Verkkovirhe

Pelimiehet kautta aikojen

Ryynäsen Topi

Tarkistin merkintöjäni kyllä LaPo oli mestaruussarjassa alkuvuosian 1978-1981 ja poliisit nousivat mestaruussarjaan 1981-1982:


Vuonna 1981 Lautta-Pojat ja Johanneksen Pojat löivät hynttyyt yhteen ja perustivat Lentopalloseura Hesan.

Kirkkaimpana kruununa Hesa voitti Suomen mestaruuden 1985. Miehistöön kuului mm. Olavi "Spede" Kytö.

Edellisvuonna mm. Real Madridissa pelannut Pekka Toppari pelasi yhden kauden (1984) Hesassa ja jo silloin oli mestaruus lähellä.

Sittemmin Toppari siirtyi (1985) Seinäjoen Maila-Jusseihin ja ensimmäinen mestaruus tuli 1985 jolloin loppuottelusarjassa SMJ kukisti seitsenkertaisen mestarin Pieksämäen Namikan otteluvoitoin 3-2.

Mutta tähän on jo toinen juttu...
 

Ryynäsen Topi

Huikeita pelimiehiä. Muuta ei voi sanoa. Esim. kenttäpelin liikkuvuus ja ennakointi pelisuoritusten aikana on jotain jota ei oikein voi edes käsittää, tällainen kankeajalkainen ukkeli.
 
Viestejä
4,707
Kainu Mikkola valmensi JoPon mestariksi 60-70 luvun taitteessa. Joukkue kokoontuu Kainuun lesken luona edelleen. Ymmärtaakseni parikertaa vuodessa. Joukkuehenki.
 
Viestejä
3,557
Mietin, että mihin tämän videon tiputtaisi. Tässä kansainvälisiä pallotaitureita

No jos mielipiteeni sanon niin mestaruusliiga keskusteluissa osioon jossa muistellaan entisaikojen kotimaisia pelimiehiä tämä ei oikein mielestäni sovi mutta en ole sivuston ylläpitäjä..
 

Ylläpito

Ylläpidon jäsen
Viestejä
775
No jos mielipiteeni sanon niin mestaruusliiga keskusteluissa osioon jossa muistellaan entisaikojen kotimaisia pelimiehiä tämä ei oikein mielestäni sovi mutta en ole sivuston ylläpitäjä..
Ylipäänsä hienoa, että tällainen ketju tuli avatuksi - ja kiitos siitä ketjun avaajalle. Monenlaista asiaa tämän ketjun alle toki sopii, joskin tuo yo. viesti jo otsikon aiheen ohi meneekin. Rohkeasti vain siis uusia ketjuja auki uusista aiheista. Esimerkiksi hyvin tänne mahtuisi vaikka "Uskomattomia lentopallovideoita" -ketjukin sekaan :)
 

Ryynäsen Topi



Muistan Spede Kydön (olemme samanikäisiä) intohimoisena lentismiehenä. Tuohon intohimoon sisältyi erilaisia tempauksia ja temppuja. Spedellä oli lähes aina pilke silmäkulmassa ja jos jonkinmoista tilannekomiikkaa pelaamisen lomassa. Tässä tilannekomiikassa Spede oli mestari.

Kerran Speden kuppi meni nurin oikein kunnolla ja siinä tilanteessa huumorilla ei ollut sijaa. Spede pelasi tuolloin Salon Viestin joukkueessa.

Kokkolan Tiikerit voitti Salon Viestin Salossa Viestin urheilutalolla keväällä 1978. Urheilutalo oli ääriään myöden täynnä ja kun saavuimme täpötäydella bussilla Kokkolasta meille ilmoitettiin ulko-ovella, että kukaan ei pääse sisälle, kun talo on täpötäynnä katsojia. Onneksi Tiikerien puheenjohtaja, joka oli matkalla mukana, sai järjestettyä meille erityisjärjestelyin yhdessä Viestin puheenjohtajan kanssa istumapaikat. Osa joutui kyllä seisomopaikalle.

Tiikerit voitti äärimmäisen jännittävän ottelun 2-3. Tiikerit nousi kevään ja ykkössarjakauden päätteeksi senaikaiseen Mestaruussarjaan. Tapahtuman painoarvoa lisäsi vielä se, että häviöllä Salo menetti mahdollisuuden nousuun Mestaruusarjaan.

Monia muistoja on Spedestä. Hän oli suuri persoona lentopallokentällä ja sen ulkopuolella.
 
Viestejä
4,707
Virtain Veikoissa 1975- eteenpäin pelasi todella tehokkaasti molemmin käsin lyövä Juvakka niminen kaveri, jota yritin Tiikereihin huonolla menestyksellä. Etunimi oli Antti :) Oikeasti hän oli vasuri omasi hyvän ponnistuksen. Ykkössarjaa siis pelattiin.
Tää on jäänyt multa huomiomatta kun nuo kesäkiireet painoi päälle. Anttia olisi viety sinne ja tänne, mutta ei lähtenyt. Siinä jäi senaikaiset majumiehetkin jalkoihin. Niska kuin härällä. Pallo sai kyytiä.

Hauska tarina työhommista. Veikkojen pelaajia oli TVH listoilla. Kun kantatien 66 parannustyöt olivat meneillään Anttikin oli hommissa. Räjäytystöden tuloksena oli syntynyt sopivia lohkareita joita pelimiehet sitten nakkelivat. Joku sivullinen oli soittanut työnjohdolle, että mitä tuo tuommoinen työnteko on. Vastauksena oli, että jaa niin. Juvakka ja Palanne vähän reenaavat ruokatunnilla. Kaverukset olivat olleet voittamassa Hämeen tiepiirille mestaruuksia, niin tuli hieman vapauksia toimia.

Tuossahan tuo asuu muutaman sadan metrin päässä.
 

Sponsori

Erittäin läheinen ja rakas ystäväni nukkui pois ja suuri suru on se minkä kanssa nyt pitää totutella elämään. Menetin ystävän, jollaista ei voi sanoin kuvailla. Ainutlaatuinen henkilö, sen tietävät hänet lähemmin tunteneet ihmiset. Sunnuntaina saamani puhelinsoitto suru-uutisesta muutti elämääni todella paljon. Ystävä on poissa. Suuri menetys. Raskain mielin on elämää eteenpäin mentävä. Jäi iso ikävä
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös