- Viestejä
- 84
Aiemmin tällä palstalla käytiin kiivasta väittelyä siitä, miten hyvin suomalainen koulujärjestelmä tukee nuorta huippu-urheiljaa. Esitin silloin väitteen, että toisella asteella suomalainen järjestelmä on yksi maailman parhaista ja mahdollistaa täysipainoisen harjoittelun 15-18-vuotiaalle. Nämä 17-18-pojat ovat nyt sen polun loppuvaiheessa ja tulos tähän asti verrattuna vastustajiin on nähtävissä.Mitä tuolla kisoissa tapahtuu ?? Uskomatonta tekemistä pojilla.
Onko noilla nyt voitetuilla mailla joku ihme loikka pojista miehiksi vaiheessa ?
Kun pääsääntöisesti aikuisten kisoissa tulokset ovat päinvastaisia.
Toisekseen peleissä tähän asti selkein ero on ollut kuusikkopelissä; Suomella se on selvästi edellä vastustajia, jotka tässä ikäluokassa pelaavat pitkälti yksilöiden kautta. Suomen nyt pelaavaa kuusikkoa on “leiritetty” yhtäjaksoisesti ainakin puolitoista vuotta ja he ovat pelanneet yhdessä koko viime kauden, osa myös edellisen. Tämä näkyy ilman muuta etuna ainakin näihin Amerikan mantereen joukkueisiin nähden. Miten lie verrattuna toisiin eurooppalaisiin?
Tämä ikäluokka on junioriuran puolessa välissä. Mitä nuorempia ollaan, sitä helpompaa pienen maan on haastaa isoja. Seuraavat arvokisat ovat U21, jossa aletaan olla lähellä aikuisikää. Tuolloin monesti alkaa löytyä ne pelaajat, jotka aikuisina lyövät läpi. Näiden kisojen jälkeen on mielenkiintoista nähdä, miten seuraava, suomalaisessa järjestelmässä perinteisesti se kompastuskivi, etappi 18-21-vuotiaina onnistutaan hoitamaan näiltä pojilta. Ja tietenkin kaikilta muilta, tällä hetkellä siellä ovat 2004-2006-syntyneet.
Tämän tekstin ei ole mitenkään tarkoitus väheksyä poikien tähän asti loistavia esityksiä, upeasti ovat pelanneet.