Verkkovirhe

Miesten maajoukkue Kultaisessa liigassa 2019

Viestejä
1,621
Niin no näistä viidestä pelaajasta Sosunoff tais käydä muutaman kerran kentällä eikä sen kummempaa. Muut yleispelaajat oli Krastins, Kouki ja S.Mäkinen. Krastinsilla on toki sitä kokemusta ja pelasikin lähes kaikki pelit, kun taas Mäkinen ja Kouki vuorotteli. En siltikään usko, että tässä on se syy minkä takia Suomi pärjäsi niin paljon paremmin.

Lauri Kermisen ilmettä eilen seuranneena niin en oikein tiedä, että oliko se vain äärettömän keskittynyt vai äärettömän vittuuntunut ilme.
Veikkaisin tätä jälkimmäistä.
 
Viestejä
1,621
Viime vuoden Tshekki-pelin (3-0) tilasto:
CEV - Confédération Européenne de Volleyball
Tämän vuoden pelin (2-3) tilasto:
CEV - Confédération Européenne de Volleyball

Syötön ja torjunnan tuomat suorat pinnat selittävät viimevuotisen voiton verrattuna tämänvuotiseen tappioon.
Voidaan perustellusti jopa väittää että tämänvuotiset YP:t ovat viimevuotisia tehokkaampia.
Tilastot ei kerro missä kohden erää on oltu tehokkaita. Erässähän ei ole muita tuikitärkeitä hetkiä kuin viimeisen pojon tekeminen.
 
Viestejä
391
Toki tehokkuudessa merkittävin ero kesien välillä on ollut hakkuroinnissa - viime vuonna Kaislasalo teki kolmeen erään 17 pinnaa melkein 0.3:n hyökkäysindeksillä, kun tänä vuonna jäi vajaassa kolmessa erässä kymmeneen pinnaan indeksillä 0.12. Jokela oli taas selvästi tehokkaampi hyvillä lukemilla.

Alkuperäisenä pointtina kumminkin edelleen se, etteivät YP:t tänä kesänä viime vuotta huonompia olleet.
 
Viestejä
2,162
Aamulehden Jari Perkiö on naputellut tiukan tekstin, niin miesoletetuista kuin naisoletetuista. Hemmetti. Aamulehden linja näyttää olevan tarttuvaa.

www.aamulehti.fi/urheilu
"Banks penkitti lajin kirkkaimman tähden Lauri Kermisen ja ilmoitti Valko-Venäjä-tappion jälkeen, että pelaajia voi kehittää ensi kesänä yhtä hyvin Hopeisessa liigassa kuin Kultaisessa liigassa.
Tämä oli monin tavoin pöyristyttävä väite. Hopeinen liiga on pelaajien kehittämisen, markkinoinnin, medianäkyvyyden ja kiinnostusarvon kannalta kaukana Kultaisesta liigasta. Ellei valmentaja tiedosta eikä kunnioita kaikkia näitä kohtia, yhtälö on kestämätön."

"Samaan hengenvetoon pitää muistaa, ettei Lentopalloliitto pestannut maajoukkueeseen pelaajien kehittäjää. Banks palkattiin Suomeen ensisijaisesti tuloksentekijäksi.
Eikä nyt ole mikään välivuosi. Lähikuukausina jaetaan Tokion olympiapaikat ja taistellaan EM-sijoituksista."

Näin juuri. Ihme höpinöitä Banksilta. Maajoukkueen tehtävänä on takoa tulosta eikä vaan "kehittää pelaajia". Mitään kehitystä en edes vielä ole nähnyt, vaan enemmänkin takapakkia.
 
Viestejä
99
No joo, osittain olen samaa mieltä Perkiön jutun kanssa, mutta osittain myös hieman eriäviä mielipiteitä. Suomi oli tänä kesänä kultaisessa liigassa, eikä siitäkään näkynyt missään mediassa käytännössä juuri yhtään juttua. Ne samat pienet jutut löytyy varmaan myös sitten hopeisesta liigasta kirjoitettuna.

Imago-kysymys se toki on, sillä iso osa hopeisen liigan joukkueista on kyllä todellisia lentopallokääpiöitä. Tämän vuoden joukkueista Suomi saisi kuitenkin ihan tasaväkisiä pelejä Tanskaa, Kreikkaa, Itävaltaa ja Romaniaa vastaan. Ja uskaltaa melkeinpä sanoa ettei Suomi olisi hopeistakaan liigaa tänä vuonna noilla esityksillä voittanut.

Banks joutui peräsimeen aika ikävään rakoon, mutta ei ole kyllä antanut ainakaan positiivisia näyttöjä lainkaan. En tiedä minkä verran hommasta voidaan pistää hänen piikkiinsäkään suoraan, mutta minkäänlaisesta onnistumisesta ei voida myöskään puhua, ei millään osa-alueella. Saa nähdä miten Banks tästä joukkuetta saa eteenpäin vietyä kun kokeneempiakin on mukana. Omaankin silmään valmentajan valinta vaikutti ihan fiksulta, mutta se venyi auttamatta liian pitkälle. Liitolta siinä todella epäammattimaista ja sähellystä muistuttavaa touhua, joskaan en ole siitä kamalan yllättynyt. Koko pakka tuntuu olevan siellä tällä hetkellä hyvin sekaisin.

Mitä noihin kommentteihin tulee, että hän on ihan tyytyväinen suoritukseen ja, että on täällä pelaajia kehittämässä, niin osa on varmasti puolustautumista heikkoon tulokseen. Mutta pelkään pahoin, että liitto on hänet myös hankkinut saatesanoilla, jossa häntä on nimenomaan haettu kehittämään nuoria, ja Banks on nyt ottanut tämän sitten suojakseen. Itseäni ei niin haittaa, että menestys oli kehnoa, koska sitä osasin odottaakkin, mutta toivoisin valmentajalta vähän enemmän silti 'vastuuta' sanoihinsa. Että sanottaisiin, että tulos ei ollut kaivattu, mutta tästä parannetaan. Eikä vain hymyiltäisi ja sanottaisi että kehitetään pelaajia, kun on otettu turpaan selvin numeroin melkein joka matsissa.

Potkujahan liitto ei Banksille voi vielä antaa kuitenkaan paristakin syystä. Ensimmäinen on se, että rahat ovat pirun tiukassa, eikä liitolla ole varaa maksaa potkut saaneelle valmentajalle palkkaa ja hommata tilalle uutta. Toinen on se, että liitto näyttää entistä sekaisemmalta jos ei seiso valintansa takana kuin kuukauden verran. Joten Banksin kanssa jatketaan nyt varmasti sopimus aika lailla loppuun.

Yksi juttu minkä haluaisin vielä nostaa esille, joka ehkä helposti myös unohtuu tässä, ja joka ei ainakaan mairittele Suomen tilanneta lisää, on seuraavanlainen. Sanotaan, että Suomi oli mukana nuorella joukkueella kovassa kultaisessa liigassa ja siksi ei pärjätty muille koville maille. Mutta totuus on, että me pelasimme ainoastaan kuitenkin suhteellisen pieniä Euroopan lentismaita vastaan, kaikki kovat ovat Nations Leaguessa.

Ja näistä hieman helpommista maista jokaisella puuttui myös tärkeitä runkopelaajia joukkueestaan. Ja nämä poissaolijat vahvistaisivat joukkueita enemmän kuin Suomen puuttuvat vahvistaisivat Suomea, joten ero kenties vain kasvaisi. (No joo, Tervaportin tulo tekee toki paljon myös Suomelle, koska nyt mentiin koko kesä ajottain ihan karmealla passipelillä.) Ja silti turpaan tuli niin että heilahti. Ei Suomi ollut ainoa jolla ei ollut parhaat mukana. Eikä me pelattu mitään Euroopan kermaa vastaan, vaan joukkueita joita hyvässä tilanteissa kuuluisi voittaa ihan puhtaalla rutiinilla.

Tilanne on nyt kaikin puolin aika harmaa. Kun katsoo Nations Leaguessa vaikkapa Japanin pelejä, niin huomaa, että kyllä lyhyelläkin joukkueella voi pelata kovalyöntistä ja -syöttöistä lentopalloa. Nyt kun vaan saataisiin Suomellekin röyhkeitä, kovakätisiä lyöjiä joilla on riittävästi ulottuvuutta. Myös hyppysyöttö olisi hyvö hallita edes puolen joukkueesta. Helpommin sanottu kuin tehty. Pitäisikö laittaa työkkärin sivustolle hakuilmoitus innokkaile työnhakijoille? Ja samalla voisi tekaista katoamisilmoituksen Suomen maajoukkueen menestykselle. Heh heh. :rolleyes:
 
Viestejä
2,305
Pitäisikö laittaa työkkärin sivustolle hakuilmoitus innokkaile työnhakijoille? Ja samalla voisi tekaista katoamisilmoituksen Suomen maajoukkueen menestykselle. Heh heh. :rolleyes:[/QUOTE]

Harmi, että tuleva hallitus lopettaa aktiivi mallin. Sitten se olisi tullut itsestään? Muutenkin Volleyball1 taas taattua pohdintaa.
 
Viestejä
970
Aika helppo tapa käsitellä ongelmia,peliesityksiä ja yleensä tuloksia on laittaa ne jonkin , yhden henkilön piikkiin. Joskus ero onnistumisen epäonnistumisen välillä on aika pieni ja jopa niinpäin että huippuammattilaiset voivat epäonnistua ja "amatöörit "onnistua kuten nähtiin taannoin vrt. Lauri Marjamäki -Jukka Jalonen, persoonalla on merkitystä.
Berruto ja Köpi taas saivat porukan jotka kaikki olivat saaneet vastuuta kotimaan liigassa jo nuorena,pohjatyöt oli tehty seuroissa mutta valmentajan rohkeus oli se avaisana, se on ammattitaitoa(ja tuuria)
Kyllä Bänks varmaan eniten yllättyi Suomeen tulossaan miten kapea kärki meillä on nyt maajoukkuehdokkaita, jos joku jää pois ei löydy mitat täyttävää korvaajaa. No se Perkiön ,sisäpiiriläisen hätähuuto oli juuri tämä; kasvojen menetys jos Kerminen ei ole kentällä, Breilin pelasi kuitenkin vähintään yhtä hyvin kuin Kerminen nyt viimeksi.
Peli on harvoin yhdestä miehestä kiinni mutta helppo se on laittaa yhden miehen syyksi.

Myytti on myös että kaikki pelimiehet haluaa olla maajoukkuessa oli tilanne mikä tahansa, näin ei ole koskaan ollut. Jo 70-luvulta lähtien oli aina osa jotka ei syystä tai toisesta pelannut majussa mutta eteenpäin mentiin silti.
No nyt ollaan totuuden alkumetreillä maajoukkueenkin suhteen, jotainhan on tehtävä seuroissa.
Toivottavasti liigaseurat yhdessä liiton kanssa miettivät nyt täsmätoimia millä saataisiin tasonnosto liigaan ja etenkin nuorille kehittyville pelaajille enemmän peliaikaa, lisää pelejä. Pelaan oppii vaan pelaamalla, lentopallo on yksinkertainen peli jota oppii parhaiten pelaamalla,:p:p:p ei penkillä.
 
Viestejä
950
Sitten on vielä ainakin yksi syy, joka ei ole toiminut kaiken muun sekavuuden lisäksi.

Kapteeni Sauli Sinkkonen sanoi suoraan viimeisen Tsekkipelin jälkeen Mikkelissä, että joukkue ei ole ehtinyt sisäistää Banksin uutta pelitaktiikkaa. Se on ollut liian sekavaa. Tämä on tuonut vielä lisää epävarmuustekijöitä nuorelle joukkueelle, jonka itsetunto ei tainnut missään kohden olla aivan kohdallaan nyt päättyneessä Kultaisessa Liigassa.

Odotellaan uuden maajoukkueen nimilistaa, jonka Banks sanoi julkistavansa tänään maanantaina. Joskopa sieltä löytyisi nuoruuden lisäksi myös kokemusta. Tätä odotellessa....
 
Viestejä
777
No onhan siellä kakkosvalmentaja ihan OK kaveri, jos Banksille pitää kenkää antaa. Tosin oheisporukka taitaa olla osittain myös Banksin valitsemaa, joten sinnekin tulisi varmasti vaihdoksia.
Olisin kovasti toivonut, että Joeli olisi ollut jonkinlainen sateentekijä ja piiskannut nuoret kunnon lentoon jo kultaiseen liigaan. Mutta koska jälkiviisaus on parasta viisautta, niin kyllä Kuoksa olisi tuosta porukasta saanut enemmän irti.
Olympiakarsintojen jälkeen taitaa sarake näyttää 0-9. Sitten voikin Perkiö kirjoitella "Suomen lentopallo kriisissä - Olympiahaave murskaksi" otsikon alle kritiikkiä.
Jos olisin vedonlyöjä, niin veikkaisin että Ljubljanassa mennään suomalaisen käskijän voimin. Paljon riippunee siitä mitä kokeneemmat pelaajat (erityisesti Tervaportti) tuumaavat Banksin pelifilosofiasta olympiakarsintojen alla ja niiden jälkeen.
Toivottavasti ennen elokuuta järjestetään vielä vaikka Viroa vastaan harjoitusotteluita missä mukana on ne parhaimmat tai ainakin kokeneimmat kynnelle kykenevät. Näkisi vähän todellista tasoa.
 
Viestejä
2,305
No onhan siellä kakkosvalmentaja ihan OK kaveri, jos Banksille pitää kenkää antaa. Tosin oheisporukka taitaa olla osittain myös Banksin valitsemaa, joten sinnekin tulisi varmasti vaihdoksia.
Olisin kovasti toivonut, että Joeli olisi ollut jonkinlainen sateentekijä ja piiskannut nuoret kunnon lentoon jo kultaiseen liigaan. Mutta koska jälkiviisaus on parasta viisautta, niin kyllä Kuoksa olisi tuosta porukasta saanut enemmän irti.
Olympiakarsintojen jälkeen taitaa sarake näyttää 0-9. Sitten voikin Perkiö kirjoitella "Suomen lentopallo kriisissä - Olympiahaave murskaksi" otsikon alle kritiikkiä.
Jos olisin vedonlyöjä, niin veikkaisin että Ljubljanassa mennään suomalaisen käskijän voimin. Paljon riippunee siitä mitä kokeneemmat pelaajat (erityisesti Tervaportti) tuumaavat Banksin pelifilosofiasta olympiakarsintojen alla ja niiden jälkeen.
Toivottavasti ennen elokuuta järjestetään vielä vaikka Viroa vastaan harjoitusotteluita missä mukana on ne parhaimmat tai ainakin kokeneimmat kynnelle kykenevät. Näkisi vähän todellista tasoa.
mennään yllä olevan jutun järjestyksessä 1) Kurttila on ihan ok, muttei hänkään "sateentekijä" 2) Banks ei valinnut maajoukkueen pelaajia keväällä 3) Ei onnistunut alle viikon leirityksellä saada suuria aikaan 4) Kuoksa olisi ollut tällä aikataululla parempi,jos mietitään Olympiakarsintaa ja EM-kisoja. Hän olisi tuntenut paremmin kentän ja pelaaja saatavuuden. Myös hänkin on saanut maineen nuorten kehittäjänä 5) Olympia haave on (sorry vielä kaikki) mahdollista vain (jos silloinkaan) jos vanhat starat lähtee myös leikkiin mukaan 6) Ljubljanassa mennään vielä Bankin voimin. Ymmärsin mikä käänsi hänen eduksi oli meidän kärkipelaajien kääntyminen kannattamaan häntä. 7) Heinäkuun puolessa välissä pitäisi pelata 2-3 ottelua ennen siirtymistä Kiinaan
 
Viestejä
970
No onhan siellä kakkosvalmentaja ihan OK kaveri, jos Banksille pitää kenkää antaa. Tosin oheisporukka taitaa olla osittain myös Banksin valitsemaa, joten sinnekin tulisi varmasti vaihdoksia.
Olisin kovasti toivonut, että Joeli olisi ollut jonkinlainen sateentekijä ja piiskannut nuoret kunnon lentoon jo kultaiseen liigaan. Mutta koska jälkiviisaus on parasta viisautta, niin kyllä Kuoksa olisi tuosta porukasta saanut enemmän irti.
Olympiakarsintojen jälkeen taitaa sarake näyttää 0-9. Sitten voikin Perkiö kirjoitella "Suomen lentopallo kriisissä - Olympiahaave murskaksi" otsikon alle kritiikkiä.
Jos olisin vedonlyöjä, niin veikkaisin että Ljubljanassa mennään suomalaisen käskijän voimin. Paljon riippunee siitä mitä kokeneemmat pelaajat (erityisesti Tervaportti) tuumaavat Banksin pelifilosofiasta olympiakarsintojen alla ja niiden jälkeen.
Toivottavasti ennen elokuuta järjestetään vielä vaikka Viroa vastaan harjoitusotteluita missä mukana on ne parhaimmat tai ainakin kokeneimmat kynnelle kykenevät. Näkisi vähän todellista tasoa.
No kuten jo aiemmin sanoin enpä usko että tämä lentopallomaajoukkueen taso on yhdestä miehestä kiinni, ei ainakaan niistä jotka ei ole kentällä.Joku harhainen kuvitelma lienee vallalla että vaikkapa laiturin ulottovuus kasvaa tai passarin kosketus paranee kun valmentaja vaihtuu.Realiteetit on ja pysyy, yhden taistelun voi voittaa mutta ei koko sotaa.
Isossa kuvassa lentopallossa on tapahtunut selvä tason lasku verrattuna viime vuosiin, se on ihan selvä.Ruotsin, Norjan, viron tasolla hääritään ja varmaan jatkossa mikä ihan realistinen taso toimia. Mestaruusliigan vähäinen joukkuemäärä aikaansaa selvän tasonpudotuksen, ainoastaan määrä takaa laadun, näin se menee.:cautious:
 
Ylös