Verkkovirhe

Miesten mestaruusliigan otteluohjelma 2019-2020

Viestejä
4,690
Kyllähän nuo isot ja oikeasti kovat pallopallomaat ovat tässäkin, eli pelimääräasiassa, oikealla polulla. Ranskan, Italian, Puolan, Venäjän ja Saksan pelimäärät ovat järkeviä.

Ja näin aloittelevana katsomovalkkuna sanoisin, että viikolla harjoitellaan ja viikonloppuna pelataan. Pelit aina samalla kellonlyömällä. Näin pelaajat kehittyy ja katsojat tietävät, että seuraava matsi on kahden viikon kuluttua samaan aikaan.
 
Viestejä
2,543
Niin... Ja mitenkähän mahtaa käydä lipputulojen osalta, jos yleisö tympääntyy liian kiivaaseen ottelutahtiin. Ei ne ihmiset jaksa katsoa kaikkia pelejä, kun niitä on niin paljon. Olen seurannut aiempia kausiakin ja todennut, että tyhjiä tuoleja on ollut lähes jokaisessa ottelussa vuosilipun ostaneiden penkeissä.
En usko, että yleisön tympääntyminen on kovin todennäköistä. Vuosikortin ostetaan usein kannatuksen vuoksi etenkin firmojen kortit. Seurat kannattavat otteluiden suurta määrää juuri pääsylippujtulojen vuosi. Kausikorttien halpamyyntiä en ymmärrä koska se johtaa nimenomaan siihen että katsomossa on runsaasti tyhjää. Joku seura taisi myydä korttejaan 59 eurolla. Siis 18 ottelua. Kaikki alle 100 eurolla myydyt ovat naurettavan halpoja mielestäni.
 
Viestejä
1,091
Katsojat ja sponsorit ovat vain juuri niitä jotka seurojen kassaan tuo sen kaikkein tärkeimmän eli rahan. Jokaisen euron. Ja jokaisella seuralla on melkoinen pula juuri rahasta. Seurojen pienin ongelma on kausikorttilaisten puuttuminen katsomoista. Niistähän rahat on jo saatu. Mutta sponsorit ja katsojat eivät ole koskaan väärässä. Jos ne päättää lopettaa yhteistyön niin silloin seurassa ja itse pelissä on jotain pahasti pielessä. Enkä suuresti ihmettele katoa kun katsoo meidän liigan pelin tasoa.
Meidän mestaruusliigahan on ollut jo vuosia suurenkin joukon mielestä huippuliiga. Euroopan eliittiä. Nyt kun ottelumäärää on pakko lisätä talouden ehdoilla niin se ei enää onnistukaan. Suurin ongelma taitaa olla, että seuroilla ei ole enää varaa lisätä koti- eikä vierapelikustannuksiaan. Kun rahaa ei ole. Melkoista puuhastelua.
 
Viestejä
65
Tärkeintä tässä asiassa on että seurat kuuntelevat katsojia ja sponsoreita, mehän voidaan kirjoittaa ja pitääkin kirjoittaa vapaasti mielipiteitä kun ei pidä kantaa vastuuta toiminnasta.
Vertailut muihin maihin on aina vaikeata kun niissä hyvinkin usein rahoitus tapahtuu aivan eri pohjalta kuin Suomessa jossa se on hankittava isolta sponssimäärältä ja ottelutuloista eikä löydy rautatieyhtiöitä ym hoitamaan kassaa.
Puolet kalenterivuodesta menee runkosarjakauteen jonka jälkeen pudotuspelit ja loppuaika jää harjoittelukauteen jolloin pitää isoin perustyö tehdä sarjaan valmistautumisen suhteen. Harjoittelu tietenkin jatkuu läpi sarjakauden painottaen eri asioita mutta katsomalla pelkästään pelimääriä unohdetaan helposti kokonaiskuva ja varsinkin miten paljon voidaan harjoitella. Kuten aiemminkin olen sanonut niin ottelut ovat n 10 % kalenteripäivistä ja sillä toiminta rahoitetaan eli mitä tehdään 90 % on minun mielestäni paljon isompi asia kehityksen kannalta.
 
Viestejä
1,795
Tuleekohan Suomessa paine suureen ottelumäärään enemmänkin juuri sponsoreiden ja yhteistyökumppanien taholta. Ne haluavat näkyvyyttä. Katsomot ja katsojamäärät/ottelu ovat Suomessa pieniä verrattuna isoihin lentopallomaihin. Muissa maissa pelataan viikonloppuisin tuhansien katsojien halleissa. Suomessa pelataan muutaman sadan silmäparin edessä ja niinpä riittävän näkyvyyden saamiseksi ja sponsorien tyydyttämiseksi täytyy pelata useammin.
 
Viestejä
4,690
Näkyvyyttä kyllä joo. Nythän näkyvyyttä tarjotaan meille toinen jalka jo haudanpattaalla roikkuville. Olisiko mitään keinoa saada nuorennusleikkausta yleisöön. Vähän vähempi matseja, mutta laadukkaampaa tapahtumatuotantoa. Oheiseksi nuorten dikkaamia artisteja. Maaotteluihin samoin. Nyt tarjotaan hyviä laulajia majupeleihin, ei siinä mitään, mutta tarttis tehdä jotain. Jos emme itse osaa, niin ammattilaisia suunnittelemaan. Tässä käy niin, kuin valtaosassa Suomen kuntia. Säästetään itsemme hengiltä. Heikostakin tuotteesta saattaa tulla hyvä, kunhan suunnitellaan uusiksi.
 
Viestejä
3,546
Ilmeisesti toistaiseksi katsojille ja sponsoreille on suunnattu ainoastaan yksi kunnollinen kysely(Loimu) jonka palaute oli tiivistettynä:
- pidempi sarjakausi
- tiiviimpi ottelurytmi
- vähintään yhtä paljon otteluita kuin aiemmin
taitaa olla niin että pitää vaihtaa myös katsojat ja sponsorit kun eivät halua vähentää otteluita koska hehän eivät voi olla oikeassa ??
Yhden Loimun tekemän kyselyn mukaanko koko sarja on mietittävä, hah hah! Pitäis suomalaisen lentopallon edistämiseksi mennä pääsarja.. Pelimäärät järkeviksi niin kaikki voittaa, esim lajin medianäkyvyys ja varsinkaan pelaajien kehitys ei näin parane.
 
Viestejä
3,546
Tuleekohan Suomessa paine suureen ottelumäärään enemmänkin juuri sponsoreiden ja yhteistyökumppanien taholta. Ne haluavat näkyvyyttä. Katsomot ja katsojamäärät/ottelu ovat Suomessa pieniä verrattuna isoihin lentopallomaihin. Muissa maissa pelataan viikonloppuisin tuhansien katsojien halleissa. Suomessa pelataan muutaman sadan silmäparin edessä ja niinpä riittävän näkyvyyden saamiseksi ja sponsorien tyydyttämiseksi täytyy pelata useammin.
Mutta kun kiinnostavuus vähenee juurikin liialla tuputtamisella..
 
Viestejä
157
Toimitusjohtaja ainakin tekee kantansa yllättävänkin selväksi.

"En itse ollut enkä ole ottelumäärien kasvattamisen puolella. Lisääntynyt ottelumäärä mm. lisää pelaajien loukkaantumisriskiä, vaatii seurojen talkoolaisilta enemmän, vaikuttaa meidän pelaajien harjoitteluun merkittävästi ja sisältää riskin ottelutapahtumien kiinnostavuuden laskemiselle."

Niin vahvaa kritiikkiä seurojen suuntaan kuin tuossa asemassa oleva henkilö voi julkisesti ylipäänsä antaa.
 
Viestejä
3,441
Päätös tehty?! Se onko oikea, niin en ota enää kantaa. Minusta ei tj eikä kenenkään munkaan ei kannata enää "myllyä" pyörittää. Sen kanssa pitää vaan nyt osata elää?! ;)
 
Viestejä
4,873
Sitä niitetään mitä kylvetään. Nuorten pelaajien fyysinen kehitys pysähtyy kun koko ajan pelataan,loukkaantumiset lisääntyvät.Tässä konseptissa ei voita ketään,ei edes seurojen kirstujen vartijat. Siellä ne samat naamat tönöttää pelistä toiseen kun eivät ymmärrä pelin päälle niin paljoa. Se on pääasia että makkarat ja pullakahvit ei lopu kesken. Talkooväki joka monessa paikassa on mallia +50v poltetaan loppuun alta aikayksikön.Onnea vaan valitsemallanne tiellä
 
Viestejä
273
Pelillisesti ja pelaajien kehittymisen kannalta päätöshän on aivan älytön. Sitä ei voi pyöritellä mitenkään muuten päin, mutta tiedossahan tämä oli. Pasmalla on jäänyt sama levy aivan täysin päälle, eikä perustelut ole Suomen sarjan todellisuudesta. Jos tädillä olisi munat jne-tyyliin. Ja faktat joita hänelle tarjotaan, eivät kelpaa. Keskustelussa ei ehkä kannata turhaan keskittyä enää hänen käännyttämiseensä.
Tässä on kuitenkin erinomainen keskustelunaihe käytäväksi kriittisesti ja myös jo erinomaisia mielipiteitä on tullut esille, joten koko keskustelua ei kannata missään nimessä tyrehdyttää.

Tilannehan on kokonaisuudessaan jopa hassu. Siika-Ahon tekstissä oli paljon hyviä, täälläkin jo esitettyjä faktoja. Se että kaikista noista erittäin painavista pointeista huolimatta on päädytty nelinkertaiseen runkosarjaan, on tragikoomista. Seurat ovat todella tiukassa taloudellisesti, mutta tämä on silti mielestäni väärä tie. Kohtuus kaikessa. Tämä ei todellakaan palvele Suomalaista lentopalloa isossa kuvassa ja pitkällä tähtäimellä.

Joku otti esille Loimun teettämän kyselyn pelien määrästä yms. Kannattaa huomioida, että tähänkin kyselyyn on todennäköisesti vastannut melkeinpä kaikki aktiivisin lentopalloväki. Tavallista katsojaa ei saada katsomoon tiistain peliin, jossa puolet kuusikosta on vaihtopelaajia ja lauantaina on juuri ollut tärkeämpi peli jossa ovat kenties olleet paikalla. Tiistain peli runkosarjan viimeistä joukkuetta vastaan jossa on paikalla 150 katsojaa, ei ole hyvää mainosta.

Ylipäätänsä, on pakko olla olemassa parempia keinoja kassavirran ylläpitämiseen kuin nämä järjettömät pelimäärät.
 
Viestejä
1,091
volleyball1 sanoi:
Ylipäätänsä, on pakko olla olemassa parempia keinoja kassavirran ylläpitämiseen kuin nämä järjettömät pelimäärät

Juurikin näin. Jos seurojen johdoissa olevat henkilöt eivät muuhun pysty niin pitäisikö siitä vetää joitain johtopäätöksiä:unsure:

Mistähän seurat voisivat ottaa rahaa muualta kuin otteluista tai sponsoreilta. Järjestää tivolia, konsertteja, messuja tai muuten puolilaitonta liiketoimintaa. Nuo eivät ole lentopallo-ottelu tai urheilutapahtuma vaan toiminnan tekohengitystä eli silloin ollaan jo tanakasta metsän puolella. Varahapella. Mestaruusliigan päättäjät joutuvat nyt myös katsomaan peiliin miksi seurojen tilannetta on katsottu läpi sormien. Esim. annettu liigapaikka vaikka ei ole täyttänyt enää vaatimuksia. Nyt yhteisellä päätöksellä sitten joudutaan lisäämään ottelumäärää.
Kyllä seurojen on ensimmäiseksi selvitettävä oma kohtansa eli mikä on mennyt pieleen, miksi ja miten siitä selvitään. Kuka on tehnyt päätökset ja miksi. Kuka joutuu kantamaan vastuun. Nämä seurojen talousongelmat eivät ole aivan tuore asia. Nyt tilanne on tainnut karata käsistä. Meidän miesten lentopallo on nyt suurehkossa kriisissä.
 
Viestejä
290
En osaa sanoa näytetäänkö pelejä ensi kaudella ruudun kautta? Voisin ounastella, että sekin vaikuttaa peleissä käyntiin, jos maksat palvelusta 10€ kuussa niin ei kaikilla olevaan varaa käydä joka pelissä ja ruudusta näkee vaan yllättävän suuren määrän pelejä, myös sen oman seuran.

Itse ole jo monta vuotta ollut sillä kannalla, että pelejä on aivan liikaa ja eipä näytä malli muuttuvan ikävä kyllä..
 
Viestejä
838
Taloudellisilla seikoilla eli useammalla kotipelillä on asiaa perusteltu voimakkaasti esim Lounaan suunnalla. Monikohan seura oikeasti pystyy kattamaan kotipelien tuotoilla vierasotteluiden kustannukset ?? Vai onko vieraspelitkin taloudellisesti positiivisia, epäilen.
Onkohan laskeneet kuinka paljon pitää esim Lakkapään saada kotipelistään nettoa, että pystyvät käymään etelässä visiitillä. Tai toiseen suuntaan Ducks tai Akaa. Katsojia ei varmasti saada niin paljoa, mutta jos sitten on niin hyvär sponsorit otteluisäntinä.
Onkohan monella joukkueella hyvär diilit kotihallien suhteen ettei tarvitse maksaa ottelutapahtumista salivuokraa, entä harjoitukset (näiden vuokrissahan säästää kun ei ehdi niin paljoa treenaamaan jos palautumiset hoidetaan kunnolla).
 
Viestejä
420
Toimitusjohtaja ainakin tekee kantansa yllättävänkin selväksi.

"En itse ollut enkä ole ottelumäärien kasvattamisen puolella. Lisääntynyt ottelumäärä mm. lisää pelaajien loukkaantumisriskiä, vaatii seurojen talkoolaisilta enemmän, vaikuttaa meidän pelaajien harjoitteluun merkittävästi ja sisältää riskin ottelutapahtumien kiinnostavuuden laskemiselle."

Niin vahvaa kritiikkiä seurojen suuntaan kuin tuossa asemassa oleva henkilö voi julkisesti ylipäänsä antaa.
Aika erikoista, että Siika-aho kritisoi toimitusjohtamansa liiton alaista sarjajärjestelmää. Kritiikki on varmasti osin aiheellista, mutta liiton TJ ei ole se henkilö, jonka pitäisi mennä vielä liiton sivuilla sitä epäilemään

Iso ottelumäärä palvelee niitä seuroja, joilla on vahva juniorituotanto (esim. VaLePa). Jos valmennuksella on kanttia nostaa 1-sarjasta pelaajia liigaotteluihin, se kantaa hedelmää. Pelisilmää se vaatii, houkutus pelata ykköskuusikolla on kuitenkin kova.

Yleisömäärä per ottelu tuskin ainakaan kasvaa. Voihan se olla, että kokonaiskatsojamäärä nousee muutamalla sadalla kotiotteluiden määrän kasvaessa mutta vaikea uskoa sen kattavan vieraspelimatkojen kuluja.

Nyt olisikin tärkeää kerätä dataa ja kokemuksia, jotta järjestelmää voidaan kehittää eteenpäin. Demokratiassa toki enemmistö on aina oikeassa, joten jos ottelumäärien kasvattaminen on yleinen tahtotila, tapahtukoon sitten niin
 
Viestejä
618
Siika-Aho on oikeassa ja jos joku haluaa muutoksen niin aika hyvällä tontilla ottaa kantaa tuohon asiaan. Ei kotipeleillä muuten kateta vieraspelejä ellei vierashalli ole 10 km päässä! Hyvä Siika-Aho vielä kerran👍👍🏐🏐💪💪
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös