Verkkovirhe

Kokkolan Tiikerit 2023-2024

Viestejä
3,830
Jatkona edelliseen, että tässä haettiin varmaan vähän myös sitä pitkäjänteisyyttä aiemmin. Vaikkakin onnistutaan saamaan huippupelaaja avainpaikalle, niin tiedetään jo ennalta, että saattaa osoite/maa/seura vaihtua seuraavalle kaudelle niin ollaan taas uuden edessä seuraavalla kaudella.
niin, jos huippupelaajat ajaa seuran konkurssiin ei ole jatkuvuutta...
Kykystä vielä: ihan hyvä konsepti kulupuolen kannalta yhteys betonitehtaaseen , osa käy töissäkin se huono puoli on että jos firma sakkaa taitaa lentistarinatkin päättyä
Nyt on vaikeet ajat rakennuspuolen firmoilla...
 
Viestejä
141
Melko huvittavaa että tätä keskustelua käydään täällä, vertailun vuoksi Tiikereiden viimeisellä mestaruuskaudella joukkueessa 5 ulkomaalaista. En muista että tuolloin oltaisiin Tiikereitä pidetty samojen henkilöiden toimesta "muukalaislegioonana" :) . Ja eihän tuo oikeasti mikään ongelma olekaan, varsinkin kun meidän kärkipelaajilla on taas alkanut olla enemmän kysyntää on näitä ulkomaalaisia pakko olla jotta liigan taso säilyy siedettävänä ja alasarjoihinkin vielä riittää kotimaisia pelureita joiden paikka ei vielä - tai enää - ole liigassa
 
Viestejä
251
Ei kannata vielä kovin laajaa otantaa ottaa, jos foorumilla yksi kirjoittaja puhuu muukalaislegioonasta. Seurojen kohdalla on aina hyvä seurata useamman kauden syklillä miten menee. Viimevuonna kyky oli runkosarjan viimeinen, 1-2 avauksen miestä jatkoi tälle kaudelle ja nyt on kivuttu jo kolme pykälää ylöspäin sijalle 7. Sarja on toki vielä kesken, mutta näyttäisi että playoffeihin kyky tänävuonna pääsee, kotietu taitaa olla kovan työn takana.
 
Viestejä
1,098
Me ollaan edelleen osa euta ja lentopallossa taitaa edelleen olla voimassa tuo eu-pelaajien vapaa käyttö. Sen ulkopuolelta kolme maksimissaan oli ainakin aikanaan säännöissä. Meillä on tosin myös melkoinen määrä tapauksia jossa kaikki nämä sopimukset ulkomaalaispelaajien kanssa ole mennyt aivan putkeen. Eikä syy ole suinkaan ollut aina pelaajassa. Useita tapauksia jossa pelaajasta ei ole saatua joukkueen käyttöön lähellekään sitä mitä sieltä olisi ollut saatavissa. Melko mielenkiintoisiakin tapauksia. Takavuosinahan täällä oli vielä varsin kovatasoisiakin pelaajia ihan kovista maajoukkueistakin. Esim useita Australiasta.
Seuran päivän tilannehan sen kertoo missä mennään pelaajienkin suhteen. Oulun seudulta se taisi lähteä aikanaan tämä kotimaisten nuorten pelaajien käyttö kun sitä tärkeintä eli rahaa ei ollut. Nykyisin tämä käytäntö levinnyt vähän joka suuntaan ja Kuortaneen kavereilla on kysyntää. Eli kaukana on ne ajat jolloin täällä nähtiin kovia ulkomaalaisia. Se on kuitenkin selvää, että tasokas ja mielenkiintoinen kaveri maailmalta herättää varmasti kiinnostusta. Ja myös keskustelua.
 
Viestejä
1,318
Kyllähän tämän kaudet ulkit ovat mielestäni nostaneet liigan tasoa. Vaikea on löytää suomesta vaikka montaa Jansonsin, Smidlin tai Fazlin tasoista moukaria. Sitten Gooch, Lui ja Pineau ovat ihan maailmanluokan liberoita.
Kunhan jonkunlainen tasapaino säilyy, niin kyllähän se suomipalloa vie eteenpäin, että kotoisessakin liigassa saa pelata ulkomaan mörköjä vastaan. Mielenkiintoista sinäänsä, että vain SaVo on lähtenyt tuontipassarilla tähän kauteen.
 
Viestejä
219
Melko huvittavaa että tätä keskustelua käydään täällä, vertailun vuoksi Tiikereiden viimeisellä mestaruuskaudella joukkueessa 5 ulkomaalaista. En muista että tuolloin oltaisiin Tiikereitä pidetty samojen henkilöiden toimesta "muukalaislegioonana" :) .
Mietin samaa mutta sitten ajattelin että @Jussi Juonio tarkoitti vain vanhaa ohjetta hieman muokattuna: ”älkää tehkö niin kuin me teimme vaan miten minä sanon” 😁
 
Viestejä
2,543
Melko huvittavaa että tätä keskustelua käydään täällä, vertailun vuoksi Tiikereiden viimeisellä mestaruuskaudella joukkueessa 5 ulkomaalaista. En muista että tuolloin oltaisiin Tiikereitä pidetty samojen henkilöiden toimesta "muukalaislegioonana" :) . Ja eihän tuo oikeasti mikään ongelma olekaan, varsinkin kun meidän kärkipelaajilla on taas alkanut olla enemmän kysyntää on näitä ulkomaalaisia pakko olla jotta liigan taso säilyy siedettävänä ja alasarjoihinkin vielä riittää kotimaisia pelureita joiden paikka ei vielä - tai enää - ole

Mietin samaa mutta sitten ajattelin että @Jussi Juonio tarkoitti vain vanhaa ohjetta hieman muokattuna: ”älkää tehkö niin kuin me teimme vaan miten minä sanon” 😁
Niin ei se minusta ollut hyvä silloinkaan, siitä ei seurannut hyvää Tiikereillekään :(
 
Viestejä
2,543
Muuten Tiikereissä vuoden 2016 joukkueesta pelaavat vielä Lauri Jylhä ja Antti Leppänen
Sensijaan pronssijoukueesta 2020 pelaa 8 pelaajaa Tiikereiden joukkueessa. :)
 
Viestejä
544
Hieno asia, että kotimaisin voimin on näinkin hyvä menestys ollut, mutta jos päätyyn saakka haluaisi mennä, niin ehkä vaatisi yhden taikka kaksi kovaa pelimiestä rosteriin ulkomailta. En itsekään kannata tuota että joukkueet on täynnä ulkomaalaispelaajia, hyvä olisi jokin rajaus tehdä, mutta tietty kovia kotimaisia pelimiehiä ei kaikille riitä.
 
Viestejä
2,543
Eli nytkö on Tiikereillä talous kunnossa kun ei ole ulkomaalaisvahvistuksia?
Ei ole minun tiedossa, eiköhän kaikilla mestaruusliigassa ole vaikeata. Pidän valittua linjaa oikein valittuna.
Joukkue on pysynyt hyvin koossa. Kai olet ymmärtänyt etten halua poistaa ulkomaisia pelaajia olen vain sanonut, että lukumäärää olisi hyvä rajata, tiedän myös että se ei näiden Eu-säännösten vuoksi ole mahdollista ilman seurojen tahtoa ja sitä ei taida löytyä.
 
Viestejä
1,318
Eli nytkö on Tiikereillä talous kunnossa kun ei ole ulkomaalaisvahvistuksia?
Toivottavasti. Huonojen uutisten vähyyden perusteella lienee jotenkuten raiteillaan.
Mutta eihän ne kotimaiset pelaajat talouden tasapainoa takaa. Yhdysvaltalainen ensimmäisen kauden ammattilaispelaaja saattaa hinta-/laatusuhteeltaan olla hyvinkin edullinen. Ja nimenomaan yhdysvaltalainen johtuen erikoisesta verotuksesta ja toki myöskin kovasta yliopistosarjasta.
 
Viestejä
1,318
mielestäni tiikereiden aikaisemmista ulkkareista tuli hyvin pian ns oman kylän poikia. mukana muuan legioonalainen romans sauss.
Klein, Herrera, Kehoe, Koga. Kyllähän noita hyviä vahvistuksia riitti.
Sitten kyllä mentiin myös menestysvuosien jälkeen mielestäni metsään oikein kunnolla, kun otettiin vähän mitä sattuu vahvistuksia ja epätoivoisesti yritettiin pysyä mitalitaistossa mukana. Niin paljon oli kulkijaa Hollihaassa, että ei muista vannoutuneempikaan fani kaikkien nimiä.
Onneksi varmaankin hyvin paljon MKSn ohjauksella on löydetty uusi identiteetti. Tämäkin osin varmasti talouden sanelemana.
Nyt on "keskikertaisista" pelaajista taas kasattu mitaleista ihan realistisesti taisteleva Joukkue. Siitä saa olla kannattajat ylpeitä. Kuten eräs pelaaja cupin 1. kierroksen VaLePa voiton jälkeen oli todennut "ihan hyvin näillä miehillä".
 
Viestejä
251
Vähän turhaa nokittelua täällä puolin ja toisin. Se on faktaa, että on Tiikereille hyvä kun Kyky nousi liigaan lähivastukseksi ja Kykylle on varmasti hyvä kun on Tiikerit yhtenä lähivastustajana. Molemmilla seutukunnilla lajin kiinnostavuus varmasti lisääntyy. Vielä kun olisi lähiseuroja pohjoisesta niin ei haittaisi ollenkaan, Kiskolla varmasti on pyrkyä Liigaan.
 
Viestejä
88
Ja jos mestaruus tulee, seuran kannattajat varmaan ottaa sen riemuiten vastaan , tulee se sitten kolmen tai viiden ulkomaalaisen voimin.😁
 
Viestejä
142
Samaa mieltä. Kolme pelaajaa on kuitenkin puolet kentällä olijoista ja käytännössä ostomiehet ulkomailta hankitaan pelaamaan. Jos ei natsaa ne vaihdetaan.
Viimeisen 30 vuoden aikana suomen mestaruuden voittaneista seuroista/ joukkueista mestaruusliigassa on jäljellä Tiikerit, Loimu ja Valepa. Kaikki muut tehneet konkurssin , Isku jatkaa harrastuspohjalla ykkösessä.Syitä monia mutta perussyy: menot ylittää tulot.
Ostomiehillä ulkomailta voidaan voittaa mestaruus vaikka joka vuosi mutta kestääkö seuran persus? Ei juuri näy katsojamäärissä vaikka olis miten kovia pallontappajia ja ainoa peruste pitäis löytyä tulopuolelta. Vielä erikoiset puheet että sarjaa pitäis supistaa entisestään heikentää entisestään mahdollisuutta tehdä edes jonkinlaista tulosta.
Ei ole enää tätä päivää tämä. Kyky on hyvä esimerkki siitä, miten ulkomaalaispelaajista on oikeastaan tullut suomalaisia. Joukkue tarvitsee avainpelaajien osalta myös pysyvyyttä ja sitä on Kykyyn tullut mm. Petrusevicin kautta - joka on myös kehittynyt Kykyn riveissä. Paljon parempi näin ja rajoittamatta kuin vaikkapa hommailla pelaajia, joita sitten karkailee vaikkapa Tiikereihin 😉
 
Viestejä
142
Vähän turhaa nokittelua täällä puolin ja toisin. Se on faktaa, että on Tiikereille hyvä kun Kyky nousi liigaan lähivastukseksi ja Kykylle on varmasti hyvä kun on Tiikerit yhtenä lähivastustajana. Molemmilla seutukunnilla lajin kiinnostavuus varmasti lisääntyy. Vielä kun olisi lähiseuroja pohjoisesta niin ei haittaisi ollenkaan, Kiskolla varmasti on pyrkyä Liigaan.
On todella hyvä Kykyllekin, että Tiikerit on mukana sarjassa. Ja toisin päin. Vielä, kun olisi Jyväskylästä joukkue, niin Kyky saisi kivat paikallisvastustajat ja lisää paikallispelien tuomaa tunnetta. Ja taitaa se olla Tiikereidenkin etu, että paikallisvastustajalla on Jansonsin tasoinen koko liigan parhaimpiin kuuluva pelaaja ja varmana selkärankana kyyjärveläistynyt Petrusevic.

Jansonsia ei kotimaisilla voimilla voisi edes korvata ja kuka tahansa Petrusevicin korvaaja olisi vähemmän kyyjärveläinen kuin Petru itse. Taitaa Latvia olla maantieteellisesti suunnilleen yhtä kaukana kuin Rovaniemi Keski-Suomesta. Ei Kyyjärvellä kukaan ajattele mitenkään negatiivisesti sitä, että miehet ovat Latviassa syntyneet, vaan ollaan iloisia siitä, että tällaiset pelimiehet ovat tulleet pieneen kylään pelaamaan! Se on ylpeyden aihe 💪🏼
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös