Verkkovirhe

Kuortane

Viestejä
44
Millä perusteella Kuortane on saanut sarjapaikat naisten liigaan sekä miesten ja naisten ykkössarjaan kun heitä ei näy koskevan samat säännöt kuin muita joukkueita esim. loppupelien (karsinnat putoamista vastaan ) suhteen ?

Onko asia tulkittavissa niin että Kuortane on saanut ns. suojatyöpaikat eli SUOJASARJAPAIKAT liiton toimesta liigaan ja ykkössarjoihin eli pelituloksilla ei mitään väliä sarjapaikka säilyy silti ?

Kyllä asia on niin että kaikille joukkueille samat säännöt pitää olla vaikka liiton joukkue onkin kyseessä sillä nykyinen systeemi sotkee sarjasysteemiä suuresti kun on näitä Kuortaneen aiheuttamia poikkeussääntöjä sarjaohjelmassa !!!

Esim. Jos miesten ykkösarjan alemman jatkosarjan kaksi viimeistä joukkuetta karsii toisen lohkon kahta viimeistä vastaan niin se pitää olla näin eikä mitään poikkeussääntöjä tähän , jos joku joukkue pelaa tarpeeksi huonosti niin se tippuu sarjasta se on karsintojen periaate ollut aina !!!
 
Nykyinen systeemi on hyvä nuorten pelaajien kehityksen kannalta. Valmennuskeskuksessa ollaan yleensä kolme vuotta ja tämä aika mennään koko ajan eteenpäin. Esim. tämän vuoden poikajoukkue oli ensimmäistä vuotta ykkösessä, ensi vuonna joukkue pelaa varmasti sarjan kärkisijoista. Sen jälkeen pitäisikin päästä johonkin liigajoukkueeseen kehittymään. Tällä hetkellä tämä systeemi on mielestäni ainut toimiva ratkaisu näissä olosuhteissa.
 
Viestejä
453
Täysin samaa mieltä vaihtopenkkiläisen kanssa. Niin kauan kun joukkueet eivät ota illasta toiseen selkäsaunaa omissa sarjoissaan, kuvio on hyvä. Tyttöjen liigajoukkueella oli kova kesä ja EM-kisat veivät syksyltä henkisesti tehoja alas, mutta kevätpuolella joukkue taisteli hyvin. Samoin 1-sarjojen joukkueet pelasivat omissa sarjoissaan hyvin.

Liitto tehköön päätöksensä mutta en usko että systeemi mihinkään muuttuu. Tämä on ainutlaatuinen järjestelmä Suomessa mistä muutkin lajit voisivat ottaa enemmän mallia.
 
Viestejä
3,446
jutussa on puolensa ja puolensa :)

Se vasta liitolle ois kallista jos nuorten mj kävis ulkomailla leireilemässä ja pelaamassa. Miesten mj pelaajista on moni käynyt 'tämän linjan' läpi ja siis ei se pöllömpi systeemi kai ole?

Se että joukkue ei pelaa karsintoja on taas eri juttu. Jos joukkue 'poistuu' karsinnoista ja parempi tipahtaa pelamaan niin kyllä se kai kyrsii :pinch: . Toisaalta kai tästä tieto on ollut jo syksyllä.

Sitten miksi pelata karsintoja kun anomalla ykkösarja paikan saa joka syksy anomalla :whistle: ?
 
Viestejä
44
Esimerkiksi Kuortaneen naisten liigajoukkue pari kautta liigassa ja selvänä heittopussina jatkuvia tappioita kasassa , ei näytä hyvää esimerkkiä liiton toimista vaikka kyseessä maajoukkuetason ryhmä periaatteessa , ykkössarja oikea sarjataso heille jos välttämättä haluaa pelata sarjoissa !!!
 
Minusta kannattaisi keskustella ennemmin siitä, että onko koko Kuortaneella olemisessa kohta enää mitään järkeä. Ainakaan tyttöjen puolella. Satsaukset naisten maajoukkueeseen on vähissä. Aika monessa liigajoukkueessa alkaa olla neljä ulkkaria. Ensi kaudella varmaan lähes kaikissa. Sitten joku porukka ottaa viidennen jne..... Onko järkeä satsata tuhansia euroja siihen että pääsee puolapuille liigaan, tai pelaamaan heikkotasoiseen ykköseen? Ehkä Kuortaneelle vois tyttöjen puolelle jättää lentopallon liberolinjan.
 
Viestejä
16
En ota kantaa Kuortaneen pelaamiseen sarjoissa, mutta miksi Kuortaneen pelaajat saavat siirtyä toiseen liigajoukkueeseen pelaamaan pudotuspelit oman joukkueen pudottua? Eikö edes tässä voisi kaikki olla samalla viivalla?
 
Viestejä
44
Täysin samaa mieltä , miksi Kuortaneelle annetaan täysin erivapauksia ja poikkeussääntöjä muihin verrattuna , ei oikeudenmukaista toimintaa muita kohtaan !!!
 
Viestejä
534
Tämä systeemi on tuttu juttu jo silloin,kun osa teistä ei ollut syntynytkään.Silloin 80-luvulla tosin vain miesten osalta.Nimittäin Lahden Urheilukoulun joukkue eli käytännössä Puolustusvoimat pelasi vuosia miesten 1-sarjaa ja mielestäni hyvä erivapaus.Samoin tämä nykyinen tilanne.Jos eivät ole heittopussina,todella kehittävä systeemi.Se on just kaikille muille yhtäpaljon oikeuden mukaista.Sitäpaitsi 1-sarjaan ei ole todellakaan liikaa tulijoita,just saadaan lohkot kasaan.
 
Viestejä
453
Mitä tilalle jos systeemi ajetaan alas? Miksi suomalaisia on liigajoukkueiden kuusikossa niin vähän ratkaisevissa rooleissa?

Harjoitellaanko Suomessa tarpeeksi siinä iässä kun pitäisi alkaa panostamaan määrään? Tekeekö joku suomalainen tyttöjuniori samaa treenimäärää kun Riikka Lehtonen teki junnuiässä? Ei. Tässä asiassa kadehtien seuraan paikallisen kiekkoseuran harjoitusmääriä ja vaatimustasoa. Ei voi suoraan verrata monesta syystä mutta oppia voidaan ottaa.

Jos Kuortaneelle siirtyessä täytyy alkaa harjoittelemaan miten harjoitellaan niin ollaanko jo myöhässä? Junioreille laadukkaita ja vaativia valmentajia lisää jotka tietävät mitä huipulle nousu vaatii.

Ongelma on myös se, että tytöt lopettavat pelaamisen aikaisin koska elämässä on jotakin tärkeämpää kuin pelaaminen ja siihen panostaminen. Voisiko seurat laittaa omat asiansa sellaiseen kuntoon, että olosuhteet pelaajien näkökulmasta olisivat houkuttelevat?

En puhu palkan suuruudesta, vaan siitä mitä Viesti tekee--> laadukas kokonaisuus.

Valmennus on Liigatasolla mennyt lähes poikkeuksetta kokopäiväiseksi työksi. Monellako seuralla/joukkueella on täysipäiväinen työntekijä taustalla joka hoitaa koko ajan olosuhteet yms kuntoon? Se vaatii lisää rahaa tottakai mutta kun yhteistyösopimusten tekijä osaa tehdä tuotteesta myytävän, se menee kaupaksi.

olisiko tässä ratkaisuja? Kysyn paljon koska en ole varma. Kyllä jokainen joukkue hyppien ja keikkuen ottaisi kotimaisia ja jopa paikallisia pelaajia joukkueeseen jos saisimme omaa toimintaa kehittymään jatkuvan valittamisen sijaan.
 
Pelataan sarjoja pelkästään kotimaisin voimin naisissa. Pelaajia riittää. Kilpailu pelipaikoista nostaa kotimaisten tasoa ja luo oikeaa kilpailua pelipaikoista. Ykkösen porukoitten motivaatiot nousee kun kuilu liigaan kapenee. Kuortane ei ole taatusti enää heittopussi liigassa. Eihän nämä ideat kaikkia miellytä, mutta voisi sitä miettiä jotain erilaisia ratkaisuja nykyisiin ongelmiin. Nykyisellä tyylillä mennään takuuvarmasti huonompaan suuntaan ja tasoerot kasvavat sarjojen välillä ja liigan sisällä. Mutta kun liigajoukkueet on päättämässä liigan asioista niin muutoksia ei tule muutoin kuin luopumisien kautta.
 
Viestejä
16
Erittäin hyvä teksti Nemolta. Viestissä tehdään paljon asioita oikein. Edustusjoukkueen takana junnutyö on hienoa - nythän Salon Viestin ykkössarjajoukkue pääsi pudotuspeleihin ensimmäisenä vuotena sarjassaan.

Nostaisin esiin myös WoWon, joka on noussut nyt lähes samalla joukkueella ykkössarjasta mitaliehdokkaaksi. Uskoisin, että "pelaajapaketti" on Rovaniemellä erinomaisessa kuosissa.

Näitä joukkueita myös yhdistää se, että molemmilla on tarjota suomalaisille pelaajille houkuttelevia ja vastuullisia pelipaikkoja joukkueissaan. Wowolla ulkomaalaiset pelaavat keskellä, Viestissä Noora Kosonen on pitänyt yp:n paikan itsellään ja Hillaelina Hämäläinen ja Roosa Koskelo ovat kehittyneet huippuliberoiksi.
 
Viestejä
91
nemo on kyllä oikeassa että lapsuus ja nuoruus ajan harjoittelu on usein liian vähäistä. joutuu tekemään kauheasti töitä jos harjoitteluun herätään vasta 16-vuotiaana ja sen jälkeen.

eilen kangasala hyökkäsi 128 kertaa ja niistä 89 suomalainen pelaaja. kyllä liigassa suomalainenkin voi pärjätä jos vaan työn teko maistuu ja olo suhteet seuran puolelta on kunnossa.
 
Viestejä
453
Olen ymmärtänyt että Suomessa kyllä osataan ja tiedetään miten ns. huippumaissa pelaajia tehdään. Kysehän ei ole lahjakkuudesta vaan kasvatuksesta. Se että asia tiedetään jossain, ei riitä näillä pelaajamäärillä. Se pitäisi tietää joka puolella maata jotta potentiaali saadaan hyödynnettyä.

Palaan edelleen valmennukseen. On hyvä asia että tyttöjuniorit edustavat omaa seuraansa pienillä paikkakunnilla mahdollisimman pitkään. Toisaalta kärsivätkö he mahdollisesti valmennuksen laadussa juuri siinä vaiheessa kun olisi mahdollisuus lähteä osaavimpiin käsiin? Nyt jos yksittäinen pelaaja siirtyy kovempaan porukkaan, sitä voidaan katsoa pahalla koska oman kylän joukkuetta ei välttämättä saada aikaiseksi. Näin ei pitäisi olla.

Valmentajan tulisi tietää koska häneltä loppuu tietotaito viedä kovimpia yksilöitä eteenpäin. Se on ammattitaitoa parhaasta päästä ja mahtava työ hänen kohdallaan on sen jälkeen tehty sen yksilön osalta.

Tämä on toimintakulttuurin luontia jossa kaikille tulisi löytyä sopiva polku edetä eteenpäin. On olemassa iso määrä huippuja juniorivalmentajia, mutta he voivat toteuttaa ammattitaitoaan vain rajallisen ryhmän kanssa vain 1-2 ikäryhmän kohdalla. Se ei vielä nosta kotimaista pelaajatuotantoa korkealle. Kun sama saadaan järjetelmällisesti eri ikäryhmiin, alkaisi tulosta tulemaan.

En väheksy ns. vanhan koulukunnan valmentajia jotka ovat pelanneet 80-luvulla. He tietävät paljon, mutta laji muuttuu ja tapa tehdä asioita muuttuu myös. Tässä kelkassa kun pysyy mukana, on lajille paljon annettavaa. Ei ole sattumaa että nuorempia huippuvalmentajia on tullut liigatasolle viimeaikoina. Heidän osaamistaan tulisi myös saada ruohonjuuritasolle.

En unohda harrastajia joita tarvitaan, heille ikuinen urheilukipinä lentopallon parista on tärkeää. Itse kuitenkin yritän nähdä sen huippulentopallon nostavan päätään niin tytöissä kuin pojissakin. Menestys ei ole sattumaa.
 
Samaa mieltä Nemon kanssa, nämä asiathan ei ole mitään uusia ajatuksia vaan kyllä niitä on käyty läpi ainakin viimeiset kymmenen vuotta. Todellisuus vaan tahtoo mennä mielummin toiseen suuntaan. Tämän kauden jälkeen naisten liigasta tulee käytännössä suljettu sarja. Miten pelaajia ja seuroja motivoidaan jatkossa? Seurojen talkooväki ikääntyy, mistä tekijät? Nemo tunnistaa varmasti nämä ongelmat myös omassa organisaatiossaan vaikka paikkakunnalla onkin muutamia valttikortteja pienempiin paikkakuntiin verrattuna. Jos liiganousu ei tänä vuonna onnistu niin mitä jatkossa? Pelaillaanko vai satsataanko? Siitä vaan hommat esittämällesi tasolle esimerkkiä muille näyttämään!
 
Vuosaaren_Viikinki kirjoitti:
Vaihtopenkin Vasenlaita sanoi:
Tämän kauden jälkeen naisten liigasta tulee käytännössä suljettu sarja.!

Voisitko tarkentaa!?
Tänä vuonna ykkösen voittaja suoraan liigaan. Ensi vuonna kaikilla liigaporukoilla todennäköisesti vähintään kolme ammattipelaajaa jos aikovat pärjätä sarjassa. Aika vaikea on nähdä ykkössarjalaisen mahdollisuuksia nousuun siinä vaiheessa.
 
Viestejä
60
Vaihtopenkin Vasenlaita kirjoitti:
Vuosaaren_Viikinki sanoi:
Vaihtopenkin Vasenlaita sanoi:
Tämän kauden jälkeen naisten liigasta tulee käytännössä suljettu sarja.!

Voisitko tarkentaa!?
Tänä vuonna ykkösen voittaja suoraan liigaan. Ensi vuonna kaikilla liigaporukoilla todennäköisesti vähintään kolme ammattipelaajaa jos aikovat pärjätä sarjassa. Aika vaikea on nähdä ykkössarjalaisen mahdollisuuksia nousuun siinä vaiheessa.
Käsittääkseni mikään sääntö ei estä hankkimasta ammattilaisia tai ulkolaisia myös ykkössarjaan...
 
El Loco kirjoitti:
Vaihtopenkin Vasenlaita sanoi:
Vuosaaren_Viikinki sanoi:
Vaihtopenkin Vasenlaita sanoi:
Tämän kauden jälkeen naisten liigasta tulee käytännössä suljettu sarja.!

Voisitko tarkentaa!?
Tänä vuonna ykkösen voittaja suoraan liigaan. Ensi vuonna kaikilla liigaporukoilla todennäköisesti vähintään kolme ammattipelaajaa jos aikovat pärjätä sarjassa. Aika vaikea on nähdä ykkössarjalaisen mahdollisuuksia nousuun siinä vaiheessa.
Käsittääkseni mikään sääntö ei estä hankkimasta ammattilaisia tai ulkolaisia myös ykkössarjaan...

Ai niin... Ja eihän mikään sääntö estä pelaamasta niin hyvin että nousisi kotimaisin voimin. Näin teoriassa, puhuinkin käytännössä.
 
Viestejä
351
Vaihtopenkin Vasenlaita kirjoitti:
Vuosaaren_Viikinki sanoi:
Vaihtopenkin Vasenlaita sanoi:
Tämän kauden jälkeen naisten liigasta tulee käytännössä suljettu sarja.!

Voisitko tarkentaa!?
Tänä vuonna ykkösen voittaja suoraan liigaan. Ensi vuonna kaikilla liigaporukoilla todennäköisesti vähintään kolme ammattipelaajaa jos aikovat pärjätä sarjassa. Aika vaikea on nähdä ykkössarjalaisen mahdollisuuksia nousuun siinä vaiheessa.

... ja sinullako on jo tietoa seuraavan
kauden sarjasysteemistä???
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös