Verkkovirhe

Naisten liigan pelaaja- ja valmentajasopimukset 2021-22

Viestejä
389
Aleksandra Cveticanin vahvistaa yleispelaajaosastoa
19.08.2021
Hämeenlinnan Lentopallokerho on tehnyt ensi kauden mittaisen sopimuksen serbialaisen yleispelaajan Aleksandra Cveticaninin kanssa. Hämeenlinnaan 28-vuotias serbi tulee täynnä intoa.
- Olen iloinen, kun saan tulla osaksi Hämeenlinna-perhettä. Seura tunnetaan siitä, että sillä on joka kausi kovat tavoitteet. Pidän siitä todella, ja aion tehdä kaikkeni, jotta seura yltää tavoitteisiinsa.
187-senttinen yleispelaaja tuo Lentopallokerholle lisää hyökkäysvoimaa laitapeliin.
- Kuvailisin itseäni yleispelaajana kolmella sanalla: nokkela, tarkkaavainen ja peloton. Kentällä haluan pelata viihdyttävää peliä, joka motivoi itseänikin tulemaan koko ajan paremmaksi pelaajaksi, Cveticanin listaa.
Cveticaninille Suomen Mestaruusliiga on jo ennalta tuttu, sillä hän edusti kaudella 2019–2020 huittislaista LP-Vampulaa.
- Vampulassa pelaaminen oli minulle mainio kokemus joka näkökulmasta mietittynä. Maailma oli minulle ihan uusi ja hyvin mielenkiintoinen ja tulen muistamaan sen kauden aina mukavana muistona, Cveticanin sanoo.
Cveticanin pelasi LP-Vampulan riveissä runkosarjassa 27 ottelua, joissa hän 458 pistettä. Hyökkäämällä hän teki 409, ässäsyötöillä 33 ja torjunnalla 16 pistettä. Pudotuspelejä Cveticaninille ei kertynyt, sillä kausi keskeytyi runkosarjaan koronapandemian puhkeamisen vuoksi. Hän voitti kaudella Mestaruusliigan LähiTapiolan pistekilpailun 47 pisteellään.
- Hämeenlinnaa vastaan valmistauduimme otteluihin aina erityisen hyvin. Muistan pelit tarkasti, ne olivat kovia otteluita, laitapelaaja muistelee.
LP-Vampula voitti kotiottelunsa Lentiskerhoa vastaan marraskuussa 2019 3-1, mutta Loimua-areenassa Lentiskerho oli parempi tammikuussa 2020 3-2 ja maaliskuun alussa erin 3-0. Joukkueet kohtasivat myös Suomen cupin puolivälierässä. Sen ottelun LP-Vampula voitti kotonaan 3-1.
Lentopallokerhon päävalmentaja Matteo Pentassuglia on tyytyväinen kokeneen Cveticaninin hankintaan.
- Ensinnäkin on hienoa saada joukkueeseemme pelaaja, jolla on jo aiempaa kokemusta tästä sarjasta. Tiedämme jo valmiiksi, mitä häneltä on Mestaruusliigassa odotettavissa. Lisäksi hän on pelannut ammattilaisena myös Romaniassa eli hän on jo aika kokenut pelaaja.
Italialaisen mukaan joukkueen rakentamisessa on ollut ideana saada kentälle tasainen kuusikko illasta toiseen.
- Meillä on tarkoitus saada kasaan joukkue, jossa jokainen kentällä oleva pelaaja tekee pisteitä. Aleksandra on juuri sellainen pelaaja. Hän tuo joukkueeseemme hyvän balanssin ja on hyvä sekä hyökkäyksessä, vastaanotossa että syötössä. Myös hänen torjuntansa on ok-tasolla. Aleksandra on kokonaisvaltainen pelaaja, Pentassuglia kiittelee.
 
Viestejä
503
Viestejä
389
Jelena Oluic täydentää laitapelaajaosaston
25.08.2021

Lentiskerhon sopimustilanne on taas yhtä pelaajaa valmiimpi, kun joukkueeseen liittyi serbialainen yleispelaaja Jelena Oluíc. Oluíc on päässyt jo ottamaan toisen serbiyleispelaajan Aleksandra Cveticaninin kanssa tuntumaa Loimua-areenan taraflexiin joukkueen harjoituksissa.
- Ne ovat olleet hyviä. Alkuun vähän jännitti, kun kyseessä oli ensimmäinen kerta uudessa joukkueessa. Hyvin se kuitenkin meni ja olen tyytyväinen, Jelena sanoo.
Oluícin pelityyli on viime vuosina vähän muuttunut.
- Hyökkäyspeli oli aiemmin vahvuuteni, mutta nykyään olen enemmänkin vastaanottaja. Osaan kyllä lyödä edelleen. Loukkasin joku vuosi sitten olkapäätäni, joten vastaanottaminen on helpompaa kuin lyöminen, hän miettii.
Hän myöntää, että muuttaminen uuteen kulttuuriin on helpompaa, kun samassa joukkueessa pelaa ennestään tuttu pelaaja Cveticanin.
- Tähän mennessä minulla ei ole koskaan ollut samassa joukkueessa toista serbialaista pelaajaa. Olen aina toivonut, että joukkueessa olisi joku tuttu ja nyt on, hän iloitsee.
Ensikokemukset Suomesta ovat Balkanin niemimaalta tulleelle naiselle hyvät.
- Täällä on ollut oikein mukavaa. Ilma on raikasta, mutta on myös aika kylmä. Se on kuitenkin ihan ok, Jelena nauraa.
Päävalmentaja Matteo Pentassuglian mukaan kahdella serbialaisella yleispelaajalla on pelityylissään sekä eroavaisuuksia että samankaltaisuuksia.
- Jelena pelaa vähän nopeampaa peliä. Hyvää on se, että häneltä luonnistuu sekä hyökkäyspeli että vastaanotto. Hän on myös älykäs pelaaja. Hän ei aina tapa palloa täysillä, vaan aiheuttaa muuten vastustajalle ongelmia löytämällä esimerkiksi kentästä paikan, josta puolustamisen jälkeen vastustajan ei ole helppo hyökätä.
Uusien pelaajien myötä Lentiskerhon pelissä saatetaan nähdä vähän monipuolisempaa hyökkäyspeliä.
- Uskon, että voimme hyökätä heidän avullaan vähän enemmän myös takakentältä. Yritämme saada aikaan sellaisen systeemin, jossa jokaisella hyökkääjällä on iso rooli. Mitä enemmän kentällä on hyviä hyökkääjiä, sitä vaikeampi vastustajan on suunnitella torjuntapeliään, kun passin kohdetta on vaikea ennakoida.
Lentiskerhon joukkue on ensi kaudella myös aikaisempia vuosia kokeneempi. Aleksandra (28 vuotta), Jelena (27) ja paluun tekevä Michaela Madsen (27) tuovat arvokasta kokemusta myös muille pelaajille.
- Haimme myös kokemusta eri maiden mestaruussarjoista. Aleksandra on pelannut Romaniassa ja Suomessa, Jelena Ranskassa eli aika hyvissä sarjoissa. Nuoremmat pelaajat hyötyvät varmasti heidän kokemuksestaan, Pentassuglia arvelee.

Takaisin
 
Viestejä
389
Ei ole. Korvaaja hankittu, kun Kovacic ei ollut riittävän hyvä.
Onkohan sillä korvaajalla nimeä?
Minnekähän Ronja ja Karoliina ovat lähdössä, vai olisko peräti Karo jo lopettelemassa?
Taitaa olla Kangasalan taso laskemassa viime vuoteen verrattuna.
 
Viestejä
175
Olisi kiva jos joku tekisi tänne koosteen joukkueitten pelaajista jotka ovat tehneet sopimuksen.Eihän tässä enää kauan ksuden alkamiseen.
 
Viestejä
226
Onkohan sillä korvaajalla nimeä?
Minnekähän Ronja ja Karoliina ovat lähdössä, vai olisko peräti Karo jo lopettelemassa?
Taitaa olla Kangasalan taso laskemassa viime vuoteen verrattuna.
Manse pesiksen haastattelussa Karoliinan avomies Juuso Myllyniemen kertoi, ettei Karoliina pelaa tulevalla kaudella.

Iltalehti 24.8. Lainattu :
Myllyniemi on avoliitossa lentopalloilija Karoliina Fribergin kanssa. Fribergillä on palkintokaapissa Hämeenlinnan Pallokerhossa voitettu SM-kulta sekä kaksi himmeämpää mitalia. Kysyttäessä saneleeko vaimo komeamman mitalikavalkadinsa ansiosta kodin työjärjestyksen, kääntyy Myllyniemen suu hymyyn.

