Verkkovirhe

Runkosarjaveikkaukset Miesten ML 2023-24

Viestejä
1,466
Kausiennakko 2023-24

Sijat 1-4.


Osa porukoista vielä viimeistelee rosteriensa julkaisua, mutta kärkiporukoilla on rivit jo aikalailla suorina. En usko sellaisiin kiinnityksiin että kärkinelikko omassa mielessäni muuttuisi, joten heistä voidaan jo aloittaa.

1. Savo Volley

Passarit
Kevin Rodriquez (PR)
Arttu Lehtimäki

Hakkurit
Joonas Jokela

Yleispelaajat
Michael Michelau (USA)
Alvi Shurdhi (GR)

Tiitus Vuori
Tapio Toiviainen
Jami Heiskanen

Keskipelaajat
Jakub Kovac (SK)
Tommi Siirilä

Petteri Härkönen

Libero
Jackson Holland (AUS)

Lähtijät: Ilja Ivanov, Veikka Lindqvist, Miki Jauhiainen, Alexej Zhbankov, Keisuke Matsuo, Andrus Raadik, David Kisiel

Tämä on Savon vuosi. Isolla ryminällä liigaan tulleen Savon ympärillä on vuodesta toiseen ollut epävarmuustekijöitä. Ojansivun ja Siltalan pelikunto, Ivanovin hermokontrolli, Lindqvistin kehitysaskeleet. Tämä kausi tuntuu sen suhteen erilaiselta. Edeltävällä kaudella ammuttiin hankintojen kohdalla nallipyssyllä. Ruutia jäi varastoon tälle kaudelle ja se näkyy tulopuolella. Jokela, Shurdhi ja Siirilä tulevat tehtaan takuulla. Liberosta ei ole savumerkkejä, mutta Valepa on näyttänyt useampana kautena ettei liberopelillä mestaruuksia voiteta.

Puhtaasti passipelistä puhuttaessa Rodriquezilla on vähäisesti haastajia. Jokela kantoi reppuselässään Loimun viimekaudella mitalipeleihin. Shurdhi oli valopilkku Perpon viimeiseksi jääneellä liigakaudella. Siiriläkin löytänee jälleen peli-ilon Itä-Suomesta, tarjoilusta ei ainakaan jää kiinni.

Michelau jatkaa hyökkäyspään profiilipelaajana mutta saa nyt tasaisemmin tulitukea muilta sektoreilta. Vaikka lähtijöitä oli Savosta yli puolentusinaa, onnistui Savo pysymään itsensä näköisenä. Raadik oli hankalin korvattava, ja tasaisen monipuolinen Shurdhi täyttää tämän roolin kohtuudella.

Uhkatekijänä näkisin ohuehkon penkin. Tämäkin siis lähinnä mestaruustaiston osalta. Vaihtomiehet ovat lähes kaikki liigamitat täyttäviä ja kestävät kyllä vertailun muihin liigajengeihin. Pudotus avauskuusikosta on kuitenkin isohko.

Passarit: 9

Hakkurit: 10

Yleispelaajat: 9

Keskipelaajat: 10

Libero: ?



Joukkueen tärkein pelaaja: Joonas Jokela

Jokelalla on ensimmäisen kerran urallaan kilpailukykyinen porukka ihan mestaruuteen asti. Näkyykö pitkälle venyvä maajoukkuekausi negatiivisena vai positiivisena varsinkin kevätkautta kohti mennessä? Toivottavasti yleispelaajista löytyy huilauttaja häntäpään peleihin (Vuori?).



2. Valepa

Passarit
Mikko Esko
Saku Tuomivaara

Hakkurit
Urpo Sivula
Joel Itänen

Yleispelaajat
Gabriel Franca
Aleksandar Andonovic

Juho Kaunisto
Jiri Leinonen
Juho Turri

Keskipelaajat
Jacob Ekman
Chase Direito

Miro Leinonen

Liberot
Eetu Pennanen

Lähtijät: Sakari Mäkinen, Karli Allik, Ben-Simon Bonin, Raivis Oiguss, Severi Savonsalmi, Mikko Karjarinta, Matti Köykkä, Tino Vuori, Joel Laakso

Ei ole ensimmäinen kerta, kun Valepa löytyy allekirjoittaneen kausiennakosta muulta kuin ensimmäiseltä sijalta. Tänä vuonna se vaikuttaa kuitenkin vielä aiempia vuosia todennäköisemmältä. Edelliskauden joukkueesta on jäljellä Mikko Esko, Urpo Sivula, Jiri Leinonen, Jacob Ekman ja Eetu Pennanen. Neljä kuusikon kaveria, mutta vaihtuvuus on silti erittäin suurta.

Kesällä kävi Valepan pahin painajainen toteen kun S. Mäkinen käytti ulkomaanpykälänsä. Vielä kun sopimusneuvotteluita Allikin kanssa ei saatu/viety maaliin on Valepan yleispelaajatilanne epävarmin sitten Kunnarin, Suihkosen ja Sundbergin lähdön. Ja nyt korvaajissa ei ole Mäkisen ja Saussin tapaisia ”varmoja” valintoja.

Allekirjoittanut onkin palstalla ruotinut jo melko kovasanaisesti korvaajia saatavilla olevan tiedon perusteella ja yleispelaajisto onkin kieltämättä se villein kortti Kangaskokon pakassa. Jos Franca lunastaa Tyrvääläisten toiveet ja on liigan dominoivin pelaaja hyökkäyspäässä, riittänee Andonovicille oman veden kantaminen edes kohtuudella. Pahoin kuitenkin pelkään, että jompikumpi viettää joulunaikaa Vammalan junapysäkillä värjötellen matkalaukkujen kanssa.

Mesko-Sivula parivaljakko jo tunnetaan. Tuomivaara ja Itänen pääsevät jatkamaan puolapuillavenymisuriaan. Vaihtoyleispelaajilta en odottaisi ihmeitä, vaikka Jiri Leinonen lupaava kaveri onkin. Direito/Leinonen parivaljakko täyttänee Savonsalmen jättämän aukon. Pennasesta ei menestys tai sen puute jää kiinni.

Ei Valepan finaalitappiota kannata vielä Pyhän Olavin kirkossa kuuluttaa, mutta epävarmuustekijät ovat siirtyneet Savon yltä Valepan harteille. Voittamisen kulttuuri istuu kuitenkin syvällä Vexve areenan perustuksissa, lieneekö Meskon pelikengät muurattu sinne Prisman perustuksien tapaan.

Täysin mahdotonta ei ole Valepan vajoaminen finaalin ulkopuolellekkaan.

Passarit: 10

Hakkurit: 9

Yleispelaajat: ?

Keskipelaajat: 9

Libero: 9

Joukkueen tärkein pelaaja: Mikko Esko

Huhut Meskon lopettamisesta ovat vahvasti liioiteltuja.
 
Viestejä
1,466
3. Hurrikaani Loimaa

Passarit
Santeri Välimaa
Leevi Väänänen

Hakkurit
Eetu Häyrinen
Alex Horn

Yleispelaajat
Greg Petty
Nooa Marttila

Väinö Rahko
Kasimir Vuorinen

Keskipelaajat
Miika Haapaniemi
Nuutti Niinivaara

Matti Köykkä

Liberot
Troy Gooch
Aatu Kukkonen

Lähtijät: Jarno Koivuniemi, Kristers Dardzans, Adrian Petruf, Aleksi Muukkonen, Lauri Vanhanen, Mikko Suomalainen, Atro Berg, Miro Leinonen, Peter Vuorinen, Kalle Nohteri

Junnuprojekti tuli päätökseen Heinon vaihtuessa Kuoksaan ja Hurrikaani onkin parin välikauden jälkeen kasannut mestaruusjahtiin lähtevän joukkueen. Edeltävän kauden joukkueesta jäljellä ovat enää Välimaa, Marttila ja Haapaniemi. Onnistuneet valinnat kiinnipidettävistä, kun kotimaahan jääneet lasketaan.

S. Välimaa on ottanut kausi kaudelta steppejä kohti liigan kärkeä. Maajoukkueen kolmospassarin paikkakin lohkesi kesälle mutta ero Meskoon ja Rodriqueziin on kuitenkin ammottava. Väänänen on pesunkestävä tuuraaja.

Häyrinen on sitten se hämmentävin, mutta pidempään miettien ymmärrettävä, palanen. Tässä vaiheessa uraa Häyriseltä tiedetään kyllä mitä saadaan. Ei ihmeitä, mutta hyvä suoritus jokaisella pelin osa-alueella. Tulitukea kyllä joukkueesta löytyy rinnalle, jotta Häyrisen passimäärät voidaan pitää kohtuullisina. Tällöin Häyrisen suurimmat vahvuudet, eli syöttö- ja torjuntapelaaminen, voivat olla pääroolissa. ”Höyry” on mainio mentori nuoruusvuosien Häyristä muistuttavalle Alex Hornille.

Jokelan kanssa kesän kovin pelaajakaappaus on Greg Pettyn siirtyminen Akaalta Loimaalle. Kuoksa tiesi mitä halusi joukkueeseensa, kun julkaisutilaisuudessa nimitti Pettyn liigan parhaimmaksi yleispelaajaksi.

Hurrikaanin tämän kauden joukkue on esimerkki erittäin hyvästä joukkueenrakentamisesta. Pettyn viereen on asettaa tasapainottavia yleispelaajia kolmekin kappaletta. K. Vuorinen lienee liigan paras roolipelaaja ja Rahko takaa että N. Marttilan mahdollisesti ailahdellessa hyökkäyspäässä on penkillä perusvarma paikkaaja tarjolla. Odotan Nooa Marttilalta isoveljensä tasoista läpimurtoa liigan eliittiin. Ikää on nyt mittarissa saman verran kuin Lukalla liigataipaleen alussa. Liigan parhaana vastaanottajana Marttila sopii kuin nenä päähän Pettyn viereen ja jos hyökkäystehojakin alkaa löytyä niin kaksikko on liigan kovimpia.

Haapaniemi oli jo liigan parhaimpia hyökkääjiä, torjunnan hiipiessä mukaan kokemuksen karttuessa on Haapaniemi – Niinivaara pari vertailun kestävä. Köykkä kasvaa penkillä Haapaniemen lähtöä odotellen.

Goochista ei ollut kuin ylisanoja saatavilla jenkkitutuilta. NCAA:n tuore mestari lienee korkealla prolibero -pystejä laskiessa kauden päätyttyä.

Hurrikaani nostanee selvästi profiiliaan aiemmista kausista. Jos Valepa romahtaa on Hurrikaani omissa luvuissa seuraavana jonossa finaalipeleihin. Riittääkö passari-hakkuri osasto kuitenkaan mestaruustaistoon?

Passarit: 8

Hakkurit: 8

Yleispelaajat: 9

Keskipelaajat: 9

Liberot: 9

Joukkueen tärkein pelaaja: Nooa Marttila

Jos N. Marttila pelaa Lukamaisen kauden on Hurrikaani mukana mestaruustaistossa. Elkeet lopulliseen läpimurtoon ovat olemassa. Hurrikaanille se toki tarkoittaisi jälleen ensikaudelle yhden huippulupauksen menettämistä kovempien liigojen alttarille.



4. Akaa Volley

Passarit
Ilja Ivanov
Lasse Jäntti

Hakkurit:
Matej Smidl
Tino Vuori

Yleispelaajat
Jere Heiskanen
Mikko Räsänen

Sebastian Pozo-Hernandez
Jere Tikkala

Keskipelaajat
Petteri Tyynismaa
Antti Taponen

Panu Pitkänen

Liberot
Louis Pineau
Jyri Niemi

Lähtijät: Saku Tuomivaara, Anton Välimaa, Joel Itänen, Ali Fazli, Mohammadreza Beik, Nico Nurmesniemi, Greg Petty, Sauli Sinkkonen, Elijah Risso, Konsta Karjalainen

Kauhean mielelläni asettaisin Akaan tätä korkeammalle, mutta rosteri on niin epätasaisesti rakennettu, että lopputulos voi olla mitä vaan maan ja kuntaliitoksen väliltä. Akaassa räjäytettiin pakka hopeakauden jälkeen. Osittain kyseessä lieni myös uuden imagon luonti, ainakin kun rosterin kotimaisuusastetta katsotaan.

Suurimmat kysymysmerkit asettuvat passariosastoon. Ilja Ivanov on lähes takuuvarma tulevaisuuden tähti, mutta viimekausi Savossa osoitti että liigaan olisi voinut laskeutua kevyemminkin kuin mestariehdokkaan ykköspassarina. Maisemanvaihto ei tullut yllätyksenä Rodriquezin tulon myötä, mutta on yllättävää että liigan huipulle kohonnut Akaa ottaa näinkin suuren riskin sillä pelipaikalla millä Akaa on kipuillut ehkä eniten vuosien saatossa. Sen verran etevästi on kuitenkin Akaata kasattu vuosi vuodelta kohti huippua, että ehkä Toijalan toimistolla pelataankin ns. pitkää peliä. Jäntti on perusvarma liigapassari ja voi pelata Ivanovia enemmänkin. Hyvä vakuutus taustalle, jotta mahdollinen mahalasku jää vähäisemmäksi kuin paikkapula Viialan Areenan parkkipaikalla.

Smidl lienee aika saman profiilin kaveri kuin viimekauden Dardzans Loimaalla. Kova syöttäjä ja torjuja. Kohtalaisen tehokas ison volyymin iso hakkuri. Ei välttämättä liigan kovin, mutta tuskin rajoittavin tekijäkään. Vuori on jokerikortti vaihtopenkiltä.

Kovimmat panokset tuntuivat Akaalla menneen yleispelaajiston suuntaan. Räsänen ja Pozo-Hernandez tekivät lopullisen läpimurtonsa viimekaudella, Räsänen jopa liigan eliittiin ainakin hyökkäyspuolen hommissa. Läpimurtonsa toissakaudella tehnyt Heiskanen on kova paluumuuttaja haastavan ulkomaankauden jälkeen. Kokonaisuutena kolmikko on kyllä ihan absoluuttista kärkeä, ominaisuudetkin osuvat sopivasti limittäin niin että Heiskanen ja Räsänen täydentävät toisiaan ja Pozo tasapainottaa kumpaa tahansa.

Keskipelaajisto on laadukas, mutta ei ihan kärkipäätä. Pitkänen lienee aloituksessa kauden alussa mutta Taposella on jo vilkku päällä. Tyynismaan loukkaantuminen voi pahimmillaan sotkea suunnitelmia, suostuisikohan Sinkkonen tuuraajaksi vielä alkusyksyyn. Jos Tyynismaa ja Taponen menevät kovaa tahtia eteenpäin tai Pitkänen löytää jälleen parin kauden takaisen huippukuntonsa, näyttää keskipelaajisto keväällä kenties jo erilaiselta suhteessa kilpakumppaneihin. Veljestään poikkeavasti Iljan suurin haaste on tosin keskipassaamisessa.

Pineau oli loistohankinta Ducksilta viimekauteen ja onkin hienoa että kaveri jatkaa Suomessa. Jos liberohommat aiheuttivat hikikarpaloita Kunnarin ohimoilla viime kaudella, niille tuskin on tällä kaudella tarvetta. Niemi on liigan paras kakkoslibero omissa papereissa.

Toivotaan ettei Toijalassa ole tarvetta passarikaupoille joulutauolla. Yleisöä Akaan porukan pitäisi kyllä vetää.

Passarit: 7

Hakkurit: 8

Yleispelaajat: 10

Keskipelaajat: 8

Liberot: 10

Joukkueen tärkein pelaaja: Jere Heiskanen

Heiskasella on jälleen todistettavaa. Huhut Toijalan liepeiltä kertovat että kunto on kova. Kestääkö jänne koko kauden? Parhaimmillaan voi olla koko liigan paras yleispelaaja jos kaikkia pelin osa-alueita tarkastellaan.
 
Viestejä
10,895
Rapakunto kantaa jälleen ryhdikkäästi kortensa kekoon. Kielellisesti ja ilmaisuvoimaltaan teksti on aiempia kausia monivivahteisempaa. Pelaajakohtaiset analyysit ovat kirurgimaisen viiltäviä. Lentopallon syvällinen tuntemus paistaa läpi kuin sisäkumi entisen rengin Jopon takakumista.

Rapakunto on selkeästi käyttänyt kesän konsonantteja ja vokaaleja viilaten sekä höyläten. Jos jotain olisin toivonut, niin neljän parhaan joukkoon veikanneiden rosterien voimakasta vaihtuvuutta olisi palstamme ehdoton guru voinut kommentoida kriittisemmin. Nyt osasta joukkueita lähteviä pelaajia oli kymmenen. Se on sentään lähes kaksi kuusikollista. Rapakuntoon verrattuna täydellisenä noviisina olisin lievästi huolissani miten lähes kokonaan vaihtunut pelaajisto hitsautuu voittavaksi ja yhteen puhaltavaksi tähtisikermäksi.
 
Viestejä
1,335
Joo hyvää analyysia+yhteenvetoa edellä, niistä helppo sitten haastella kun pohjat valmiina.
Kärkiporukoissahan lähes kaikkien pelaajien taustat ja potentiaali tiedossa alotuksessa :vanhoilla tutuilla turvallisilla mennään, porukat vähän vaihtuu välillä..
Valepan laiturit se isoin kysymysmerkki? Kangaskokko ottaa kyllä roolia ja vastuuta vähän keskivertoa enemmän. Onko tässä mestarivalmentajan resepti? Teet vähän erilailla kuin muut?
Jää nähtäväksi.
 
Viestejä
3,047
Joo asiallinen ja asiantunteva yhteenveto 4 oletetun kärkijoukkueen osalta.
Minun kaavaillussa Akaa suurin kysymysmerkki toivottavasti Ilja menee ison harppauksen eteenpäin.
Valepa myös vielä vähän arvoitus tulee kuitenkin varmaan kultakarkeloihin. Hurrikaani todella vaarallinen joukkue kaikille.
No Savon kannattajana tietenkin luotan että mitali tulee tälläkin kaudella mitalitta jääminen olisi iso pettymys toivottavasti viimekauden loukkaantumiset eivät toistu.
 
Viestejä
1,109
Kyllä siinä Kuoksa saa pistää parastaan jos viime kauden kuutonen Häyrisellä ja Pettyllä mitallin ottaa. 18 vuotiaasta Marttilasta tuskin on ainakaan vielä kovin suuriin saappaisiin.
 
Viestejä
1,466
Kyllä siinä Kuoksa saa pistää parastaan jos viime kauden kuutonen Häyrisellä ja Pettyllä mitallin ottaa. 18 vuotiaasta Marttilasta tuskin on ainakaan vielä kovin suuriin saappaisiin.
On siellä toki parannusta myös libero-osastolla. Välimaan soisi myös kehittyvän kausi kaudelta.

Näinhän se on että jos Marttilan hyökkäyspeli ei ota hyppäystä eteenpäin voi paukut loppua kesken, vaikka penkillä ihan hyviä vastaanottavia yp:tä on myös tarjolla.
 
Viestejä
99
Joukkueen tärkein pelaaja: Nooa Marttila

Jos N. Marttila pelaa Lukamaisen kauden on Hurrikaani mukana mestaruustaistossa. Elkeet lopulliseen läpimurtoon ovat olemassa. Hurrikaanille se toki tarkoittaisi jälleen ensikaudelle yhden huippulupauksen menettämistä kovempien liigojen alttarille.
Paljon on tapahtunut vajaassa viidessä kuukaudessa, jos Nooa Marttila on yht äkkiä silleen Hurrikaanin tärkein pelaaja.
 
Viestejä
219
Paljon on tapahtunut vajaassa viidessä kuukaudessa, jos Nooa Marttila on yht äkkiä silleen Hurrikaanin tärkein pelaaja.
Niin itse ainakin ymmärsin tuosta ansiokkaasta kirjoituksesta, että N.Marttilan tärkeyttä korostaa suurin potentiaali. Esim. Petty ja Häyrinen varsin varmoja valintoja mutta myöskään suuria kehitysaskeleita tuskin enää tulee. Nooa puolestaan jos ottaa ”lukamaisia” kehitysaskeleita niin Hurrikaani on todella vahva, jos taas ei, niin finaalipaikka tai ainakin mestaruus jäänee nykyisellä rosterilla haaveeksi
 
Viestejä
1,109
Vaikka Häyrinen on tuttu ja turvallinen valinta hakkuriksi ja oli tilastojen valossa viime kaudellakin liigan kärkeä niin tuo hakkuritilanne ole kuitenkaan sen parempi kuin viime kaudellakaan. Eli Pettyllä on aika kova ja vaativa urakka hinata joukkue mitalleille. Tai ehkä Kuoksan maaginen valmennus saa Rahkon hyökkäykseen lisää tehoja. Ehkä ei. Ja tietysti Välimaan tekemisessä pitää tapahtua kehitystä.
 
Viestejä
1,335
Paljon on tapahtunut vajaassa viidessä kuukaudessa, jos Nooa Marttila on yht äkkiä silleen Hurrikaanin tärkein pelaaja.
Aika loogista, tuossa Nooan iässä ne stepit tapahtuu joskus isoin askelin...yleensäkin pelaajien kehittyminen on porrasmaista, ei lineaarista
Toivotaan että nähdään isot loikat Loimaalla
 
Viestejä
119
Hurrikaaneista uuden liberon Aatu Kukkosen mukaan tahti harjoituksissa ollut kova. Hän kertoi olevansa tyytyväinen vielä kun on pysynyt hengissä. Periaatteena: Pitkä kausi edessä ja kuntopohja pitää kestää.
 
Viestejä
1,335
Hurrikaaneista uuden liberon Aatu Kukkosen mukaan tahti harjoituksissa ollut kova. Hän kertoi olevansa tyytyväinen vielä kun on pysynyt hengissä. Periaatteena: Pitkä kausi edessä ja kuntopohja pitää kestää.
Kuulostaa hyvältä,lähestytään jo muita palloilulajeja
 
Viestejä
1,505
Runkosarja

1. Savo
2. Hurrikaani
3. Valepa
4. Akaa
5. Loimu
6. Tiikerit
7. Hurmos
8. Tuto
9. Ducks
10. Kyky
 
Viestejä
4,721
Runkosarja

1. Savo
2. Hurrikaani
3. Valepa
4. Akaa
5. Loimu
6. Tiikerit
7. Hurmos
8. Tuto
9. Ducks
10. Kyky
Kyky menee pleijareihin. Uskon vahvasti. Tuo latviaporukka, hyvän valkun johdolla tekee, ei nyt ihmeitä, mutta hyvää jälkeä, eli pistepussi ropisee ihan eritahtiin, kuin edelliskaudella.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös