Verkkovirhe

Miesten runkosarjan rankingit 2020-2021

Viestejä
1,396
Kirjoitellaas nyt joukkueiden täydennyttyä ja kauden alun lähestyessä vielä uusi päivitetty arvio rankingeistä. Suluissa edellisen rankingin sijoitus.

Osa 1. Kärkinelikko

1. Valepa (4.)

Vaikka edelliseen rankingiin nähden Valepa vahvistui vain yhdellä yleispelaajalla, on Sauss juuri tarvittu lisäys Valepan joukkueeseen. Nyt joukkueen yleispelaajaosasto ei näytäkään niin kevyeltä ja Saussin kohdalla tiedetään kyllä mitä saadaan, jota ei aina voida ulkomaalaisten hankintojen kohdalla taata.
5. paikalle sijoitettu Sauss on monipuolinen pelimies ja vuodet ammattilaisena ulkomailla näkyvät otteissa. Vaikka vastaanotossa oli vielä eilisessä harjoituspelissä Akaata vastaan kommunikaatioon liittyviä virheitä Ruoholan kanssa, täyttää Sauss mainiosti Valepan laitahyökkääjien kokoonpanon.

Kaunisto väläytteli jo maajoukkuekomennuksellaan hyviä otteita, eilen kentälle päästyään oli turhan virheherkkä mutta aihio on olemassa. Fysiikka on mennyt eteenpäin viimevuosista. Toimelakin vaikuttaisi edistyneen viimekaudesta joten Valepan penkiltä löytyy nyt yllättäen kohtalaisesti leveyttä.

Ruohola pelasi mainiota puolustuspeliä, vastaanotossa vielä pelien sisällä liikaa vaihtelua mutta pääasiassa suoriutuu jo hyvin tällä tasolla.

Nikulan lyöntitekniikka on muidenkin havaintojen mukaisesti siistiytynyt melkoisesti edelliskaudesta. Varsinkin rajapuolen lyönnit vakuuttivat. Ei vieläkään pysty hyödyntämään täysin ulottuvuuttaan, mutta fysiikkapuolikin vaikuttaa menneen hiljalleen eteenpäin. Tekeminen riittää liigaan ja ehkä mestarienliigan ensimmäiseen kierrokseen.

Karjarinnankin fysiikka parantunut reippaasti, Akaa oli lisäksi Karjarinnan syötön kanssa hankaluuksissa.

Vahvuudet:
Kova ykköskuusikko, Esko edelleen tasollaan. Keskarit liigan kärkeä, aloittavat yleispelaajat liigan kärkeä, hakkuri ja liberopeli riittävää ja kehitystä kauden mittaan luvassa. Äärimmäisen ulottuva joukkue, torjujista lyhin on Sakari Mäkinen ja hän on taasen teknisesti ja ponnistusvoimaltaan liigan huippua torjuntatyöskentelyssä. Hyökkäyksessä joukkueen täyttä ulottuvuutta ei saada hyödynnettyä, pitkien keskareiden hyökkäyspään tekeminen ajoittain vielä pehmeää.

Heikkoudet:
Rosterin laajuus, vaikka aiemmin heikohkoksi povattu yleispelaajisto kestää nyt vertailun muiden kärkijoukkueiden kanssa on Valepa vaikeuksissa muiden pelipaikkojen laajuuden kanssa. Eskon loukkaantumista joukkue ei kestä aiempien vuosien tapaan, Vesasen hyökkäyssuunnan peli voi vielä riittää keskellä mutta torjuntapelissä oli armottomasti myöhässä harjoituspelissä, ensimmäistä liigakauttaan pelaavalle Ruoholalle ei löydy oikein vaihtoehtoja jos tasossa tulee liikaa heilahteluja. Nikulan tilalla voidaan pyörittää nuoren Tihumäen lisäksi esimerkiksi Kaunistoa mutta tämäkään ei kovin optimaalista olisi.

Eniten kysymysmerkkejä aloituskuusikossa herättävät libero- ja hakkuripeli. Toisaalta molemmilla pelimiehilla on potentiaalia nousta kauden mittaan jopa liigan kärkimiehiksi tontillaan.


2. Hurrikaani (2.)

Hurrikaani vahvistui odotetusti Koukilla ja Kaislasalolla. Vaikka allekirjoittanut odottikin Kaislasalon jatkavan vielä ulkomailla, oli siirtyminen Hurrikaaniin Suomeen palatessaan odotettu peliliike.

Valepan tavoin Hurrikaani kärsii myös rosterin leveyteen liittyvistä ongelmista.
Laitahyökkääjien tontilla leveys riittää tästä poiketen hyvinkin. Yleispelaajisto kestää vertailun mihin vain joukkueeseen ja vaikka Valepa voi viedä pidemmän korren pelkästään aloittavia yleispelaajia tarkastellessa on Hurrikaanin yleispelaajakolmikko Seppänen/Toiviainen/Kouki odotusarvoisesti liigan paras. Mielenkiintoista on nähdä ketkä kaksi saavat kolmikosta eniten peliaikaa. Tällä hetkellä vielä eniten kesäterässä vaikutti olevan Kouki, joka huhujen mukaan liittyi harjoitteluvahvuuteenkin paljon muita myöhemmin. Vaikka harjoituspelissä Akaata vastaan koko kolmikko jäi tehotilastossa miinukselle nähtäneen tällä tontilla tulevalla kaudella tasaista työskentelyä. Seppänen oli fyysisesti erinomaisessa kunnossa, syöttö ja lyöntipeli oli terävää ja pomppua löytyi jälleen takavuosien tapaan. Selvä parannus mm. Tiikereissä pelattuun loppukauteen toissakaudella. Vastaanottotyöskentelykin vaikutti olevan huomattavasti varmempaa. Terveenä pysyessään aivan liigan parhaimpia, jossei paras yleispelaaja. Potentiaalia on, jonka aiemmat otteet Valko-Venäjällä ja Ranskassa osoittivat ennen loukkaantumisia. Toiviainen on tasainen puurtaja, mahtuisi aloituskuusikkoon kaikissa muissa liigajoukkueissa lukuunottamatta Valepaa. Mahtava nousu viimevuosina liigan yleispelaajiston huipulle vuosien pelipaikan hakemisen jälkeen. Kouki noussee kuitenkin aloitukseen Toiviaisen ohi kauden edetessä.

Kaislasalo lienee tulevalla kaudella edelleen liigan kärkihakkuri tai ainakin aivan lähellä tätä. Edelleen hankaluuksia muissa kuin pelitempoisissa palloissa. Syöttöpeli mennyt viimevuosista eteenpäin.

Vahvuudet:
Laitahyökkäys, syöttöpeli. Keskellä Kutinlahti ja Suomalainen hoitavat hommansa kunnialla.

Heikkoudet:
Rosterin laajuuteen liittyvät epävarmuustekijät. Vaikka Toivola on merkattu kakkospassariksi ja tälläkin keskustelupalstalla tätä roolitusta puolustetaan oli ainakin yhden harjoituspelin perusteella hankala nähdä Toivolaa muulla kuin liberon tontilla. Oli sekä vastaanotto- että puolustuspelissä selvästi Vuorista edellä. Toki pitkässä juoksussa tämä ei ole välttämättä totuus. Liberon paidassa aloittaessaan ei voi siirtyä pelin sisällä enää passariksi. Toisinpäin homma onnistuu sääntöjen puitteissa (tällöin Vuorinen ei voi enää palata peliin).
Välimaa oli iloinen yllätys, ykköspassarin hommat onnistuvat varmasti pääasiassa hienosti. Heikkoja eriä ja pelejä tulee kuitenkin lähes väistämättä nuorelle miehelle, ja jos penkiltä ei löydy vaihtoehtoa ovat paineet tasaiseen suorittamiseen vielä kovemmat. Kolmatta keskimiestä en myöskään kokoonpanosta keksinyt, Suomalainen on mennyt eteenpäin kovasti 1. liigakaudesta, mutta penkillä olisi hyvä olla liigamitat täyttävä varamies. Kutinlahden hyppysyöttö aiheuttaa vastustajille vaikeuksia tulevalla kaudella.

Hurrikaani on yllämainittujen ongelmien takia omassa rankingissäni toisena, runkosarjan voitto lienee saavutettavissa mutta mm. finaalisarjassa pistäisin omat roposeni edelleen Eskon pussiin. Hurrikaani ei lähtenyt mukaan europeleihin, muutenkin ottanut koronaan liittyvät varotoimet tarkalla kaavalla. Ehkä roposia on säästynyt vielä toisen passarin ja kolmannen keskimiehen hommaamiseen.

3. Savo Volley (1.)

Odotetut lisäykset joukkueeseen Breilinin ja Cielavsin myötä. Rankingissäni joukkue onkin tipahtanut lähinnä Valepan ja Hurrikaanin vahvistumisen myötä. Myöskään kertomukset Murchin ensiotteista eivät ole vielä kertoneet mistään sateentekijästä. Täyttänee kuitenkin liigamitat ongelmitta. Räsänen voi vaatia Määttäsen tapaan yhden lisäkauden huippujoukkueessa ennen nousua yleispelaajiston eliittiin. Suoritusvarmuutta vaaditaan vielä lisää. Siltalan kunto ja terveystilanne ovat vielä kysymysmerkkejä, osittain istunut katsomonkin puolella. Cielavs tuskin murtautuu vielä tänä vuonna vakituisesti aloituskokoonpanoon.

Vahvuudet:
Passipeli, rosterin riittävä laajuus keskitorjuja- ja hakkuriosastoa lukuunottamatta. Ivanov voi olla tulevalla kaudella sarjan paras passari jos kehityskäyrä jatkaa nousuaan. Vaikka passitarkkuudessa ja peliälyssä voi Esko vielä kokemuksellaan peitota ovat Ivanovin muut ominaisuudet parantuneet huimasti. Syöttöruudussa vaarallinen. Penttinen lienee sarjan paras kakkospassari edelleen.

Heikkoudet:
Kokeneiden huippujen terveystilanne, Siltalan ja Ojansivun penkillä istuttaminen jo tässä vaiheessa kautta on huolestuttava merkki. Saarenmaa on kohtalainen kakkoshakkuri satunnaisiin vaihtoihin, mutta mestaruutta ei voida tällä ajatuksella lähteä vielä tavoittelemaan. Mikäli Ojansivun kausi on aiempien kausien tapaan rikkonainen nähtäneen hakkurin tontilla paljon Räsästä. Toki tällöin Siltalan tulisi pysyä myös kunnossa ja Murchin onnistua kovemmankin haasteen edessä.
Aloittavat keskimiehet ovat omissa kirjoissani varsinkin torjuntapäässä sarjan huippua. Reijonen vaatinee kuitenkin vielä aikaa ennenkuin on valmis tulemaan penkiltä tätä kaksikkoa lepuuttamaan.

Ojansivun ja Siltalan pysyessä terveenä läpi kauden ja ainakin toisen parivaljakosta Murch/Räsänen onnistuessa nostamaan tasoaan liigan huipulle taistelee Savo tänä vuonna selvästi edelleen mestaruudesta. Savon aloituskokoonpanoon liittyy kuitenkin mielestäni eniten epävarmuustekijöitä, joten ennakkosuosikin viittaa en enää asettaisi heidän harteilleen.

4. Akaa Volley (3.)

On ollut hankala hahmottaa onko Akaan harjoitusotteluissa jatkuvasti vaihtuva aloituskokoonpano monipuoliseen peluutukseen liittyvää valmennuksellista toimintaa vai kenties puhdasta epävarmuutta ykköskuusikosta. Alkaisin taipua useamman ottelun nähtyäni jälkimmäiseen.

Monet uskovat Akaan nousevan tällä kaudella taistelemaan jopa liigan voitosta, laajuutta rosterista ainakin löytyy muihin huippujoukkueisiin verrattuna huimasti. Suurin ongelma on allekirjoittaneen mielestä kuitenkin yllämainittu ykköskuusikon puuttuminen ja laitahyökkäysvoima.

Edeltävään rankingiin nähden uutena pelaajana joukkueeseen on liittynyt Markus Kaurto. Vaikka Akaan keskitorjujisto ei ensisijaisesti kaivannut vahvistusta on Kaurto selvästi tällä tontilla vahvistus. Terveyshuolet vaikuttaisivat olevan takanapäin. Liigan paras kolmikko tällä tontilla, peluutuksessa jopa haasteita porukan tasaisuuden vuoksi joka lienee tässä tapauksessa kuitenkin positiivinen ongelma. Pitkänen on hurjassa kunnossa, toivottavasti ei juutu penkille. Itse aloittaisin Kaurtolla ja Pitkäsellä nykykunnon perusteella.

Vakuuttavasti harjoituspelit aloittanut Keel pelasi eilen heikon pelin Valepaa vastaan. Akaan onneksi Kuuselan passitarkkuus on parantunut varsinkin keskelle ja 2. puolelle huimasti. Neloseen passatessa oli vielä havaittavissa tyytymättömyyttä passin sijoittelun suhteen hyökkääjissä. Kuusela pystyy kauden aikana paikkaamaan mahdollisia heikompia hetkiä kuten eilen tapahtui, Keel pysynee kuitenkin ykköspassarina.

Vahvuudet:
Kokoonpanon laajuus, kaikille pelipaikoille löytyy tasaisia vaihtoehtoja penkiltä. Odotusarvoisesti vaihtopelaajista Pöllänen, Nurmesniemi ja molemmat Kuuselat täyttävät kyllä liigatason vaatimukset mutta finaaleihin asti tuskin heillä vielä mennään.
Vastaanotto- ja puolustuspelissä Akaa on myös liigan paras riippumatta aloittavista yleispelaajista.

Heikkoudet:
Laitahyökkäysvoima, ykköskuusikon puuttuminen.
Yleispelaajistossa hyökkäystehot lepäävät aivan liikaa Mikkosen varassa. Pennanen on osoittanut hyytymisen merkkejä hyökkäystehoissa jo viimekaudella. Mikkonen tuskin pystyy enää ylläpitämään riittävää tasaisuutta hyökkäys ja vastaanottopelissä läpi kauden. Vaikka vahvin kokoonpano lienee edelleen Pennanen - Mikkonen ei vaihtopenkiltä löydy Mikkoselle korvaajaa hyökkäyssuuntaan. Nurmesniemi ja Kuusela ovat mainioita 5. paikan enemmän vastaanottopainotteisia yleispelaajia mutta hyökkäystehot laidasta jäävät ilman Mikkosta vaatimattomaksi. Sarjan loppupäätä vastaan kaikilla yleispelaajilla tehot riittävät ja Akaa varmistanee helpohkosti kotiedun runkosarjassa. Huippujoukkueiden ulottuvaa torjuntaa vastaan tehot jäävät kuitenkin vaatimattomaksi. Sivula ja keskimiehet tarjoavat kyllä tulivoimaa, mutta ilman riittävää nelosen hyökkäysuhkaa jää heidänkin tehonsa herkästi vaatimattomammaksi.

Tästäkin vaikuttaisi tulevan suunniteltua pidempi postaus ja osittain toistoa esiintyy aikaisempaan arvioon.
TLDR;
Valepan ja Hurrikaanin vahvistuminen nostavat joukkueet mestarisuosikeiksi. Molemmilla kuitenkin rosterin laajuuteen liittyviä ongelmia, jota kolminkertainen sarja ja tätä kautta hieman kevyempi pelitahti paikkaavat.
 
Viestejä
4,545
Onhan Akaalla selkeä seitsikko. Keel, Mikkonen, Pitkänen, Sivula, Pennanen, Kaurto ja Vote. Reenit on reenejä. Hyvä kun pidetään koko joukkue mukana. Sen kerran kun valkku uskaltaa näin tehdä, niin olisi muka heikkoudenosoitus. Minusta päinvastoin.

Ja Upi haluaa EM kisoihin muutenkin kuin katsojaksi. Seurailkaa silläsilmällä. Reeni-into on kova
 

Ryynäsen Topi

Rapakunnon kommentti:

"Toiviainen on tasainen puurtaja, mahtuisi aloituskuusikkoon kaikissa muissa liigajoukkueissa lukuunottamatta Valepaa."


En halua vähätellä Toiviaisen osaamista. Epäilen kuitenkin tätä kommenttia, että mahtuisi mihin tahansa aloituskuusikkoon lukuunottamatta Valepaa.

Tiikereihin Toiviainen ei mahtuisi aloitukseen. Jiri Hänninen ja Jere Mäkinen ovat niin kovat laitapelaajat, että Toiviainen ei kumpaakaan pysty tiputtamaan.