– Hän siivoaa ja minä vedän lonkkalepoa sohvalla, Myllyniemi veistelee.

Viime kaudella LP Kangasalan riveissä pelannut Friberg ei kuitenkaan lähde alkavalla kaudella pelikentille.

– Hän sai hyvän työpaikan, mikä vaatii panostusta. Nyt näyttääkin erittäin todennäköisesti siltä, ettei hän jatka uraansa.

Urheilu on kotona läsnä myös keskusteluissa.

– Vaikka kumpikaan ei ymmärrä toisen lajista maksimaalisesti, on erittäin tärkeää, että toinen ymmärtää, mitä urheilu vaatii. Samalla on merkittävää, että kaveri osaa tukea ja ymmärtää tältä pohjalta.
 
Viestejä
389
Daniela Öhman teki jatkosopimuksen
05.09.2021


Maajoukkueen keskipelaaja Daniela Öhman allekirjoitti jatkosopimuksen Lentiskerhon kanssa. Öhman oli joukkueen mukana jo loppuviikon harjoituksissa.
- Oli tosi kivaa! Tämä tuli kyllä nopealla aikataululla, sillä en tiennyt itsekään, että aloitan sinä päivänä. Oli kiva tulla, sillä nautin Hämeenlinnassa treenaamisesta. Olosuhteet ovat kunnossa ja tyttöjä on sekä jatkamassa että muutenkin joukkueessa, Öhman iloitsee.
Öhman oli mukana naisten maajoukkueen kanssa Romaniassa pelatun EM-alkulohkon otteluissa, joten harjoittelu- ja pelituntuma ovat kohdillaan heti Kerhoon palattua.
- On mukavaa, että tätä lajia voi tehdä ympäri vuoden. Toki se on aina henkinen prosessi, kun kesä valmistaudutaan sillä joukkueella niihin kisoihin. Kisojen jälkeen minulla oli noin viikon tauko, jonka aikana ehti prosessoimaan kaikkea. Nyt tuntuu taas siltä, että on kiva jatkaa uusissa jutuissa, 24-vuotias sanoo.
Uusvanhaan joukkueeseen Öhman on ehtinyt tutustua muutaman harjoituksen aikana.
- Minusta joukkue on hyvä. Tunnen Jelenan (Oluíc) jo aikaisemmin Pariisista ja olin iloinen, että hän tuli tänne. Mitä tässä kahden treenin jälkeen voi sanoa? Paljon tuttuja jatkaa, ja minusta joukkue on tosi yhtenäinen. Kaikki vaikuttavat hyviltä joukkuepelaajilta ja meillä oli hyvä meno.
aksikosta toinen (Jenna Ylivainio) on Öhmanille tuttu viime kaudelta, mutta itävaltalaisen Dana Schmitin kanssa keskipelaaja pääsi hiomaan perjantaina yhteispeliä ensimmäistä kertaa.
- Danankin kanssa alkoi heti sujua. Tykkäsin ja odotan hänen kanssaan pelaamista. Hän on pelannut aikaisemmin kovatasoisessa Ranskan sarjassa, joten sieltä on tullut hyvää kokemusta.
Öhman odottaa Lentiskerhon kaudesta paljon.
- Lähdemme tietysti hakemaan tavoitteellisesti mestaruuksia. Odotan sellaista hyvää kautta, jonka aikana olisi treeneissä ja peleissä koko ajan hyvää tekemistä, koska on tärkeää jokapäiväinen tekeminen on tosi laadukasta, hän muistuttaa.
 
Viestejä
74
Ei ole. Korvaaja hankittu, kun Kovacic ei ollut riittävän hyvä.
 
Viestejä
139
Mikä on Jonna Wassenfallerin tilanne Pölkyssä, Facen joukkue-esittelyssä ei kuvaa näy mutta eikö keväällä tehnyt kuitenkin uuden sopimuksen Pölkyn kanssa ? Eikö ole toipunut kevään valitettavasta loukkaantumisesta ?
 
Viestejä
74
Mikä on Jonna Wassenfallerin tilanne Pölkyssä, Facen joukkue-esittelyssä ei kuvaa näy mutta eikö keväällä tehnyt kuitenkin uuden sopimuksen Pölkyn kanssa ? Eikö ole toipunut kevään valitettavasta loukkaantumisesta ?
Ainakin instan mukaan on kovasti kuntouttanut jalkaa. Villi veikkaus, että ei ole kauden alussa missään nimessä täydessä iskussa.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös