Verkkovirhe

SAVO VOLLEY

Viestejä
1,434
#2
sawolaenen kirjoitti: https://www.savonsanomat.fi/urheilu/Leka-Volley-ja-Sampo-Volley-yhdistyv%C3%A4t-Mestaruusliigassa-pelaa-ensi-kaudella-Savo-Volley/1085633?pwbi=42b1f73bafd04606ac9a0a2002da79f3
Voi voi ja vielä kerran voi voi. Ei riitä ymmärrystä näille touhuille täältä suunnasta. Jos 15 vuoden päästä ollaan vielä hengissä niin sitten syön sanani. Sun Volleyn ajat tulee ensinnä mieleen :(
 
Viestejä
1,782
#3
sawolaenen kirjoitti: https://www.savonsanomat.fi/urheilu/Leka-Volley-ja-Sampo-Volley-yhdistyv%C3%A4t-Mestaruusliigassa-pelaa-ensi-kaudella-Savo-Volley/1085633?pwbi=42b1f73bafd04606ac9a0a2002da79f3
Mitä pitäis sanoa, pitkää ikää ja onnea varmaan :eek:hmy:
Kyllä kotipelien vieminen 7 paikkakunnalle ja peliareenalle on aika arveluttavaa. Samallahan tuota menestystä on kumankin ollut aikatavalla.
 
Viestejä
221
#4
Asiasta on juttu myös YLE:n sivuilla https://yle.fi/urheilu/3-9986066 .

Ei tuota uutista kovin kielteisenä voi pitää. Ikävää on, että Pielavesi hävinnee lopullisesti liigakartalta, mutta eihän Liigasampo ole enää aikoihin ollut puhtaasti pielavetinen joukkue. Olen jo kauan pelännyt, kuinka kauan Sammon resurssit riittävät liigatasolle.

Hieman epäilen, tuleeko uudesta joukkueesta savolainen joukkue. Luulen, että siitä tulee sittenkin kuopiolainen. Seitsemän "omaa" peliareenaa ei liene kovin viisas eikä realistinen ajatus ( kuten Jussi Juonio jo kommentoi).

Toivottavasti uudesta joukkueesta tulee niin tasokas, että se pystyy kilpailemaan Suomen mestaruudesta ja pärjää myös Euroopan kentillä. Kenellä voisi olla Suomen liigan tason nostamista vastaan?
 
Viestejä
1,434
#5
Siellä on ainakin Lekavolleyssa taustalla sellaisia persoonia että vauhtisokeus pääsee ottamaan valtaa toiminnassa. Lekavolleyhan tuli samoilla aatoksilla liigaan päämääränä olla Suomen paras joukkue ja nyt kun se ei toteutunut muutamassa vuodessa niin pistetään pökköä lisää pesään. Onnea yritykselle. Ja vaikka se mestaruus sattuisi joskus tulemaankin niin entäs sen jälkeen?
 
#9
Ne ajat ovat ohi, kun lentopalloseurat toimivat talkooperiaatteella. Pielavesi oli 10 vuotta sitten liigan ykkönen niin peleissä kuin talkoissakin. Jossakin vaiheessa Sampo loppui ja perustettiin Savon Sampo. Se ei lähtenyt käyntiin, kun se ei saanut tukijoita taakse. Viime tipassa Sammon talkooväki/ Perälä pelasti Sammon.
Nyt ollaan lähes samassa tilanteessa. Lähteekö Sammon väki mukaan vai jääkö homma Lekan harteille. 7 pelipaikkakuntaa on käsittämättömän paljon. Kuka lähtee kiertämään Savon keskellä pimeää talvea. Pitää olla tosi lentishullu. Nykyinen liigaohjelma tappaa pelien seuraamisen. Liikaa pelejä liian lyhyessä ajassa.

Raha ratkaisee paljolti miten homma saadaan toimimaan. Kuopion mahtiseurat KUPS ja KalPa vievät valtaosan sponsoreista. Savo Volley tarvii ison tuen taakseen yleisöltä, jotta pelit lopu lyhyeen
 
#10
Videolla haastateltu useita savolaisia lentopallolegendoja:
https://www.youtube.com/watch?v=pyVoPG_Q8tQ

Ihmetyttää, että suurin osa kommentoinnista on heti ensi alkuun negatiivista :angry:

Kannattaa muistaa, että vauhtisokeus ja tehdä asioita isosti sekä uudella tavalla eivät ole synonyymeja. Jos katsotte taustalla olevia tekijöitä, on se pullollaan ihmisiä jotka ovat uskaltaneet ottaa riskejä ja sitä kautta tehneet huikeita juttuja elämässään.

Toivotan hyviä jatkopelejä kevääseen molemmille seuroille erikseen ja sen jälkeen tsemppiä uudelle taipaleelle!
 
#11
Menestystä valitulle ratkaisulle. Ponsse on ilmeisesti päätukija. Maakunnallinen Seura onnistuu, jos savolaiset ottavat eri paikkakunnilla kotiotteluitaan pelaavan seuran omakseen. Talkoolaisten saaminen on varmasti oma haasteensa. Maakunnallinen Seura voi onnistua Savossa. Uusimaa Volleyn puolesta en ropojani löisi.
 
Viestejä
365
#13
Minä olen Janin kanssa samalla linjalla tämän asian suhteen. Aika paljon negatiivistä hyvän asian puolesta?
Itse näen tämän oikeinkin hyvänä juttuna ja tekijöinä on konkareita ja esim Tatu on sellanen tyyppi, että onnistuu kun aletaan tekemään. Positiivisuuden kautta ja homma toimii.

On tuonne Lelun, Sillin, Tervaportin + muiden hyvä mennä pallottelemaan kun aika on :D (Omasta päästä temmattu mutta ei savua ilman tulta nim. merk talo pystyssä) :D

Tuossa, että pelit pelataan seittemällä eri paikkakunnalla on aika jännä juttu. Siinä(kin) on paljon hyvää. Laadukasta liigapalloa näkee mahdollisimman moni ja uusia katsojia tämä varmasti tuo mukanaan jo ihan senkin vuoksi, että pelit on tapahtuma. Mitä se sitten sisältää niin jää nähtäväksi mutta se ei ainakaan tule olemaan sitä normaalia. Ainakin uskon ja toivon niin.

Haasteena voisi olla tekijät. Onko jokaisella paikkakunnalla tarpeellinen määrä porukkaa tekemään töitä asian eteen. Motivaattorina on tietenkin 50% tuotosta seuralle lajista riippumatta! Eli jos vaikka jääkiekkoilijat myy lippuja tapahtumaan saa jääkiekkoilijat 50% tuotosta. (Näin minä sen ymmärsin).

Yhdistymisen hyvä esimerkki (vaikkakin eri lähtökohdat) on ollut Karelian Hurmos. Näyttää todella hyvälle ja tulostakin on tullut ja tulee niin miehissä kuin naisissakin.
Tästä yhditymisestä ei ole kuin hyvää sanottavaa ja samaa toivon myös Savoon.

Tämä on erittäin hyvä mahdollisuus tehdä jotain uutta ja upeeta ja kun vielä uusi halli valmistuu, niin onhan tämä hieno juttu :D

Onnea ja menestystä Savoon!

Oikein hyvää ja rauhallista Joulun aikaa palstalaisille ja läheisille
 
#14
Asioilla on monta puolta ja mielestäni on viisaampaa tämän kokoisella talousalueella lyödä hynttyyt yhteen kuin kilpailla vähäisistä rahoista. Kannattaa katsoa ruutu urheilun fb sivuilta video lehdistötilaisuudesta, avaa paljon tulevia suunnitelmia Savo Volleyn osalta, esim pelaajapolku aluen junioiriseuroista huipulle farmiseurojen kautta 1- ja 2 sarjassa. Myös lipunmyynti alueen junioiriseuroja tukien lajirajat rikkoen on huikea idea ja mahtavaa toimintaa. Varmasti usealla paikkakunnalla kotipelien pelaaminen tuo oman lisähaasteen joukkueelle ja taustajoukoille.

Edit: Puijo Areena ei ole lentopallolle, neulaniemeen on tulossa toinen Areena mikä on suunniteltu lentopalloakin ajatellen
 
Viestejä
145
#15
Muuten hyvä juttu, mutta hieman ehkä kritisoin noinkin suurta kotipaikkakuntien määrää joukkueelle. Toki hyvin suunnitellulla ja toteutetulla markkinoinnilla, tästä varmasti tulee kuitenkin hyvä juttu. Nimeä vaan mietin, eikö se olisi voinut olla Keski-Savon Pateri? Koska Paterillahan on hallussaan tämä Lekan liigapaikkakin, ellei wikipedia ihan palturia puhu.
 
#16
Teme kirjoitti: Muuten hyvä juttu, mutta hieman ehkä kritisoin noinkin suurta kotipaikkakuntien määrää joukkueelle. Toki hyvin suunnitellulla ja toteutetulla markkinoinnilla, tästä varmasti tulee kuitenkin hyvä juttu. Nimeä vaan mietin, eikö se olisi voinut olla Keski-Savon Pateri? Koska Paterillahan on hallussaan tämä Lekan liigapaikkakin, ellei wikipedia ihan palturia puhu.
Savo jatkaa Pielaveden Sammon liigalisenssillä..
 
#19
Kyllä tässä kausikorttilaisena pistää miettimään, tuleeko moista enää hankittua. Eipä kiinnosta ajella tie sonnalla pitkin Savoa, kun nytkin jää maakuntapelit väliin. Tuskin kuitenkaan seura tulee minun kausikorttiini kaatumaan. Toivottavasti Savo Volley saa ihmiset, sekä talkooväen että katsojat mukaan. Olen hämmentynyt, kertakaikkiaan. :blink:
 
#20
Noniin. Sieltä se uutinen sitten pamahti julkiseksi. Savon fuusio vaatii ihan oman isomman perehtymisetekstinsä hieman myöhemmin, mutta pitää nyt nopeasti kommentoida itsekin tätä pelipaikkakunta-asiaa.

Se tulee aivan taatusti olemaan iso haaste. Usealla paikkakunnalla pelaaminen on sinäänsä todella kiehtova idea, mutta onnistunut toteutus on taas hyvin eri asia. Ottaako kukaan seuraa todella omakseen, kun kotiotteluja omalle paikkakunnalle kertyy vain muutamia per kausi. Se on äärettömän vähän. Arjen keskellä ihmiset ovat ymmärrettävästi myös erittäin nihkeitä lähtemään ajamaan pidempää matkaa. Tässä tapauksessa se tarkottaisi monesti jopa yli tunnin ajoa suuntaansa, nähdäkseen pelin. Ja ennen kaikkea nyt kun myös ruutu näyttää paljon pelejä suoraan kotiin käytännössä naurettavan halvalla.

En haluaisi olla liian negativiinenkaan asian suhteen, mutta todella hankala nähdä tilanteen olevan erityisen ideaali. Toki etuna voi olla taas se, että kun niitä pelejä omassa kotikunnassa on tosiaan vain se muutama kaudessaan, tulee porukka siitä kyseisestä kylästä pelin herkästi myös silloin katsomaan. Kylien välistä matkustelua on sen sijaan hankala nähdä suuremmalti tapahtuvan, aivan innokkaimmat fanit poislukien.

Tämä taas tekee sen, että jokaisessa paikkakunnan kotipelissä on hyvin pitkälti aivan eri katsojakunta kuin toisen kylän kotipelissä. Lentopallo on kuitenkin vahvasti maakuntalaji. Ottavatko ihmiset seuran oikeasti omakseen, vai käyvätkö vain katsomassa pelin silloin tällöin. Tällä on iso merkitys. Muutama sata katsojaa per peli syerjäkylällä ei ole hyvä tilanne brändille eikä rahallisesti. Lipunmyynti-uudistus sen sijaan vaikuttaa erittäin mielenkiintoiselta idealta. Tämä sama konstihan on toiminut LekaBattlessa erinomaisesti. Jännittävää nähdä, kuinka se toimii koko kauden mittaisena.

Resurssien puolesta asiahan on taas oikeastaan aivan itsestään selvä. Yhdistyminen tarjoaa aivan eri mahdollisuudet ja tilaa hengittää. Sampo on esimerkiksi tähän saakka tullut toimeen ainoastaan erittäin aktiivisen ja tiiviin talkooporukan avulla. Ja sekä Sampolla että Lekalla on rahakirstun nyörit oltava todella tarkassa seurannassa. Yhdistymisen myötä on mahdollista laittaa ihan eri resurssit peliin, ja palkata oikeita työntekijöitäkin seuralle, kuten on tehtykin. Se tekee hommasta paljon ammattimaisempaa ja toimivampaa. Joskin on hyvä pitää hommassa tolkku mukana. Ei niitä tukijoita varmasti kiusaksi asti Kalpan ja Kupsin kanssa mediatilasta taistellessa ole tarjolla.

Mutta vaikka tuote olisi pelillisesti ja brändillisesti kunnossa. Pitää yleisö saada omaksumaan Savo-volley heidän omaksi seuraakseen, ja saada heidät sitoutumaan joukkueeseen emotionaalisesti ja pitkälle ajalle. Urheilullista menestystä Savo tulee varmastikin nauttimaan heti ensimmäisestä vuodesta saakka, koska budjetti takaa kovan luokan pelaajamateriaalin, ja se riittää Suomessa tällä hetkellä väkisinkin melko pitkälle.

Savossa olisi ainakin teoriassa hyvin mahdollista nähdä pelaamassa Ojansivua, Tervaporttia ja Siltalaa, sillä heillä kaikilla on kytköksiä Kuopioon. Onko rahaa kuitenkaan niin paljon, ja olisivatko miehet edes valmiita palaamaan Suomeen, on tietenkin aivan toinen asia. Mutta esimerkiksi juuri Lelu olisi markkinointi- ja brändäämis mielessä aivan ylivoimainen haku Savo-volleylta heti alkuun. Hänen arvoaan ei mitata todellakaan ainoastaan pelikentällä.

Toivottavasti Savo-volley kuitenkin olisi pitkä aikainen ja toimiva ratkaisu Kuopion ympäristöön. Suomen lentopallo ei tosiaan kaipaa enää yhtään kuihtuvaa seuraa tai maakuntaa. Peukkuja pidetään!
 
Ylös