Verkkovirhe

HPK naiset

Viestejä
44
Täytyy nyt kovasti ihmetellä paria asiaa HPK:n kohdalla tänävuonna miten voi olla mahdollista että kerhon tasoinen huippujoukkue muuttuu yhden kesän aikana melkein täydellisesti vain kaksi pelaajaa viime kaudesta jäljellä , todella käsittämätöntä ja ei ole ennen tapahtunut koskaan tällä tasolla , onko vika valmennuksessa vai seuran johdossa ?

Toinen vielä suurempi asia on miksi joukkue ei ole pelannut yhtään harjoitusottelua ennen liigaa , täysin käsittämatöntä aliarviointia kerhon tasoiselta huippujoukkueelta sillä liiga ei ole mikään harjoitusottelusarja vaan sarja tosipelejä varten , pitäisi ottaa mallia esim. Salosta jossa pelataan useita harjoitusotteluita jopa ulkomaita myöten.

Koko kesä on ollut aikaa järjestellä harjoituspelejä mutta pitääkö vanha sanonta paikkaansa että " vain lahjattomat treenaa " kerhon osalta
 
Viestejä
1,301
Tällainen pelaajiston vaihtuvuus on ollut havaittavissa monessa muussakin naisliigajoukkueessa. Vaikkapa Orpolla ja LP Kangasalalla porukat vaihtuivat myös lähes kokonaan. Mikä lie syynä. Ulkomaille ovat muutamat lähteneet ja vaihtelu tietysti virkistää
 
Viestejä
781
HPK:n osalta pelaajien hakeutuminen Euroopan kentille ei tullut ainakaan yllätyksenä, sillä se oli yleisesti tiedossa jo keväällä. Kun oli kumminkin tiedossa jonkinlainen joukkolähtö, se oli mahdollisesti syynä esim. Fribergin seuravaihtoon. Fribergin osalta tämä on puhdasta spekulointia, mutta siirtymien Nurmoon oli kuitenkin jymy-yllätys.

Joukkueen kasaaminen on melko haastavaa etenkin jos pelaajat viivyttelevät sopimustensa kanssa. Mutta kyllä se HPK tulee vielä finaalikahinoihin mukaan, uskokaa pois :).
 
Viestejä
83
Bongaaja kirjoitti: HPK:n osalta pelaajien hakeutuminen Euroopan kentille ei tullut ainakaan yllätyksenä, sillä se oli yleisesti tiedossa jo keväällä. Kun oli kumminkin tiedossa jonkinlainen joukkolähtö, se oli mahdollisesti syynä esim. Fribergin seuravaihtoon. Fribergin osalta tämä on puhdasta spekulointia, mutta siirtymien Nurmoon oli kuitenkin jymy-yllätys.

Joukkueen kasaaminen on melko haastavaa etenkin jos pelaajat viivyttelevät sopimustensa kanssa. Mutta kyllä se HPK tulee vielä finaalikahinoihin mukaan, uskokaa pois :).
HPK:n tyhjeneminen oli kyllä yllättävä, kun kuitenkin on rakennettu pitkäjänteisesti tätä italialaissysteemiä. Mutta kyllähän tuo porukka semmoiselta näyttää, että keväällä on mitaleilla. Kovia pelureita niin kotimaasta kuin ulkoa.
 
Viestejä
149
Mielestäni yleisempää Suomessa on joukkueiden vaihtuminen kuin pysyminen. Tälle kaudelle onnistuneita ovat olleet Viesti ja Pölkky jos kokoonpanon säilymistä ajatellaan.
Miksi sitten kokoonpanot muuttuvat? a)merkittävä osa kuusikko pelaajista tulee ulkomailta ja pelaavat vain kauden. Pomppaavat Eurooppaan tai isolta osalta ovat niin floppeja, ettei niitä enää halutakkaan seuraavaksi kaudeksi. Joku voi korjata, mutta taitavat Viki Viestissä ja Lena Pölkyssä olla ainoita pidempään Suomessa viihtyneitä.
b)aiempaa enemmän naisten puolelta ollut ulkomaille lähtijöitä parin viime kauden aikana. Tämähän on loistava asia Suomipallon kannalta.
c)naisten ja tyttöjen osalta ehkä enemmän lopettaneita pelaajia, kun liian aikaisin nostetaan liigaan ja homma menee takarajan juoksemiseksi. Motivaatio loppuu.
d) koulut ja tyttö/poikakaverit liikuttavat pelaajia. Eiköhän se Karoliinakin siirtynyt ennemmin pesäpallon kuin lentopallon vuoksi Nurmoon :)

Tuohon harjoituspeleihin Bora jo aiemmin vastasikin, että turha pelata harjoituspelejä jos joukkue on maailmalla palasina. Aatelkaas jos Suomi olisi päässyt naisissa em-lopputurnaukseen? Kuten Bongaaja jo mainitsikin, luottakaa vain niin Hpk on mitalipeleissä. Sarja on pitkä...
 
Viestejä
292
Gloria sanoi:
Täytyy nyt kovasti ihmetellä paria asiaa HPK:n kohdalla tänävuonna miten voi olla mahdollista että kerhon tasoinen huippujoukkue muuttuu yhden kesän aikana melkein täydellisesti vain kaksi pelaajaa viime kaudesta jäljellä , todella käsittämätöntä ja ei ole ennen tapahtunut koskaan tällä tasolla , onko vika valmennuksessa vai seuran johdossa ?

Monella HPK:n pelaajalla päättyi yhtä aikaa keväällä useamman vuoden sopimus ja niinhän se on. että hyvistä joukkueista pelaajat hakevat nostetta uralleen ulkomailta.

Empä ole vielä kenenkään pelaajan kuullut haukkuvan valmennusta. Päinvastoin valmentaja on iso juttu, miksi pelaajat haluavat HPK:hon.
 
Viestejä
44
Jos nyt katsotaan että kerhon joukkueessa oli viime kaudella 12 -13 pelaajaa ja vain 2 jatkoi niin mikä on / oli kohtalo näillä pelaajilla jotka eivät enää jatkaneet kerhossa tälle kaudelle ?
 
Viestejä
134
Pelaajia tulee ja menee. Veikkaus on ettei tuo nykyinen rosteri ole vielä se HPK:n lopullinen tälle kaudelle. 1-2 ulkolaista saattaa vielä liittyä ryhmään
 
Viestejä
149
Gloria kirjoitti: Jos nyt katsotaan että kerhon joukkueessa oli viime kaudella 12 -13 pelaajaa ja vain 2 jatkoi niin mikä on / oli kohtalo näillä pelaajilla jotka eivät enää jatkaneet kerhossa tälle kaudelle ?
Jos katsoo viimevuoden pelaajalistan, niin lähes kaikki jatkaa pelaamista Hpk:ssa, ulkomailla tai toisessa liigaseurassa. Vain Boricheva, Pelkiö ja Venho kysymysmerkillä lopettaneita. Kaikille heistä taitaa löytyä huhujen mukaan jokin biologinen selitys. Hieman ihmetyttää Glorian tarve tätä kaivella oikein omalla ketjulla. PS. Hpk ei ole yhtään lähempänä sydäntäni kuin mikään muukaan liigajoukkue.
 
Viestejä
456
Gloria kirjoitti: Jos nyt katsotaan että kerhon joukkueessa oli viime kaudella 12 -13 pelaajaa ja vain 2 jatkoi niin mikä on / oli kohtalo näillä pelaajilla jotka eivät enää jatkaneet kerhossa tälle kaudelle ?
No jos puretaan...

Keskarit Nurmoon, Vampulaan ja loukkaantuneena. Pelkiöstä en tiedä.
Passareista toinen ulkomaille, toinen lopetti.
Hakkuri ulkomaille.
Yp-osastolta 1 Rovaniemelle, 1 ulkomaille, 1 pysyi.
Libero pysyi myös.

Venhosta ja Borichevasta ei minullakaan havaintoa.

Siinäpä se.
 
Viestejä
44
No , oli kyllä ihan pakko ottaa esille tämä kerhon tilanne koska on ennenkuulumatonta että tuollainen huippujoukkue kuin kerho aiempien meriittien perusteella vaihtuu kesän aikana noin totaalisesti vain 2 pelaajaa 13:sta jatkaa , normaalisti joukkueiden vaihtuvuus on n. 3-5 pelaajaa niin pakostakin herää kysymyksiä vai onko jollain tietoa vastaavista määristä naislentiksen kärkipään joukkueista ,( tuskin ?)

Ja en ole itse ainakaan koskaan kuullut että kerhon tasoinen joukkue ei pelaa yhtään harjoitusottelua ennen kautta , jopa alasrjoissa pelataan harjoituspelejä eikä lähdetä sarjaan ns. kylmiltään , voisi melkein sanoa että kerho suorastaan aliarvio ja väheksyy liigan tasoa ko. toimella.

Kyllähän se myös kerhon hyvää ammattivalmentajaa kyrsii ja v....taa lähteä rakentamaan käytännössä kokonaan uutta joukkuetta totaalisesti nopealla aikataululla ja vieläpä kylmiltään sarjaan ilman harjoituspelejä , ei pitäisi tapahtua liigan hopeajoukkueen tasoiselle.

No , hieman vanhan toistoa mutta hieman lisättyäkin kritiikkiä !
 
Viestejä
371
Yleensä aina kun alkaa kauden jälkeen melkein joukkueellinen muuttamaan muualle niin seuralla lienee jo suurehkoja ongelmia. Tilanne on jostain syystä sellainen että siellä ei haluta enää jatkaa. Syyllinen on tietysti raha, valmentaja tai organisaatio. Tai nuo kaikki. Miesten puolella on melko tuore esimerkki vastaavasta menestyvästä "huippuorganisaatiosta". Seuraan oli imua ja kaikki halusivat sinne. Mutta kukaan ei halunnut jatkaa siellä. Nyt seura on ns. saattohoidossa.
Toivottavasti HPKlla ei ole niin huonosti asiat.
 
Viestejä
456
No jaa, minusta tuossa on aika selkeä syy kaikille lähdöille, niitä nyt vain tuli monta yhtäaikaa. Lemola ja Nieminen lähtivät oletettavasti peliajan perässä, Kylmäaho ja Korhonen Saksaan, Mayfield myös muutaman Suomi-vuoden jälkeen kovempiin sarjoihin. Kehoe Eaton ei ollut mikään sateentekijä eikä ilmeisesti jatkanutkaan uraansa enää. Ja Fribergin todettiin jo mitä ilmeisemmin vaihtaneen pesäpallon eikä lentopallon takia :)

Turhaa täällä nyt väkisin kaivetaan draamaa sieltä missä sitä ei ole.
 
Viestejä
958
Kassu kirjoitti:

[quote...] Miesten puolella on melko tuore esimerkki vastaavasta menestyvästä "huippuorganisaatiosta". Seuraan oli imua ja kaikki halusivat sinne. Mutta kukaan ei halunnut jatkaa siellä. Nyt seura on ns. saattohoidossa.[/quote]
Moni olisi halunnut jatkaa, mutta hinnoittelivat itsensä niin korkealle, että pelimerkit loppuivat. Nyt on tullut viestejä, että haluasivat tulla takaisin. Erään Saksassa pelaavan mukaan "missään ei ole ollut niin hyvä olla kuin Kokkolassa. Siellä kaikki asiat hoidettiin viimeisen päälle niinkuin oli sovittu".

Käykää lukemassa Wikipediassa aiheesta Olli-Pekka Ojansivu, lentopalloilija. Siinä hän kertoo, että ei ole viihtynyt missään niin hyvin, kuin Kokkolassa ja Tiikereissä. "Sen vuoksi olin niin kauan Kokkolassa."

Katsotaan parin, kolmen vuoden kuluttua, kuka on ns. saattohoidossa ja kuka ei. Yllätyksiä voi tulla suuntaan jos toiseen.
 
Viestejä
44
En tunne HPK:n taustoja yhtään, mutta onhan näistä esimerkkejä, että vaikka joukkue joudutaan rakentamaan lähes tyhjästä - mutta saadaan kuitenkin laadukas nippu rakennettua. Katselin yleltä lauantaina naisten peliä ja pari huomiota kerhon pelistä/joukkueesta.
Ensiksikin passari on parempi kuin viime vuonna. Ja se on tärkeä juttu se.
Liberot on riittävän hyviä tähän sarjaan, Koljonen ykköslibero selvästi kunhan kuntoon tulee. Oliko nilkkavaivaa jos oikein ymmärsin?
Hakkuri heikompi kuin Korhonen viime kaudella, lyö kuitenkin kovaa palloa - mikä on tärkeää naisten peleissä. Ja onkohan ihan huippukunnossa vielä - epäilen..
Passitempo nopeutunut, sopiiko esim italialaiselle yp:lle on itselle arvoitus. Baggi ei onnistunut hyökkäyksessä ainakaan Viestiä vastaan mitenkään kummoisesti. Karhulle sopii nopea tempo.
Syöttöpeli on luokkaa heikompaa mitä viime kaudella. Ainakin vielä.

Valmennus lähes sama.

Summa summarum, eiköhän se kerho sieltä itsensä vielä mitaleille hinaa. Mutta minkä värisille, se on eri asia. Vielä ei ole mestariainesta.
 

Aha

Viestejä
66
Minusta ei mitenkään outoa. Ulkomaalaiset "kausityöntekijät" vaihtuivat. Yksi pelaaja loukkaantunut (Madsen) Kylmäaho ja Korhonen ulkomaille ja Fribergin Nurmoon siirtymiseenkin taitaa liittyä luonnolliset syyt. Borichevasta en tiedä. Onkohan Venhokin lopettanut? Tulikohan tuossa jo yli kuusikollinen pelaajia?

Olen jo pidemmän aikaa miettinyt sitä, että mistä johtuu monen nimimerkin syvä kauna HPK:ta kohtaan? Kuitenkin kyseessä on seura ja seuratoimijat, jotka ovat jo vuosikymmenten ajan olleet suomalaisen naislentopalloilun tärkeimpiä tukipilareita. Toimintatavat voivat joskus kohottaa kulmakarvoja, mutta kun näkee metsän puilta, niin lakki pois päästä.
 
Viestejä
958
Joku viisas on todennut, että kateus pitää ansaita.

HPK on yksi kaikkien aikojen menestyneimpiä seuroja naislentopalloilun saralta Suomessa. (Oliko niin, että nimi on välillä vaihtunut, mutta seura käytännössä sama?)

Jos HPK olisi vuodesta toiseen ihan siellä pahnanpohjimmaisena, saisi joukkue olla täysin rauhassa arvostelijoilta. HPK porskuttaa vuodesta toiseen kärkisakissa, vaikka vaihtuvuutta joukkueessa onkin. Entäs sitten?

HPK:ssa pystytään luomaan vuodesta toiseen menestyvä joukkue. Mitä muuta vielä vaaditaan?
 
Viestejä
10
Harjoituspelit ennen sarjan alkua on Kerhon tilanteessa koko lailla turhia Suomen liigaa silmällä pitäen. Tässä on koko syksy aikaa hioa homma kuntoon pleijareita varten. Jos jossain pohjoisen kiertueella tulee silloin tällöin tappio, niin sillä ei ole mitään merkitystä. Siihen vielä kauden aikana ostetaan oikean mittaiset keskarit, niin Salo on ihmeissään loppupeleissä.
 
Viestejä
161
Oikean mittaiset keskarit? :)

Eiköhän nykyisillä kolmella maajoukkuekeskarilla HPK taistele keväällä tasapäisesti mestaruudesta muiden kanssa. Tilanne tietysti voi muuttua, jos tulee loukkaantumisia.

Nyt HPK tarvitsee vaan aikaa, eikä pelaajia.
 
Viestejä
456
Pekko777 kirjoitti: Harjoituspelit ennen sarjan alkua on Kerhon tilanteessa koko lailla turhia Suomen liigaa silmällä pitäen. Tässä on koko syksy aikaa hioa homma kuntoon pleijareita varten. Jos jossain pohjoisen kiertueella tulee silloin tällöin tappio, niin sillä ei ole mitään merkitystä. Siihen vielä kauden aikana ostetaan oikean mittaiset keskarit, niin Salo on ihmeissään loppupeleissä.
Täh :D Öhman 186, Smolander 185 ja Madsen 184. Öhman Pihlajamäen jälkeen varmaan paras suomalainen keskari, tai ainakin hyvin tasoissa vanhemman Madsenin ja Laakkosen kanssa. Smolander myös liigan eliittiä ja nuorempi Madsen oikein lupaava. Keskareiden suhteen ei kyllä todellakaan ole mitään tarvetta "oikean mittaisille" pelaajille.
 
Ylös