Verkkovirhe

Miesten Mestaruusliigan pudotuspelit 2023-24

Viestejä
4,716
Ympäri pyöreetä paskaa jauhaa Jokinen, perus liiton touhuilua..
Korkean tason päälliköllä, j.j., on varmaankin parempaa tietoa tuosta kohtuuttomasta edusta. Tällaisella yksinkertaisella maalaislentopallojärjellä varustettuna voisi miettiä, että pientä etua olisi, Akaalle, kun pelattaisiin Kyyjärven salissa. Ihan vaan kun miettii Räsäsen ja Smidlin hypäreitä. Ehkä ovat himpun hankalampia kuin ovat Petrun ja Jansonsin ja varmempia. Siinä se etu. Niin ja missä on kohtuuttoman ja kohtuullisen edun raja. Siinäpä vasta rajanveto, mutta j.j. osaa senkin määritellä. Tästä ei tule muuta ajatusta kuin, että pientä voidaan pikkuisen kiusata.
 
Viestejä
5,708
Kyky 8kpl kotivoittoja ja 4kpl vierasvoittoja. Tiikerit 10kpl kotivoittoja ja vierasvoittoja 6kpl.

Voidaanko tuosta tehdä nyt johtopäätös muka, että Kyky saa merkittävää kotietua verrattuna vaikka Tiikereihin?
 
Viestejä
359
Kyyjärven pitäisi saada samalla tavalla poikkeuslupa kuin Tiikereillä ja jos liiga ei tuu järkiinsä ja sitä anna niin toivottavasti Hannu ja kumppanit vie asian urheilun oikeusturvalautakuntaan aikamoista suhmurointia tuo on
Ei taida oikeusturvalautakunta auttaa tässä asiassa enää. Tuskin ehtii prosessi ja päätös näihin pleijareihin tai ainakaan ensimmäiselle kierrokselle.
 
Viestejä
1,436
Päätös on epäreilu ja outo, ei kai siinä sen kummempaa. Väliverhot on jopa pelaajan näkökulmasta v*maisempia kuin matala katto, kun puolustuksesta pallo ei ihan osu kattoon mutta törmää sitten kuitenkin verhon reunaan. Ja kun puhutaan kuitenkin yli 7 metrin hallista, niin ei se peli niihin kattoon osuneisiin palloihin ratkea kumpaankaan suuntaan, saati että siitä kotijoukkueelle mitään etua olisi. Korkeintaan mökki lämpeää niin että yleisöstä saa potkua, mutta eipä se mahdollinen henkinen etu taida Kykyä viedä välieriin.

Itse kannatan vahvasti että puolivälierät saadaan pelata samassa hallissa kuin runkosarja. Sitten välierät, pronssiottelut ja finaalit mitat täyttäviin halleihin ihan jokaisella joukkueella ilman poikkeuksia.
 
Viestejä
4,716
Juupa. Jokisen pelisilmä taisi jäädä sinne parketinrakoon. Olikin aika hyvä. Hannun vuosikymmenten työ olisi ansainnut pudotuspelipalkinnon kotisalissa. Olisi todella ansainnut. Jotain siitä työmäärästä tiedän, mitä Hannu on tehnyt. En varmasti kaikkea, mutta jotain ja se jotain on jo aivan käsittämätön määrä lentiksen eteen tehtyä työtä. Harmittaa todella raskaasti Hannun ja Hannusten kokema vääryys.
 

Jos

Viestejä
44
Niin eikä tämä salin korkeus kysymys ole ainoa . Monta muuta ehtoa mitä liigan säännöissä on, niin ei noudateta ( lähinnä talouspuolella). Harmittaa kyyjärveläisten puolesta, koska seura on hoitanut kaikki velvoitteensa prikulleen niin liittoon päin kuin pelaajillekin. Monessa muussa seurassa ei ole näin tapahtunut ja liitto ei ole kunnolla reagoinut. Tulee väkisin mieleen haluaako liitto , että pieni maalaisseura panee pillit pussiin.
 
Viestejä
1,318
Hyvin erikoinen päätös kyllä. FIVB:n säännöthän sanovat että:
"Pelialueen ilmatilan on oltava kaikista esteistä vapaa vähintään 7 metrin korkeuteen asti pelialueen pinnasta lukien."
Ja käsittääkseni vasta kun ollaan kunnon kansainvälisissä peleissä tuo korkeus nousee. Esim. Challenge Cupia voi ihan laillisesti 7m hallissa pelata.

Tätä on sitten tiukennettu sarjamääräyksissä:
"Korkeuden tulee olla vähintään 8 metriä. Sivujen vapaa-alueiden tulee olla symmetriset. Vapaa-alueiden mittoihin (päädyn vapaa-alue / vapaa korkeus) hakemuksesta myönnetyt poikkeusluvat eivät ole voimassa finaaliotteluissa."
Ainakaan sarjamääräyksissä ei kyllä sanota että puolivälierissä tai välierissä ei kelpaisi runkosarjan sali.
 
Viestejä
5,708
Miten tämä on aina mahdollista, että lentopallo on Suomessa esillä pelkästään negatiivisten asioiden kautta? Ainaki oma mututuntuma sanoo näin.
 
Viestejä
587
Piti käydä itsekin sarjamääräykset lukemassa. Kyllä siellä todellakin lukee että vasta finaaliottelussa ei poikkeusluvat korkeudesta ole voimassa ja niissähän tulee vasta tuo katsojien minimimäärä myös. Eli ihmettelen entistäkin enemmän mistä tämä on keksitty että näitä pelejä ei voi kyyn kotiareenalla pelata.
 
Viestejä
587
Ja miksi tämä asia tuli esille vasta näin myöhään? Onko kyy ollut siinä uskossa että mennään sääntöjen mukaan ja vasta finaaleihin täytyy isompaan halliin siirtyä?
 
Viestejä
1,099
Miten tämä on aina mahdollista, että lentopallo on Suomessa esillä pelkästään negatiivisten asioiden kautta? Ainaki oma mututuntuma sanoo näin.
Kaikki johtaa juurensa itse tapahtumiin, toimintaan, sen tasoon. Ja sitten nämä päättäjät. Mistä lentopallon pariin löydetään nämä. Kyllä liigassa on tapahtunut tässä lähihistoriassa vähän kaikenlaista. Joku niistä aina hyötyy. Pienempi sitten jää häviölle. Ja sitten on tämä liigakelpoisuus ja sen säännöt. Ne on kuin veteen piirretty viiva. Kykynkin osalta tuossa oli maininta merkittävästä summasta äänentoistoon. Ja sitten joku saa pelata liigaa joka ei ole täyttänyt esim liigalisenssin edellyttämiä taloudellisia kriteerejä enää vuosiin. Jussi J on ollut liigapomo pitkän aikaa. Välillä joutui käymään visiitin "toiminnanjohtajana" liigassa. Muuten Kyky olisi pohjoisin liigajoukkue nyt. Tasan ei käy onnen lahjat. Kun on hyvät suhteet sinne jonnekin niin kaikki kyllä järjestyy. Tsemppiä Kykylle. Pitäkää puolenne ja tiputtakaa nyt vaikka Akaa ensimmäisenä.
 
Viestejä
4,889
Miten tämä on aina mahdollista, että lentopallo on Suomessa esillä pelkästään negatiivisten asioiden kautta? Ainaki oma mututuntuma sanoo näin.
Ei nyt ehkä ihan pelkästään negatiivisten asioiden mutta kyllä tässäkin ketjussa käyty keskustelu antaa siihen jo aika paljon osviittaa miksi näin on. Eriarvoisuus ja sääntöjen noudattamatta jättäminen ovat aika isoja asioita jotka pitäisi olla kyllä poikkeuksetta kaikille samat. Mutta kun ei ole niin parranpärinää ja vastakkainasettelua väistämättä syntyy. Joten kyllä tässä sääntöjen ja määräysten tekijät ja valvojat saavat katsoa peiliin ja miettiä miksi näin on
 
Viestejä
466
Kyyjärven pitäisi saada samalla tavalla poikkeuslupa kuin Tiikereillä ja jos liiga ei tuu järkiinsä ja sitä anna niin toivottavasti Hannu ja kumppanit vie asian urheilun oikeusturvalautakuntaan aikamoista suhmurointia tuo on
Mikseiköhän kyyjärvi ole aikanaan hakenut poikkeuslupaa?
 
Viestejä
3,563
Uskottavuuden nimissä lupaa varmaan tarkastellaan ensi kaudeksi. (Eikä mitään Tiikereitä vastaan). Ja oletan että Jokinen jäävää itsensä päätöksenteosta.
Tuosta aiemmin linkitetystä jutusta suora lainaus:

"Toista kauttaan Mestaruusliigassa pelaava KyKy on pelannut tähän asti poikkeusluvalla, koska seuran hallin katto on noin 40 senttiä liian matalalla. Poikkeuslupa ei kuitenkaan kata pudotuspelejä".
 
Viestejä
1,299
No näissä halliasioissa pitää ymmärtää myös vierasjoukkueen tilanne että olis jotenkin kohtuulliset olosuhteet. Kyyjärven sali ei ole välierätasoinen pelipaikka vierasjoukkueelle, se on vaan kylmä fakta.Eikä oikein edes runkosarjaankaan.
Se on sitten eri kysymys koska ja kuka saliasioista päättää neuvottelee ja tiedottaa.
Mieluummin hyvissä ajoin. Kykyläisenä vähän laajentaisin näkökulmaa maakuntatasolle, Alajärvelle nyyt ensin.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös