Verkkovirhe

Junnutoiminta

Viestejä
65
Tänään alkaa b-ikäisen alue sm-kisat, ja lentopallo-tv:stä pystyy seuraamaan jos ei Joensuuhun paikalle pääse. Veikataanpa täälläkin osastolla, miten mitalit jaetaan!
Pojat: 1. Pohjoinen 2. Länsi 3. Lounas
Tytöt: 1. Lounas 2. Pohjoinen 3. Itä
 
Viestejä
240
Hyvät oli ainakin tilat missä pelata. Areena ja Motonet Areena paikkoina. Toivottavasti tänään finaaleissa on myös hyvin katsojia.
 
Viestejä
9
Tänään alkaa b-ikäisen alue sm-kisat, ja lentopallo-tv:stä pystyy seuraamaan jos ei Joensuuhun paikalle pääse. Veikataanpa täälläkin osastolla, miten mitalit jaetaan!
Pojat: 1. Pohjoinen 2. Länsi 3. Lounas
Tytöt: 1. Lounas 2. Pohjoinen 3. Itä

Tietysti veikkaus on aina veikkaus, mutta mielenkiinnolla olisi mukava kuulla perusteita Lännen tyttöjen osalta. Nurmon Jymyn 07:t on kaksikertainen suomenmestari ja höystettynä hyvin menestyneellä Laihian Lujalla (C-tytöt SM4) sekä Vaasan Kiistolla. Voitto on aina voitto, mutta ei joukkueen menestyminen pitäisi täysi yllätys olla.
 
Viestejä
940
Aika läheltä läheltä pelejä seuranneena voin myös todeta, että Länsi oli tytöissä varsinkin kuusikkopuolustuksessa selkeästi muita edellä. Lisäksi laidoissa oli hyökkäysvoimaa muita enemmän ja paras passari.
All Stars valinnat menivät tytöissä aivan oikein, Lännestä passari, hakkuri ja toinen yypee, lounaasta molemmat keskarit ja toinen yp, etelästä libero.
Vanha fraasi, mutta piti jälleen paikkansa: Pelit ratkaistaan laidasta.
 
Viestejä
57
1704799276593.png


Junnujoukkueiden kokonaismäärät kasvussa, nyt kevääksi ilmoittautuneetkin laskettu tilastoon mukaan. Tyttöjoukkueita tasan 300 josta C-tyttöjoukkueita huimat 146! Prosentuaalista kasvua on yli 20% A- ja B-pojissa sekä B-tytöissä. C-poikien suunta on huono.
 
Viestejä
57
1704799343933.png

Päivitetään sitten samalla nuorten lisenssitilanne. Kasvua viime kauteen verrattuna merkittävästi, mutta vielä ollaa muutamia satoja perässä ennen koronaa olleisiin aikakausiin.
 
Viestejä
207
Mielenkiintoista on se, että nuorten kilpapassien määrä on kehittynyt hyvin, ollaan reilusti ennen koronaa -ajan yläpuolella. Mutta samaan aikaan lasten passeissa selkeää laskua…🤔
 
Viestejä
4,325
Lapset kasvaneet nuoriksi ja uusia lapsia ei ole tullut entiseen tahtiin..
Tai jopa vanhoiksi. Onhan tuo pudotus lapsiluvussa dramaattinen. Oma ikäluokkani oli n. 150 ja nyt jotain 35. Revi siitä sitten kaikkiin vanhoihin lajeihin ja näihin uusiin.
No, silti meilläkin on pitkän tauon jälkeen F-ikäisten turnaus. Onneksi on vielä noita entisiä pelimiehiä ja naisia, joilla on paloa viedä palloa eteenpäin.
 
Viestejä
3
Nuorten pelipassien määrä korreloi selvästi muutamaa vuotta aiempiin lasten pelipassien määriin. Tästä saattaa pystyä ennakoimaan tarvittavia toimenpiteitä muutaman vuoden päähän nuorten määrän ylläpitämiseksi. Touhupassien määrä seuraa hyvin lasten pelipassien määrää eli nuoremmat sisarukset tulevat salille mukaan. Tilastoissa on se ikävä puoli että niistä näkee menneisyyden, mutta lajin elinvoimaisuuden ylläpitämiseksi niistä pitäisi ennustaa tulevaa oikeiden toimenpiteiden tekemiseksi. Kyllä paukkuja täytyisi laittaa touhu ja lapsi osastoille.
 
Viestejä
940
Liigan ulkomaalaispelaajakeskustelussa unohtuu monesti se, että junnuille, valmentajille ja vanhemmille olisi hyvä saada kokemuksia rajojen ulkopuolelta.
Pääsimme täällä Hämeenlinnassa maistamaan kyseistä herkkua, kun parin vuoden takainen liigan apuvalmentaja Antonio Orlandi toi nuorisojoukkueensa muutamaksi päiväksi pakkaseen.
Pulkkamäessä ja makkaranpaistossa oli melko haastavat olosuhteet, mutta salissa lajin kieli oli yhteinen😊
 

Liitteet

  • IMG-20240104-WA0006.jpg
    IMG-20240104-WA0006.jpg
    304.6 KB · kertaa luettu: 48
Viestejä
4,325
Olipa mukava seurata F-ikäisten touhuilua. Ja mikä hienointa, ohjaksissa on lentispariskunta. Tekniikkaa ja pelinlukua oli opetettu aika huolella.
 
Viestejä
207
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös