Verkkovirhe

Naisten Mestaruusliiga 2019-20

Viestejä
2,076
Viime kauden allstars-pelaajat on valittu. Valinnan tekivät liigajoukkueiden päävalmentajat:

Pölkky Kuusamosta liigatähdistöön valittiin kolme pelaajaa: passari Jalissa Trotter, ässätilastohn toistamiseen perättäin voittanut keskipelaaja Jonna Wasserfaller sekä libero Nikolina Bozicevic. LP Kangasalan riveistä mukaan pääsivät pistetilaston ykköseksi iskenyt yleispelaaja Mary-Kate Marshall sekä torjuntatilaston voittanut keskipelaaja Roosa Laakkonen. Hakkurin paikan valloitti LP Viestin Katarina Pilepic ja toiseksi yleispelaajaksi valittiin LähiTapiolan Pistekilpailun ykkönen Aleksandra Cveticanin LP-Vampulasta.

 

Ylläpito

Ylläpidon jäsen
Viestejä
774

Naisten lentopallon Mestaruusliigan kauden 2019-2020 tähdistön kaikki valitut pelaajat ovat sen ensikertalaisia. Valinta kohdistui neljän eri joukkueen pelaajiin viidestä eri kansalaisuudesta. Ainoana suomalaispelaajana valinta kohdistui LP Kangasalan keskipelaajaan Roosa Laakkoseen. Valinnan suorittivat Mestaruusliigan päävalmentajat.

Pölkky Kuusamosta liigatähdistöön valittiin kolme pelaajaa: passari Jalissa Trotter, ässätilastohn toistamiseen perättäin voittanut keskipelaaja Jonna Wasserfaller sekä libero Nikolina Bozizevic. LP Kangasalan riveistä mukaan pääsivät pistetilaston ykköseksi iskenyt yleispelaaja Mary-Kate Marshall sekä torjuntatilaston voittanut keskipelaaja Roosa Laakkonen. Hakkurin paikan valloitti LP Viestin Katarina Pilepic ja toiseksi yleispelaajaksi valittiin LähiTapiolan Pistekilpailun ykkönen Aleksandra Cveticanin LP-Vampulasta.

Tähdistövalinnat suoritettiin 18:nnen kerran. Eniten valintoja on Hillaelina Hämäläisellä (yhdeksän), Sari Seppäsellä (kuusi) ja Kaisa Nymanilla (viisi).

Naisten Mestaruusliigan tähdistö kaudella 2019-2020
Passari: Jalissa Trotter, Pölkky Kuusamo
Hakkuri: Katarina Pilepic, LP Viesti
Yleispelaajat: Mary-Kate Marshall, LP Kangasala ja Aleksandra Cveticanin, LP-Vampula
Keskitorjujat: Roosa Laakkonen, LP Kangasala ja Jonna Wasserfaller, Pölkky Kuusamo
Libero: Nikolina Bozicevic, Pölkky Kuusamo
 
Viestejä
2,076
Vielä joutui palaamaan viime kauteen. Kuusamo pokkasi lähes tulkoon kaiken mikä oli otettavissa. Kauden valmentajaksi Tolvanen.

Kauden naisten valmentaja Timo Tolvanen, Pölkky Kuusamo
• Tolvanen valmensi Pölkky Kuusamon upeasti naisten Mestaruusliigan runkosarjan ykköseksi ensimmäistä kertaa seuran historiassa.

 
Viestejä
2,076
Mutta mestaruus jäi saamatta, tämä pelkästään siksi että eikö pitäisi jo keskittyä tulevaan kauteen.
Miksikähän tuollaisia titteleitä jaetaan ja juhlallisuudetkin järjestetään vielä myöhemmin syksyllä, jos niistä ei saa mainita? Täällä palstalla on kehuttu moniakin mestarivalmentajia, mutta eipä heitä kuitenkaan kauden valmentajaksi valittu :D
 
Viestejä
586
No kai noilla pelaajilla ois vaikka Lehtosen Jukka tuuletellu runkosarjan voittoa. Nyt jäi Jukan joukkue hännille, mutta en usko että jos Dole ois pysyny savonmualla niin valinta ois osunu kohdalle. Katellaanpa ens kaudella vaikka Alatalon taitoja. Nyt sai wovon joukkueen sijalle 8. Veikkaan että valmentaa pölkyn kolmen joukkoon.
 
Viestejä
2,076
No kai noilla pelaajilla ois vaikka Lehtosen Jukka tuuletellu runkosarjan voittoa. Nyt jäi Jukan joukkue hännille, mutta en usko että jos Dole ois pysyny savonmualla niin valinta ois osunu kohdalle. Katellaanpa ens kaudella vaikka Alatalon taitoja. Nyt sai wovon joukkueen sijalle 8. Veikkaan että valmentaa pölkyn kolmen joukkoon.
Dole oli valmentaja, joka tiesi koko ajan missä joukkue on menossa ja mihin on menossa. Itsekin olin alkukaudesta huolissani kun vaikeilla hetkillä Dole ilman Seppästä ollessaan katseli vain tabletista edellistä pelitilannetta ja jos Seppänen oli penkissä katselivat toisiaan nätisti silmiin. Yksi avainjuttu oli peleihin valmistautuminen, Seppänen teki hyvää duunia ja mitä pitemmälle kausi eteni, niin tulosta alkoi näkyä. Valmentamien on tiimityötä, mutta päävalmentajan vastuulla on saada joukkue voittamaan pelejä. Silloin ei ole ihan sama kuka on peräsimessä. Tämä tulee vastaan siinä vaiheessa kun panokset kovenevat. Monen valmentajan heikkoutena on pystyä reagoimaan pelin sisällä. Eikä jumiinkaan kestä mennä. Dole osasi hyödyntää oikein kaikkia pelaajia muuten, mutta kolmas keskari jäi vähälle peliajalle. Onnea ja menestystä Dolelle uusiin haasteisiin!
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
2,076
Kumpiko oli parempi valmentaja Tolvanen vai Keränen?
Itselläni ei ole tietoa Keräsen valmentamisesta, siis että mitä hyvää siinä on ja että miksi jotkut täällä sanovat häntä huippuvalmentajaksi? Mutta viime kauden perusteella vastaus on yksiselitteisesti, että Dole on parempi valmentaja. Dole rakensi tiiminsä kanssa joukkuetta siten, että se pelaisi kauden parhaat pelinsä pudotuspeleissä ja finaaleissa. Pelaaminen ei ollut missään vaiheessa kiinni yhdestä pelaajasta ja joukkue kesti hyvin usean pelaajan loukkaantumisen. Ja koska kyse on kilpaurheilusta, myös tulos ratkaisee. Pölkyn käyrä oli huikeassa nousussa. Dolen eduksi voi laskea myös huikean pelaajauran, mikä on yksi syy myös Tuomas Sammelvuon menestymiseen valmentajana. Keräsen heikkoudeksi voi laskea tuittupäisyyden. Se on tullut ilmi joikaisessa näkemässäni pelissä. En usko, että Keränen kelpuutettaisiin Savon lentopalloylpeuden päävalmentajaksi. Jos joku tästäkin vetää herneen nenäänsä, toivon ainakin perusteluja sille.
 
Viestejä
2,076
Vähempi tullut seurattua Tolvasen valmennushommia, pelaajana maailman huippua.
Mutta ne Tolvasen ansiot valmentajana?
Eikös Tolvasella ole mitali miesten päävalmentajana Savo Volleyssa kaudelta 17-18. Mutta kertoisiko joku Keräsen meriitit ja miksi häntä voisi kutsua huippuvalmentajaksi? Joku saa toki pitää häntä parempana valmentajana kuin Dole jos tykkää, fanittaminen on ihan ok.
 
Viestejä
169
Voivat hyvinkin olla hyviä valmentajia molemmat, mutta ovat hyvin kaukana menestymisen puolesta monesta muusta valmentajasta, jos valmentajan hyvyys lasketaan pelkästään seuran menestyksen mukaan.
 
Viestejä
10,895
Vähempi tullut seurattua Tolvasen valmennushommia, pelaajana maailman huippua.
Mutta ne Tolvasen ansiot valmentajana?


Tolvasella parhaat vuodet valmentajana vielä edessä. Kausi 2016 - 2017 Puijo Wolleyssa oli ensimmäinen. 2017 - 2018 Sampon peräsimessä tuotti pronssia. 2018 - 2019 Savo Volleyssa Tuovisen aisaparina. 2019 - 2020 kausi Pölkyssä tuotti valinnan kauden naisten valmentajaksi. Nyt alkamassa päävalmentajan hommat Savo Volleyssa. Minusta Dolella on valmentajana CV kunnossa. Yksi tapa mitata paremmuutta on katsoa tuloksia. On varmaan muitakin tapoja. Toivotan kaikkea hyvää Dolelle. Tervetuloa Lumoon tulevalla kaudella.
 
Viestejä
169
Nimenomaan parhaat vuodet voivat olla edessä, mutta kuten kirjoitin on monia paljon ansioituneempia valmentajia lentopallossa kuin kyseiset valmentajat.
 
Viestejä
245
Ansioitumista on vaikea mitata koska joku voi jatkossa meritoitua vaikka kuinka. Toivon vain että, oli valmentaja kuka tahansa niin lajin täytyy mennä aina eteenpäin ja kehittyä.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös