Verkkovirhe

VaLePa Mestaruus- ja Mestarien liigassa 2017-2018

Viestejä
1,501
Valepa on ollut kova kotonaan aina europeleissä. Toivotaan että sama trendi jatkuu nytkin, vaikka pelit pelataan Hämeenlinnassa.

Kolmea kotivoittoahan tämä huutaa, vieraissa pisteet ovat varmasti tiukassa. Kotipelit voittamalla saattaa sijoittua siten että paikka puolivälierissä aukeaa. Yhen matsin kun hoitaa vieraissa kotivoittojen lisäksi, niin puolivälieräpaikka on varma. Mielenkiintoinen talvi kaikenkaikkiaan tulee, toivottavasti avainpelaajat äityvät huippuvireeseen.
 
Viestejä
1,795
v0lleyball ... Toisaalta taas olisi ollut hienoa nähdä maailman parhaita pelaajia sekä maailman tämän hetken kiistaton paras pelaaja Suomessa...[/quote sanoi:
Off topic. Kukahan tämä kiistaton maailman paras pelaaja vOlleyballin mielestä on? Leon, Juantorena...? Olisi kiva kiistellä. ;)
 
Viestejä
1,440
Ylempänä jo tulikin tuo kysymys kiistattomasti parhaasta pelaajasta. Hienointa olisi että Sastamala pääsisi jatkoon, jos ei niin saattaa jopa jäädä harmittamaan ettei noita huippuja tule nähtyä. Leon, Anderson, Christenson, Mikhailov.
 
Viestejä
1,501
Itse luulen että lohko muodostuu niin kimurantiksi, että jatkopaikka ratkeaa 28.2. Kreikassa pelattavassa ottelussa PAOK:ia vastaan. Pitäisköhän jo ruveta varaileen lentolippuja helmikuun loppuun..
 
Viestejä
1,795
Jep. Tai ainakin olla hereillä kun fanimatkasta ilmoitetaan VaLePan fb sivuilla tai muualla. Eiköhän noihin kaikkiin vieraspeleihin matkoja järjestetä. Satu järjesti hienon reissun Budejovitseen. Kiitos siitä. Eikä ollut edes kallis. Työlästä tollaisten reissujen järjestäminen on oto mutta toivotaaan että intoa riittää ja jatkoa seuraa.
 
Viestejä
48
No kyllähän kysymyksiin vastataan B)

Arvasit ensimmäisellä heti oikein. Wilfredo Leon on tällä hetkellä mielestäni kiistatta maailman paras lentopalloilija. Pitkälti pelkästään karmean fysiikkansa ansiosta. Ulottuvuus sekä voima, niin syötössä kuin hyökkäyksessäkin ovat sitä luokkaa, että kukaan niihin ei pysty vastaamaan tällä hetkellä vaikka monia hyviä haastajiakin toki on. Jokainen Leonin syöttövuoro on peloke. Hyökkää myös paippia parhaiten maailmassa. Myös hiha kestää nykyään aivan riittävällä tasolla.

Eri pelipaikkoja vertailtaessa on toki omat haasteensa, mutta tämäkin ainoastaan oikeastaan tukee väittämääni, sillä yleispelaajan tontti on kiistatta lentopallon tärkein. Olen tätä myös jankuttanut sanoa jo varmaan kyllästymiseen saakka, mutta niin se vain on. Maailman paras libero ei ole lähellekkään niin tärkeä kuin maailman 10. paras yleispelaaja tai hakkuri. Pelkästään puolustamalla et vain yksinkertaisesti voi tehdä niin paljon hyvää joukkueelle kuin hyökkäämällä. Pelin aikana on niin paljon hyökkäyksiä, jotka ovat kiistatta täysin puolustamattomissa, vaikka olisit siinä maailman paras. Niihin ei vain ole mahdollista vaikuttaa. Näiden lisäksi on sitten niitä puolustettavissa olevia hyökkäyksiä, joissa sen osa-alueen paremmuus sitten ratkaistaan. Hyökätessä sen sijaan olet itse se, joka pallon voi toimittaa täysin puolustamattomiin.

Aihetta sivuten peliroolien tärkeys joukkueelle on myös itse asiassa aika selkeä:

1. Yleispelaajat
2. Hakkurit
3. Passarit
4. Keskarit
5. Liberot

Tämä olisi itse asiassa erittäin mielenkiintoinen aihe porautua syvemminkin, että miksi näin on. Voisi olla jopa blogikirjoituksen paikka :)

Minulla on itse asiassa teksti valmistumassa tätä asiaa koskien, jossa käsitellään juuri maailman parhaita liigoja, seuroja sekä pelaajia pelipaikoittain ja ylipäätään. Olen siinä listannut ja perustellut jokaisesta kategoriasta kärkiryhmät.

Onko sinulla Waltsu sitten joku muu suosikki, jotta saataisiin väittely alkaneeksi :lol:
 
Viestejä
453
Edelliseen tärkeysjärjestykseen on helppo yhtyä. Tämä asia on keskimäärin juurikin näin.

Toivon että joku väittäisi muuta, heräisi hyvää keskustelua
 
Viestejä
4,885
Täytyyhän sitä nyt hyvän keskustelun herättämiseksi sen verran eri mieltä olla että mun listassa passarit menee kyllä hakkureiden edelle. Monta peliä on voitettu ilman hakkuria mutta ilman passaria ei käytännössä yhtäkään. Kosketuksia/suorituksia tulee sen verran enemmän pelissä passarille kuin hakkurille että on kyllä pelien lopputuloksen kannalta tärkeämpi pelipaikka
 
Viestejä
1,432
metriheikki kirjoitti: Täytyyhän sitä nyt hyvän keskustelun herättämiseksi sen verran eri mieltä olla että mun listassa passarit menee kyllä hakkureiden edelle. Monta peliä on voitettu ilman hakkuria mutta ilman passaria ei käytännössä yhtäkään. Kosketuksia/suorituksia tulee sen verran enemmän pelissä passarille kuin hakkurille että on kyllä pelien lopputuloksen kannalta tärkeämpi pelipaikka
Minä yhdyn täysin tähän näkemykseen. Juurikin kuten metriheikki toteaa. Hyvällä passipelillä voi voittaa eriä ja otteluita.

Toki lajin hienous onkin juuri siinä että ilman sitä hyvää liberoa ei ole mitä passata, ja ilman passaria ei ole mitä hyökätä :)
 
Viestejä
843
Tuohon järjestykseen kommenttina, että vanha sanonta kertoo että passari tekee hakkurin niin oisko passari ennen hakkuria. Nostaisin myös liberon aika ylös. Keskarit on hämyhyppääjiä joilla ei pelejä ratkaista, olkoot siis viimeisiä.

Asiaan: Onko kellään tietoa koska liput Mestarien liigan kotipelien liput tulee myyntiin ja oliko muita päivämääriä jo tiedossa.
Saattaisi löytyä netistä mutten nyt jaksa hakea vaan kyselen täällä :)
 
Viestejä
6
Lipunmyynti Mestarien liigan eka peliin alkoi tänä aamuna klo 8 osoitteessa https://www.seat4.me/tapahtumat/valepa
 
Viestejä
1,795
vOlleyball kyseli meikäläisen mielipidettä maailman parhaasta lentopalloilijasta. Kuubalaislähtöisiä Leonia tai Juantorenaa taisin ehdotella. Arviointia vaikeuttaa se että Leon ei pelaa missään maajoukkuessa (olisko saamassa kohta Puolan kansalaisuuden).Seurajoukkueiden pelejä ei ole juurikaan tullut seurattua.Leonilla on mahtava fysiikka, Juantorenalla silti huomattavasti parempi ulottuvuus, ainakin pelaajaesitteiden mukaan. Leon on nuori mies, Juantorenalla alkanee jo ikä painaa. Olkoon sitten Leon, tai mites olis Ranskan Earvin N’Gapeth. :whistle:

Vaikea päättää.

Mielenkiinnolla odotellaan vOlleyballin blokia aiheesta. Siellä tuntuu olevan tietämystä. Ja oliskohan aiheelle parempi perustaa uusi topic. VaLepan asioita täällä piti spekuloida.

Nimim Pallo jo ilmoittikin mistä VaLePan mestarienliigapeliin saa lippuja. Pääkatsomot alkoivat olla jo täysi tunti lipunmyynnin alkamisen jälkeen. Hyvältä näyttää
 
Viestejä
98
Toisaalta hyvät keskarit tekevät laitureista hyviä. Hyvä keskipeli päästää laiturit 1-1 tilanteisiin tai ainakin toinen torjuja on myöhässä.
 
