Verkkovirhe

LML - sopimukset pelaajat/valmentajat 2019-20 kausi

Jr-

Viestejä
439
Toivottavasti nuoret lupaukset Hänninen, Ronkainen ja Suihkonen lähtevät ulkomaille korkoa kasvamaan.
 
Viestejä
359
Joo tämä ulkomaiden ihannointi on hieman jännää. Tästäkin kolmikosta kaikki saavat Suomessakin keskittyä vain lentopalloon ja liigan taso on heille juuri sopiva. Saavat paljon vastuuta joukkueissa, joissa pelaavat mutta kukaan ei ole niin hyviä, että voisivat yhtään löysätä.

Jonnekin Kreikkaan ym. lähtö nimenomaan olisi se isoin virhe. Vuosi tai kaksi vielä liigassa sen jälkeen voi ovet aueta jo sellaisiin maihin, joihin kannattaa siirtyä eli Ranska, Italia, Venäjä, Puola, Belgia ja Saksa.
 

Jr-

Viestejä
439
No minulla on asiasta toisenlainen näkemys. Ulkomailla ammattilaisuus on selviö ja eikä tarvitse miettiä millä itsensä elättää.

Lisäksi status siitä että olet joukkueen "ulkomaalaisvahvistus", tuo varmasti harteille lisää leveyttä ja tiettyä vastuunkantoa siitä mitä teet.
 
Viestejä
1,091
No minulla on asiasta toisenlainen näkemys. Ulkomailla ammattilaisuus on selviö ja eikä tarvitse miettiä millä itsensä elättää.

Lisäksi status siitä että olet joukkueen "ulkomaalaisvahvistus", tuo varmasti harteille lisää leveyttä ja tiettyä vastuunkantoa siitä mitä teet.

Kyllä ehdoton totuus on, että ainut tie onneen ja edes jonkinlaiseen kansainväliseen uraan on häipyä suomesta mahdollisimman nuorena. Mutta tämä meidän viimevuosien pelisysteemi on myös taakka pelaajien uralle maailmalla. Maailmalla pelit voitetaan aina pelaamalla. Ei vastustajan peliä rikkomalla.
Historiakin sen kertoo varmasti kaikille että kukaan näistä meidän parhaista ei olisi tasoaan saavuttanut ilman kokemusta kovista liigoista. Se on sitten kokonaan toinen asia jos luonne ja pää ei ole kestänyt maailmalla.

Jostain syystä suomalaiset eivät enää kiinnosta maailmalla. Toivottavasti maajoukkue saa oikean ja parhaan mahdollisen valmentajan että saadaan mainetta ja käyrä taas nousuun. Tosin näyttää aika heikolta.
 

Hena

Näin foorumin satunnaislukijana pyytäisin lopettamaan halventavien nimien, esim uimalakin käytön. Samoin toivoisin, että ajattelette puheissanne nuoria pelaajia ja lentopallokulttuuria, mikä on rakentavaa ja mikä ei, pelaajien ominaisuuksien haukkuminen ja leimaaminen ”asiantuntijan” oikeudella ei kehitä ketään. Googleen pelaajan nimi, niin tämä on foorumi, joka ilmestyy. Sinänsä viihdyttävää ja mukavaa keskustelua, kiitos siitä.
 
Viestejä
1,091
Liigan kovimpia hakkureita Latvian maajoukkueesta näyttäisi hakevan uutta työpaikkaa.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
466
Kopsaan tähän osan jutusta, kun taitaa näkyä vain verkkolehden tilaajille:

– Kahdessa ekassa pelissä päävalmentaja peluutti passarina omaa lempioppilastaan. 18-vuotiasta Fedor Ivanovia. Huonon pelaamisen takia kolmeen viimeiseen otettiin passariksi kokenut Petteri Penttinen ja peli parani selvästi. Jopa VaLePan passarilegenda Mikko Esko sanoi yhden pelin jälkeen, että he lukevat Ivanovia kuin avointa kirjaa. Koko joukkueemme ymmärsi, että Penttisen olisi pitänyt pelata koko ajan, mutta valmentaja oli eri mieltä.

Raadik harmittelee, että kuluva kausi on ollut hänen kolmesta Suomen vuodestaan huonoin. Kahden Pielaveden Sammossa pelatun kauden jälkeen siirtyminen Savon riveihin ei ollut 32-vuotiaan pärnulaisen mielestä ongelmatonta.

– Sampo ja sen tukijat olivat kuin yhtä perhettä, Savossa kaikki on jotenkin pielessä. Paperilla meillä on hyvä joukkue, mutta jo alussa oli sellainen olo, että saammekohan tätä toimimaan kentällä. Sitten kävikin niin, että kuuluisin pelaajamme Olli-Pekka Ojansivu kärsi koko kauden vammoista, minä olin välillä sivussa ja lopulta Antti Siltalan selkä meni jumiin. Kauden jälkeen neljä pelaajaamme menee heti leikattavaksi, Raadik kertoo.

Raadik myöntää, että hänelle ei ole ollut mieleen se, että Savo Volley on pelannut kotiottelunsa kahdeksassa eri salissa eri puolilla Savoa. Myös joukkueen harjoitusrytmi ihmetyttää.

– Useimmiten meillä oli aamulla kahdeksalta kuntosaliharjoitus ja jo kello 13 päivällä lajiharjoitus. Aloitimme viiden tunnin sisään kaksi erillistä harjoitusta. Niiden väliin jäi todella lyhyt tauko, jonka aikana ehti käydä kotona syömässä tai lepäämässä, muttei molempia. Minun mielestäni sellainen rytmitys ei ole inhimillinen. Alussa ajattelin, että on kiva, kun illat ovat vapaat, mutta kahden harjoituksen jälkeen oli niin puhki, ettei illalla jaksanut tehdä mitään, Raadik moittii.

– Me olemme sentään edustusjoukkue, emmekä mikään juniorisakki. Harjoittelimme ainoastaan maanantaisin lajia illalla ja silloin myös harjoitusten taso oli korkeampi. En ymmärrä harjoittelun rytmitystä, sillä pelit ovat illalla. Nyt tuntui, että peleissä kuudelta illalla kroppa oli tottunut siihen aikaan lepoon, kun olisi pitänyt pystyä antamaan kentällä kaikkensa.

Viron maajoukkueeseen kuuluva Raadik ei usko, että hänen uransa jatkuisi Savo Volleyssa.

– En haluaisi jäädä tänne. Seuran johtamistapa ei sovi minulle. Minusta tuntuu, että Savossa asiat on jotenkin väärin. Mediassa seuran asiat tehdään isommiksi kuin ne oikeasti ovat. Tarkoitukseni on pelata vain kausi loppuun ja katsoa, sitten millaisia vaihtoehtoja on tarjolla. Takaisin Viroon minulla ei ole kiire, vaikka haluaisin sielläkin vielä joskus pelata, Raadik toteaa.
Taitaa vahva HUHU osua lähelle että menossa Akaaseen Luutsepin kanssa
 
Viestejä
1,318
Joo kyllä Raadikin kaltaiselle pelimiehelle on käyttöä, tervetuloa vaan Pirkanmaalle!
Akaahan voi kohta muuttaa nimensä Sampoksi :) Leikki sikseen. Kaikki kunnia Akaalle. Kovaa rosteria siellä on taas tulossa ilman Raadikkiakin. Ehkäpä osa pirkanmaan pelaajista (varsinkin nuoremmista) alkaa tajuamaan, että pelaaminen Akaassa on parempi vaihtoehto kuin pelata ykköstä tai roikkua puolapuilla.
Toimelan varsinkin haluaisin nähdä ensi kaudella saavan kunnolla vastuuta jossain joukkueessa.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös