Verkkovirhe

Naisten Mestaruusliiga 2016-17

Viestejä
453
Edelleen tarkoitan aikataulun ja systeemin yhteistoimintaa. Ei tietenkään tällä systeemillä kannata lähteä matkustamaan pitkiä matkoja jos ei ole pakko. Vika mielestäni kokonaisuudessa.
 
Viestejä
2,118
metriheikki kirjoitti:
Matti K sanoi:
Täällä käyty keskustelu kuvastanee myös seurojen /valmentajien arvioita.
WoVo:n Teemu Mäkikyrö sanoo kantansa Uusi Rovaniemi -paikallislehden sivuilla: ”Sijoilla 3-8 olevat joukkueet ovat aika tasaisia. HPK ja Viesti voivat lähteä siitä, että he voittavat omat parinsa. Ottelutahti on niin tiivis, että matkarasitus ja -aika nousivat valinnoissa keskeiseen roolin. Urheilullisesti tämä on täysin epäreilu systeemi, ja mitätöi aika pitkälle runkosarjan merkityksen. Meille kävi nyt hyvin, mutta en pidä järjestelmää toimivana”, Mäkikyrö tylyttää.

Koko juttu on luettavissa ositteessa: http://www.lapinkansa.fi/uusirovaniemi/wovo-kohtaa-pudotuspeleissa-toiveidensa-vastustajansa-tulossa-taistelu-pohjoisen-hegemoniasta-15945046/
Mäkikyrön kanssa aivan samaa mieltä urheilullisuuden ja runkosarjan pelaamisen mielekkyydestä tällä systeemillä
Mäkikyröltä kommentteja suuntaan jos toiseenkin. Hän mm. kritisoi systeemiä, mutta hänelle kelpaa mainiosti Pölkyn "joutuminen" WoVon vastustajaksi. Uskon että kun pelejä pelataan niin runkosarjan erot sijojen 3-8 välillä alkavat näkymään. WoVo oli kahdeksas ja taakse jäi vain Pieksämäki. Pölkky ei ole tälle kaudelle pelannut vielä kovin montaa nappipeliä, mutta toivottavasti se peli alkaa nyt nousta esille. Mentaalipuoli pitää saada parempaan iskuun.
 
Viestejä
2,118
Pikkaisen on vaikea päätellä, mikä on tänä keväänä aiheuttanut natinan sarjajärjestelmästä - olisiko syyllinen ylitiukka otteluohjelma?

Kaksi vuotta sitten Pölkky taisi nousta sijalta 7 Kangasalan vastustajaksi ja ratkaisu tuli vasta viidennessä pelissä Kangasalle kotiedun turvin. Viime keväänä OrPoa vastaan pykälää paremmalta runkosarjan sijoiutukselta ja siinä sarjassa myös ratkaisu viidennessä pelissä kotiedun turvin. Pölkky ja Orpo pelasivat peli kerrallaan vuorotellen, vaikka välimatka oli mikä oli. En silloin huomannut hirveätä valitusta.
 
Viestejä
862
Mäkikyrönkin kommentin urheilullisuudesta luen osin PR-helinäksi. Ihan ideaalihan systeemi oli heille, mutta ei siitä sovi liikaa riemua repiä julkisesti...

Väite runkosarjan merkityksettömyydestä ei sekään kestä objektiivista tarkastelua, muutoin kuin sikäli että WoVolla oli sijainnin antama turvatakuu pudotuspeleihin. Tilanne runkosarjan päätteeksi:

Ploki 13 voittoa
Kangasala 11 voittoa
Vampula 10 voittoa
WoVo 9 voittoa

Viimeisillä kierroksillakin kaikki oli vielä auki. Kangasala ja/tai Vampula olisi voinut nousta Plokin ohi ja välttää kärkikaksikon ensimmäisellä kierroksella. Valintamenettelyn ainoa vaikutus siis oli, että sijojen 7-8 sijaan sijat 6-8 olivat niitä joita ennakkoasetelmien mukaan täytyi yrittää välttää kärkikaksikon pelossa. Tämähän nimenomaan lisää panostustarvetta näille joukkueille pelata täysillä runkosarjan loppuun ja tavoitella vitospaikkaa. Odotan lisäperusteluja jos joku vielä väittää runkosarjaa merkityksettömäksi.
 
Viestejä
453
Merkitys hävisi siinä kohtaa kun Pieksämäki jäi jälkeen riittävästi eikä pudotuskarsintapeikko enää kolkutellut kellekään muulle joukkueelle.

Wovolle ei ollut käytännössä merkitystä on sija 5. Vai 8. Jokatapauksessa vastustaja oli tiedossa puolivälieriin. Onko tämä jollain tapaa urheilullista?
 
Viestejä
134
Ensi kaudella runkosarjan 1 ja 2 suoraan välieriin. 3vs6/4vs5 puolivälieriin. 7-9 liigakarsintaan 1-sarjan voittajan kera ja kahdelle paikka liigaan seuraavaksi kaudeksi.
 
Viestejä
862
Nemo kirjoitti: Merkitys hävisi siinä kohtaa kun Pieksämäki jäi jälkeen riittävästi eikä pudotuskarsintapeikko enää kolkutellut kellekään muulle joukkueelle.
Sama tilanne olisi ollut ilman pudotuspelien valintamenettelyäkin. Mutta kyllä se on ihan joukkueen oma ongelma jos pelaaminen lakkaa kiinnostamasta siinä vaiheessa kun putoamisvaara on ohi eikä menestyminen kiinnosta. Mikä joukkue mielestäsi on sitten tällä kaudella näin toiminut?

Nemo kirjoitti: Wovolle ei ollut käytännössä merkitystä on sija 5. Vai 8. Jokatapauksessa vastustaja oli tiedossa puolivälieriin. Onko tämä jollain tapaa urheilullista?
Kyllä, kuten kirjoitin, WoVo oli suhteellisen hyvin turvassa kovimmilta vastustajilta sijaintinsa takia. En silti näe, mikä kokonaisuudessa on ongelmana. Lainaan itseäni:

Pussinpohja kirjoitti: Lisätään tähän se tieto, että joukkueiden voimasuhteissa sijoilla 3-8 ei ole niin suuria eroja ettei kuka hyvänsä voisi voittaa kenet vain. Orpo ja Pölkky ovat tainneet kaikille seuraavana tuleville hävitä kauden aikana. Mikä on se suuri vääryys näissä ottelupareissa? Sekö että WoVo saattaa voittaa Pölkyn? Silloin WoVo kohtaa joka tapauksessa 'kovan' vastustajan jolta se välttyi ensimmäisellä kierroksella. Vai se että Pölkky voittaa WoVon? Silloin jatkossa on kärkinelikon joukkue, mitä väärää siinä olisi? Vai kaihertaako se, että Ploki voi päästä jatkoon? Jos näin käy, eikö jatkopaikka ole ihan ansaittu - itse asiassa vielä paremmin ansaittu kuin jos vastassa olisi ollut pykälää heikommin sijoitettu joukkue? Vai pitäisikö Orpolla olla helpompi vastustaja kuin Ploki? No semmoinen olisi ollut tarjolla, runkosarjasijoituslogiikan perusteella.
 
Viestejä
185
Nemo kirjoitti: Merkitys hävisi siinä kohtaa kun Pieksämäki jäi jälkeen riittävästi eikä pudotuskarsintapeikko enää kolkutellut kellekään muulle joukkueelle.

Wovolle ei ollut käytännössä merkitystä on sija 5. Vai 8. Jokatapauksessa vastustaja oli tiedossa puolivälieriin. Onko tämä jollain tapaa urheilullista?
Näkyikö tämä jotenkin WoVon otteissa? Viimeiset 6 peliä: vierasvoitto Plokista, kotivoitto Orposta, kotona 2-3 Vampulalle, kotona 3-2 voitto Viestistä, vieraissa tappiot Orpolle ja 3-2 Kangasalle.

Paskan jauhantaa keskustelu järjestelmästä, säännöt oli tiedossa kaikilla. Entäs jos WoVo ja Pölkky olisivat olleet sijoilla 1 ja 2, poru olisi tullut taas pitkistä matkoista olisi järjestelmä ollut mikä tahansa.
Edelleenkin silti ottelutahti ja valmistautuminen Playoffeihin on onneton urheilullisuuden kannalta.
 
Viestejä
221
WoVo-Pölkky 3-1.

Tämänpäiväisen pelin perusteella veikkaan, että WoVo on lähempänä mitalipelejä kuin Pölkky. En tosin ole seurannut naisten pelejä, joten en pysty arvioimaan miten tämä peli sijoittuu suhteessa joukkueiden keskimääräiseen tasoon.

WoVo oli nyt ylivoimainen. Näytti siltä, että Pölkyn hyökkäys on täysin Prokopenkon varassa ja hänkään ei tänään onnistunut. WoVo:n pelaajista onnistui erityisesti keskipelaaja White, joka todellakin hyökkäsi "miehekkäästi" ja virheettömästi. Tuli pelistä sellainen olo, ettei siitä oikein saanut rahoilleen vastinetta, kun kunnon vastusta ei ollut. Varsinaisille kannattajille peli oli tietysti hieno kokemus: enpä muista näin äänekästä yleisöä kokeneeni Rovaniemellä vuosiin.

Jos WoVo jatkaa tuolla tasolla, ei Pölkyllä mielestäni ole keinoja voittaa. Tietysti täytyy muistaa, että WoVo:n kausi on ollut hyvin epätasainen, komeita voittoja ja pitkiä tappioputkia.

Toteutumassa on siis se "vääryys", että runkosarjan kahdeksannelta tilalta noustaan ainakin neljän parhaan joukkoon.
 
Viestejä
453
Mielestäni juuri se kokonaisuus on ongelma. Tuplapelit runkosarjan viimeisenä viikonloppuna ja valinnat sunnuntaina. Pelit käyntiin keskiviikkona.

Tällä ottelutahdilla ei mikään järjestelmä ole hyvä. Viikko treeniä alle eli kunnollinen valmistautuminen kauden tärkeimpiin peleihin olisi vähintään kohtuullista. En ainakaan itse ymmärrä kovaa kiirettä pelata pelejä tällä tahdilla. On ikävää että tämä tahti käy eniten pelaajien kontolle. Ei edelleenkään ole kyse ammattilaisista.

Onko tällaista systeemiä jonkin muun maan sarjassa? Ei hajuakaan mutta en usko.
 
Viestejä
5
Wovon keskipelin tehot Whitilla 24/+22 ehkä liigan parhaat koskaan?
Kun Kivimurto saadaan myös pelikuntoon on muidenkin joukkueiden vaikea voittaa Wovoa.
Nostopeli ratkaisee lopputuloksen ainakin Pölkkyä vastaan?
 
Viestejä
70
Kyllä osittain varmaan on lentopalloväen nyt myönnettävä, ettei lentopalloilu kiinnosta maksavaa katsojakuntaa.
Tähän johtopäätökseen tulee, kun seuraa lentopallon mestaruusliigan katsojamääriä. Pohjanoteeraus varmaan puolivälierä, siis varsin merkityksellinen peli, naisten liigassa ja katsojia 280 Kangasalassa. Miesten liigaan on jotenkin saatu katsojia, mutta miesten ja naisten toiseksi ylin sarjataso on jo onneton katsojamääriltään.
 
Viestejä
221
Lapin Kansa kirjoittaa: "Woman Volley Rovaniemen päävalmentaja Teemu Mäkikyrö ei aikonut kummoista analyysiä tehdä sen jälkeen kun joukkue kyykkäsi pahemman kerran lentopallon naisten Mestaruusliigan 3. puolivälieräottelussa sunnuntaina Kuusamossa. Pölkky tyrmäsi vieraansa suoraan 3-0 (25-7, 25-22, 25-13), joten ottelusarja on tiistai-iltana katkolla kuusamolaisille Lapin urheiluopistolla."

Miten voi selittää tai ymmärtää noin valtavat erot kahdessa peräkkäisessä ottelussa? Eikö juuri tuollainen romahdus vaatisi analyysiä? Vai onko kyseessä asia, jota ei voi ymmärtää ja josta voi selvitä vain unohtamalla asian mahdollisimman nopeasti ja perusteellisesti? En usko, että pelipaikka (koti/vieras) olisi kovinkaan hyvä selittäjä.

Paras ennuste lienee kuitenkin se, että jatkoon menijä ratkeaa vasta viidennessä ottelussa.
 
Viestejä
453
valkun akka kirjoitti: Kyllä osittain varmaan on lentopalloväen nyt myönnettävä, ettei lentopalloilu kiinnosta maksavaa katsojakuntaa.
Tähän johtopäätökseen tulee, kun seuraa lentopallon mestaruusliigan katsojamääriä. Pohjanoteeraus varmaan puolivälierä, siis varsin merkityksellinen peli, naisten liigassa ja katsojia 280 Kangasalassa. Miesten liigaan on jotenkin saatu katsojia, mutta miesten ja naisten toiseksi ylin sarjataso on jo onneton katsojamääriltään.
Suomalaisista katsojista iso osa kyllä kulkee mukana ja käy peleissä kun joukkue menestyy odotetulla tavalla. Ehkäpä kangasalallakin odotettiin parempaa menestystä runkosarjassa joten osa katsojista on jäänyt kotiin. Aiheen parista ehkäpä pohjanoteeraus on nähty Pieksämäen kotipelistä jolloin teksti-tvllä ilmoitettiin katsojamääräksi 125 katsojaa.

Menestys tuo katsojia ja alavireinen peli vie niitä pois. Tämä on sääli.
 
Viestejä
212
Matti K kirjoitti: Lapin Kansa kirjoittaa: "Woman Volley Rovaniemen päävalmentaja Teemu Mäkikyrö ei aikonut kummoista analyysiä tehdä sen jälkeen kun joukkue kyykkäsi pahemman kerran lentopallon naisten Mestaruusliigan 3. puolivälieräottelussa sunnuntaina Kuusamossa. Pölkky tyrmäsi vieraansa suoraan 3-0 (25-7, 25-22, 25-13), joten ottelusarja on tiistai-iltana katkolla kuusamolaisille Lapin urheiluopistolla."

Miten voi selittää tai ymmärtää noin valtavat erot kahdessa peräkkäisessä ottelussa? Eikö juuri tuollainen romahdus vaatisi analyysiä? Vai onko kyseessä asia, jota ei voi ymmärtää ja josta voi selvitä vain unohtamalla asian mahdollisimman nopeasti ja perusteellisesti? En usko, että pelipaikka (koti/vieras) olisi kovinkaan hyvä selittäjä.

Paras ennuste lienee kuitenkin se, että jatkoon menijä ratkeaa vasta viidennessä ottelussa.
Kyllähän Kuusamo on paha paikka pelata kelle vaan. Ja Orivesikin piristyi sen verran että kotijoukkueen kannattajille ostetut ämpärit saavat lisäkäyttöä vielä tänä keväänä. Plokin pelit taisivat mennä passari Koljosen sairastumisen myötä, ellei tiistain peliin sitten sairastu puolet Orpon joukkueesta..
 
Viestejä
1,448
Kangasala lähti kesälomalle. Harmittaa, kovaa ovat treenanneet mutta ei kun ei.

Sievänen on kehittynyt aivan järjettömästi. Komeita puolustuksia otti tänäänkin ihan loppumetreille vaikka muilla alkoi ryhti jo painua. Maajoukkuetta ajatellen libero-osastolle alkaa olla jo tunkua, kun myös Rautiainen on mennyt eteenpäin.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös