Verkkovirhe

Naisten Mestaruusliiga 2016-17

Viestejä
344
Kuortane näkyy ottavan Kangasalalta kuokkaan kotonaankin kun pelaa monta päivää putkeen. Tarkoitus ei oo kai voittaa vaan harjotella arvokisoja varten. Aika väsyneen näköstä touhua ainakin kahdessa ekä erässä.
 
Viestejä
708
Pölkky Kuusamokin sai sitten kotisalissa nokkiinsa tärkeässä pelissä Orpoa vastaan. Siinä taitaa kolmas sija vaihtua neljänteen ja kotietu jäädä vain puolivälieriin.
Rupeaako Pölkky pehmenemään ratkaisupelien lähestyessä?
 
Viestejä
344
Bora kirjoitti: Pölkky Kuusamokin sai sitten kotisalissa nokkiinsa tärkeässä pelissä Orpoa vastaan. Siinä taitaa kolmas sija vaihtua neljänteen ja kotietu jäädä vain puolivälieriin.
Rupeaako Pölkky pehmenemään ratkaisupelien lähestyessä?
Peli olis menny 3-0 jos Orpo ei ois tössinyt toisen erän lopussa.
 
Viestejä
1,448
No ei se kyllä pehmeältä näyttänyt, mutta Orpo oli vielä kovempi.

Huomenna pääsenkin pitkästä aikaa ihan paikan päälle. Katotaanpa miten Orpon jalka liikkuu viisieräisen jälkeen huomenna!
 
Viestejä
44
Salossa LP Viesti-Pieksämäki Volley, muutama havainto pelistä.
Kotijoukkue säästeli ykköspassariaan ja liberoaan. Tuchasvili ei käynyt kentällä lainkaan. Mäntylä aloitti, mutta Eskonmaa veti pelin loppuun. Hän pelasi aivan kelvollisesti, kuten myös Käsnänen. Pieksu nojaa vahvasti ulkomaalaisiin, tänään Uglenko painui miinuksille. Adamenya peippasi toistuvasti toisesta, varsinkin liberon ollessa syöttövaihdossa.
Peli oli kotijoukkueen hallussa lukuunottamatta toisen erän hetkellistä sulamista, olisiko Volley ottanut peräti 16-8 johdon kiinni. LP Viesti joutui käyttämään jopa molemmat aikalisänsä hyvinkin lyhyen ajan sisällä. Ehkä ottelu oli hieman pakkopullaa salolaisille. Rutiini riitti kuitenkin selvään 3-0-voittoon. Gohkshtein oli hyvä, samoin Kosonen. Vilponen paukautti muutaman kerran käden komeasti tyhjäksi. Vierailijoiden parhaana palkittiin Tokarenko. Pullakahvit ja kisamakkara testattu - maistui! Yleisö ei tänäänkään löytänyt Salohallin valoihin.
 
Viestejä
31
LP Viesti - Pieksämäki -ottelun lehdistötilaisuuteen oli otettu mukaan muita kuin parhaina palkittuja pelaajia. Vähälle peliajalle jäänyt kotijoukkueen aina iloinen ja sanavalmis passari Elina Käsnänen antoi osin savolaispohjaisia vastauksia ("suattaapi olla...") ja myös tappion kärsineen vierasjoukkueen edustaja Emma Häyrinen antoi hienoja kommentteja ja analysoi peliä kypsällä tavalla. Hyvä Elina ja Emma!
 
Viestejä
2,116
tryout kirjoitti:
Bora sanoi:
Pölkky Kuusamokin sai sitten kotisalissa nokkiinsa tärkeässä pelissä Orpoa vastaan. Siinä taitaa kolmas sija vaihtua neljänteen ja kotietu jäädä vain puolivälieriin.
Rupeaako Pölkky pehmenemään ratkaisupelien lähestyessä?
Peli olis menny 3-0 jos Orpo ei ois tössinyt toisen erän lopussa.
Olihan tässä vielä yksi vaihtoehto, eli peli olisi voinut päättyä 1-3, jos Orpo ei olisi sörssinyt toisen erän lopussa :). Sinänsä positiivista, että ottelu meni viidenteen erään, vaikka Pölkylle sattui "tilastotappio". Melko täydellinen ohipeli. Kyse oli täysin mentaalipuolen asioista ja ne pitää valmennuksen hursia kohdilleen pudotuspeleihin.
 
Viestejä
1,448
WoVolle 3-2 voitto Orposta. Eka erä Wovolle, toisessa suli koko homma ja selvästi Orpolle. Kolmas tiukasti Wovolle. Neljännessä erässä käsittämätön nousu, pahimmillaan tilanne Orpolle 15-5 mutta päättyi 25-23. Tuomarilta tökerö virhe 22-22-tilanteessa ja erä siitä eteenpäin Orpolle. Viides sitten WoVon hallintaa.

Hyvä peli kaikkinensa, Pyhäjärven liberopeli oli paikoin jo todella vakuuttavaa.
 
Viestejä
185
Vähän odotettua mutta kestää kuitenkin koko kauden vaikka pessimistisimmät veikkasivat vain muutamaa kuukautta. Niin mikä? VDC Ammattilaisakatemia. Paljon helpompi vaatia päävalmentajana organisaatiolta ja pelaajilta suuria kuin organisaationa rakentaa resurssit vaatimusten mukaan. Harmittava juttu naislentopallon puolesta. Kyllä tänne tarvittaisiin Salon, Hpk:n ja Kuusamon lisäksi 3-4 vakaalla pohjalla toimivaa liigajoukkuetta.
 
Viestejä
708
Firewire kirjoitti: Vähän odotettua mutta kestää kuitenkin koko kauden vaikka pessimistisimmät veikkasivat vain muutamaa kuukautta. Niin mikä? VDC Ammattilaisakatemia. Paljon helpompi vaatia päävalmentajana organisaatiolta ja pelaajilta suuria kuin organisaationa rakentaa resurssit vaatimusten mukaan. Harmittava juttu naislentopallon puolesta. Kyllä tänne tarvittaisiin Salon, Hpk:n ja Kuusamon lisäksi 3-4 vakaalla pohjalla toimivaa liigajoukkuetta.
Kovat oli puheet syksyllä Ammattilaisakatemialla, että hotspot Eurooppaan. Vaikuttaa mieluumminkin amatöörien puuhastelulta.
Ei kyllä yllättänyt yhtään.
 
Viestejä
453
En ole missään nimessä iloinen uutisesta mutta pakko yhtyä Boran kommenttiin että jollain tapaa odotettua.

Harmillista mutta ehkäpä inhimillistä.
 
Viestejä
134
Olikohan nuo puheet silloin syksyllä vain valmentajan haaveita. Suomessa ei ole yhtäkään lentopallo seuraa missä voitaisiin edes haaveilla tuosta ammattilaisuudesta. Katsojamäärät otteluissa tulisivat olla 10 kertaiset nykyiseen verrattuna jne...
 
Viestejä
1,448
No HPK on liigan isoimpia seuroja ja budjetti on sen 300 000e ja vähän päälle, vrt. tänään vastaantuleva italialaisjoukkue 1 500 000e (näin luki faneille.comin jutussa). Eiköhän nuo luvut kerro tarpeeksi Suomen ammattimaisuudesta.
 
Viestejä
862
Niin. Ammatti käsitteenä tarkoittaa jotain mihin täytyy liittyä liiketoimintaa. Harrastus taas on jotain sellaista mistä ollaan itse valmiita maksamaan. Ammattilaisurheilun perusmekanismi on, että riittävä määrä harrastajia (niin aktiiviurheiluharrastajia, katsomoharrastajia kuin seuratoimintaharrastajia) voi mahdollistaa joillekin ammatin. Väärässä järjestyksessä ei organisaatiota voi synnyttää - riittävän harrastuspohjan luominen jälkikäteen on vähintäänkin erittäin vaikeaa jollei mahdotonta.
 
Viestejä
862
tryout kirjoitti: Ammattilaisakatemia. Hienolta kuulostaa, mutta tais olla olla vaan iskulause.
En nyt sanoisi että iskulauseita olisi liikaakaan tässä maassa ja lajissa viljelty, toki pessimisti ei pety kun ymmärtää olla yrittämättäkään. Eikä se nyt sen huonompi terminä ole kuin HPK Akatemia... Lopputulos jää vain nyt näkemättä.

Panostusta on sentään ollut jo ainakin uuden treenihallin verran, mutta jos rahkeet loppuvat niin eipä siinä ole kuin kaksi vaihtoehtoa - kompromissi tai ei kompromissia.
 
Viestejä
453
Ja vertailuna tuo 1,5milj.on vielä pienehkö kokonaisbudjetti jos verrataan vaikkapa muutamaan turkkilaiseen seuraan. Lähes tuon summan tienaa muutama maailman huipuista naisissa.

Niinkun aiemmin kirjoitin niin harmillinen homma. Kuitenkin pisteet yrittämisestä ja kyllähän kotimainen pelaajakehitys tarvitsee jollakin tavalla ravistelua. Se herättää keskustelua ja sitäkautta uusia ajatuksia.

Tiedän että on ironista ottaa esimerkki jalkapallon puolelta tässä maassa mutta siellä on olemassa työryhmä jonka tehtävä on tutustua eri maiden harjoittelukulttuuriin ja poimia sieltä ajatuksia kotimaiseen pelaaja kehitykseen. Onko tässä kohtaa rakkaassa lajissamme se resurssipula jos tällaista ajattelisi.

Tai miksi kotimaiset valmentajat kouluttautuvat ainoastaan kotimaassa? Miksi ei sitä samaa rahaa käyttäisi ja lähtisi viikoksi seuraamaan vaikkapa Italiaan akatemia- ja huippuseuran arjen toimintaa? Tai vaihtoehtoisesti vaikkapa Sloveniaan missä ihmismassa vastaa suomen määrää mutta urheilullinen kulttuuri on aivan erilaisessa asemassa.
 
Viestejä
3
Kangasalan tilanteesta:
Vastauksena noihin muutamaan vahingoniloiseen viestiin, että vaikka ketuiksi meni ja Viri jatkaa nyt sitten jossain muualla.

Toi hän tänne Kangasalle kuitenkin uudenlaisen valmennuskulttuurin. Idea oli loistava, ikävä kyllä talous ei taida kestää tälläistä Suomessa.

Ongelmathan alkoivat jo joukkueen kasaus vaiheessa, kun Suomesta ei meinaa löytyä pelaajia jotka voivat/haluavat sitoutua
treenaamaan ammattimaisesti (2 krt päivässä)

No mitä Viri on tehnyt-
En ole koskaan minkään naislentopallo joukkueen nähnyt treenaavan niin paljon kuin nykyinen joukkue.

Viri perusti seuran junnuille tehoryhmän, jossa seuran junnujoukkueista kootut tulevaisuuden pelaajat ovat treenanneet omien treeniensä lisäksi 2 krt vko.Ja meno on ollut aika hurjaa :woohoo:

Viri on myös käynyt paljon vetämässä treenejä junnujoukkueille, keskustellut valmentajien kanssa jne jne.

Kaiken kaikkiaan touhu on ollut paljon ammattimaisenpaa, ja siihen tähtäävää että saataisiin nuoria suomalaisia pelaajia vietyä eteenpäin. Annettaisiin niille nuorille eväät joilla siihen halua ja taitoa on.

Harmi vain talous vain ei tunnu kestävän tätä.
Eli mennään nyt sitten takaisin vanhaan muottiin.
Ostetaan ulkomailta pelaajia, toivotaan että he ovat hyviä ja kotimaiset junnut on sitten jossain muualla :(

Junnu valmentajana, harmittaa junnujen puolesta....
 
Viestejä
134
Jos rajoitettaisiin ulkolaisten määrää ja alettaisiin luomaan olosuhteita kotimaisille pelaajille harjoitella ammattimaisesti, niin saataisiin kotimaisten pelaajien tasoa nostettua. Liigassa pelaavalla seuralla tulisi olla juniorijoukkueet A-F-ikäisissä ja päätoiminen liigavalmentaja johtaisi myös tätä juniori valmennusta vallitsevien linjausten mukaisesti.
 
Viestejä
1,448
Livescoren perusteella WoVolta vakuuttavaa tekemistä. Toisen erän 17-25 tappion jälkeen kolmannessa 16-21 tilanteesta 25-22 voittoon ja erät WoVolle nyt 2-1. Eikä Vampula mitään järjetöntä virhesumaakaan tehnyt. Ilahduttavaa kertakaikkiaan. Tulee tasaiset pleijarit jos näin jatkuu.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös