Verkkovirhe

Naisten Mestaruusliiga 2016-17

Viestejä
453
Jos olisi täysin tietämätön naisten lentopallosta tai lentopallosta yleisesti tässä maassa ja katsoisi otteluohjelman niin äkkiseltään luulisi olevan täysammattilaisista kysymys. Vaan kun ei olla lähelläkään sitä.
 

Aha

Viestejä
66
Jotenkin tuntuu oudolta seuroissa toimivien henkilöiden valitus sarjajärjestelmästä. Tähän asti olen ymmärtänyt, että Mestaruusliigan hallituksessa asioista päättävät Mestaruusliigaseurojen edustajat.
 
Viestejä
361
Suomessa pelataan amatöörimäisesti amatöörisarjaa. Sarja aloitettiin 2 myöhemmin kuin normaalisti. Loppu pelataan sen mukaan kuin olisi aloitettu jo lokakuun alussa. Kahden kierroksen runkosarja olisi pelaajien kannalta parempi. Seurat tarvitsevat kuitenkin kotipelejä, siten saadaan kolikkoa kirstunpohjalle. Raskas playoffsarja olisi keventää paras viidestä systeemiin.
 
Viestejä
1,798
Aha kirjoitti: Jotenkin tuntuu oudolta seuroissa toimivien henkilöiden valitus sarjajärjestelmästä. Tähän asti olen ymmärtänyt, että Mestaruusliigan hallituksessa asioista päättävät Mestaruusliigaseurojen edustajat.
Ei kait seurojen johto ja taloudesta päättävät valitakaan järjestelmästä vaan likaisen työn tekijät , pelaajat ja valmentajat.

Seuran johdossa on helppo laskea että vaikkapa miesten puolella 10 kotiottelua lisää tuo esim viidensadan katsojamäärällä 75 000 lisää pääsylipputuloja. Ja sponsoritkin tykkäävät lisänäkyvyydestä. Tukijoita on helpompi houkutella.

Eli seurat itse haluavat kolmenkertaista sarjaa. Pelaajat ja valmentajat eivät. Äärirajoilla mennään pelaajien rasituksen kannalta. Tunnetuin seurauksin ajatellen maajoukkuettakin
 
Viestejä
850
Pieni laskentavirhe tuossa.
Kolminkertaisessa sarjassa ei taida tulla kaikille 10 kotpeliä lisää vaan taitaa puolet olla vieraspelejä, joita ei oikein tulopuolelle saada
 
Viestejä
862
Mikä jottei kausi voisi sitten olla vaikka kuukauden pidempi? Ei kai se matka tapa vaan vauhti, niinkuin hiihtäjätkin sanoo?

Pudotuspelien valintamenettelyä en näe ongelmana. Parempi mielestäni myös urheilullisesti, että runkosarjan kärkikolmikkoon pääsystä jotenkin palkitaan. Ei 5-8 -sijojen joukkueilla absoluuttisesti tarkasteltuna ole kovin selkeää tasojärjestystä, eri joukkueiden vahvuudet ja heikkoudet painottuvat hieman eri tavoin. Eikä maantiedettä voi kiistää vaikka miten haluaisi, jos runkosarjan voittaja olisi saanut palkinnoksi pisimmän mahdollisen matkan ja kakkonen lyhimmän mahdollisen, kyllä siitäkin poru olisi noussut.
 
Viestejä
4,936
Onhan tämä nyt ihan alytöntä että runkosarjan jälkeen viimeisenä pleijareihin päässyt saa vastaansa runkosarjan nelosen. Eli viimeisenä pleijareihin päässeellä on jos ihan pelkästään numeerisilla joukkueiden sijoituksilla asiaa ajatellaan paras mahdollinen tilaisuus päästä jatkoon. Saatika jos menis vanhan kaavan mukaan 8.vs 1. 7.vs 2. jne. Enkä nyt tarkoita pelkästään tätä kautta jolloin Wovo oli 8. vaan yleisesti ajatellen. Ettei tarvi kenenkään vetää hernettä nenään.
 
Viestejä
2,116
Itse en näe asiassa kovinkaan suurta vääryyttä. Runkosarjan voittaja on päässyt ottamaan päältä, seuraavaksi kakkonen jne. Runkosarjan sijoituksella on merkitystä, koska mitä korkeammalle kapuat, sen paremmin olet turvassa liigan parhailta joukkueilta. Mielenkiinto on aivan eri luokkaa kuin aikaisemmin.
 
Viestejä
453
Eikö ole erikoista että Orpo valitsee mieluummin Plokin vastaansa jolle on hävinnyt kauden kolmesta pelistään kaksi ja pelannut viimeiset runkosarjan pelit nousujohteisesti kuin että ottaa runkosarjan kahdeksannen?

Veikkaan että jos ottelurytmi olisi inhimillisempi niin valintoja olisi tullut toisin. Nyt kilometrit edellä tehtiin ja esimerkiksi viimeisten viiden pelin perusteella heikoin joukkue Pölkky saa vastaansa runkosarjan kahdeksannen.

Täysin neutraalisti kun asiaa katsoo niin en löydä mitään hyvää perustetta ottelutahdilla enkä valintasysteemille(nyt menee jo itsensä toistamiseksi).

Ymmärrän täysin että pohjoisessa joukkueet ovat tyytyväisiä valintoihin, eikä tämä ole heidän vika mitenkään päin.

Kauden pituuteen voidaan vaikuttaa helpommin kuin ottelumäärään. Miksi kautta ei voisi venyttää esimerkiksi 3 viikkoa siten että aloitetaan 2vkoa aiemmin ja viimeinen finaali on viikon myöhemmin? Otteluita enemmän vklopuille ja olisi joukkueilla helpommin järjesteltävissä europelit, muilla olisi aikaa harjoitella? Hyvin pieni muutos ja helposti toteutettavissa, vaikutus olisi iso.
 
Viestejä
2,116
Viime keväänä Pölkky taisi käydä kolme kertaa Orivedellä pelaamassa viikon sisällä. Nyt Pölkky ja WoVo pääsevät ensimmäistä kertaa tekemään tiliä pudotuspeleissä, etenkin jos pelaavat täyden sarjan. Jos Oulusta saataisiin joukkue liigaan ei kun paranisi vain. Tänä keväänä siihen ei ole mitään mahdollisuuksia, vaikka Oulussa Ettan peliä kuinka henhkutetaan :D

Pölkky ei ole viime peleissä kovin ihmeitä esittänyt. 2-3 häviö Orpolle tuli ensimmäisellä huonolla kotipelillä. LP Viesti oli hyvä ja Viesti jäi vielä tällä erää voittamattomaksi. Vampulaa vastaan oli munaton peli, mutta menomatka oli karmea, aamulla bussimatka klo 7 Ouluun, sielä lentäen Hki Vantaalle ja bussilla kitkutellen Huittisiin juuri parahiksi että peliin ehtii. Alla 10 tuntia matkustamista. Mutta peli oli silti pehmeä koko joukkueelta ja selittelyt on selittelyjä :D.

Eiköhän se peli vielä loksahda uomiinsa.
 
Viestejä
706
Onneksi tänään ruvetaan pelaamaan, ja mestari on selvillä kuukauden kuluttua. Tällä systeemillä tänä vuonna, ensi vuonna ehkä toisin.
 
Viestejä
198
Bongaaja kirjoitti: Viime keväänä Pölkky taisi käydä kolme kertaa Orivedellä pelaamassa viikon sisällä. Nyt Pölkky ja WoVo pääsevät ensimmäistä kertaa tekemään tiliä pudotuspeleissä, etenkin jos pelaavat täyden sarjan. Jos Oulusta saataisiin joukkue liigaan ei kun paranisi vain. Tänä keväänä siihen ei ole mitään mahdollisuuksia, vaikka Oulussa Ettan peliä kuinka henhkutetaan :D
Bongaaja on oikeassa ettei Etta eikä kyllä taida kukaan muukaan ykkösen joukkue tänä vuonna nouse liigaan ainakaan pelaamalla.
Pari naisten liigapeliä ja muutaman Ettan pelin nähneenä niin jäi käsitys että liigan ja ykkösen välillä on kuitenkin selvä ero. Etta on kuitenkin pelannut ihan mukavan näköistä peliä edellisiin vuosiin nähden. Kunnon pallontappaja kuitenkin joukkueesta puuttuu.
 
Viestejä
1,447
Mulla hiertää edelleen myös nimenomaan ottelutahti. Miksi ihmeessä ei voi antaa runkosarjasta palautumiseen edes viikkoa? Jos sen jälkeen pelataan pleijarit tällä tahdilla. Tai jos on pakko niin miksi tungetaan monelle joukkueelle 1000+ kilometrin viikonloput kaksi päivää ennen pleijareiden alkua??
 
Viestejä
862
Nemo kirjoitti: Täysin neutraalisti kun asiaa katsoo niin en löydä mitään hyvää perustetta ottelutahdilla enkä valintasysteemille(nyt menee jo itsensä toistamiseksi).
Katsoitko varmasti täysin neutraalisti? ;)
Nimenomaan ottelutahdin vuoksi valintamenettely on varsin hyvin perusteltu. Täysin päätöntä olisi ollut jos tällä ottelutahdilla otteluparit olisivat määräytyneet suoraan sijoituksista. Väljällä ottelutahdilla asiat näyttäisivät toisenlaiselta.

Muistetaan taas ne realiteetit. Seurat ovat persaukisia. Katsojamäärät heikkoja. Matkustaminen on kallista taloudellisesti ja vielä kalliimpaa pelivireen kannalta, erityisesti tällä otteluohjelmalla mutta raskasta joka tapauksessa. Kumpikohan ottelusarja kiinnostaa enemmän katsojia, Pölkky-Wovo vaiko HPK-Wovo? Entä joukkueita itseään? Sehän selvisikin jo valinnoista. Kenelle koko pelejä sitten ylipäänsä järjestetään jos ei katsojille eikä joukkueille?

Lisätään tähän se tieto, että joukkueiden voimasuhteissa sijoilla 3-8 ei ole niin suuria eroja ettei kuka hyvänsä voisi voittaa kenet vain. Orpo ja Pölkky ovat tainneet kaikille seuraavana tuleville hävitä kauden aikana. Mikä on se suuri vääryys näissä ottelupareissa? Sekö että WoVo saattaa voittaa Pölkyn? Silloin WoVo kohtaa joka tapauksessa 'kovan' vastustajan jolta se välttyi ensimmäisellä kierroksella. Vai se että Pölkky voittaa WoVon? Silloin jatkossa on kärkinelikon joukkue, mitä väärää siinä olisi? Vai kaihertaako se, että Ploki voi päästä jatkoon? Jos näin käy, eikö jatkopaikka ole ihan ansaittu - itse asiassa vielä paremmin ansaittu kuin jos vastassa olisi ollut pykälää heikommin sijoitettu joukkue? Vai pitäisikö Orpolla olla helpompi vastustaja kuin Ploki? No semmoinen olisi ollut tarjolla, runkosarjasijoituslogiikan perusteella.

En siis osaa edelleenkään nähdä näillä perusteluilla, miksi tuo valintamenettely oli epäonnistunut.
 
Viestejä
221
Täällä käyty keskustelu kuvastanee myös seurojen /valmentajien arvioita.
WoVo:n Teemu Mäkikyrö sanoo kantansa Uusi Rovaniemi -paikallislehden sivuilla: ”Sijoilla 3-8 olevat joukkueet ovat aika tasaisia. HPK ja Viesti voivat lähteä siitä, että he voittavat omat parinsa. Ottelutahti on niin tiivis, että matkarasitus ja -aika nousivat valinnoissa keskeiseen roolin. Urheilullisesti tämä on täysin epäreilu systeemi, ja mitätöi aika pitkälle runkosarjan merkityksen. Meille kävi nyt hyvin, mutta en pidä järjestelmää toimivana”, Mäkikyrö tylyttää.

Koko juttu on luettavissa ositteessa: http://www.lapinkansa.fi/uusirovaniemi/wovo-kohtaa-pudotuspeleissa-toiveidensa-vastustajansa-tulossa-taistelu-pohjoisen-hegemoniasta-15945046/
 
Viestejä
4,936
Matti K kirjoitti: Täällä käyty keskustelu kuvastanee myös seurojen /valmentajien arvioita.
WoVo:n Teemu Mäkikyrö sanoo kantansa Uusi Rovaniemi -paikallislehden sivuilla: ”Sijoilla 3-8 olevat joukkueet ovat aika tasaisia. HPK ja Viesti voivat lähteä siitä, että he voittavat omat parinsa. Ottelutahti on niin tiivis, että matkarasitus ja -aika nousivat valinnoissa keskeiseen roolin. Urheilullisesti tämä on täysin epäreilu systeemi, ja mitätöi aika pitkälle runkosarjan merkityksen. Meille kävi nyt hyvin, mutta en pidä järjestelmää toimivana”, Mäkikyrö tylyttää.

Koko juttu on luettavissa ositteessa: http://www.lapinkansa.fi/uusirovaniemi/wovo-kohtaa-pudotuspeleissa-toiveidensa-vastustajansa-tulossa-taistelu-pohjoisen-hegemoniasta-15945046/
Mäkikyrön kanssa aivan samaa mieltä urheilullisuuden ja runkosarjan pelaamisen mielekkyydestä tällä systeemillä
 
Viestejä
67
Mitäs tuohon nyt toteaisi että jonkun on aina mentävä pitkälle on systeemi mikä tahansa...

Jos taas ei olisi valintoja niin sitten voisi taas sanoa (jos ei runkosarjan sijoitukset osuneet kohdilleen) että kun on tällainen paska systeemi ettei voi valita niin joudutaan matkustamaan pitkälle...

Mikään systeemi ei ole täydellinen ja aina löytyy valitettavaa.

Villi veikkaukseni on myös se että runkosarjan 1 ja kakkonen eivät kauheasti systeemistä valita ts. ne on ne runkosarjan kärkipaikat ihan kaikkien vapaasti otettavissa jos vaan kelpaa..
 
Viestejä
35
No niin nyt on pelit potkaistu käyntiin. Ploki näytti ettei Hpk voitto ollut mikään vahinko. Hpk:n peli sitä vastoin ei vakuuta. Villi veikkaukseni on että kultajuhlat vietetään taas tänä vuonna Salossa.
 
Viestejä
212
Puskaradio kertoi että Hämeenlinnassa oli vähän vastaanottokäsi väpättänyt. Edelliset pelit jo hieman antoivat osviittaa kevään kunnosta, joukkueella jos toisella.

Ploki vei Orpoa kuin kotipeliin hankittua 10l ämpäriä, mennen tullen. :cheer:
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös