Verkkovirhe

Lentopallon ottelutapahtuma

Viestejä
179
Avataas tälle nyt oma lankansa... eli jos törmäätte hyviin tapahtumiin, niin kertokaa toki mitä niissä tapahtuu jotta saadaan ideoita kiertoon. Kaikki ideat ottelutapahtuman kehittämisestä ovat tervetulleita.

Syy tälle on se, että nuorten katsojien määrä on hälyttävän pieni ja heitä pitäisi saada katsomoon. Enää pelkkä peli ei riitä, vaan sen ympärillä täytyy olla menoa ja meininkiä.

Itse olen havainnut seuraavia elementtejä: valot/savut pelaajien marssiessa kentälle, asiantunteva kuuluttaja, rytmikkäät välimusiikit ja VIP-kahvio pitkällä erätauolla. Seuran nuoret voimistelijat ovat joskus esiintyneet erätauoilla.
 
Viestejä
859
Kokkolassa nykyään otteluisännälle + kutsuvieraille ravintolakokki tekemässä lämmintä ruokaa ennen ottelua. Tuoksun ja huhupuheitten perusteella tasokasta ruokaa.
VIP-kahvio samaa perushuttua kuin ennenkin (kahvi + suolainen leivos + pulla). Siihen kaipaisi jotain uutta. Tanttisen analyysejä taitaa myös päästä VIP kortilla kuuntelemaan auditorioon pitkällä tauolla.
LED mainokset mukava piriste. Paikallisen voimisteluseuran tytöt myös parissa pelissä esiintyneet.
En tosin tiedä saako noilla oikein nuorisoa paikalle. Ihan perus OK meininkiä.
Itse keski-ikäisenä kaipaisin kunnon ruokaa ennen ottelua. Vaikka niin, että sen pystyisi vain etukäteen tilaamaan ja maksamaan, niin ei tule hävikkiä. Pullakahvit ja höyrynakit alkaa jossain vaiheessaa tökkimään ja jotain tartteis kumminkin syödä.
Vähänhän tämä suomalainen mentaliteetti on, että otteluun tullaan esittelyjen aikana ja takit vedetään päälle ottelupallon aikana. Sama mitä sirkushuveja ennen tai jälkeen ottelun olisi tarjolla.
Eli pitäisi saada maksimoitua se rahamäärä mitä ihmiset käyttävät otteluiden aikana. Jos jokaisen katsojan saisi edes euron enemmän jättämään paikalle, niin se olisi jo noin 8000 euroa runkosarjan osalta.
Itse näkisin, että myyntivalikoima on liian suppea. Vielä kun kelit sallivat, niin olisi mukava nähdä rakennuksen edessä jonkinlaista markkinameininkiä. Metrilakun myyjää ja varsinkin paikallisia elintarviketuottajia/leipomoita. Seuralle sitten jonkinlainen provisio myyntituloista.
Ehkä tämä innostaisi myös ihmisiä liikkeelle, kun ottelun jälkeen voi napata myyntiteltalta mukaan tuotteita mitä ei normaalisti kaupoissa näy.
Vielä jos nuorisoon palataan, niin paikalliset vloggaajat voisi yrittää valjastaa markkinointiin. Tosin jos tapahtuma on ihan paska, niin se myös varmasti seuraajille välittyy.
 
Viestejä
391
Nykyajan ihmiset haluavat vapaa-aikanaan elämyksiä.

Siksi lentopallotapahtuma, joka pääsääntöisesti on kuin kirkossa istumista, ei juurikaan elämyksiä sanan varsinaisessa merkityksessä tuota. Varsinkin jos katsoja ei ole erityisesti lajiin vihkiytynyt.

Rumpujen älytön hakkaaminen tauotta (a'la Hurrikaani) ei ainakaan minun mielestäni ole tunnelmaa kohottavaa. Eikä elämys - ainakaan positiivisessa mielessä.

Kun esim. pääkaupunkiseudulla ei suuremmassa määrin sitouduta tiettyyn lp-seuraan ja sen menestykseen, niin jotain muuta houkutinta pitäisi olla.

Kun lentiksessä onnistumisten - ja etenkin vastustajan epäonnistumisen - tuulettaminen on jyrkästi kielletty, ei kovin kummoisia jännitteitä kentällä synny.

Valovoimaisia persoonia pitäisi olla - a'la Lelu.
Ja pikkuisen löysää ottelun sisällä tunteiden ilmaisemiseen ...
 
Viestejä
61
Itse olen havainnut seuraavia elementtejä: valot/savut pelaajien marssiessa kentälle, asiantunteva kuuluttaja, rytmikkäät välimusiikit ja VIP-kahvio pitkällä erätauolla. Seuran nuoret voimistelijat ovat joskus esiintyneet erätauoilla.
Monen muun asian järjestäminen ei ole ihan helppoa tai yksinkertaista, mutta kunnollisella kuuluttajalla voi olla ihan merkittävä vaikutus. Ei siellä tarvitse koko ajan olla äänessä, mutta kunnolla kertoa muutakin kuin pelitilanne. Aikalisillä poimintoja tilastoista, pelaajien koko kauden suorituksista jne. Siinä ihan huomaamatta katsojalle tulee sellainen fiilis, että on koko ajan matsissa mukana ja tietää missä mennään.
 
Viestejä
17
Paikan päällä nähtynä huomaa kuinka esim. SM-liiga jääkiekossa tai NBA koripallossa kentällä ja sen ympärillä tapahtuu koko ajan jotain. Jos katsoo screenille on siellä omat videonsa menossa, kentällä pelikatkojen aikana oma show ja selostaja tietysti on äänessä eli nähtävää riittää "joka puolella".

Nämä kaikki tietysti maksaa xxx euroa. Sitten jos mietitään "halpoja kikkoja", niin jokainen istuinpaikka tulisi olla hallissa numeroitu. Tämä mahdollistaisi sen ettei sitä parasta paikkaa tarvitse mennä varaamaan hallille tunti ennen ottelua. Nyt kilpaillaan ihmisten vapaa-ajasta ja tunti ennen peliä paikalle saapuminen+lentopallo-ottelu, kaikkine taukoineen, niin pahimmillaan iltaa on vietetty hallilla nelisen tuntia. Tai jos ihmiset saapuisivatkin hallille aiemmin, niin seurojen kannalta olisi parempi, että ihmiset voisi olla tuon ajan siellä oheistuotteiden, anniskelualueen jne. luona kuin varaamassa omaa paikkaansa.

Bulgariassa oli mukava, kun riitti että hallille saapui puoli tuntia ennen pelin alkua. Silti kerkesi vielä ostamaan matkamuistot, hakea limpparin ja nähdä vieläpä joukkueiden lämmittelyt, koska myös joukkueet tuli kentälle vasta parikymmentä minuuttia ennen pelin alkua. Lämmittelyjen alussa kuuluttaja vielä viritti yleisön ja päästiin nauttimaan itse ottelusta. Sopivan tiivis paketti!

Nuoria katsojien houkuttelemiseksi katsomoon on vielä yksi hyvä keino. Lisäämällä lajin harrastajamääriä! Kyllä niillä katsojilla yleensä joku side on kyseiseen lajiin.
 
Viestejä
2,516
Tekee seura ottelutapahtuman miten tahansa se pitää olla "aito" tapahtuma. Sellaisessakin on oltu, että yksi vetää show:ta ja muut paikalla (järjestäjät) myötä häpeää tätä yhtä. Oli melko omituinen tilaisuus vaikka peli oli ok.
 
Viestejä
435
Kyllähän ottelutapahtuman kehittäminen on tietysti ajatuksena kaunis. Todellisuudessa se tuskin tuo lentopallossa seurojen tyhjiin kassoihin yhtään lisää euroja. Monesti päinvastoin. Ongelmana on yhä että tuotetta nimeltä lentopallo ei ole suomenmaassa olemassakaan. Sama koskee tuotteena markkinoivaa seuraa. Paha se on kehittää kun ei ole mitä myydä. Lisäksi otteluiden pelin taso on poikkeuksetta surkea. Jopa puolet pisteistä tulee virhesuorituksilla. Mitä elämyksiä uusi katsoja saa noista? Ne muutamat seurat jotka ovat yrittäneet kehittää tapahtumaa ovat myyneet ajatusta näillä meidän suurilla tähtipelaajilla jotka ovat poikkeuksetta vain suuri rasite talodellisesti. Epätoivon hetkellä, kun hätä on suuri on lähdetty hakemaan sitten lisää rahaa kassaan. Lopputulos on hyvin arvattavissa.
Sitten kun lentopallo tai kyseinen seura herättää myös suuren yleisön kiinnostuksen ja saa lisää positiivista näkyvyyttä säännöllisesti joka mediassa, ihmiset keskustelee ja kiinnostuu. Se tietää sitä, että se jokin käyrä on saatu nousuun. Hyvä kysymys on, miten tämä kaikki tulee tapahtumaan. Kilpailu katsojista ja rahasta on melkoisen kova. Nykymuodossa lentopallo ei pysty kilpailemaan tasapuolisesti näillä markkinoilla.
 
Viestejä
8,760
Avataas tälle nyt oma lankansa... eli jos törmäätte hyviin tapahtumiin, niin kertokaa toki mitä niissä tapahtuu jotta saadaan ideoita kiertoon. Kaikki ideat ottelutapahtuman kehittämisestä ovat tervetulleita.

Syy tälle on se, että nuorten katsojien määrä on hälyttävän pieni ja heitä pitäisi saada katsomoon. Enää pelkkä peli ei riitä, vaan sen ympärillä täytyy olla menoa ja meininkiä.

Itse olen havainnut seuraavia elementtejä: valot/savut pelaajien marssiessa kentälle, asiantunteva kuuluttaja, rytmikkäät välimusiikit ja VIP-kahvio pitkällä erätauolla. Seuran nuoret voimistelijat ovat joskus esiintyneet erätauoilla.

Jos onnistuneen lentopallo-ottelutapahtuman tiivistää, niin pelissä täytyisi olla menoa ja meininkiä.
 
Viestejä
127
Kaikin keinoin pitäisi jaksaa panostaa näihin ottelutapahtumiin. Ei saa antaa periksi. Sporterilta hyvä huomio, katsojat on pyrittävä saamaan ajoissa paikalle ja näin ollen rahat ns pois kuljeksimasta. Tiedän, että jossain karsastetaan esim. anniskelua mutta kannattaisi kuitenkin harkita, varsinkin lauantai tai perjantai peleissä. Pelaajien tuominen pieniin haastatteluihin ennen peliä, viimeiset kuulumiset kopista, pienet kisailut pitkällä erätauolla jne. Nuorten opiskelijoiden hyödyntäminen tapahtumien suunnittelussa ja markkinoinnissa, mitään ei saa etukäteen tyrmätä. Elämyksiä haetaan ja tietysti se peli on yksi tärkeä juttu, mutta kun siihen voi rakentaa niin paljon muutakin. Iso ongelma on myös se pelien välinen aika. Ei voi eikä saa pitää taukoa esillä olossa, koko ajan pitää olla somessa esillä, tuoda pelaajia lähemmäksi katsojia, rakentaa sitä tuotetta ja rakentaa niistä pelaajista tähtiä. Kesken kautta ei voi pitää hiljaiseloa kahta viikkoa. Tottakai nämä vaatii resursseja ja henkilöitä tekemään, mutta väittäisin näkyvyyden pitkässä juoksussa maksavan itsensä takaisin. Ei juututa sinne termoskahvi aikakauteen, se on lopun alku.
 
Viestejä
52
En sano mikä on hyvä ja mikä on huono mutta Euroopassa monessa paikassa tehdään niin että hallissa on "VIP-tila" jossa ennen peliä on tarjoilua - tyypillisesti mielestäni lähinnä juotavaa ja pikkusuolaista jossa sitten analysoidaan tulevaa peliä niin että siellä käy ainakin kotijoukkueen valmentaja paikalla.

Sen jälkeen tuleekin iso eroavaisuus suomalaiseen tapaan. Pelin jälkeen on "kunnon ruokailu" johon myös joukkue yleensä tulee pelin jälkeen ruokailemaan (toki eroja seurojen kesken) ja joukkue yleensä toivotetaan tervetulleeksi aplodien kera. Se eroavaisuus syntyy siitä että siellä vietetään sitten helposti tunti-pari pelin jälkeen (VIP vieraat) ja sitä kautta (ainakin omasta mielestäni) sellainen yhteenkuuluvaisuus ja fiilis siitä että "ollaan osa joukkuetta" paranee - jolloin sitoutuminen paranee.
 
Viestejä
2,516
Jos yleistää tämän palstan juttuja ja Alma median juttua NHL kävi suomessa. Niin pelin pitäisi olla tapahtumia ei otteluja. Tapahtuman jälkeen lähdetään tyytyväisenä/iloisena on pelin lopputulos mikä tahansa. Oma joukkue yhdistää (talous)alueen henkilöt/henkilöitä olkoon sosiaalinen asema mikä tahansa.

Eli lyhennettynä katsoja lähtee viihtymään, ei pelkästään katsomaan?
 
Viestejä
2,097
En sano mikä on hyvä ja mikä on huono mutta Euroopassa monessa paikassa tehdään niin että hallissa on "VIP-tila" jossa ennen peliä on tarjoilua - tyypillisesti mielestäni lähinnä juotavaa ja pikkusuolaista jossa sitten analysoidaan tulevaa peliä niin että siellä käy ainakin kotijoukkueen valmentaja paikalla.

Sen jälkeen tuleekin iso eroavaisuus suomalaiseen tapaan. Pelin jälkeen on "kunnon ruokailu" johon myös joukkue yleensä tulee pelin jälkeen ruokailemaan (toki eroja seurojen kesken) ja joukkue yleensä toivotetaan tervetulleeksi aplodien kera. Se eroavaisuus syntyy siitä että siellä vietetään sitten helposti tunti-pari pelin jälkeen (VIP vieraat) ja sitä kautta (ainakin omasta mielestäni) sellainen yhteenkuuluvaisuus ja fiilis siitä että "ollaan osa joukkuetta" paranee - jolloin sitoutuminen paranee.
Ei toimi Suomessa kuin ehkä la-illan peleissä ja silloinkin monella kova kiire saunaan. Arkena pelit venyy muutenkin niin pitkään että aamuun töihin menevillä ei mitään mahista jäädä ruokailemaan pelin jälkeen
 
Viestejä
941
En sano mikä on hyvä ja mikä on huono mutta Euroopassa monessa paikassa tehdään niin että hallissa on "VIP-tila" jossa ennen peliä on tarjoilua - tyypillisesti mielestäni lähinnä juotavaa ja pikkusuolaista jossa sitten analysoidaan tulevaa peliä niin että siellä käy ainakin kotijoukkueen valmentaja paikalla.

Sen jälkeen tuleekin iso eroavaisuus suomalaiseen tapaan. Pelin jälkeen on "kunnon ruokailu" johon myös joukkue yleensä tulee pelin jälkeen ruokailemaan (toki eroja seurojen kesken) ja joukkue yleensä toivotetaan tervetulleeksi aplodien kera. Se eroavaisuus syntyy siitä että siellä vietetään sitten helposti tunti-pari pelin jälkeen (VIP vieraat) ja sitä kautta (ainakin omasta mielestäni) sellainen yhteenkuuluvaisuus ja fiilis siitä että "ollaan osa joukkuetta" paranee - jolloin sitoutuminen paranee.
Kuopiossa niin LEKAn aikana kuin nyt Savon peleissä kuulutetaan yleisöä jäämään lehdistötilaisuuteen ottelun jälkeen, ja ne samat 5-6 katsojaa siellä aina on. Kaikilla hirveä kiire lähteä pelistä ettei jumahda liikenneruuhkaan, eli kaikki aiheuttaa toimillaan sen ruuhkan, se joka jää ottelutapahtuman loppuun saakka ei koskaan joudu ruuhkassa lähtemään.. ;) Ketään kun ei väkisin saa jäämään tapahtumaan pelin jälkeen, se on vaan niin pinttynyt tapa että loppuvihellys kun kuuluu niin alkaa kilpajuoksu autoille.. Siinä ei auta vaikka olisi minkälaista ohjelmaa ennen kuin yleisö oppii että itse pelinkin jälkeen voi hetken hengailla hallilla ja jututtaa vaikka pelaajia.

Savolla on myös maskotti Velmu, joka viihdyttää varsinkin nuorta porukkaa ennen ja jälkeen ottelun, tanssii ja jakelee lapsille juomaa ja heittelee ylävitosia. Pitkällä erätauolla on yleisölle 2 kilpailua, ekassa pyydetään yleisöä tanssimaan Velmun kanssa kentälle, nopein tulija palkitaan 50€ lahjakortilla sekä toinen kilpailu jossa helpohkon aloitussyötön nostamalla kentällä olevasta pömpelin reiästä sisään voittaa 1000€ matkalahjakortin. Edelleen uskon vahvasti että ottelutapahtumat tulee kehittymään lisää, tuore seura niin kaikkia ideoita tuskin pystyvät heti toteuttamaan.

Samoin vip-vieraille on ravintolatason ruokailut (myynnissä kylkeen olut (paikallinen panimo), siideri, lonkero, valko- puna- ja kuohuviini), pitkällä erätauolla kahvit ( paikallisen paahtimon laatukahvia) kakun/leivoksen kera ja valmentaja käy ruokailun loppupuolella kertomassa joukkueen kuulumiset ja mitä odottaa kyseiseltä peliltä. Tuosta on kyllä hyvä lähteä jatko jalostamaan ottelutapahtumaa jonka Savo on lanseerannut Roadshow:ksi ensimmäisellä kaudellaan.
 
Viestejä
941
Eiku olikin fb:
Pistetään yleisöennätykset lentopallon runkosarjan osalta uusiksi ja täytetään Oulun Energia Areena porukalla.

Menossa mukana:
KERMA - Paikalla Kerman vaatemyyntipiste.
Sledgo - Kokeile helppoa sähkökäyttöistä ajoneuvoa paikanpäällä!
Tankotaivas - Tankotaivaan tanssijat esittelevät omaa harrastustaan

Paikalla myös mahdollisuus ostaa legendaarista metrilakua!
Ota tutut mukkaa ja tuu paikanpäälle ja vietetään ihan super lauantaipäivä!
 
Viestejä
2,516
Lentopalloliitto myy Black Friday huumaa käyttäen naisten Suomi-Viro pelin lippuja mahtialennuksella. <- toisaalta en ihmettele 😉

MUTTA onko seurat käyttäneet tätä päivää hyväksi? Ei ensi silmäyksellä näy virrassa 😕
 
Viestejä
941
Lentopalloliitto myy Black Friday huumaa käyttäen naisten Suomi-Viro pelin lippuja mahtialennuksella. <- toisaalta en ihmettele 😉

MUTTA onko seurat käyttäneet tätä päivää hyväksi? Ei ensi silmäyksellä näy virrassa 😕
Savolla Volleylla ke europeliin aikuisten liput 10€ ja alennusryhmät 5€. Taas ovat muita edellä tekemisissään.. 😉
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös