Verkkovirhe

Miesten mestaruusliiga 2018-2019

Viestejä
37
Kaikilla on vähintään kymmenen peliä vielä runkosarjassa eli ei vielä kannata jumbosijaa jakaa. Ei varmaan Akaan, Tiikereiden eikä Loimunkaan kannata vielä lippuja pudotuspeleihin myydä.
 
Viestejä
10,870
Ettalta tosi ehjä esitys. Tiikerit ei tosin mikään paras mittari. Mielenkiintoista nähdä miten Savoa vastaan ensi lauantaina. Kolmas voitto Savosta olisi hieno juttu kevättä varten.

Savo Volleylla varmasti paineita tulevassa Ettan kohtaamisessa lauantaina. Lisäksi europeli saattaa painaa kintereissä ja Mestaruusliigassa menossa oleva lievä tappioputki.
 
Viestejä
2,970
Savo Volleylla varmasti paineita tulevassa Ettan kohtaamisessa lauantaina. Lisäksi europeli saattaa painaa kintereissä ja Mestaruusliigassa menossa oleva lievä tappioputki.

Saattaahan se europeli vähän painaa kintereissä tai sitten on vaan hyvä juttu että pelejä saatu joulutauon jälkeen alle ja aloituskuusikko alkaa hahmottua paremmin Jeren papereihin.
 
Viestejä
33
Kyllä on Ankkojen peli virheherkkää eikä peli pysy yhtään kasassa. Yksi hyvä suoritus ja perään monta typerää virhettä.
 
Viestejä
465
Onkohan Kunnarin polvivaiva pahakin kun pari peliä jo puolapuilla ja nyt hommataan korvaaja iskusta.Toimela tosin viime kaudella väkisin keskimies nykyään kai yleispelaaja
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
3,429
Lakkapäällä on kyllä hakkurin kanssa vähän ongelmaa. Taisi olla hutihankinta.
Muutenkin tuntuu, että ulkomaalaisten kanssa ollut tällä kaudella tavallista enemmän ongelmia.
Hone kotiin henkilökohtaisista syistä
Maciel kotiin tai rahakentille?
Jack aika huono
Martin bundesliigaan
McCarthy aika huono
Domingos siinä ja siinä onko vahvistus
Tosin on sitten onnistuneitakin hankintoja. Uusista tulee mieleen Kawaguchi, West, Lindberg, Guzman, Greene ja Buivids.
JVD:kin olisi tähän liigaan ihan huippu kunhan ei olisi koko ajan loukkaantuneena.

Jos miettii ulkolaisten hankintaa ja heidän jatkoja niin tuntuu bundesliiga jatkoa ajatellen paremmalta vaihtoehdolta kuin Libyan liiga 😈😅
 
Viestejä
1,314
Jos miettii ulkolaisten hankintaa ja heidän jatkoja niin tuntuu bundesliiga jatkoa ajatellen paremmalta vaihtoehdolta kuin Libyan liiga 😈😅
Taisi joku sheikki kaivaa niin paljon kuvetta, että uran ehtoopuolella oleva Maciel ajatteli kääräistä eläkekassan vielä kun jalka nousee.
Ja eipä tuosta hirveästi voi kaveria syyttää. Tuskin Korso on kovin lähellä sydäntä ja arviolta 20k euron sijaan rahaa tulee kertaluokkaa enemmän. Jos siis palkkansa joskus saa.
Tuo se taitaa olla riski ei-eurooppalaisten, vähän heikomman elintason maista tulevien kanssa. Tuskin Herrerakaan olisi suomessa viihtynyt, jos ei olisi joka kausi maksajaa löytynyt.
 
Viestejä
1,471
Mikäli Valepa onnistuu tänään kaatamaan Hurrikaanin Loimaalla, rupeaa ero kärjessä kasvamaan jo (ratkaisevan?) isoksi runkosarjan voittoa ajatellen (valepa, hurrikaani, savo)
 
Viestejä
249
Otetaas pieni kertaus mestaruusliigasta tähän saakka. Jokaisesta joukkueesta melko lyhkäiset omat ajatukset.

Valepa:

Rullailee aika löysän näköisestikin sarjan kärjessä. Tuntuu ja näyttää että enin polte on hieman kadoksissa. Toisaalta ei ihme jatkuvan menestymisen jäljiltä, mutta tekee tuotteesta aika tylsän näköisen. Tietävät että pystyvät kiristämään ruuvia tarvittaessa playoffien alkaessa ja se näkyy. Edelleen selkeähkö ykkössuosikki mestariksi, mutta ei tunnu lähellekään yhtä ylivoimaiselta kuin aiemmin.

Sivula näyttää edelleen todella aneemiselta ja valmentajan peluutus herättää hieman ihmetystä aika ajoin. Joukkueen tarkasta loukkaantumistilanteesta pelikohtaisesti toki ei ei muut tiedä tarkasti, joka vaikuttaa varmasti asiaan.

Hurrikaani:

Iloisen näköistä peliä pelataan tällä hetkellä Loimaalla. Oivanen on ollut jo tovin loistava. Harvoin, jos koskaan keskimiehellä on noin iso vaikutus ottelun kulkuun. Myös Ropponen on ollut hyvä. Koukin poissaolo ei ole näkynyt oikeastaan mitenkään, kun Toiviainen on pelannut erinomaisesti, oikeastaan päinvastoin. West pelaa hyvin ja on ulottuva, ajoittaisia hötkellyksiä ja tekniikkavirheitä lukuunottamatta.

Hurrikaani tulee olemaan hyvä kevään edetessä. Finaalipaikka ei olisi minkään sortin yllätys, vaan päinvastoin on tällä hetkellä Savoa edellä pelillisesti.

Savo:

Todella ailahtelevasti esiintyvät savolaiset ovat isoin kysymysmerkki kevättä ajatellessa. Raadikin poissaolo näkyy todella selvästi. Muut yleispelaajat eivät pysty paikkaamaan hänen rooliaan millään tavalla. Määttäsellä edelleen samat ongelmat pelissä kuin aiemminkin, välillä todella näyttävää hyökkäyspelaamista ja virhearkuus on mukana samalla lailla kuin aiemminkin. Siltala ei ole entisaikojen kunnossa, mutta on Raadikin jälkeen Savon paras paikallaan. Nuori Heiskanen nostaa hyvin ja tasapainottaakin sillä Savon peliä, mutta hyökkäyksessä ymmärrettävästi on vielä reilusti parantamisen varaa. Ilman Raadikia kuuluu kuitenkin melkeinpä aloittavaan seitsikkoon.

Japanilainen libero on kyllä erinomainen ja kenties liigan paras, mutta on mielestäni nostettu jalustalle hieman liikaakin. Kaikki lukuisat parhaan pelajaan palkinnot yms hieman vääristää ja antaa kuvan jostain ihan toisella tasolla pelaavasta pelimiehestä. Omituista miten kansallisuus ja näyttävät, nopeat jalat ja kädet tekee 'statuksen' johon pelaaja ei oikeastaan edes pystyisi vastaamaan. Kyseessä on kuitenkin 'vain' libero. Kenties se helpoiten paikattava pelipaikka lentopallossa. Ei kannata ymmärtää silti väärin, toki tärkeä palanen yhtäkaikki.

Ojansivu on ulottuvuudeltaan haikeahko muisto vain parhaimmista vuosistaan. Edelleen toki hyvä käsi ja nopea passitempo tekevät hänestä hyvän pelimannin. Mutta ei mikään roskapallojen kohde enää. Tämänkin takia Raadikin tärkeys korostuu.

Savolla on siinä mielessä hankala tilanne, että erittäin isot rahalliset satsatukset joukkueeseen takaavat sen, että finaalien ulkopuolelle jääminen olisi todella iso pettymys. Väitän että samalla summalla olisi ollut mahdollista koota ilman suurempia päänsärkyjä parempikin joukkue. Resurssia kuitenkin on, ja taistelee ihan mestaruudesta saakka. Ei kylläkään viime aikojen otteilla, tai ilman Raadikia.

Etta:

Ettasta ei itsellä oikein ole ihmeellistä sanottavaa. Hyvin odotusten mukaisia otteita. Puolustavat, jauhavat ja varmistavat edelleen parhaiten liigassa. Kaikki tämän jo toki tietävät ja siksi siitä ei sen enempää. Hyökkäystehoissa isoimmat ongelmat, ja Haapakosken peli jumittuu edelleen ajoittain nelospaikalle sumputukseksi. Hyvänä päivänä voivat voittaa kenet vain, mutta huonona voivat hävitä ihan kenelle vain myös. Tuota väliä kun hieman saa pienennettyä, niin hyvä tulee. Yleispelaajat Pennanen ja Ronkainen totutusti joukkueen tärkeimmät pelaajat.

Kiusaa isompiaan, ja on suosikki neljänneksi joukkueeksi välieriin. Ettalta pitäisi kuitenkin tänä vuonna nähdä pudotuspeleissä kohennusta. Viime vuotinen Lakkapää-sarja ei saisi toistua. Vaikka Kuoksa ajoittain vähättelee asiaa, on Etta alisuorittanut keväällä jo tovin, eritoten viime vuonna.

Loimu:

Kaksijakoinen joukkue. Kaislasalon lähtö jätti kyllä aukon keväälle jotai ei nykyrosterilla paikata. Kaislallakin omat huonot puolensa on, mutta hyvänä päivänä on potentiaali kuitenkin ihan ero luokkaa hakkurina. Ja parempiaan vastaan juuri sellaisia pelaajia tarvitaan. Nuori passari Saarinen on ollut piristys, ja onkin saanut peliaikaa hyvin vaikka Vuorinen on joukkueessa. Tämä antaa Loimulle hyvin kaksi erilaista peluutus mahdollisuutta ja kenties parhaan ja tasaisimman passarikaksikon koko liigassa Savon ohella. Keskari Guzman on ollut loistava kauden edetessä. Koppanen ei ole pystynyt toistamaan lainkaan edelliskauden yllättäviä lukemiaan. Hyvä tasainen yleispelaajarykmentti.

En usko Loimun menevän puolivälieriä pidemmälle. Ainakaan ilman hankintaa hakkurin tontille.

Akaa:

Positiivinen tasonnostaja. Akaalla tehtiin viisaita hankintoja kaudelle ja se näkyy nyt myös sarjataulukossa. On kuitenkin kärsinyt jonkin sortin voittamisen pelosta, sillä todella monessa pelissä ovat menettäneet selkeitäkin johtoasemiaan ja hävinneet 5-eräiset melkein järjestään. Mikkonen on hieman kysymysmerkki ajoittain, joka omituista koska toisinaan on taas ihan pitelemätön. Kausi kuitenkin ehdottomasti plusmerkkinen. Akaan vahvuutena on myös hyvin nostavat tasaiset yleispelaajat. Myös tilastoissa molemmat hyvin korkealla.

Joukkueella on kuitenkin hyökkäystehot välillä hieman liian alhaiset. Sinkkosen läsnäolo näkyy positiivisesti, eritoten syöttöpelissä joka lähtökohtaisesti on Akaalla muuten pehmeää. Junturan yleisilme hyvä, ajoittain passitempo karkaa kuitenkin liiankin korkeaksi ja hallinta häviää.

Pääsee pudotuspeleihin, mutta vastus siellä taitaa tulla kolmen parhaan joukosta, ja ilman kotietua on se melkoinen työmaa. Akaalla on todella äänekäs ja hyvin kannustava kotiyleisö, ja he ovatkin kotonaan ehdottomasti vaarallisempia.

Lakkapää:

Pohjoisen pojat pelaavat hyvin ailahtelevaa lentopalloa. Jos saavat pelattua parhaiden otteluiden tasolla, ovat he inhottava vastustaja. Ajoittain kuitenkin peli on tosi tuskaisenkin näköistä. Marttila on kärsinyt loukkaantumisista, eikä ole oikein missään vaiheessa lunastanut siten hänelle ladattuja odotuksia. Mäkinen on ollut joukkueen tärkein pelaaja, ja ajoittain todella hyväkin. Muutama huonompikin peli toki mahtunut joukkoon, ja suoritusvarmuus heittelee, mutta pääasiassa iso plussa papereissa. Hakkuri ei näytä ihmeelliseltä, mutta otteet ovat kuitenkin yllättävän hyviä.

Jos Marttila pystyy nostamaan tasoaan pikku hiljaa ja Sippola pysyy ehjänä, on Lakkapää kyllä pudotuspeleissä. Akaan tavoin on vastus kärkikolmikosta ja sen vuoksi on tie puolivälieristä eteenpäin kyllä hyvin kivinen. Pudotuspeleihin pääseminen olisi kuitenkin jo torjuntavoitto Lakkapäälle, sillä ajoittain on sarjataulukko näyttänyt murheelliseltakin.

Tiikerit:

Kokkolassa taidetaan olla jonkin sortin lamassa tällä hetkellä. Joukkueen rosteri pienenee peli peliltä. On ollut loukkaantumisia ja kotiin lähtöjä. Hämmentävänkin hyvin on Keskisipilän joukkue napsinut pisteitä viimeisissä peleissäkin, joissa rosteri on omaan makuuni ollut aivan ykkösarja-tasoa. Siitä iso hatunnosto Kokkolaan. Ulkomaalais hankinnat Latviasta ovat hieman kaksijakoisia. Olleet parhaimmillaan tosi tärkeitä Tiikereille, mutta otteet myös ailahdelleet. Hänninen ollut joukkueen tärkein ja paras pelaaja. Tällä hetkellä vastaa melkeinpä yksin joukkueen tehoista kun muut laitapelaajat ovat hädin tuskin liigatasoa. Mäkinen junnaa paikoillaan jo kolmatta kautta, ja ollut itselleni ehkä isoin pettymys. Kenties jopa heikompi kuin pari vuotta sitten. Lahti ja Montonen ovat korkeintaan täytepelaajia liigaan. Passari Välimaan passitekniikka näyttää ajoittain karmealta, mutta tarjoaa kuitenkin pääasiassa ihan hyvin lyötäviä passeja. Hieman silti hänenkin osakkeet laskeneet omissa silmissä parin vuoden takaisesta.

Taistelee viimeisestä pudotuspelipaikasta. Ilman lisäyksiä rosteriin tai Latvialaiset paluuta, voi tulla todella tuskainenkin loppukausi. Ducksin heikkous kuitenkin todennäköisesti pelastaa Tiikerit joka tapauksessa karsinnalta. Puolivälierissä ei joka tapauksessa mitään mahdollisuuksia.

Ducks:

Jälleen kerran isoin pettymys sarjassa. Monet vaikkasivat Ducksia sarjan neljän kärkeen ennen kauden alkua, ja kuten nyt nähdään, hyvin ohuin perustein. Brassit eivät todellakaan olleet mitään sateentekijöitä hakkurin muutamia hyviä pelejä lukuunottamatta. Yleispelaaja Jack ei ole edes suomalaisten tasoinen pelimies. Kankaanpäälläkin alkaa vuodet vaan väkisin näkyä.

Alan itse ainakin hieman jo turtua tähän Ducksin taivallukseen ja odotukset ovat koko ajan todella alhaiset. Yksittäisiä hyviä otteluita on ollut, mutta pääasiassa peli on todella huonoa. Eritoten viimeisimmät pelit ovat olleet melkeinpä karmeaa korpivaellusta ohuella ja heikolla rosterilla. En jaksa uskoa lainkaan Ducksin nousuun pois karsijan paikalta. Ja karsinnoissakin tulee todennäköisesti hankala Hurmos vastaan. Hyvin tuskaista loppukautta on helppo veikata. Ehkä Ducks todistaa luuloni vääräksi, mutta en pidättäisi hengitystäni.
 
Viestejä
465
Otetaas pieni kertaus mestaruusliigasta tähän saakka. Jokaisesta joukkueesta melko lyhkäiset omat ajatukset.

Valepa:

Rullailee aika löysän näköisestikin sarjan kärjessä. Tuntuu ja näyttää että enin polte on hieman kadoksissa. Toisaalta ei ihme jatkuvan menestymisen jäljiltä, mutta tekee tuotteesta aika tylsän näköisen. Tietävät että pystyvät kiristämään ruuvia tarvittaessa playoffien alkaessa ja se näkyy. Edelleen selkeähkö ykkössuosikki mestariksi, mutta ei tunnu lähellekään yhtä ylivoimaiselta kuin aiemmin.

Sivula näyttää edelleen todella aneemiselta ja valmentajan peluutus herättää hieman ihmetystä aika ajoin. Joukkueen tarkasta loukkaantumistilanteesta pelikohtaisesti toki ei ei muut tiedä tarkasti, joka vaikuttaa varmasti asiaan.

Hurrikaani:

Iloisen näköistä peliä pelataan tällä hetkellä Loimaalla. Oivanen on ollut jo tovin loistava. Harvoin, jos koskaan keskimiehellä on noin iso vaikutus ottelun kulkuun. Myös Ropponen on ollut hyvä. Koukin poissaolo ei ole näkynyt oikeastaan mitenkään, kun Toiviainen on pelannut erinomaisesti, oikeastaan päinvastoin. West pelaa hyvin ja on ulottuva, ajoittaisia hötkellyksiä ja tekniikkavirheitä lukuunottamatta.

Hurrikaani tulee olemaan hyvä kevään edetessä. Finaalipaikka ei olisi minkään sortin yllätys, vaan päinvastoin on tällä hetkellä Savoa edellä pelillisesti.

Savo:

Todella ailahtelevasti esiintyvät savolaiset ovat isoin kysymysmerkki kevättä ajatellessa. Raadikin poissaolo näkyy todella selvästi. Muut yleispelaajat eivät pysty paikkaamaan hänen rooliaan millään tavalla. Määttäsellä edelleen samat ongelmat pelissä kuin aiemminkin, välillä todella näyttävää hyökkäyspelaamista ja virhearkuus on mukana samalla lailla kuin aiemminkin. Siltala ei ole entisaikojen kunnossa, mutta on Raadikin jälkeen Savon paras paikallaan. Nuori Heiskanen nostaa hyvin ja tasapainottaakin sillä Savon peliä, mutta hyökkäyksessä ymmärrettävästi on vielä reilusti parantamisen varaa. Ilman Raadikia kuuluu kuitenkin melkeinpä aloittavaan seitsikkoon.

Japanilainen libero on kyllä erinomainen ja kenties liigan paras, mutta on mielestäni nostettu jalustalle hieman liikaakin. Kaikki lukuisat parhaan pelajaan palkinnot yms hieman vääristää ja antaa kuvan jostain ihan toisella tasolla pelaavasta pelimiehestä. Omituista miten kansallisuus ja näyttävät, nopeat jalat ja kädet tekee 'statuksen' johon pelaaja ei oikeastaan edes pystyisi vastaamaan. Kyseessä on kuitenkin 'vain' libero. Kenties se helpoiten paikattava pelipaikka lentopallossa. Ei kannata ymmärtää silti väärin, toki tärkeä palanen yhtäkaikki.

Ojansivu on ulottuvuudeltaan haikeahko muisto vain parhaimmista vuosistaan. Edelleen toki hyvä käsi ja nopea passitempo tekevät hänestä hyvän pelimannin. Mutta ei mikään roskapallojen kohde enää. Tämänkin takia Raadikin tärkeys korostuu.

Savolla on siinä mielessä hankala tilanne, että erittäin isot rahalliset satsatukset joukkueeseen takaavat sen, että finaalien ulkopuolelle jääminen olisi todella iso pettymys. Väitän että samalla summalla olisi ollut mahdollista koota ilman suurempia päänsärkyjä parempikin joukkue. Resurssia kuitenkin on, ja taistelee ihan mestaruudesta saakka. Ei kylläkään viime aikojen otteilla, tai ilman Raadikia.

Etta:

Ettasta ei itsellä oikein ole ihmeellistä sanottavaa. Hyvin odotusten mukaisia otteita. Puolustavat, jauhavat ja varmistavat edelleen parhaiten liigassa. Kaikki tämän jo toki tietävät ja siksi siitä ei sen enempää. Hyökkäystehoissa isoimmat ongelmat, ja Haapakosken peli jumittuu edelleen ajoittain nelospaikalle sumputukseksi. Hyvänä päivänä voivat voittaa kenet vain, mutta huonona voivat hävitä ihan kenelle vain myös. Tuota väliä kun hieman saa pienennettyä, niin hyvä tulee. Yleispelaajat Pennanen ja Ronkainen totutusti joukkueen tärkeimmät pelaajat.

Kiusaa isompiaan, ja on suosikki neljänneksi joukkueeksi välieriin. Ettalta pitäisi kuitenkin tänä vuonna nähdä pudotuspeleissä kohennusta. Viime vuotinen Lakkapää-sarja ei saisi toistua. Vaikka Kuoksa ajoittain vähättelee asiaa, on Etta alisuorittanut keväällä jo tovin, eritoten viime vuonna.

Loimu:

Kaksijakoinen joukkue. Kaislasalon lähtö jätti kyllä aukon keväälle jotai ei nykyrosterilla paikata. Kaislallakin omat huonot puolensa on, mutta hyvänä päivänä on potentiaali kuitenkin ihan ero luokkaa hakkurina. Ja parempiaan vastaan juuri sellaisia pelaajia tarvitaan. Nuori passari Saarinen on ollut piristys, ja onkin saanut peliaikaa hyvin vaikka Vuorinen on joukkueessa. Tämä antaa Loimulle hyvin kaksi erilaista peluutus mahdollisuutta ja kenties parhaan ja tasaisimman passarikaksikon koko liigassa Savon ohella. Keskari Guzman on ollut loistava kauden edetessä. Koppanen ei ole pystynyt toistamaan lainkaan edelliskauden yllättäviä lukemiaan. Hyvä tasainen yleispelaajarykmentti.

En usko Loimun menevän puolivälieriä pidemmälle. Ainakaan ilman hankintaa hakkurin tontille.

Akaa:

Positiivinen tasonnostaja. Akaalla tehtiin viisaita hankintoja kaudelle ja se näkyy nyt myös sarjataulukossa. On kuitenkin kärsinyt jonkin sortin voittamisen pelosta, sillä todella monessa pelissä ovat menettäneet selkeitäkin johtoasemiaan ja hävinneet 5-eräiset melkein järjestään. Mikkonen on hieman kysymysmerkki ajoittain, joka omituista koska toisinaan on taas ihan pitelemätön. Kausi kuitenkin ehdottomasti plusmerkkinen. Akaan vahvuutena on myös hyvin nostavat tasaiset yleispelaajat. Myös tilastoissa molemmat hyvin korkealla.

Joukkueella on kuitenkin hyökkäystehot välillä hieman liian alhaiset. Sinkkosen läsnäolo näkyy positiivisesti, eritoten syöttöpelissä joka lähtökohtaisesti on Akaalla muuten pehmeää. Junturan yleisilme hyvä, ajoittain passitempo karkaa kuitenkin liiankin korkeaksi ja hallinta häviää.

Pääsee pudotuspeleihin, mutta vastus siellä taitaa tulla kolmen parhaan joukosta, ja ilman kotietua on se melkoinen työmaa. Akaalla on todella äänekäs ja hyvin kannustava kotiyleisö, ja he ovatkin kotonaan ehdottomasti vaarallisempia.

Lakkapää:

Pohjoisen pojat pelaavat hyvin ailahtelevaa lentopalloa. Jos saavat pelattua parhaiden otteluiden tasolla, ovat he inhottava vastustaja. Ajoittain kuitenkin peli on tosi tuskaisenkin näköistä. Marttila on kärsinyt loukkaantumisista, eikä ole oikein missään vaiheessa lunastanut siten hänelle ladattuja odotuksia. Mäkinen on ollut joukkueen tärkein pelaaja, ja ajoittain todella hyväkin. Muutama huonompikin peli toki mahtunut joukkoon, ja suoritusvarmuus heittelee, mutta pääasiassa iso plussa papereissa. Hakkuri ei näytä ihmeelliseltä, mutta otteet ovat kuitenkin yllättävän hyviä.

Jos Marttila pystyy nostamaan tasoaan pikku hiljaa ja Sippola pysyy ehjänä, on Lakkapää kyllä pudotuspeleissä. Akaan tavoin on vastus kärkikolmikosta ja sen vuoksi on tie puolivälieristä eteenpäin kyllä hyvin kivinen. Pudotuspeleihin pääseminen olisi kuitenkin jo torjuntavoitto Lakkapäälle, sillä ajoittain on sarjataulukko näyttänyt murheelliseltakin.

Tiikerit:

Kokkolassa taidetaan olla jonkin sortin lamassa tällä hetkellä. Joukkueen rosteri pienenee peli peliltä. On ollut loukkaantumisia ja kotiin lähtöjä. Hämmentävänkin hyvin on Keskisipilän joukkue napsinut pisteitä viimeisissä peleissäkin, joissa rosteri on omaan makuuni ollut aivan ykkösarja-tasoa. Siitä iso hatunnosto Kokkolaan. Ulkomaalais hankinnat Latviasta ovat hieman kaksijakoisia. Olleet parhaimmillaan tosi tärkeitä Tiikereille, mutta otteet myös ailahdelleet. Hänninen ollut joukkueen tärkein ja paras pelaaja. Tällä hetkellä vastaa melkeinpä yksin joukkueen tehoista kun muut laitapelaajat ovat hädin tuskin liigatasoa. Mäkinen junnaa paikoillaan jo kolmatta kautta, ja ollut itselleni ehkä isoin pettymys. Kenties jopa heikompi kuin pari vuotta sitten. Lahti ja Montonen ovat korkeintaan täytepelaajia liigaan. Passari Välimaan passitekniikka näyttää ajoittain karmealta, mutta tarjoaa kuitenkin pääasiassa ihan hyvin lyötäviä passeja. Hieman silti hänenkin osakkeet laskeneet omissa silmissä parin vuoden takaisesta.

Taistelee viimeisestä pudotuspelipaikasta. Ilman lisäyksiä rosteriin tai Latvialaiset paluuta, voi tulla todella tuskainenkin loppukausi. Ducksin heikkous kuitenkin todennäköisesti pelastaa Tiikerit joka tapauksessa karsinnalta. Puolivälierissä ei joka tapauksessa mitään mahdollisuuksia.

Ducks:

Jälleen kerran isoin pettymys sarjassa. Monet vaikkasivat Ducksia sarjan neljän kärkeen ennen kauden alkua, ja kuten nyt nähdään, hyvin ohuin perustein. Brassit eivät todellakaan olleet mitään sateentekijöitä hakkurin muutamia hyviä pelejä lukuunottamatta. Yleispelaaja Jack ei ole edes suomalaisten tasoinen pelimies. Kankaanpäälläkin alkaa vuodet vaan väkisin näkyä.

Alan itse ainakin hieman jo turtua tähän Ducksin taivallukseen ja odotukset ovat koko ajan todella alhaiset. Yksittäisiä hyviä otteluita on ollut, mutta pääasiassa peli on todella huonoa. Eritoten viimeisimmät pelit ovat olleet melkeinpä karmeaa korpivaellusta ohuella ja heikolla rosterilla. En jaksa uskoa lainkaan Ducksin nousuun pois karsijan paikalta. Ja karsinnoissakin tulee todennäköisesti hankala Hurmos vastaan. Hyvin tuskaista loppukautta on helppo veikata. Ehkä Ducks todistaa luuloni vääräksi, mutta en pidättäisi hengitystäni.
Erittäin hyvää analyysia kaudesta tähän mennessä
 
Viestejä
288
Otetaas pieni kertaus mestaruusliigasta tähän saakka. Jokaisesta joukkueesta melko lyhkäiset omat ajatukset.

Valepa:

Rullailee aika löysän näköisestikin sarjan kärjessä. Tuntuu ja näyttää että enin polte on hieman kadoksissa. Toisaalta ei ihme jatkuvan menestymisen jäljiltä, mutta tekee tuotteesta aika tylsän näköisen. Tietävät että pystyvät kiristämään ruuvia tarvittaessa playoffien alkaessa ja se näkyy. Edelleen selkeähkö ykkössuosikki mestariksi, mutta ei tunnu lähellekään yhtä ylivoimaiselta kuin aiemmin.

Sivula näyttää edelleen todella aneemiselta ja valmentajan peluutus herättää hieman ihmetystä aika ajoin. Joukkueen tarkasta loukkaantumistilanteesta pelikohtaisesti toki ei ei muut tiedä tarkasti, joka vaikuttaa varmasti asiaan.

Hurrikaani:

Iloisen näköistä peliä pelataan tällä hetkellä Loimaalla. Oivanen on ollut jo tovin loistava. Harvoin, jos koskaan keskimiehellä on noin iso vaikutus ottelun kulkuun. Myös Ropponen on ollut hyvä. Koukin poissaolo ei ole näkynyt oikeastaan mitenkään, kun Toiviainen on pelannut erinomaisesti, oikeastaan päinvastoin. West pelaa hyvin ja on ulottuva, ajoittaisia hötkellyksiä ja tekniikkavirheitä lukuunottamatta.

Hurrikaani tulee olemaan hyvä kevään edetessä. Finaalipaikka ei olisi minkään sortin yllätys, vaan päinvastoin on tällä hetkellä Savoa edellä pelillisesti.

Savo:

Todella ailahtelevasti esiintyvät savolaiset ovat isoin kysymysmerkki kevättä ajatellessa. Raadikin poissaolo näkyy todella selvästi. Muut yleispelaajat eivät pysty paikkaamaan hänen rooliaan millään tavalla. Määttäsellä edelleen samat ongelmat pelissä kuin aiemminkin, välillä todella näyttävää hyökkäyspelaamista ja virhearkuus on mukana samalla lailla kuin aiemminkin. Siltala ei ole entisaikojen kunnossa, mutta on Raadikin jälkeen Savon paras paikallaan. Nuori Heiskanen nostaa hyvin ja tasapainottaakin sillä Savon peliä, mutta hyökkäyksessä ymmärrettävästi on vielä reilusti parantamisen varaa. Ilman Raadikia kuuluu kuitenkin melkeinpä aloittavaan seitsikkoon.

Japanilainen libero on kyllä erinomainen ja kenties liigan paras, mutta on mielestäni nostettu jalustalle hieman liikaakin. Kaikki lukuisat parhaan pelajaan palkinnot yms hieman vääristää ja antaa kuvan jostain ihan toisella tasolla pelaavasta pelimiehestä. Omituista miten kansallisuus ja näyttävät, nopeat jalat ja kädet tekee 'statuksen' johon pelaaja ei oikeastaan edes pystyisi vastaamaan. Kyseessä on kuitenkin 'vain' libero. Kenties se helpoiten paikattava pelipaikka lentopallossa. Ei kannata ymmärtää silti väärin, toki tärkeä palanen yhtäkaikki.

Ojansivu on ulottuvuudeltaan haikeahko muisto vain parhaimmista vuosistaan. Edelleen toki hyvä käsi ja nopea passitempo tekevät hänestä hyvän pelimannin. Mutta ei mikään roskapallojen kohde enää. Tämänkin takia Raadikin tärkeys korostuu.

Savolla on siinä mielessä hankala tilanne, että erittäin isot rahalliset satsatukset joukkueeseen takaavat sen, että finaalien ulkopuolelle jääminen olisi todella iso pettymys. Väitän että samalla summalla olisi ollut mahdollista koota ilman suurempia päänsärkyjä parempikin joukkue. Resurssia kuitenkin on, ja taistelee ihan mestaruudesta saakka. Ei kylläkään viime aikojen otteilla, tai ilman Raadikia.

Etta:

Ettasta ei itsellä oikein ole ihmeellistä sanottavaa. Hyvin odotusten mukaisia otteita. Puolustavat, jauhavat ja varmistavat edelleen parhaiten liigassa. Kaikki tämän jo toki tietävät ja siksi siitä ei sen enempää. Hyökkäystehoissa isoimmat ongelmat, ja Haapakosken peli jumittuu edelleen ajoittain nelospaikalle sumputukseksi. Hyvänä päivänä voivat voittaa kenet vain, mutta huonona voivat hävitä ihan kenelle vain myös. Tuota väliä kun hieman saa pienennettyä, niin hyvä tulee. Yleispelaajat Pennanen ja Ronkainen totutusti joukkueen tärkeimmät pelaajat.

Kiusaa isompiaan, ja on suosikki neljänneksi joukkueeksi välieriin. Ettalta pitäisi kuitenkin tänä vuonna nähdä pudotuspeleissä kohennusta. Viime vuotinen Lakkapää-sarja ei saisi toistua. Vaikka Kuoksa ajoittain vähättelee asiaa, on Etta alisuorittanut keväällä jo tovin, eritoten viime vuonna.

Loimu:

Kaksijakoinen joukkue. Kaislasalon lähtö jätti kyllä aukon keväälle jotai ei nykyrosterilla paikata. Kaislallakin omat huonot puolensa on, mutta hyvänä päivänä on potentiaali kuitenkin ihan ero luokkaa hakkurina. Ja parempiaan vastaan juuri sellaisia pelaajia tarvitaan. Nuori passari Saarinen on ollut piristys, ja onkin saanut peliaikaa hyvin vaikka Vuorinen on joukkueessa. Tämä antaa Loimulle hyvin kaksi erilaista peluutus mahdollisuutta ja kenties parhaan ja tasaisimman passarikaksikon koko liigassa Savon ohella. Keskari Guzman on ollut loistava kauden edetessä. Koppanen ei ole pystynyt toistamaan lainkaan edelliskauden yllättäviä lukemiaan. Hyvä tasainen yleispelaajarykmentti.

En usko Loimun menevän puolivälieriä pidemmälle. Ainakaan ilman hankintaa hakkurin tontille.

Akaa:

Positiivinen tasonnostaja. Akaalla tehtiin viisaita hankintoja kaudelle ja se näkyy nyt myös sarjataulukossa. On kuitenkin kärsinyt jonkin sortin voittamisen pelosta, sillä todella monessa pelissä ovat menettäneet selkeitäkin johtoasemiaan ja hävinneet 5-eräiset melkein järjestään. Mikkonen on hieman kysymysmerkki ajoittain, joka omituista koska toisinaan on taas ihan pitelemätön. Kausi kuitenkin ehdottomasti plusmerkkinen. Akaan vahvuutena on myös hyvin nostavat tasaiset yleispelaajat. Myös tilastoissa molemmat hyvin korkealla.

Joukkueella on kuitenkin hyökkäystehot välillä hieman liian alhaiset. Sinkkosen läsnäolo näkyy positiivisesti, eritoten syöttöpelissä joka lähtökohtaisesti on Akaalla muuten pehmeää. Junturan yleisilme hyvä, ajoittain passitempo karkaa kuitenkin liiankin korkeaksi ja hallinta häviää.

Pääsee pudotuspeleihin, mutta vastus siellä taitaa tulla kolmen parhaan joukosta, ja ilman kotietua on se melkoinen työmaa. Akaalla on todella äänekäs ja hyvin kannustava kotiyleisö, ja he ovatkin kotonaan ehdottomasti vaarallisempia.

Lakkapää:

Pohjoisen pojat pelaavat hyvin ailahtelevaa lentopalloa. Jos saavat pelattua parhaiden otteluiden tasolla, ovat he inhottava vastustaja. Ajoittain kuitenkin peli on tosi tuskaisenkin näköistä. Marttila on kärsinyt loukkaantumisista, eikä ole oikein missään vaiheessa lunastanut siten hänelle ladattuja odotuksia. Mäkinen on ollut joukkueen tärkein pelaaja, ja ajoittain todella hyväkin. Muutama huonompikin peli toki mahtunut joukkoon, ja suoritusvarmuus heittelee, mutta pääasiassa iso plussa papereissa. Hakkuri ei näytä ihmeelliseltä, mutta otteet ovat kuitenkin yllättävän hyviä.

Jos Marttila pystyy nostamaan tasoaan pikku hiljaa ja Sippola pysyy ehjänä, on Lakkapää kyllä pudotuspeleissä. Akaan tavoin on vastus kärkikolmikosta ja sen vuoksi on tie puolivälieristä eteenpäin kyllä hyvin kivinen. Pudotuspeleihin pääseminen olisi kuitenkin jo torjuntavoitto Lakkapäälle, sillä ajoittain on sarjataulukko näyttänyt murheelliseltakin.

Tiikerit:

Kokkolassa taidetaan olla jonkin sortin lamassa tällä hetkellä. Joukkueen rosteri pienenee peli peliltä. On ollut loukkaantumisia ja kotiin lähtöjä. Hämmentävänkin hyvin on Keskisipilän joukkue napsinut pisteitä viimeisissä peleissäkin, joissa rosteri on omaan makuuni ollut aivan ykkösarja-tasoa. Siitä iso hatunnosto Kokkolaan. Ulkomaalais hankinnat Latviasta ovat hieman kaksijakoisia. Olleet parhaimmillaan tosi tärkeitä Tiikereille, mutta otteet myös ailahdelleet. Hänninen ollut joukkueen tärkein ja paras pelaaja. Tällä hetkellä vastaa melkeinpä yksin joukkueen tehoista kun muut laitapelaajat ovat hädin tuskin liigatasoa. Mäkinen junnaa paikoillaan jo kolmatta kautta, ja ollut itselleni ehkä isoin pettymys. Kenties jopa heikompi kuin pari vuotta sitten. Lahti ja Montonen ovat korkeintaan täytepelaajia liigaan. Passari Välimaan passitekniikka näyttää ajoittain karmealta, mutta tarjoaa kuitenkin pääasiassa ihan hyvin lyötäviä passeja. Hieman silti hänenkin osakkeet laskeneet omissa silmissä parin vuoden takaisesta.

Taistelee viimeisestä pudotuspelipaikasta. Ilman lisäyksiä rosteriin tai Latvialaiset paluuta, voi tulla todella tuskainenkin loppukausi. Ducksin heikkous kuitenkin todennäköisesti pelastaa Tiikerit joka tapauksessa karsinnalta. Puolivälierissä ei joka tapauksessa mitään mahdollisuuksia.

Ducks:

Jälleen kerran isoin pettymys sarjassa. Monet vaikkasivat Ducksia sarjan neljän kärkeen ennen kauden alkua, ja kuten nyt nähdään, hyvin ohuin perustein. Brassit eivät todellakaan olleet mitään sateentekijöitä hakkurin muutamia hyviä pelejä lukuunottamatta. Yleispelaaja Jack ei ole edes suomalaisten tasoinen pelimies. Kankaanpäälläkin alkaa vuodet vaan väkisin näkyä.

Alan itse ainakin hieman jo turtua tähän Ducksin taivallukseen ja odotukset ovat koko ajan todella alhaiset. Yksittäisiä hyviä otteluita on ollut, mutta pääasiassa peli on todella huonoa. Eritoten viimeisimmät pelit ovat olleet melkeinpä karmeaa korpivaellusta ohuella ja heikolla rosterilla. En jaksa uskoa lainkaan Ducksin nousuun pois karsijan paikalta. Ja karsinnoissakin tulee todennäköisesti hankala Hurmos vastaan. Hyvin tuskaista loppukautta on helppo veikata. Ehkä Ducks todistaa luuloni vääräksi, mutta en pidättäisi hengitystäni.


Olipa erinomainen analyysi jälleen kerran. Useamminkin saisit ilahduttaa meitä viesteilläsi.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös