Verkkovirhe

Sampo Volley

Viestejä
1,018
En minäkään löytänyt kun tuon Konkarin esittämän jutun.
Kyllä Petteri jo pelaa Sammossa.
Saa nähdä nasataako Sammolle mitali tuolta 2012 vuodeltakin, en jaksa muistaa koko jupakkaa .
Tiedän kyllä ketä Konkari epäilee tuon lentokyvyttömän linnun nimi antaa hyvin selvän osviitan.
 
Viestejä
1,018
Illan peli oli tasaista vääntöä, Sammolta vastaanotto oli jotenkin hukassa leijoillakin tehtiin paljon pinnoja.
Kuitenkin Sammon pelaajat väänsi voiton Elli Sammosta mielestäni tänään paras.
Keskiviikkona Rovaniemelle olisi bussikuljetus täytynee viimevuotisen tapaan lähteä sinne kannustamaan Sampoa voittoon, ovat jo silloin pronssi mitalit katkolla Sammolle.
 
Viestejä
221
Eilisestä pelistä en löytänyt mitään Sammon sivuilta enkä myöskään Lentopalloliigan sivuilta. Laitan siksi tähän Lapin Kansan jutun ottelusta. Vaikka Sampo eilen voittikin ottelun 3-1, on Lakkapää vaarallinen vastustaja ja eilen olisi voinut käydä toisinkin. Sammon on onnistuttava Rovaniemellä ja se tarvitsee fanijoukot tuekseen. Pystyykö Leikas pelaamaan kaksi hyvää ottelua peräkkäin?

Lapin Kansa 6.4.2018:
Sampo tarrasi kiinni pronssimitaleihin – erien loput olivat synkkiä Team Lakkapäälle

Heikki Kiiskinen
Sampo Volley otti perjantaina ensimmäisen kiinnityksen lentopallon Mestaruusliigan pronssimitaleihin kaatamalla Team Lakkapään erin 3-1 (26–24, 21–25, 25–23, 26–24) Siilinjärvellä pelatussa ottelussa.

Rovaniemeläisjoukkueella oli omat saumansa jopa voittoon saakka, mutta ensimmäisen ja kolmannen erän luisumiset käsistä avain kalkkiviivoilla käänsivät pelin ansaitusti Sammolle.

–Vietiin oikeastaan kolmea erää reilusti yli 20 pisteeseen, mutta sitten loppui kovuus, eikä pystytty lyömään eriä poikki, rovaniemeläisten päävalmentaja Henri Tuomi harmitteli.

Lakkapää aloitti ottelun pirteästi johtaen avauserää parhaimmillaan jo kuudella pisteellä. Sampo hivuttautui erän puolivälin jälkeen tasoihin, selvitti kaksi Lakkapään eräpalloa ja nousi reilulta takamatkalta aina erävoittoon saakka.

Kotijoukkue laittoi toisen erän alussa syöttöön lisää painetta ja vaimensi tehokkaasti vieraiden heppoiset laitahyökkäykset. Lakkapään Danny Grant vastasi syöttöviivalta tähän seitsemän pisteen putkella. Grantin (17/+15) vahva peli olikin vieraiden suurin ilonaihe.

–Pelattiin kokonaisuudessaan kurinalaisesti ja taktisesti hyvin, mutta palkinto jäi kuitenkin saamatta, Tuomi analysoi.

Sampo nakersi Lakkapään pelihuumoria puolustamalla hienosti vastustajan hyökkäyksiä takaisin peliin. Kotijoukkueen Aleksi Kaatrasalo (13/+10) oli tehokkaalla pelipäällä ja hoiteli keskihyökkäykset kovalla prosentilla pisteiksi.

–Molemmat joukkueet ovat näköjään kiinnostuneita pronssimitaleista. Onneksi tyylipisteitä ei tässä lajissa jaeta, vaan pelkästään voitot ratkaisevat, Sammon luotsi Timo Tolvanen letkautti.

Lakkapäästä onnistuneen iltapuhteen Grantin lisäksi teki libero Jeremy Davies, joka poimi hyvän vastaanottopelin lisäksi ylös muutaman kovan savolaispommin. Sammon Andrus Raadikilla (16/+7) oli puolestaan käsi lämmin varsinkin pelin viimeisissä palloissa. Eniten pisteitä voittajista kokosi hakkuri Timo Leikas (20/+9).

Ottelupallon torjunut Sammon passari Petteri Penttinen kiteytti pelin ratkaisun osuvasti.

–Syötöllä oli iso merkitys. Se joukkue, jolla syötti kulki, oli niskan päällä.

Vuosi sitten samat joukkueet taistelivat pronssimitaleista. Tuolloin Lakkapää ryösti Sammon Pielavedellä, mutta hävisi kaksi seuraava peliä jääden lopulta ilman mitalia. Tähän Tuomi haluaakin nyt korjauksen.

–Tätä tarinaa pitää rakentaa päinvastoin kuin viime vuonna. Lähdetään siistimään vähän omaa peliä ja hakemaan kahta voittoa.

Toinen pronssiottelu pelataan Lapin Urheiluopistolla tulevana keskiviikkona alkaen kello 18.30.
 
Viestejä
221
Lapin Kansa ennustaa Team Lakkapäälle voittoa toisessa pronssiottelussa:

Pronssi maistuisi Team Lakkapäälle

Heikki Kiiskinen

Illan peli

Mikä peli? Team Lakkapää ja Sampo Volley kohtaavat Lapin Urheiluopistolla pelattavassa lentopallon Mestaruusliigan toisessa pronssiottelussa keskiviikkona alkaen kello 18.30. Sampo johtaa ottelusarjaa 1-0, pronssimitaleihin tarvitaan kaksi voittoa.

Ennakkoasetelmat: Huolimattomat erien loput maksoivat Team Lakkapäälle voiton viime perjantaina Siilinjärvellä pelatussa ensimmäisessä pronssiväännössä. Rovaniemeläisjoukkueen hyökkäysvirheistä suurin osa tuli johtoasemassa ja vieläpä erien viimeisissä palloissa.

Laitapelaamiseen on saatava selkeä parannus, mikäli Lakkapää mielii jatkaa sarjaa ja päättää kauden mitalijuhliin. Hakkuri Casey Schoutenilla on nyt näytön paikka. Syksyllä hurjia lukemia takonut kanadalainen ei ole kevätkaudella päässyt samaan vireeseen. Myös hihaosastolla olisi sankarinviittaa tarjolla.

Lakkapään edellisestä mitalista on kulunut aikaa lähes päivälleen kuusi vuotta. Vaikka vettä on virrannut Kemijoessa tällä välin melkoinen määrä, ei Mestaruusliigassa ole juuri mikään muuttunut. Mestaruudesta taistelivat tuolloinkin VaLePa Sastamala ja Hurrikaani-Loimaa, pronssista Lakkapää ja Sampo.

Sammon joukkueesta vuonna 2012 olivat mukana Timo Leikas ja Mikko Väliaho sekä nykyinen valmentajakaksikko Timo Tolvanen - Pekka Seppänen, Lakkapäästä vain Jouni Palokangas. Rovaniemeläisluotsi Henri Tuomi päätti pelaajauransa samana keväänä Loimussa ja hamuaa nyt uransa ensimmäistä mitalia päävalmentajana.

Tämä kausi on Sampo Volleylle viimeinen sen omalla nimellä. Joukkue laittaa kuopiolaisen LEKA Volleyn kanssa hynttyyt yhteen ja pelaa jatkossa Savo Volleyn nimellä. Liigahistoriaa Sammolle on kertynyt kunnioitettavat 21 vuotta. Vuosi sitten Pielavedellä juhlittiin pronssia juuri Lakkapään kustannuksella.

Seuraa häntä: Lakkapään Danny Grant on ollut koko kauden ajan joukkueensa tasaisin suorittaja. 208-senttinen kanadalainen huitoo keskeltä palloa kenttään täysin omista korkeuksistaan ja on parhaimmillaan ohittamaton este vastustajan hyökkäyspelille.

Miten ottelussa käy? Sammolla on kaksi mahdollisuutta lyödä sarja poikki ja napata pronssit Lakkapään nenän edestä. Ainakaan ensimmäinen ei tuota vielä tulosta, ja ratkaisu siirtyy lauantaiksi Siilinjärvelle.

Oho! Sampo on ollut 2000-luvulla rovaniemeläisjoukkueen mitalipelivastustajana kaikkiaan neljä kertaa. Voitot näistä koitoksista ovat tasan 2-2 ja vieläpä niin, että kummallakin on yksi mitali jokaista väriä sekä yksi neljäs sija. Kokonaismitalimäärä on Sammon hyväksi 10-8.

Lisäys: Paperilehdessä jutun otsikko oli: Team Lakkapään on parannettava laitapelaamistaan Ehkäpä Lakkapään voitto ei sittenkään ole aivan varma?
 
Nyt ovat Pielaveden ja muutkin Sammon fanit matkalla Roihin. Pelihistoria ei mielestäni sano tänään yhtään mitään. Menneet voitot eivät ratkaise. Paitsi tietysti Sammon eka ottelun voitto avittamaan, jos toinen tulee tänään, niin sarja on poikki ja killuttimet kaulaan.

Lapissakin aurinko paistaa ja lämpö plussaa näyttää. Mutta hallissa voi jopa kiehua. Toivottavasti tasokas, rehti peli lähtee liikkeelle.

Lakkapäällä on vähän samaa kuin Hurrikaanillakin: Useasta ulkkarista täytyy monenkin onnistua, mutta niinhän se menee.

Sammolla on kova ryhmä, Andrus Raadikilla kulkee - viistoon, rajaa tai kutosesta. Häyrisen lempipaikka on oikea laita. Vaihtoja tulee tänään, varmaan molemmilla.
Allu Mutkan peli on vakuuttavaa, Lapin hillamailta on poimittavaa. -- Aku Kaatrasalon keskinuijat uppoavat Lapin Urheiluopiston lattiaan näin pohjoisen roudankin keskellä. Pistäpä Väliahon Mikko vielä muutama ässä vaikka jo ihan alkuunkin! Kiitos!
 
Viestejä
221
sawolaenen kirjoitti: Pahalta näyttää Rollossa, toivottavasti peli kääntyy vielä..
Ei kääntynyt peli, mutta jännittävä ottelu siitä onneksi tuli! Ensimmäisen erän Sampo menetti, vaikka johti 18-11. Toinen erä lienee ollut Sammolta lähes surkeinta peliä, mitä Rovaniemellä on nähty. Seuraavat kaksi erää Sampo väänsi voitokseen ja johti aluksi viidettäkin erää, mutta Lakkapää erän kuitenkin lopulta vei. Pronssiottelusarjan voitto on siis täysin avoin ja henkinen kantti ja voitontahto ratkaissee, kumpi pronssin lopulta voittaa. Todella suuria vaihteluja on joukkueiden voimasuhteissa yhden ottelun ja jopa yhden erän sisällä.

Kovasti olisin halunnut Sammon voittavan tämän viimeisen pelin Rovaniemellä. Olen seurannut Sammon pelejä täällä siitä alkaen, kun joukkue pelasi ykkössarjaa ja vastustaja oli Napapiirin Palloketut. Nyt tämä tarina sai päätöksen.

Tämän päivän pelit tasoittivat myös HSI-liigan kärjen ja vahvoilla on hän, joka veikkaa oikein pronssimitalin voittajan.
 
Matti K kirjoitti:
sawolaenen sanoi:
Pahalta näyttää Rollossa, toivottavasti peli kääntyy vielä..
Ei kääntynyt peli, mutta jännittävä ottelu siitä onneksi tuli! Ensimmäisen erän Sampo menetti, vaikka johti 18-11. Toinen erä lienee ollut Sammolta lähes surkeinta peliä, mitä Rovaniemellä on nähty. Seuraavat kaksi erää Sampo väänsi voitokseen ja johti aluksi viidettäkin erää, mutta Lakkapää erän kuitenkin lopulta vei. Pronssiottelusarjan voitto on siis täysin avoin ja henkinen kantti ja voitontahto ratkaissee, kumpi pronssin lopulta voittaa. Todella suuria vaihteluja on joukkueiden voimasuhteissa yhden ottelun ja jopa yhden erän sisällä.

Kovasti olisin halunnut Sammon voittavan tämän viimeisen pelin Rovaniemellä. Olen seurannut Sammon pelejä täällä siitä alkaen, kun joukkue pelasi ykkössarjaa ja vastustaja oli Napapiirin Palloketut. Nyt tämä tarina sai päätöksen.

Tämän päivän pelit tasoittivat myös HSI-liigan kärjen ja vahvoilla on hän, joka veikkaa oikein pronssimitalin voittajan.
Olipa ottelu :eek:hmy: Ylä- ja alamäkiä molemmilla. Itselleni oli kevyt yllätys, että Lakkapää sai voiton kairattua, kolmas ja neljäs erä oli siinä määrin vaikeaa. Klassisesti totean, että pronssitaistossa vie se joukkue joka saan oman pelin (ja hermot) pysymään kasassa ;)

Kiitos Sampo ja Sampolaiset niin kentällä kuin katsomossa :)
 
Viestejä
221
Sammon peli Rovaniemellä jätti kyllä epäilyn, onko joukkueesta sittenkään tänä vuonna pronssinmitalien voittajaksi. Tosin myös Lakkapää on pelannut tavattoman epätasaisesti ja tämä saattaa olla Sammon pelastus. Suurin pettymys oli Raadikin ja Herreran peli ja Herrera olikin pääosan ottelusta penkillä. Varmaan Raadik olisi myös otettu vaihtoon, jos vaihtoehtoja olisi ollut. Surkeuden huippu Raadikilta lienee ollut monta metriä pitkä syöttö tiukassa 12-13 tilanteessa viidennessä erässä. Häyrinen pelasi sentään kohtuullisen ottelun pitkän penkkikauden jälkeen, mutta molemmat hakkurit ovat liian epätasaisia.

Suurella jännityksellä ja jopa pelolla siis odotan lauantain ottelua. Tappio viimeisessä ottelussa olisi kohtuuttoman surullinen loppu Sammon uskomattoman hienolle tarinalle mestaruusliigassa.
 
Viestejä
1,018
Voittoa olisin minäkin odottanut kun Sampo sai toisen surkean erän jälkeen peliään vähän kulkemaan.
Katsomossahan ne parhaat valmentajat istuu, minä olisin ottanut 5:nessä erässä kun peli alkoi taas sakata Herreran ja Ellin taas peliin.
Elli kävikin yhden syötön ajan mutta luulen että
Elli ja Herrera olisivat levänneenä hoitaneen pelin kotiin.
Siis tämä on katsomovalmentajan näkemys saattaa olla tosi huonokin.
 
Sammon joukkue latautuu ronssia tavoitellen! Niin tekee Lakkapääkin.

Vajaa 2 tuntia ja vihellys kaikaa Siilin salissa.
Enpä päässyt nyt esteen vuoksi paikalle, mutta Sammon voittoahan tässä toivotaan ja innolla Ruutu+:n äärellä tuijotetaan ja näkeepähän hidastukset hetisilleen.

Aku: kipparoihan kentälle sellainen fiilinki, että yleisökin mylvii. Dolelle hyviä ratkaisuja, jos vaihtoja tarvitsee!
Tulta!
 
Kyllä se nyt siltä näyttää että vaikka Sampo ei kirkkaimmista mitaleista päässyt taistelemaan niin mitali tulee kuitenkin. Onnittelut Sampolle seuran toistaiseksi viimeisestä mitalista ja isot onnittelut myös Spedelle. Lentopallomies henkeen ja vereen. Nähdään taas ensi kaudella ja jatketaan samalla hurtilla huumorilla.
 
Onnittelut Sampo Volleylle pronssimitaleista. Yksi aikakausi lentopallohistoriassa sai arvoisensa päätöksen. Kiitos ja kumarrus Savon suuntaan menneistä kausista. Hienoa työtä,upeita joukkueita ja hienoja faneja kaudesta toiseen. Ilo ollut seurata toimintaanne.
 
Viestejä
221
Sampo päätti kautensa ja uransa arvokkaasti. Lähes loppuun asti piti silti jännittää, kun muisti edellisten pelien jyrkät käänteet. Raadik ja Herrera olivat kuin uudesti syntyneitä keskiviikon pelin jälkeen, ja varsinaisia epäonnistujia ei joukkueessa nyt ollutkaan.

Sampo ja sen lentopallojoukkue on ainoa urheiluseura, jota koskaan olen kannattanut. Tuskinpa enää uutta faniseuraa alan itselleni hankkimaan. Kiitos Sammolle, joka on tarjonnut monia iloja ja pettymyksiäkin 20 vuoden ajan.
 
Ylös