Viestejä
5,700
waltsu kirjoitti: vOlleyball kyseli meikäläisen mielipidettä maailman parhaasta lentopalloilijasta. Kuubalaislähtöisiä Leonia tai Juantorenaa taisin ehdotella. Arviointia vaikeuttaa se että Leon ei pelaa missään maajoukkuessa (olisko saamassa kohta Puolan kansalaisuuden).Seurajoukkueiden pelejä ei ole juurikaan tullut seurattua.Leonilla on mahtava fysiikka, Juantorenalla silti huomattavasti parempi ulottuvuus, ainakin pelaajaesitteiden mukaan. Leon on nuori mies, Juantorenalla alkanee jo ikä painaa. Olkoon sitten Leon, tai mites olis Ranskan Earvin N’Gapeth. :whistle:

Vaikea päättää.

Mielenkiinnolla odotellaan vOlleyballin blokia aiheesta. Siellä tuntuu olevan tietämystä. Ja oliskohan aiheelle parempi perustaa uusi topic. VaLepan asioita täällä piti spekuloida.

Nimim Pallo jo ilmoittikin mistä VaLePan mestarienliigapeliin saa lippuja. Pääkatsomot alkoivat olla jo täysi tunti lipunmyynnin alkamisen jälkeen. Hyvältä näyttää
Mikä se Juantorenan ulottuvuus sitten on? Wilfred Leonilla se taitaa kuitenkin olla 370 cm, ellei vähän päällekkin, joten ei kait se Juantorenan ulottuvuus nyt ihan älyttömästi kovempi voi olla?
 

Ryynäsen Topi

Joukkuelajissa on vähän arveluttavaa nimetä parasta. Vanha sanontahan on, että hyvä joukkuepelaaja tekee muistakin hyviä.

Zenit Kazanin miehistö on kokonaisuudessaan aivan uskomaton.

Viime vuoden Mestareiden liigan voittaja suorastaan vilisee loistavia pelimiehiä. Esim: Butko, Mikhailov, Leon, Anderson, Volvich......

Entäpä SIR Volley Perugian Ivan Zaitsev? Huippupelaaja niin hakkurin kuin yp:nkin tontilla.
 

Ryynäsen Topi

Tiistain Hesarissa oli kokosivun juttu Valepasta. Hienoa, että lentopallokin saa näkyvyyttää maamme ykköslehdessä.

Toiminnanjohtaja Hanna Arve-Talvitien haastattelussa käy ilmi, että Valepan tämänkauden budjetti on noin miljoona euroa. Mestareiden liigan osuudeksi on panostettu 100.000 €.

Valepa pyrkii koko Suomen lentopallojoukkueeksi. Sen vuoksi pelipaikkoja on hajautettu Hämeenlinnaan, Vantaalle ja Turkuun.

On päivänselvää, että Valepan pelaajapalkkiot ovat myös suurimmat, mitä maassamme on koskaan maksettu. Tiikerien parin vuoden takainen suurinkokonaisbudjetti oli 620.000 €.

Valepa on tehnyt pitkään määrätietoista ja pitkäjännitteistä työtä talouspuolella ja on onnistunut siinä erinomaisesti. Ford/Levoranta kustantaa europelien budjetin. Mikäli pukkipaidat yltäisi aina finaalikierrokselle ja lopputurnaukseen saakka, voi budjetti mennä tämän osalta uusiksi.

Valepalla on erinomaiset mahdollisuudet mennä myös 12:sta parhaan joukkoon ja sitä myöden aina lopputurnaukseen johon pääsee kolmen otteluparien voittajajoukkueen lisäksi lopputurnauksen järjestämisvastuun saanut seura.

Valepalla oli rutkasti arpaonnea lohko B-ssä. Tästä lohkosta on huomattavan paljon paremmat edetä kahden parhaan joukkoon. Muissa lohkoissa on useita Venäjän, Italian ja Puolan huippujoukkueita.

5. joulukuuta Hämeenlinnan Elenia-areenalla alkaa kova vääntö PAOK Tessalonikia vastaan. Valepa on selvä ennakkosuosikki. Heikkoa lenkkiä joukkueesta ei löydy ja tarvittaessa vaihtopenkiltä tulee apuja. Mm. keskipelaajat ovat aivan huippuluokkaa ja tasaisia. Kenet vaan voi heittää kentälle.

Onnea ja menestystä!
 
Viestejä
5,700
Valepalla on kyllä hyvä ja hieno joukkue, ja toivon Valepalle paljon menestystä Mestareiden liigassa! Vielä tuossa kun olisi kakkospassarina sellainen kaveri, joka voisi antaa Mikko Eskolle lepoa. Toisekseen Jokisisen Timo, kun ois vielä jatkanut, niin ois yp-osastolla enemmän laajuuttaa. Ei siinä, Suihkonen on osoittanut olevansa jo ihan kohtuu hyvä pelimies.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös