervoja Fysioterapeutti
Tarmo Ronkainen Joukkueenjohtaja
Harri Määttä Manageri
 
Viimeksi muokattu:
Onko joku päässyt seuraamaan ensimmäisiä treenipelejä? Miltä näyttää joukkueiden otteet kauden kynnyksellä? Ploki orpo ja Kangasala ainakin otelleet
OrPon peli alkaa näyttää jo suht valmiilta, ulkkarit ei mitään tähtihankintoja mutta liigatason pelureita. Molemmat passarit yllätti positiivisesti, Carina Lehto vaikuttaisi kelpo passarilta eikä Nea Luntamo ole lainkaan huono kakkospassari. Smolander hyvä hankinta keskelle ja Rekola mennyt askeleen eteenpäin viime kaudesta. Häkkinen oli kova liberon tontilla. Nurmon Jymylle taisi olla ensimmäinen harjoituspeli, ja siltä se näyttikin. Paljon epäselvyyttä siitä, kuka hakee pallon. Kaisa Nyman on kovassa kunnossa, terveenä pysyessään aiheuttaa melkoisesti päänvaivaa vastustajien torjunnalle.
 
Ylös