Jere Mäkinen tulee olemaan kohta alkavassa Mestaruusliigassa kova sana. Uskallan sanoa sen, kun olen koko kesän miehen otteita seurannut. Jere on mennyt selvästi eteenpäin.
 
Viestejä
575
Laitetaanpa sitten omakin lista tänne. Pisteytin arvioimani ykkösseitsikon pelaajat ja joukkueet erottui neljään ryhmään.
Keulilla 1.Savo ja 2.Valepa
Haastajina huippuhakkureiden Akaa, Korso ja Hurrikaani
Kolmoskastiin Perpo, Tiikerit ja Etta.
Loimu ja Hurmos jää sitten kamppailemaan hännille.
Toki monessa joukkueessa on nuoria kehityskelpoisia pelaajia jotka saattaa tämän minun ranginkin sekoittaa. Esim. Viime kaudellaan Tiikereitten nuori joukkue yllätti aika monet hienoilla otteillaan.
 
Viestejä
145
Koronatilanteen päivittymisen myötä muutos myös aiempaan ennustukseeni:

1. Akaa
2. Savo
3. Loimu
4. Hurrikaani
5. Tiikerit
6. Valepa
7. Ducks
8. Lakkapaa
9. Etta
10. Hurmos
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
2,971
Vielä viimeinen veikkaus ennen ssrjan alkua:
1. Valepa
2. Hurikaani
3. Savo
4.Akaa
5. Tiikerit
6.Ankat
7. Etta
8. Perpo
9.Hurmos
10. Loimu.
Tänään se alkaa mennään Siiliin katsomaan ottaako Savo 3-0 voiton Perposta.
 
Viestejä
1,314
Kyllähän tää sijoittelu on vaikeaa tällä kaudella.
Kolme kovaa luultavasti vieläkin porskuttaa, mutta niiden takana on sitten paljon tiukempaa.

1. SaVo
2. Hurrikaani
3. VaLePa
4. Tiikerit
5. Akaa
6. Etta
7. Hurmos
8. Ducks
9. Loimu
10. Lakkapaa.com
 
Viestejä
1,500
Nyt kun koronakortit on lyöty pöytään ja runkosarja (jos saadaan pelattua) supistuu kierroksen verran, heitän kevyen veikkauksen loppusijoituksista. Sarjan loputtua lasketaan kuitenkin ne ennen sarjaa veikatut oikeiksi tuloksiksi. ;)

1. SaVo
2. VaLePa
3. Hurrikaani
4. Akaa
5. Ducks
6. Tiikerit
7. Etta
8. Lakkapää
9. Hurmos
10. Loimu
 
Viestejä
10,872
Ducksin mestaruusjunan etenemisen kannalta odotan typistetyn runkosarjan jälkeen seuraavaa järjestystä. Tikkurilan torijuhlilla voidaan varmaan järjestää kunnon pirskeet kahden metrin turvaväleillä. Näin osa faneista idän suuntaan juhlivat Loviisan Kappelin terassilla ja lännessä Suomusjärven motellin parkkipaikalla.

1. SaVo
2. VaLePa
3. Ducks
4. Hurrikaani
5. Akaa
6. Tiikerit
7. Etta
8. Hurmos
9. Lakkapää
10. Loimu
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
5,650
1. Savo Volley
2. Valepa
3. Hurrikaani
4. Tiikerit
5. Akaa Volley
6. Ducks
7. Etta
8. Lakkapää
9. Hurmos
10. Loimu
 
Viestejä
575
Kun nyt alkaa sijoitukset olla selvillä niin kattelin mitä tuli veikattu syksyllä. Konkari ja Ryynäsen Topi oli onnistuneet aika hyvin. Eikä omakaan ranking aivan metsään menny, Tiikerit yllätti jo toisena vuonna peräkkäin, olin ne laittanu Ettan ja Perpon kans samaan kastiin. Mutta kyllähän sinne tuli Ropponen huippuhakkuriksi joka tämän nousun neljän joukkoon selittää.
 
Viestejä
575
Oho. Sehän olikin tuo konkarin veikkaus joka on kohillaan tehty joulukuussa, syksyn veikkaus Han oli erilainen. Joulukuussa joku muukin on jo ollu hajulla sijoituksista.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös