Verkkovirhe

Naisten Mestaruusliiga 2018-19

En oikein usko minäkään, että homma olisi ideoista kiinni. Enemmänkin tekevistä käsistä ja jaloista, sekä yhteisön voiman ymmärtämisestä.

Projekteja, ideoita ja informaatiota on avoin maailma pullollaan. Jokaisella on idea ja mielipide jokaiseen asiaan. Siinä vaiheessa, kun pitäisi sitoutua yhteiseen pitkäjänteiseen tekemiseen ja kääriä hihat, alkaa porukka tippumaan ja toteutus jää hyvin pienelle porukalle. Pahimmassa tapauksessa yhdelle ihmiselle, jota tökitään sivusta, kun homma ei lähde lentoon.

Mikä sitten neuvoksi?
Seurajohtoon leveämpiä hartioita, eli pomoilta vastuunjakoa, kaikkea ei tarvitse tehdä yksin. Ihmiset ovat yleensä valmiita auttamaan ja tarttumaan toimeen, kunhan vaan joku kysyy. Jotenkin tämä asia on vaikea ymmärtää miesvoittoisissa seurajohdoissa. Kaikki täytyy tehdä itse ja jossain vaiheessa huomataan, että hommat ei oikein etene, ei vaan resurssit riitä.

Ideanikkareille ja ulkopuolelta kehittäjille...Ei muuta kun toteuttamaan ideoitaan. Yksikään liiga- tai junioriseura ei kieltäydy avusta, kun sinne tarjoutuu. Ei kuitenkaan kannata mennä listan kanssa, jossa kerrotaan, että TEIDÄN täytyy saada tämä ja tämä ja tämä kuntoon :D
 
Näkisin kuitenkin niin, että jos on pienikin mahdollisuus siihen, että naisten liigasta saadaan niin toimiva ettei pelaajia lähde saman tasoisiin joukkueisiin ulkomaille kannattaa seurojen tarttua tilaisuuteen. Enkä usko että todellisia naisten liigan kehittämispalavereita olisi pidetty liikaa ja tässä olisi hyvä kehityskohde.
 
Otteluohjelma oli jo aika monelta kantilta ja hyvin käsitelty, kiitos asiantuntemuksesta. Vampula taisi makustaa Kuusamoon lentokonella liigakarsintaan jokunen vuosi sitten. Se taas, että pitkän matkan takaa tuleva pitäisi kahden vieraspelin välillä välipäivän tuntuu aika kaukaa haetulta vaihtoehdolta. Oma veikkaukseni on, että Pölkky - Vampula sarja katkeaa neljästä pelistä ja molemmat joukkueet matkustavat yhtä paljon. Se kumpi menee jatkoon, selviää täysin urheilullisesti pelaamalla. Ja mitä enemmän on katsojia, se on aina vaan parempi.
 
WoVo naisten liigakarsinnan ykkönen. Onnittelut WoVolle liigapaikan uusinnasta. Tänään pelasivat pitkälti junnujen voimin yhdellä ulkomaisella keskarilla vahvistettuna. Kyllä Puijolla on mietittävää miten liigassa pärjää kun viime kauden liigan heittopussi voitti molemmat kohtaamiset. Yliopisto-opiskelu menettelee hyvin vielä 1-sarjassa, mutta ahkera pitää olla jos pelaa liigassa ja samalla opiskelee täysipainoisesti (yliopistossa)!
 
Viestejä
398
Eiköhän sekä Puwolla että Wovolla ole nyt hengähtämisen ja tuumaustauon paikka. Rovaniemen säilyminen liigakartalla on koko pohjoisen Suomen junnuille tärkeää! Pohjoisimmasta lisenssiseurasta on Kuusamoonkin vajaa 600 kilometrin matka, Rovaniemelle "vain" puolet siitä.
 
Vielä vähän menneestä kaudesta. LpViesti mestaruus,joka oli tavoitteena, jäi tavoitteistaan Suomen cupissa ja eurokentillä eli yksi kolmesta toteutui. Hämeenlinna hopea, ei tullut mestaruutta, ei Suomen cupin voittoa ja vain yksi piste eurokentiltä( tosin tosi kovasta lohkosta) eli varmasti jäi tavoitteistaan. Kuusamo pronssia, eka mitali on aina iso saavutus ja eurokentiltä naisten paras suomalainen joukkue, joten plussalle meni. Orivesi cupin voitto kova saavutus sekä kovan paikallisvastustajansa pudottaminen pudotuspeleistä joten plussan puolelle jäi. Muilta hyviä otteita ajoittain, tosin Wovolla ei oikeastaan mitään hyvää ja Nurmollakin hyvin vähän.
 
Ylös