Verkkovirhe

Lajien vertailu kv lajiliiton jäsenmaamäärien/harrastajamäärien perusteella

Viestejä
205
Osaako joku auttaa? Juuri tästä puhe kaverin kanssa. Joskus olen listan nähnyt netissä, mutta unohtui pistää kirjanmerkkeihin. Löysin tämän, mutta siinä ei kovin montaa lajia ole plus ei muutenkaan ihan uutta tietoa:


Pystyykö joku nokittamaan vielä kattavammalla listalla? Tämä taannoin näkemäni lista, siinä oli ihan useita kymmeniä lajeja, ellei jo kolminumeroinen luku.
 
Viestejä
184

Tuossa harrastajamäärien kehitys vuosikymmenienajalta

Nyt on pakko kyllä laittaa hieman lähdekritiikkiä peliin. Jos oikein tuosta katsoin ja siinä vihreällä oli hockey ja jääkiekon kuva, niin en kyllä usko, että oli -20 ja-30 luvulla kovinkaan suosittu urheilulaji. Eikä kyllä edelleenkään ole noin korkealla listalla. Jos kyseessä joku muu kuin jääkiekko, niin sitten voipi olla.
 
Viestejä
637
Tämä on ollut todellakin viimeaikojen kehitys ja tälläisen version olen kuullut myös useista muista lähteistä (ihmisiltä kansainvälisten lajiliittojen ja komiteoiden jäseniltä👍
 
Viestejä
5,743
Maahockey on kyllä sinänsä iso laji, mutta taitaa aika pitkälti olla amatöörilaji, jollen ole väärässä. Muistaakseni 2012 olympialaisissa miesten finalistien pelaajat oli kaikki tyyliin amatöörejä. Muistikuva voi toki pettää!

1. Jalkapallo. Selkeästi suosituin laji kaikilla mittareilla. Joo ei taida olla yhtä paljon jäseniä kansainvälisessä lajiliitossa kuin koripallolla ja lentopallolla, mutta johtuu siitä, että sieltä joskus ainakin Nigeria erotettiin jne. Laji on niin suosittu kuitenkin lähes joka puolella maailmaa! Jossain Pohjois-Amerikassa ei välttämättä miesten osalta, mutta naisten puolella taas yksi suosituimpia lajeja. Saksassa on kuitenkin 6 miljoonaa lisenssipelaajaa, eli enemmän kuin Suomessa on asukkaita, niin kertonee jo jotakin.

2. Koripallo. Joo Kriketissä saattaa olla vielä enemmän harrastajia, mutta kriketti keskittynee vahvasti tietyille alueille eikä ole samaan tapaan levinnyt joka maailman kolkkaan. NBA on koripallossa hirmu suosittu ja pelaajat tienaa aivan valtavia määriä rahaa. Euroliiga Euroopassa kanssa todella kovan tason sarja. Yhdysvalloissa taisi olla lajin harrastajia peräti 9 miljoonaa ja on Jenkkien toisiksi suosituin laji amerikkalaisen jalkapallon jälkeen kokonaisuutta katsoen, vaikka harrastajamäärissä on ykkönen sitten toki.

3. Kriketti nousee kolmanneksi, koska harrastajia on todella paljon, vaikka ne aika pitkälti tuleekin tietyistä maista. Lajia tykätään kyllä myös seurata ja pelaajat on kova palkkaisia parhaimmillaan.

Muiden listaaminen onkin asteen hankalempaa, mutta seuraavilla sijoilla on: Tennis, lentopallo, rugby, pingis, sulkapallo, käsipallo ja baseball jossain järjestyksessä, jota tässä en osaa määritellä.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
5,743
Kaikki talvilajit voidaan kuitenkin näiltä listoilta unohtaa, koska niitä ei luonnollisesti edes monessa maassa pysty harrastamaan.
 
Viestejä
3
Hockey ei taida olla yksi laji, vaan kattaa kaikki vastaavat eli mm. maahockey, jääkiekko ja jääpallo yms. Tämmöinen muistikuva jostain jäänyt. Taitaa myös volleyball pitää sisällään kaikki lajiversiot. Samoin football pitää sisällään kaikki lajiversiot ( jalkapallo = soccer tai association football).
 
Viestejä
5,743
Hockey ei taida olla yksi laji, vaan kattaa kaikki vastaavat eli mm. maahockey, jääkiekko ja jääpallo yms. Tämmöinen muistikuva jostain jäänyt. Taitaa myös volleyball pitää sisällään kaikki lajiversiot. Samoin football pitää sisällään kaikki lajiversiot ( jalkapallo = soccer tai association football).

Kyllä nämä lajit erotellaan ainakin ihan omikseen. Yhteinen nimitys näyttää joskus ainakin olevan hockey. Toki noilla muilla lajeilla kuin maahockey ei ole kovinkaan merkittävästi harrastajia, joten se ei ihan hirveästi tähän vaikuta.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös